Asus ROG Phone 7 (BEMUTATÓ): első pillantás az új gyilkos telefonokra

Termékkatalógus

Cikk

Aktualizálva • Szerző: Ondřej Chabr

A várakozásoknak megfelelően az Asus bemutatta új csúcstelefonjainak, az Asus ROG Phone 7 és ROG Phone 7 Ultimate modelleknek a kialakítását és specifikációját. Természetesen ezek is az eddigi legerősebb telefonok közé tartoznak. Vajon történt-e érdemi változás a legutóbbi kiadás óta? Miben különböznek egymástól az új modellek?

Asus ROG Phone 7, bevezető

Asus ROG Phone 7 (BEMUTATÓ) – TARTALOM

  1. Az Asus ROG Phone 7 sorozat két modellel érkezik, de könnyű megkülönböztetni őket egymástól
  2. A ROG Phone 7 kijelzője közvetlen napfényben még fényesebb
  3. Az új Asus teljesítménye annyira nagyszerű, hogy a hűtésen is módosítani kellett
  4. Az Asus ROG Phone 7 kamerái nem sokat változtak a legutóbbi sorozathoz képest
  5. Asus ROG Phone 7 és 7 Ultimate - milyen konfigurációban érhetők el?

Az Asus ROG Phone 7 sorozat két modellel érkezik, de könnyű megkülönböztetni őket egymástól

Megjelenés szempontjából egy olyan párossal van dolgunk, amely ismét a mobiljátékosok előtt tiszteleg. A futurisztikus mintákkal ellátott dizájn megtartja a masszív méreteket, és a telefonok nem veszítettek a súlyukból sem. A hátlapon megmaradtak a dizájnelemek, a ROG Phone 7 esetében egy LED panel formájában, míg a ROG Phone 7 Ultimate modell másodlagos kijelzővel büszkélkedhet. A hátlap azonban ketté van osztva, ami az alapmodellnél kicsit hangsúlyosabb. Utóbbi a fehér mellett fekete színváltozatban is elérhető.

Asus ROG Phone 7, dizájn Asus ROG Phone 7 Ultimate, dizájn
A méret ugyanaz, de az Asus ROG Phone 7 Ultimate változat másodlagos kijelzőt rejt a hátlapon. Forrás: asus.com

Az Asus ROG Phone 7 készülékkel például az Aura RGB hátlapon keresztül fejezhetjük ki aktuális hangulatunkat. Az egyszínű szín mellett két színátmenetet is megjeleníthetsz. Az Ultimate modell ezzel szemben a ROG Visiont viseli a hátlapján. Ez egy 2"-os OLED kijelző, és legalább 6 különböző animációt tud megjeleníteni olyan műveletekhez, mint a bejövő hívás, töltés, de az aktuális idő kijelzésével Always-on kijelzőként is funkcionálhat.

i

ASUS ROG Phone 6 (BEMUTATÓ): nagyszerű gamer telefon, de nem való mindenkinek

Mind a ROG Phone 7, mind a 7 Ultimate jobb oldalán ultrahangos gamer gombok találhatók, amelyek 9 gesztust támogatnak. A páros belsejében egy erős haptika található, amely a vezérlés visszajelzésére szolgál. A kialakítás az IP54-es tanúsítvány alapján a vízzel való érintkezést is kibírja. A telefonok egy hátlapi védőtokkal együtt érkeznek a dobozban.

A ROG Phone 7 kijelzője közvetlen napfényben még fényesebb

A gamer telefonok jellemzője a nagyméretű, jó minőségű panel, amely képes gyorsan reagálni minden érintésre. Ezen követelményeknek mindkét modell nyilvánvalóan megfelel. Az elődről, azaz a ROG Phone 6-ról példát véve egy 6,78 hüvelykes AMOLED kijelző uralja az előlapot, amely nagyon gyors, 165 Hz-es frissítési frekvenciával és 720 Hz-es mintavételi frekvenciával rendelkezik. A színpontosság és a még valamivel nagyobb, akár 1500 nittes fényerő is csak a játszás előnyére válik.

Asus ROG Phone 7, ellenállóság
Az IP54-es besorolás biztosítja, hogy az Asus ROG Phone 7 és 7 Ultimate gamer újdonságok védve legyenek a fröccsenő vízzel szemben. Forrás: asus.com

A rendszerkijelző mostantól tetszés szerint változtatható. Az Android 13-ban testre szabhatod a játéktémákat, így már nem kell tematikus ikonokat használnod. Mostantól lehetőséged van arra, hogy egy másik témából válassz egy másik ikon dizájnt.

i

Asus Zenfone 9 (BEMUTATÓ): kompakt telefon nagyvonalú specifikációkkal

Az új Asus teljesítménye annyira nagyszerű, hogy a hűtésen is módosítani kellett

Az újdonság fő előnye természetesen az erősebb chip. Nem sokat számít, hogy a gyártók hány különböző alkatrészt cserélnek le a telefonjaikban egy adott évben, mindig a processzor az, ami igazán számít. Ez az egyre jobb energiahatékonyságnak és teljesítménynek köszönhető. Az Asus ROG Phone 7 széria tehát a legújabb Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-t használja. Ennél jobb processzor jelenleg egyszerűen nem létezik az Android világában, így a mobiljátékosoknak tényleg nem kell kompromisszumot kötniük. Akár 15%-kal jobb teljesítményt ígér, az Adreno grafika pedig 20%-os teljesítménynövekedést biztosít.

Ugyanez vonatkozik a RAM-ra is. Az alapminimum az Asus esetében a szokásos 12 GB. Ez bőven elegendő, de az igényesebb felhasználók választhatják akár a 16 GB RAM-mal rendelkező modellt is. A gyorsabb UFS4.0 tároló 256 GB-tól indul, de memóriakártya-támogatás híján választhatjuk egyenesen az 512 GB-os változatot is. A jobb csatlakoztathatóság érdekében az új telefonok a Wi-Fi 7-re támaszkodnak.

Asus ROG Phone 7, hűtő alkatrészek
A processzor hármas hőelvezető rendszerének részét képezik a grafitlemezek, valamint az AeroActive Cooling 7 aktív hűtőborda. Forrás: asus.com

A hűtés játékterhelés alatt 3 szinten történik. A hőmérsékletet bór-nitrid vegyület csökkenti. A hosszabb játékmenetek során a telefonok számára a gőzkamra és a grafitlemezek biztosítják a hűtést. Ha hosszabb ideig és a lehető leghatékonyabban szeretnél hűteni, akkor jön képbe az új generációs AeroActive Cooling 7, amely a még hatékonyabb hűtés érdekében a hátlapon csatlakozik rá a gőzkamrára. Ezt automatikusan megkapod a ROG Phone 7 Ultimate készülékkel együtt.

Asus ROG Phone 7 Ultimate, hűtés
Az Asus ROG Phone 7 Ultimate lehetővé teszi, hogy az aktív hűtő a felület alá nyúljon, hogy még hatékonyabban szívja el a forró levegőt. Forrás: asus.com

Természetesen az új ROG Phone 7 zenei aspektusára is gondoltak. Az AeroActive Cooler 7-en egy erőteljes mélynyomó található, maguk a telefonok pedig egy pár előrefelé néző hangszóróval rendelkeznek. A fülhallgatók klasszikus 3,5 mm-es csatlakozón keresztüli csatlakoztatása mellett természetesen Bluetooth-on keresztül is csatlakozhatunk hozzájuk a Qualcomm aptX kodekjével és veszteségmentes aptX-sel.

Asus ROG Phone 7, akkumulátor
Az akkumulátor kapacitása 6000 mAh, de a gyorstöltésnek köszönhetően kevesebb mint egy óra alatt feltölthető. Forrás: asus.com

Az akkumulátor kapacitása a két 3000 mAh-s cellának köszönhetően továbbra is szilárd 6000 mAh. És ez mind a ROG Phone 7, mind a ROG Phone 7 Ultimate esetében így van. A vezetékes töltés tekintetében sincs semmi újdonság, ugyanúgy 65 W a maximális teljesítmény, hiszen az Asus ROG Phone 6 is már támogatta ezt az értéket. A sebesség továbbra is jó, nem feltétlenül kell negatívumként értékelni azt a tényt, hogy nem növelték meg. Az Asus az újdonságok esetében 42 percet ad meg a teljes 100%-os töltöttségre vonatkozóan. Az Asus ROG Phone "hetes" modelljeit azonban csak vezetékkel fogod tudni tölteni, mert még az új generációs ROG Phone 7 sem kapott vezeték nélküli töltési lehetőséget.

i

A legjobb mobiltelefonok 2023-ban

Az Asus ROG Phone 7 kamerái nem sokat változtak a legutóbbi sorozathoz képest

Azok, akik azt remélték, hogy a gyártó előrelépést tett a ROG Phone 7 kamerája tekintetében, egy kicsit csalódni fognak. Az Asus ugyanis úgy döntött, hogy ezen a téren nem tesz érdemi lépéseket. Azonban egy gamer telefon esetében a három, kiváló képminőségű kamera több mint jónak számít. Aki hiányolná a teleobjektívet, annak más telefonban kell gondolkoznia. Mindkét modellnél a főkamera nem más, mint egy 50 MP-es szenzor, amely képes 8K videót készíteni 24 fps sebességgel. Ezután egy 13 Mpx-es nagylátószögű kamera következik, valamint a makró kamera, amely 5 Mpx-ről 8 Mpx-re lett frissítve.

Azonban a szelfikamera felbontásba is nagyobb lett, már 32 Mpx-es. Bár az Asus továbbra is azzal büszkélkedik, hogy RAW formátumban is lehet fényképezni, és az eredményeket mesterséges intelligencia segíti, a kamera nem a ROG Phone sorozat adu ásza. Annak ellenére, hogy ezek inkább csak másodlagos elemei egy gamer telefonnak, a korábbi modellekkel elért eredmények mégis egészen jók voltak. Ugyanannak a hardvernek köszönhetően most is legalább ilyen jó eredményekre számíthatunk.

Asus ROG Phone 7 és 7 Ultimate - milyen konfigurációban érhetők el?

Az Asus ROG Phone 7-es sorozat az alábbi változatokban érkezik:

  • Asus ROG Phone 7 12 GB / 256 GB
  • Asus ROG Phone 7 16 GB / 512 GB
  • Asus ROG Phone 7 Ultimate 16 GB / 512 GB
Paraméterek/Modell Asus ROG Phone 7 Ultimate Asus ROG Phone 7 Asus ROG Phone 6
Kijelző 6,78" (20,4 : 9) 6,78" (20,4 : 9) 6,78" (20,4 : 9)
2 448 × 1 080 px, 395 ppi 2 448 × 1 080 px, 395 ppi 2 448 × 1 080 px, 395 ppi
AMOLED, 165 Hz AMOLED, 165 Hz AMOLED, 165 Hz
Hátlapi kamera fő: 50 Mpx, f/1,9, 8K video 30 fps
fő: 50 Mpx, f/1,9, 8K video 30 fps
fő: 50 Mpx, f/1,9, 8K video 24 fps
széleslátó: 13 Mpx, f/2,2
széleslátó: 13 Mpx, f/2,2
széleslátó: 13 Mpx, f/2,2
makró: 8 Mpx
makró: 8 Mpx
makró: 5 Mpx
Előlapi kamera 32 Mpx, Full HD video 30 fps
32 Mpx, Full HD video 30 fps
12 Mpx, Full HD video 30 fps
Lapkakészlet Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, 8magos Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, 8magos Qualcomm Snapdragon 8+ Gen1, 8magos
GPU Adreno 740 Adreno 740 Adreno 730
RAM 8/12/16 GB 8/12/16 GB 8/12/16 GB
Belső tárhely 256/512 GB 256/512 GB 128/256/512 GB
Operációs rendszer Android 13 Android 13 Android 12
5G támogatás
Akkumulátor 6 000 mAh 6 000 mAh 6 000 mAh
gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 65 W / - gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 65 W / - gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 65 W / -
USB-C
3,5 mm-es jack
Ellenállóság IP54 IP54 IPX4
Hangzás sztereó, Dolby sztereó, Dolby sztereó, Dolby
Méret 173 × 77 × 10,3 mm 173 × 77 × 10,3 mm 173 × 77 × 10,3 mm
Súly 246 g 239 g 239 g
i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Felfedeztünk néhány igazán szép fejlesztést az Asus ROG Phone 7 és 7 Ultimate készülékeken. Különösen a telefon hűtése terén, ami főleg az igényes játékosoknak kedvez. Azoknak azonban, akiknek az előző generáció van meg, nem sok okuk van a váltásra.

Nyomtatás
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ