Shop roku Akvizice ApF HU

Asus Zenfone 8 és Zenfone 8 Flip (PREVIEW): nagyszerű okostelefonok, ne hagyd, hogy a külső megtévesszen

Termékkatalógus

Cikk

Frissítve: • Szerző: Ondrej Chabr

Az Asus új telefonokat dob piacra, mégpedig az Asus Zenfone 8 és Zenfone 8 Flip készülékeket. Ezek nagyon jól felszerelt és nagy teljesítményű darabok Snapdragon 888 chipsettel, amelyek közül az egyik ismét rendhagyó kialakítású. A gyártó ez alkalommal is használta a kamera dönthető konstrukcióját, amelyet a modell elődjénél már láthattunk. De mivel szeretné felhívni magára a figyelmet ez az érdekes páros? És mit lehet tudni az árról és az elérhetőségről?

i Előrendelés esetén május 30-ig 128 GB-os memóriával a Zenfone 8-at mindössze 235 090 forintért vásárolhatod meg. A Zenfone 8 Flip modell 304 990 forintért lesz kapható.

Asus Zenfone 8, előzetes

Asus Zenfone 8 és Zenfone 8 Flip (PREVIEW) - TARTALOM

  1. Az Asus Zenfone 8 és Zenfone 8 Flip felépítése biztosan téged is le fog nyűgözni
  2. A kép minden részlete szépen jelenik meg a kijelzőn
  3. Igazán meglepő a Zenfone 8 sorozat teljesítménye
  4. Csak néhány kamerája van, de azok sok mindenre képesek
  5. Gyorsan feltöltheted az Asus Zenfone 8 és Zenfone 8 Flip készülékeket, és bárhol csatlakoztathatod őket
  6. Asus Zenfone 8 és 8 Flip: ár és elérhetőség

Az Asus Zenfone 8 és Zenfone 8 Flip felépítése biztosan téged is le fog nyűgözni

Az Asus portfóliójában két telefonmodell sorozat található. Az egyikbe tartozik a manapság egyik legerősebb telefon, az Asus ROG Phone 5, a másik pedig a felépítését tekintve érdekes Zenfone sorozat. Ez utóbbi most új tagokkal bővült. Ezek az Asus Zenfone 8 és az Asus Zenfone 8 Flip telefonok. És mindegyikük egy kicsit más felhasználói csoportot céloz meg.

Ránézésre egyértelműen különböznek egymástól. Az Asus Zenfone 8 egy klasszikus kivitelű telefon, amely valószínűleg csak kompakt méretével és tömegével fog meglepni. Egy kellemesen kicsi, mindössze 148 mm magas okostelefonról van szó, amely méretével például a Samsung Galaxy A41 készülékkel szállhat versenybe. De 169 g-os tömege sem fogja megterhelni a zsebedet.

És hogy néz ki a „nyolcas”? Az előlap az 5,9"-os kijelzővel és a kis szelfikamera kivágással egyenes, kissé lejt a telefon széléig. A hátlap lekerekített oldalakkal rendelkezik, és a telefon neve mellett csak egy kissé kiálló fotómodult tartalmaz.

Asus Zenfone 8, design
Kompakt méretű és stílusos designnal rendelkező telefon, ez az Asus Zenfone 8.

Az oldalsó bekapcsológomb lehetővé teszi 2 további művelet kiválasztását, amelyeket kétszer megnyomva vagy nyomva tartva hajt végre. Gyorsan elindíthatsz egy kiválasztott alkalmazást, ki- és bekapcsolhatod a WiFi-t, vagy képernyőképet készíthetsz. A kompakt telefon tartósságát az IP68 tanúsítás is megerősíti. Egészen biztosan nem fogja zavarni a por vagy a víz. Az Asus Zenfone 8 két színben, fekete és ezüst színben érkezik majd a felhasználókhoz.

Az Asus Zenfone 8 Flip személyében egy nagyobb telefont ismerhetünk meg. Ez sem rendelkezik ívelt kijelzővel, amelynek egységét még az elülső kamera kivágása sem bontja meg. A kamera modul átfordítható a kijelzőn, így szelfikameraként használható. Ez ugyanazon az elven működik, mint amivel az elődnél, az Asus Zenfone 7 készüléknél találkoztunk. Találunk rajta egy hasznos kék bekapcsológombot, amelyet Smart Key-nek neveznek, amelyhez néhány funkciót ki lehet választani. A hátlapot ismét a sorozat neve díszíti, és ebben az esetben is fekete és ezüst színű modellek közül választhatunk.

Asus Zenfone 8 Flip, design
Az Asus Zenfone 8 Flip forgatható kamera moduljával garantáltan felhívja magára a figyelmet.

Félreértés ne essék, ha a két modellt összehasonlítjuk, nem csak a design területén különböznek egymástól. Több különbség van a modellek között, több kategóriában.

A kép minden részlete szépen jelenik meg a kijelzőn

Az 5,92"-os kijelzővel rendelkező alap Asus Zenfone 8 első ránézésre kisebbnek tűnik, mint a 6,67"-os 8 Flip modell. Bár a kijelzők mérete háromnegyed hüvelykkel eltér egymástól, a felbontás ugyanakkora, FHD+. Ezért jobb finomságra számíthatunk a Zenfone 8 készüléknél. De a nagyobb modelleknél sincs semmi probléma a finomsággal.

Mindkét panel AMOLED típusú, és biztosan örömmel fog eltölteni, hogy nagyon gyorsan reagálnak. Az Asus Zenfone 8 Flip válaszideje 90 Hz, a Zenfone 8-é pedig 120 Hz. A köztük lévő különbség nem annyira látványos, mindkét érték nagyszerű. A telefonokat nem fogja zavarba hozni a közvetlen napfény sem, a Zenfone 8-nál a gyártó 800 nites, a Zenfone 8 Flip esetében 700 nites fényerőt adott meg. A HDR támogatás magától értetődik.

i Sony Xperia 1 III (PREVIEW): 4K kijelző és változtatható periszkóp

Igazán meglepő a Zenfone 8 sorozat teljesítménye

Ha azt gondolod, hogy a kisebb modellnek be kell érnie egy alacsonyabb teljesítményű processzorral, akkor nagyot tévedsz. Az Asus úgy döntött, hogy mindkét modellt a legerősebb chippel látja el, ami nem más, mint a Qualcomm Snapdragon 888. Tehát a telefonoknak semmi nem okozhat meglepetést, és teljesen megbízhatóak lesznek még a nagyobb igénybevételt jelentő használat során is. A processzorokat 6, 8 vagy a hihetetlen, 16 GB RAM egészíti ki a Zenfone 8-nál, az Asus Zenfone 8 Flip-nél pedig a szokásos 8 GB RAM. A Zenfone 8 modell kicsi telefon megjelenése kissé megtévesztő, hiszen a piac egyik legerősebb telefonja lesz, nem csak a kicsi telefonok között.

Ami a belső tárhelyet illeti 128 és 256 GB memória közül választhatsz mindkét modell esetén. Ha ez a kapacitás nem elegendő, csak a Zenfone 8 Flip bővíthető legfeljebb 2 TB kapacitású microSD memóriakártya segítségével. Természetesen a modern és nagy teljesítményű chip 5G kapcsolatot is biztosít, így mindkét modellt a szolgáltatók leggyorsabb mobilhálózatában használhatod. A gyárból a legújabb Android 11 rendszerrel kerülnek ki ZenUI 8 felhasználói felülettel, így ki tudod használni a jobbnál jobb megoldásokat.

Asus Zenfone 8 Asus Zenfone 8 Flip
Balra az Asus Zenfone 8, jobbra a Zenfone 8 Flip.

Csak néhány kamerája van, de azok sok mindenre képesek

Nagyon érdekes helyzet állt elő a kamerákkal. Eleinte kevésnek tűnhet a 2 objektív a Zenfone 8-on, de az Asus így látta jónak. A felhasználóknak pontosan a fő és az ultraszéles látószögű kamerákra van szüksége. Miért adjanak hozzá több kamerát, amikor jobb, ha csak a leginkább használtakra koncentrálnak. A 64 Mpx felbontású és optikai stabilizálóval rendelkező szenzor alapértelmezés szerint egyesít 4 pixelt egy pixellé, és kiváló minőségű 16 Mpx-es képeket hoz létre. Alternatív megoldásként kétszeres nagyítású képeket készíthetsz ezzel a felbontással a minőség romlása nélkül.

i Samsung Galaxy A72 (ÉRTÉKELÉS): a felszereltsége előre jelzi a sikerét

A második 12Mpx-es kamerát elsősorban széles látószögű jelenetek készítésére használják, 113°-os látószöggel. Ugyanakkor a gyártó a makró felvételek készítésének lehetőségét is biztosítja. A telefon 4 cm-ről képes a tárgyakra élesíteni. Az azonos felbontású elülső kamera képes kezelni az elektronikus képstabilizációt. Az Asus Zenfone 8 modell 8K minőségben és 24 kép/mp sebességgel rögzít videókat. Ha dinamikusabb felvételeket szeretnél, a 4K felbontás 60 kép/mp frekvenciával örvendeztet meg.

A Zenfone 8 Flip modell esetében, éppúgy, mint a Zenfone 7 esetében hármas Gorilla Glass 3 üveggel védett kamerával találkozunk, amely az új léptetőmotornak köszönhetően simábban fordul előre. A paraméterei nem sokban különböznek a kisebb testvérétől. A fő érzékelő akár 64Mpx-es képeket is készíthet, de mindenképpen örömteli a 8K videófelvétel 30 kép/mp frekvenciájával. Az ultraszéles látószögű kamera jobban összegyűjti a fényeket, ezért jobb eredményeket lehet vele elérni éjszaka történő fényképezéskor.

Asus Zenfone 8 Flip, szelfi
Van-e még egy olyan telefon, amely ilyen jó minőségű szelfi képekkel büszkélkedhet? Az Asus Zenfone 8 Flip ilyen ütőkártyát tartogat a tarsolyában.

A makrokamera ebből a készülékből sem hiányzik, amely megint csak az ultraszéles látószögű objektív része. Videók készítésénél biztosan értékelni fogod a HyperSteady funkciót, amely a kép egy részét rögzíti, de tökéletesen kompenzált mozgást kínál gimbal stílusban. A teleobjektív funkció az utolsó objektív alá van rejtve. Az Asus Zenfone 8 Flip 3x-os optikai és 12x-es digitális zoomot kínál.

A kamera alkalmazásból nem hiányoznak további fényképezési módok sem, mint pl. a képek jobb összekötése panorámakép készítésénél, a simább váltás a kamerák között vagy a szélzaj csökkentése videók készítésekor.

Gyorsan feltöltheted az Asus Zenfone 8 és Zenfone 8 Flip készülékeket, és bárhol csatlakoztathatod őket

Energiahatékonysága ellenére a processzor nagy teljesítménye miatt egy idő után kérni fogja, hogy töltsd fel. A 4000 mAh-s akkumulátorral rendelkező Asus Zenfone 8 esetében valószínűleg egy napos üzemidőre számíthatsz, a Zenfone 8 Flip akkumulátora nagyobb, 5000 mAh-s. Az USB-C csatlakozón keresztül mindkét modellt a 30 W-os maximális teljesítménnyel töltheted fel. Élvezd az 5G és a Wi-Fi 6 jelenlétét, a Zenfone 8 esetében a 3,5 mm-es jack csatlakozóról sem feledkeztek meg. Sajnos a vezeték nélküli töltés nem került be ezeknek a modelleknek a felszereltsége közé.

Asus Zenfone 8
Az új Zenfone 8 sorozatot stílusos design jellemzi.

A kisebb modell csak a kijelző ujjlenyomat-olvasójára támaszkodik, ha a felhasználó felismeréséről van szó, a Zenfone 8 Flip esetében ez a hátlapi kamerák megfordításával az arcfelismerés funkcióval egészül ki. Két Dirac HD technológiájú hangszóró teszi élvezetessé a felhasználó számára a zenei élményt.

Asus Zenfone 8 és 8 Flip: ár és elérhetőség

Most pedig beszéljünk arról, ami az újdonságok iránt érdeklődőket már biztos nagyon foglalkoztat - a Zenfone 8 és 8 Flip telefonok áráról és elérhetőségéről. Kezdjük az elsővel. Az Asus Zenfone 8 már az értékesítés előtt megvásárolható, mégpedig 128 GB memóriával. Május 30-ig ráadásul mindössze 235 090 forintért. Utána az ár 269 990 forintra változik. Ha inkább a 256 GB-os memória kapacitás érdekel, az a Zenfone 8 modell 284 990 forintba kerül. Végül, a legjobban felszerelt 16 GB/256 GB-os konfiguráció még mindig jó áron, 319 990 forintért lehet a tied.

Az Asus Zenfone 8 Flip sem fog alul maradni más márkák telefonjaival szemben. Az ára sem rossz. A 8 GB RAM-mal rendelkező és 256 GB-os verzió kellemes 304 990 forintért kapható. Ez május végén kerül majd be a kínálatba.
Paraméterek /
Modell
Asus Zenfone 8 Asus Zenfone 8 Flip
Kijelző 5,9" (20 : 9) 6,67" (20 : 9)
2400 × 1 080 px, 445 ppi 2400 × 1 080 px, 394 ppi
AMOLED, 120 Hz AMOLED, 90 Hz
Hátlapi kamerák fő: 64 Mpx, f/1,8, 8K videó 24 kép/mp sebességgel
fő: 64 Mpx, f/1,8, 8K videó 30 kép/mp sebességgel
széleslátószögű: 12 Mpx, f/2,2, 113°, 4K videó 60 kép/mp sebességgel
széleslátószögű: 12 Mpx, f/2,2, 112°, 4K videó 60 kép/mp sebességgel

teleobjektív: 8 Mpx
Előlapi kamera 12 Mpx, f/2,45, 4K videó 30 kép/mp sebességgel
lásd a fenti kamerákat
Chipset Qualcomm Snapdragon 888, 8 magos Qualcomm Snapdragon 888, 8 magos
GPU Adreno 660 Adreno 660
RAM 6/8/16 GB 8 GB
Belső tárhely 128/256 GB 128/256 GB, microSD 2 TB-ig
Operációs rendszer Android 11 Android 11
5G hálózat támogatás
Akkumulátor 4000mAh 5000 mAh
gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 30 W / - gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 30 W / -
USB-C
3,5mm-es jack
Védettségi besorolás IP68 -
Audio sztereó sztereó
Méret 148 × 68,5 × 8,9 mm 165 × 77,3 × 9,6 mm
Tömeg 169 g 230 g
Ár 269 990 forinttól 304 990 forinttól
Az árak a 2021. május 12-én érvényes árak
i Ez is érdekelhet

Az Asus Zenfone 8 új generációja meglepetést okozott. Az alapmodell kompakt méretében szokatlanul magas minőségű paramétereket rejt. A Zenfone 8 Flip modell hasonló, és kiváló kamera-készlettel rendelkezik, amelyet szelfikameraként is használhatsz.

Nyomtatás
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ