Alza TOP - dovča Smart home

Apple event 2020 (ÖSSZEFOGLALÓ): új iPhone 12 és HomePod mini

Termékkatalógus
• Autor: Jozef Kišantal

A világ legkeresettebb telefonjai újabb generációba léptek. Nem másról beszélünk, mint az új iPhone 12-ről. Most először négy új telefon van, iPhone 12 mini, iPhone 12, 12 Pro és 12 Pro Max néven. Az új Apple négyes mellett, amelyeket a többi év gyakorlatától eltérően nem szeptemberben, hanem csak most októberben mutattak be, az Apple bemutatta új, kisebb intelligens hangszóróját, a HomePod mini-t is. Ez a cikk összefoglalja az Apple által október 13-án bemutatottakat.

Keynote szöveges átirat - 2020. október 13

20:11 - Tim Cook elbúcsúzik, vége az októberi Apple-főelőadásnak. Köszönjük, hogy elolvastad szöveges átiratunkat.

20:10 - Az iPhone 12 Pro ára 999 dollártól indul, míg az iPhone 12 Max 1099 dolláros árcédulával kerül az üzletekbe. Az iPhone 12 Pro előrendelése október 16-án kezdődik, az iPhone 12 előrendelése pedig november 6-án.

20:04 - A várakozások beigazolódtak. Az iPhone 12 Pro-ban lesz egy LiDAR - egy új térérzékelő.

20:00 - Az új iPhone pro HDR támogatást kínál Dolby Vision HDR formátumban. Minden egyetlen eszközben, amely azonnal kéznél van.

19:58 - Az Apple 12 Pro mostantól támogatja a RAW formátumú fényképezést. Az Apple proRaw formátum minden klasszikus fotószerkesztő programban szerkeszthető, beleértve a Photosphopot is.

19:55 - A Pro modellnek két változata lesz. A Pro verzió 6,1 colos, a Pro Max verzió pedig 6,7 colos kijelzővel rendelkezik, az Apple által eddig valaha bemutatott legfejlettebb kamerával. 87% -os javulást kínál gyenge fényviszonyok mellett készített fényképeknél, továbbá 2,5x-es optikai zoomot.

19:51 - Az Apple bemutatja az iPhone 12 Pro készüléket. Négy színben lesz kapható. Prémium, rozsdamentes acél alapú anyagokat hoz, IP68-as védettséggel.

19:48 - Az iPhone 12 Mini ára 699 dollár, a nagyobb verzió pedig 799 dollárért lesz kapható.

19:45 - Az Apple az iPhone 12 Mini kisebb verzióját is elkészítette, ugyanazzal a felszereltséggel, mint a nagyobb modell. A kijelző képátlója 5,4 colos lesz. Ez lesz a legkisebb 5G telefon a világon.

19:44 - 2030-ra az Apple 100% -ban szénsemleges akar lenni. Az Apple szerint a világ tele van töltőkkel és fülhallgatókkal, ezért az új iPhone-ok dobozaiban már nem lesznek megtalálhatók.

19:41 - Különleges MagSafe töltőtokok és kábelek szintén elérhetők lesznek.

19:40 - A MagSafe egy fejlett rendszer, amely javítja a vezeték nélküli töltést.

19:38 - A következő a sorban a kamera. Az AI javítja a fotóminőséget, illetve az Apple továbbfejlesztett NightMode-ot is hoz, amely az új sorozat összes kamerájának része lesz. Az iPhone 12 kettős kamerával rendelkezik, 12 MP felbontással, míg az egyik objektív ultraszéles lesz.

19:33 - Az Apple bemutatja a leggyorsabb A14 Bionic mobil chipet 11,8 milliárd tranzisztorral. 40% -os teljesítménynövekedést kínál az előző modellhez képest, 15% -kal nagyobb sebességet.

19:30 - A telefon automatikusan hálózatot vált az akkumulátor kímélése érdekében. Ha nincs szükség 5G-re, akkor LTE-re vált.

19:28 - A Super Retina XDR kijelző nagy kontrasztot kínál és jóval ellenállóbb, mint más okostelefonok kijelzője.

19:26 - Az iPhone 12 új, négyzet alakú dizájnt hoz az iPad szellemében, alumínium vázzal, 6,1 colos átlójú kijelzővel. 11% -kal vékonyabb, 15% -kal kisebb és 16% -kal könnyebb.

19:23 - Az 5G az összes újonnan bemutatott tizenkettedik generációs iPhone része lesz.

19:21 - Az iPhone 12 fő ütőkártyája kétségtelenül az 5G. Nagyobb átviteli sebesség - akár 200 Mbps másodpercenként -, alacsony késési idő, jobb reakciók játékoknál és fokozott biztonság.

19:17 - És végre az iPhone-ra térünk. Tim Cook az Apple telefonok népszerűségének rövid ismertetésével kezdi, és arról is beszél, hogy mire képesek az új telefonok.

19:15 - A HomePod mini csak 99 dollárba kerül, fekete-fehér színben kapható.

19:14 - Az Apple leegyszerűsíti SmartHome szolgáltatását, a HomePod mini automatikusan integrálódik az intelligens otthonba. Többek között például otthoni telefonrendszer funkciót kínál, s csatlakozik iPhone-hoz és egyéb csatlakoztatott eszközökhöz.

19:12 - A hangszóró Apple alkalmazásokkal (Apple Music, stb.) működik és természetesen hangvezérlést kínál Siri asszisztens segítségével. Siri már hangjuk alapján ismeri fel a háztartás tagjait.

19:09 - A HomePod mini a biztonságot és a kényelmes kezelést hangsúlyozza. Kiváló hangzást és dizájnt kínál, és az otthon központjává válik. 360 °-os hangzást is kínál. A hangszóró úgy elemzi a hangot, hogy az tökéletes legyen, és egy ekkora hangszórótól soha nem látott hangminőséget kínál. A hangszóró magja az S5 chip.

19:07 - A műsor a HomePod mini hangszóró új kiadásának bemutatásával kezdődik. A koronavírus miatt egyre több időt töltünk otthon és egyre fontosabbá válik otthonunk kényelme. A hangszóró kompakt, luxus kivitelű.

19:05 - És végre kezdődik Apple keynote rendezvény. A cég központja fölött felkelő napot mutató felvételek megtekintése után, Tim Cook vezérigazgató üdvözöl bennünket, s emlékeztet az egy hónappal ezelőtt bemutatott projektekre.

18:58 - Üdvözlünk a mai Apple keynote rendezvény szöveges átiratában. Az Apple idei második rendezvénye a technológiai világ egyik legjobban várt eseménye. Röviddel a kezdés előtt több mint félmillió néző várja a rendezvényt a Youtube-on. A lényeg kétségtelenül az iPhone 12 bevezetése.

13:34 - Az Apple bezárja online áruházát, az új termékek érkezése zuhanni készül.

10:21 - Addig is alább elolvashatod, hogyan számoltunk be a szeptemberi Apple Keynote 2020-ról, amelyen az új Apple Watch Series 6-ot, az olcsóbb Watch SE-t, valamint a 8. generációs Pad és iPad Air új dizájnjait mutatta be és óriási érdeklődést váltott ki.

10:18 - Üdvözölünk az év egyik legnézettebb technikai eseményének, az Apple 2020-as rendezvényének szöveges közvetítésén. Ez az Apple második idei őszi rendezvénye, és ma nagy valószínűséggel új iPhone-okat fogunk látni.

Az iPhone 12 visszatér a híres dizájnhoz

A kaliforniai Cupertinóban a járvány miatt kissé vissza kellett fogni a dolgokat, de így is megláthattuk a kamerával és az effektekkel végzett érdekesebb munkát. Lelkesen várták az iPhone 12-t, mint a piacon leginkább megvitatott telefont, de sokáig nem volt világos, hogy szeptemberben vagy októberben mutatják be őket. Az Apple végül a második lehetőség mellett döntött.

A cég idén először négy iPhone-t vezet be. Mindegyikük OLED-kijelzőt kap, és az A14 Bionic processzorral futnak, amely egyébként a nemrég bemutatott iPad Air-t is hajtja . Rövid jellemzőik a következők:

 • Az iPhone 12 mini jelenleg a legkisebb hivatalosan értékesített iPhone, bár nagyobb kijelzővel rendelkezik, mint az iPhone SE 2020, 5,4 col szemben 4,7 colos képátlóval. Ez egy igazi kézbe illő eszköz és kétségtelenül a legjobb jelenlegi kisméretű telefon.
 • Az iPhone 12 követi a tavalyi iPhone 11-et, de keskenyebb keretekkel és OLED kijelzővel rendelkezik.
 • Az iPhone 12 Pro részben az iPhone 11 Pro utódja, de ebben az évben a képátlója 5,8 colról 6,1 colra nőtt. Az iPhone 12-vel szemben három kamerával rendelkezik.
 • Az iPhone 12 Pro Max a legnagyobb méretű modell, és az elődjéhez, a 11 Pro Max-hoz képest a kijelzője 6,5 colról 6,7 colra nőtt.

Az idei iPhone 12 sorozat tervezésében követi például az iPhone 5S négyszögletes kialakítását. Az újdonság a sötétkék szín, amely felváltja a tavalyi zöld színt. Az Apple bemutatta az iPhone 12 és 12 Pro készülékekhez tartozó MagSafe kiegészítőket is, azaz tokokat, pénztárcákat és töltőket, amelyeket integrált mágnesek segítségével rögzítenek a telefonokhoz.

Apple event 2020, iPhone 12
Az Apple októberi előadásán bemutatta az új iPhone 12 sorozatot.

A HomePod mini egy új okos hangszóró nagyszerű áron

Az Apple már egy ideje árusítja HomePod intelligens hangszóróját, de most bemutatta a HomePod mini készüléket, hogy minél több emberhez eljuthasson az Apple intelligens otthonokban használható újítása. Az eszköz egyik legfőbb vonzereje a 99 dolláros ára lesz. A kiváló ár mellett a vásárlókat meg kell majd győznie arról is, hogy kiválóan képes kommunikálni és szintén részt venni az intelligens otthon elemeinek irányításában. A HomePod mini 360°-os hangzást kínál, és fekete-fehérben fogják árulni, bár Magyarországon nem biztos, hogy kapható lesz.

Apple event 2020, HomePod Mini
Az eredeti HomePod-t most kiegészíti a kisebb verziójú HomePod mini.
i Szintén érdekelhet

Az Apple valószínűleg utolsó 2020-as előadásán legfőképpen az iPhone 12-es sorozatát mutatta be. Bővebben erről külön cikkünkben olvashatsz majd. A kisméretű intelligens hangszóró, a HomePod mini szintén bemutatásra került, de valószínűleg Magyarországon nem lesz kapható.

Apple esemény 2020 - 2020. szeptember 15

A felhasználók milliói szerte a világon már tudják, hogy néznek ki jövőbeli óráik vagy iPadjeik. Az Apple 2020 esemény várva várt technológiai esemény volt, de idén először nem volt biztos, hogy meglátjuk-e új iPhone-okat. Az előrejelzések beigazolódtak, és az Apple telefonok helyett az új Apple Watch Series 6, a Apple Watch SE, a 8. generációs iPad-et és az új iPad Air-t láttuk.

Apple esemény 2020 - TARTALOM

 1. Az előadás szöveges átirata
 2. Új órák és egy szolgáltatás, amely pénzt spórol a felhasználóknak
 3. Az Apple Watch Series 6 képes mérni a vér oxigénellátását
 4. 8. generációs iPad Air és Home Button nélküli iPad Air
 5. Az Apple One előfizetés - minden szolgáltatás egyben
 6. Tájékoztattunk az Apple 2020-as eseményéről

Az előadás szöveges átirata

20:06 Köszönjük, hogy elolvastad szöveges átiratunkat.
20:05 Az Apple újdonságainak bemutatása véget ér, az iPhone 12 a várakozásoknak megfelelően egyelőre nem került bevezetésre.
20:04 A következő napokban megjelenik az operációs rendszerek iOS 14-re történő frissítése.
20:03 Az új iPad Air ára 599 USD, az értékesítés a következő hónapban kezdődik.
20:00 Az Apple iPad Air USB-C-t is kapott, felváltva az előző generációnál jelenlévő Lightning-ot. Az Apple javított a kamerákon (12 Mpx hátul, 7 Mpx elöl) és a hangszórókon.
19:57 A chip 40% -kal gyorsabb lesz, mint az előző generáció, további újdonság az iPad-ekben a gépi tanulás. Ez a legfejlettebb chip, amelyet az Apple valaha bemutatott.
19:55 Az iPad Air új Apple A14 Bionic processzorral rendelkezik.
19:54 A Touch ID helyét alvó üzemmód veszi át, a Home Button pedig teljesen hiányzik. A korábbi spekulációk tehát megerősítést nyernek.
19:51 Az iPad Air 4 teljes átalakításon ment keresztül. A dizájn új, az iPad Pro modell alapján készült.
19:50 A nyolcadik generációs iPad ára 329 dollárnál kezdődik, az értékesítés pénteken kezdődik.
19:48 Az iPad iOS 14 egy új, mesterséges intelligenciát használó operációs rendszer, amely segít az írásban és a rajzban is. Az Apple Pencil támogatás természetesen magától értetődik.
19:46 Az Apple változást jelent be az iPadek terén, és bemutatja a 8. generációs új iPad-et. A legfőbb újdonság az A12 Bionic chip és akár kétszer olyan gyors grafika.
19:40 A várakozásoknak megfelelően az Apple bevezeti a One szolgáltatást, amely összekapcsolja az összes ismert szolgáltatást (pl Apple Music, Apple Fitness +, Apple TV, iCloud stb. ) egy tiszta rendszerbe, amely akár 5 családtag számára is elérhető lesz.
19:36 Az edzést segítő szolgáltatások mindenki számára hasznosak lesznek: a jógától kezdve a kerékpározáson és a gyalogláson át az edzőteremben végzett gyakorlatokig. A szolgáltatások személyre szabottak lesznek az edzési eredmények szerint. A felhasználók nagyszerű zenei választékra is számolhatnak az Apple Music segítségével.
19:34 Az Apple bemutatja a Fitness + fitnesz szolgáltatást, amelyet a legjobb edzőkkel együttműködve hozott létre. A legfontosabb eszközök az új Apple Watch és annak érzékelői. Megerősítették, hogy az eszközök csatlakoztathatók az AppleTV-hez, az iPhone-okhoz és az iPad-ekhez.
19:32 Apple mottója: “The future of health is on your wrist.“ Az egészség jövője a csuklódon van.
19:27 Az Apple Watch Series 6 ára 399 USD, az Apple Watch SE ára 279 USD.
19:26 Az Apple Watch Se az óra megfizethetőbb verziója lesz. A várakozások tehát beigazolódtak.
19:23 A Family Setup lehetővé teszi, hogy több órát csatlakoztass egy iPhone készülékhez. Ideális abban az esetben, ha a gyerekeknek vagy a nagyszülőknek nincs saját telefonjuk, de az Apple Watch-ot használják. Lehetővé teszi számukra az összes alapvető funkció használatát és a szülők pedig beállíthatják az eszközök használatának korlátozásait. Az Apple szerint ez jobb kapcsolatot fog lehetővé tenni a család tagjai között.
19:22 A Solo Loop egyetlen darabból készült új óraszíj.
19:21 Az Apple bemutatja a számlapok továbbfejlesztett változatát.
19:19 A kijelző 2,5-szer fényesebb lesz, állandóan bekapcsolt állapotban lesz, és lehetővé teszi bizonyos funkciók, mint például a magasságmérő, bekapcsolását mgasabb akkumulátorfogyasztás nélkül.
19:17 Az óra magja az S6 processzor lesz.
19:13 Jeff Williams bemutatja az új Apple Watch 6-ot. Többek között egy új érzékelővel rendelkezik, az úgynevezett pulzus oximéterrel, amely figyeli a használó egészségi állapotát. Méri az oxigén mennyiségét a vérben, s a mérés csak 16 másodpercet vesz igénybe. Problémák esetén figyelmezteti az óra használóját.
19:08 Az Apple Watch fontos segítővé válik az egészségi állapotunk figyelemmel kísérésében, és segíthet a covid-19 elleni küzdelemben.
19:06 Tim Cook rátér az első termékre, az Apple Watch-ra. Leírja, hogyan váltak ezek az eszközök a napi rutin természetes részévé.
19:04 Az Apple egyenesen a kaliforniai Cupertino központjába visz minket. Az egyik épület folyosóján Tim Cook, az Apple vezérigazgatója fogad minket.
19:00 Üdvözölünk az idei Apple Event szöveges átiratán, ahol az Apple vállalat bemutatja új termékeit.

Új órák és egy szolgáltatás, amely pénzt spórol a felhasználóknak

Az idei rendezvény fő csillaga az Apple Watch Series 6 volt, de könnyebb társaik, az Apple Watch SE órák is napvilágot láttak.

A nagyobb kijelzők szerelmesei  örülhetnek az új 8. generációs iPad-nek és az iPad Pro-hoz hasonló kialakítású iPad Air-nek. Megtekinthettük az Apple One piacra dobását is, amely több előre fizetett szolgáltatást egyesít egy csomagban.

Az Apple Watch Series 6 képes mérni a vér oxigénellátását

Az intelligens órák egyre népszerűbbek, és az Apple emblémát viselő órák már jó ideje a legnépszerűbbek közé tartoznak. Idén először nem egy, hanem két modellt mutatott be az Apple. Ezek közül az első a várakozásoknak megfelelően az Apple Watch Series 6, amely elődjéhez képest enyhe fejlődésen ment keresztül.

Az Apple Watch Series 6 nagyjából ugyanaz maradt, mint elődei, azonban egy erősebb S6 processzor került az óralap alá, és további újdonság a vér oxigénellátásának mérése. Az új színváltozatok szintén újdonságnak számítanak - kék és piros.

A nagyobb modell mellett az Apple úgy döntött, hogy egy olcsóbb, kissé könnyebb felszereltségű modellt is piacra dob, melyet Apple Watch SE-nek hívnak, és az Apple Watch Series 4 vagy 5-re épül. Az Apple Watch SE órák lelke az S5 chipset, de az EKG mérésére például nem képesek.

Apple event 2020 Apple event 2020
Az Apple Watch Series 6 órái egyebek között kék és piros színt kaptak. A klasszikus árnyalatok megmaradtak.

Az Apple az Apple Watch Series 3-at is meghagyta kínálatában, amely hivatalosan is a legolcsóbb Apple óra lesz a jelenlegi ajánlatban.

Nemcsak az új modellek maguk, hanem a szoftver is arra hivatott, hogy az Apple Watch megvásárlására csábítsa a felhasználókat. Az órák WatchOS 7 operációs rendszerrel érkeznek, amely egyebek mellett lehetővé teszi az alvás natív módon történő követését, és újdonság az Apple Fitness + fitnesz szolgáltatás. Havonta kevesebb mint 10 dollárba kerül, és lehetővé teszi például oktató videókkal történő edzést.

Apple event 2020
Az Apple Watch SE olcsóbb modell lesz ugyanazzal a dizájnnal.
i Apple Watch 6 (PREVIEW) – Véroxigénszint mérés, új számlap és óraszíj

8. generációs iPad Air és Home Button nélküli iPad Air

Az Apple órák bemutatása után az Apple az iPad-ek bemutatására tért. Először a 8. generációs iPad került sorra, amely A12-es processzort és 10,2 colos kijelzőt kínál csodaszép kivitelben, szélesebb keretekkel és Home Button-nal. Az Apple Pencil szintén támogatott.

Ezt követte az új iPad Air, amely az első „hagyományos” iPad, mely iPad Pro dizájnt kapott. Tehát már nincs Home Button, és vékony kereteket kapott. Face ID arcfelismerés azonban nincs, a tetején lévő bekapcsológombban pedig ujjlenyomat-olvasó található. Az újdonság 10,9 colos Liquid Retina kijelzőt kapott, és az Apple A14 Bionic processzor hajtja, 5 nm-es technológiával. Az új iPad Air támogatja a 20 W-os töltést USB-C csatlakozón keresztül.

Apple event 2020 Apple event 2020
Az Apple iPad 8. generációja és az iPad Air felfrissíti az Apple tabletek kínálatát.
Az Apple bemutatta az új iPad Air-t és a 8. generációs iPad-et

Az Apple One előfizetés - minden szolgáltatás egyben

A végére még egy szoftver újdonság is jutott. Ez az Apple One, egy előfizetési csomag, amely tartalmazza az Apple Music, a TV +, az Arcade, a News + és az iCloud tárhelyet. Az Apple One olcsóbb, mint minden szolgáltatás külön-külön, így az, aki ezek mindegyikét használja, mindenképpen spórol. Az Apple One előfizetési díja a következőképpen alakul:

 • Apple One Individual - 14,95 USD
 • Apple One Family - 19,95 USD
 • Apple One Premier - 29,95 USD
i Szintén érdekelhet

Az új iPhone-okat végül nem láttuk meg de az Apple bemutatott egyéb érdekes termékeket. Az Apple Watch Series 6 némi javulást és új funkciókat kínál, az Apple Watch SE pedig a nagyobb tömegeket célozza meg. A 8. generációs iPad és az új dizájnnal és friss színekkel rendelkező iPad Air szintén örvendezésre ad okot. Ezen kívül a felhasználók ezután egyetlen Apple One előfizetéssel spórolhatnak.

Nyomtatás
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ