Akvizice ApF HU Akvizice ApF HU

ROWAX fényszóró felújító készlet

Termékkatalógus
ROWAX fényszóró felújító készlet
4,7 132 értékelés
Fényszóró felújító készlet a műanyag fényszóró tompa és sötét felületének helyreállításához csiszolópapírt, csiszolótárcsákat, polírozó lemezt, tépőzárat, polírozó paszta, nano viasz, mikroszálas szövet, ruha, használati utasítás
10 190 Ft
Kosárba Gondosmentes egy kattintásos vásárlás, előre beállított szállítási és fizetési móddal.
Hozzáadás a listához
Jótállás 24 hónap Kód:  AUPR17009 Termékszám:  20980 Gyártó honlapja:
ROWAX fényszóró felújító készlet 10 190 Ft Szállításra kész > 5 db
Vásárlás

ROWAX fényszóró felújító készlet

Újítsd meg a polikarbonát fényszórók fényét a speciális Rowax felújító szett segítségével. A fényszórók sérülése UV-sugárzás, autómosókban történő mosás, tisztítószerek nem megfelelő keveréke, só és a mindennapi működés további hatásai miatt következik be. A homályos vagy sérült fényszórók nem csak átlátszatlansághoz vezetnek, hanem csökkentik a fényszóró megfelelő működését is. Sok esetben, ilyen állapotban már nem teljesítik a Műszaki vizsgát. 

A Rowax fényszóró-felújító szett előnyei

  • Élénkíti a ragyogást és visszaállítja a polikarbonát fényszórók működését
  • Megakadályozza a műszaki vizsgával kapcsolatos problémákat
  • A használat hatékony a sárgulás és a karcolások megelőzésére
  • Nano viaszt, polírozó pasztát és további kiegészítőket tartalmaz

Nagyon hatékony készítmények

A Rowax szett segítségével felújíthatod a fényszórókat és visszakaphatod megfelelő működésüket. Vízalapú polírozó pasztát tartalmaz, mely szilikon- és oldószermentes. A polimer alapú nano viaszt úgy tervezték, hogy a fényszórók felületén egy láthatatlan vékony hidrofób bevonatot hozzon létre, mely felgyorsítja a vízelvezetést és mikroszkopikus szinten akadályozza meg a szennyeződések létrejöttét.

A Rowax készlet tartalma

  • csiszolópapír nedves csiszoláshoz (méretek kb. 140 × 115 mm) 4 db - szemcseméret P400 (2 db), P800 (2 db)
  • tépőzáras csiszolókorong (átmérő 75 mm) - 10 db - szemcseméret P400 (2 db), P800 (2 db), P1200 (2 db), P2000 (2 db) és P3000 (2 db)
  • molitánhabból készült polírozó korong (átmérő 85 mm)
  • tépőzáras rögzítő puha középréteggel a polírozó lemez rögzítéséhez
  • egylépéses polírozó paszta - 30 g
  • védő nano viasz - 20 g
  • mikroszálas törlőkendő 30 cm x 30 cm
  • finoman polírozó kendő védő nano viasz alkalmazására és polírozására - 2 db
  • használati útmutató

A Rowax felújítási készlet előkészítése és alkalmazása

Előkészületek
A felújítási munkálatokhoz készítsen elő vizet és rongyot, hogy le tudja tisztítani a fényszórót, egy vízzel teli permetezőt valamint maszkoló szalagot. A felújítás előtt a fényszórót alaposan mossa le. Ragassza körbe a fényszórót maszkoló szalaggal, hogy védje a karosszériát a csiszolástól.

Csiszolás
A fúrógépre M14 orsómenettel rakja fel a fejet, erre kerülnek majd tépőzárral a csiszolókorongok. A készlet kézi csiszoláshoz csiszolópapírokat is tartalmaz. A csiszolópapíroknak akkor veheti hasznát, ha a csiszolókorongok elhasználódnak, pl. nagy fényszórók felújítása során. A csiszolókorongok cseréje során óvatosan járjon el (ujjaival fogja meg a tépőzárat és a fej műanyag részét), hogy ne sértse meg a fej habrétegét.

A sérülés mértékétől függően (berepedezett felület, kavicsok okozta mélyebb karcolások stb.) az első csiszolást P400 szemcsével végezzük szárazon, és eltávolítjuk a lehető legtöbb felületi hibát. Ha a sérülés nem mély és a fényszóró nem matt és megsárgult, akkor a P800 szemcsével kezdje csiszolni. A csiszolást nedves papírral végezze, a fényszórót pedig permetező segítségével folyamatosan tartsa nedvesen, ezáltal egyben le is mossa a le csiszolt anyagot.

A csiszolás egyes fázisai között a fényszórót mossa le vízzel, és ellenőrizze a csiszolás minőségét, hogy nem maradtak-e ki felületek. A felújítás eredménye a csiszolás minőségétől függ, ezért minden használt szemcsemérettel alaposan csiszoljon. A fényszóró felületétől függően minden szemcsemérettel legalább 5- 10 percig csiszoljon. A P400 szemcsével végzett első csiszolást hosszabb ideig végezze, amíg a védőlakk réteget el nem távolítja és egységes felületet nem kap (a csiszolt fényszóró mindenhol tejfehér, matt) valamint fel nem csiszolja a mély sérüléseket. A fényszórót végül mossa le vízzel, és szárítsa meg. Ügyeljen arra, hogy ne vigyen fel szennyeződést afényszóróra, mert az a csiszolás során felsértheti a fényszóró felületét. Az utolsó, P3000 szemcsés csiszolást követően a nedves fényszóró már szinte teljesen átlátszó, szárítás után fehér és matt.

Polírozás
A fúrógépre rakja fel a fejet, majd erre tépőzárral erősítse fel a polírozó korongokat. A korongot nedvesítse be pár csepp vízzel, vigyen fel rá egy kevés polírozó pasztát, kenje szét a fényszóró teljes felületén, majd kezdje el a polírozást. Kezdetben alacsonyabb fordulatszámon, kisebb nyomással polírozzon. A fordulatszámot és a nyomást fokozatosan emelje. Folyamatosan ellenőrizze a fényszóró felületének hőmérsékletét. A hőmérséklet nem mehet fel annyira, hogy kezét ne tudja a fényszórón tartani. A polírozást kétszer ismételje meg, másodszor azonban már kevesebb polírozó pasztát használjon. Ha a polírozás során a paszta a fényszóróraszárad, vigyen fel egy kevés vizet (pl. permetezővel vagy az ujjával a polírozó korongra). Végül polírozza szárazra. Polírozás után tisztítsa le a fényszórót. A polírozást ne végezze közvetlen napfényben.

A polírozó paszta vízalapú, így a csomag felbontása után fokozatosan kiszárad. Ha a pasztát további felhasználás céljából szeretné hosszabb ideig tárolni, adjon hozzá egy kis vizet.

Védelem
Az utolsó lépés a nano védőviasz felvitele és polírozása. A felvitelhez és a polírozáshoz használja a mellékelt polírozó kendőket. Vigye fel a viaszt körkörös mozdulatokkal a teljes felületre. Miután megszáradt (kb. 20 perc), törölje le és polírozza fel. A védőhatás fokozása érdekében a viasz két rétegben lehet alkalmazható.

A polírozó paszta és viasz használata során ne egyen, ne igyon és ne dohányozzon. Ha szembe kerül, azonnal öblítse ki szemét néhány percen át bő vízzel.

Kizárólag nem átlátszó, megsárgult (oxidálódott) felületű fényszórókhoz. A műanyag fényszórók felülete az öregedés és a külső hatások, különösen a nap UV sugárzása miatt oxidálódik. A felújítás során a funkcióval nem bíró felületi réteg eltávolításra kerül. A fényszórók nem kívánatos megjelenését okozhatják a belső oldalon található szennyeződések (a fényvisszaverő réteg elpárolgása, por), a fényszóró búra belső szerkezetének megrongálódása vagy a felpattanó kavicsok. Ezek a sérülések nem újíthatók fel a ROWAX készlettel.


Paraméterek

Használat
Fényszórók Kész!
Használati mód
Folyékony krém Kész!
Használat
Fényszórók Kész!

Használat

Használat
Fényszórók Kész!
Használati mód
Folyékony krém Kész!

Használat

Használat
Fényszórók Kész!

A specifikációk előzetes tájékoztatás nélkül megváltoztathatóak. A képek csak illusztrációs célokat szolgálnak.

Hol találok magyar vagy angol nyelvű használati utasítást a termékhez? A dobozban csak szlovák és cseh nyelvű van. A gyártó honlapján is.

Kérdések és válaszok: ROWAX fényszóró felújító készlet
Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si ROWAX Sada na renovaci světlometů. Chcete doručiť tovar na Slovensko? Prezrite si ROWAX Súprava na renováciu svetlometov.
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ