AlzaBoxy Q1 Akvizice ApF HU

Festékszóró pisztolyok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Térfogat
0,1 l
1,3 l
-
Típus
Kézi
(6)
Elektromos
(20)
Akkus
(4)
Pneumatikus
(6)
Zajszint (dB)
70 dB
113 dB
-
Fúvóka átmérője
0,38 mm
4 mm
-
Rendeltetés
Szűrés

A festékszóró pisztoly megkönnyíti a festékek, lakkok és impregnálószerek felvitelét különböző médiumra, különösen összefüggő, sík felületekre. A festékszóró pisztoly falfestéshez és egyéb felületek festéséhez is ideális, például homlokzatok, vaskapuk, kerítések. A különféle festékszóró gépek leginkább a festékfelhordás technológiájában különböznek egymástól.

Tovább

Festékszóró pisztoly - Falfestéshez és egyéb felületek gyors, precíz festéséhez

A festékszóró pisztoly a festékanyag szórással történő felvitelére tervezett eszköz, mely gyors, precíz, és nem utolsósorban komolyabb erőfeszítés nélküli eredményt ígér. Működhet levegővel, elektromos hálózatról vagy szivattyúval. Mit kell tudnunk a különféle szórópisztoly típusokról és milyen paramétereket kell figyelembe vennünk választáskor?

Festékszóró pisztoly falfestéshez
Festékszóró pisztoly használatakor ügyeljünk szemünk, orrunk és szánk védelmére.

Festékszóró pisztoly - Típusok

Levegős festékszóró

A levegős festékszóró pisztoly modellek sűrített levegővel működnek - a levegő áramlása állandó, a festék mennyiségét pedig egy dugattyú szabályozza. A levegős festékszóró előnye a felület egyenletes lefedése. Különösen alkalmas falak, gerendák vagy deszkák festésére. A festék szórása azonban viszonylag nagy (a festett felülettel szomszédos területeket is le kell fedni). A levegős szórópisztoly modellekben szintetikus és vízbázisú festékek egyaránt használhatók.

i

Elektromos festékszóró

Az elektromos festékszóró pisztolyoknak két fajtája létezik.

  • Kompresszoros - Ezeknél egy kis kompresszor állítja elő a sűrített levegőt. Működésük leginkább az alap levegős szórópisztoly modellekéhez hasonlít.
  • Elektromágneses pumpás - Ez a gyakoribb típus, melynél egy elektromágnes hozza működésbe a levegőt adagoló egységet. Hátrányuk a magasabb zajszint, és hogy csak hígabb festétek szórhatók velük.

Alacsony nyomású szórópisztoly - HVLP

A HLVP (High Volume Low Pressure - Nagy Mennyiség Alacsony Nyomáson) festékszóró pisztoly a levegős festékszóró gépek változata. A festék permetezéséhez nagy mennyiségű, alacsony nyomású levegőt használ. A HVLP szórópisztoly modellek lehetővé teszik a festékmennyiség és a nyomás szabályozását, valamint a szóráskép változó beállítását. Az így kapott permet koncentráltabb és jobb minőségű, és a környezetbe kerülő festékpermet mennyisége is jelentősen lecsökken, ezért a HVLP festékszóró gépek festéktakarékosabbak.

Szivattyús festékszóró pisztoly

A szivattyús festékszóró pisztoly esetén nincs szükség a levegő/festék arány beállítására. Csak azt a nyomást kell beállítani, amellyel a gép a festéket permetezi. A nagyon magas szórásminőség miatt a szivattyús szórópisztoly főként a professzionális festők eszköze. A nyomás alatti festékszórás egyébként a leggazdaságosabb is. A szivattyús szórópisztoly használata után fontos az eszköz alapos megtisztítása, amely hosszabb időt vehet igénybe.

i

Akkumulátoros festékszóró pisztoly

Az akkumulátoros festékszóró pisztoly kompakt kialakítást és maximális mobilitást biztosít. Ha tehát nem kívánsz tömlőt húzgálni magad után festés közben vagy bonyolultabb szórópisztoly megoldásokkal bajlódni, akkor az akkumulátoros kialakítás neked való.

Festékszóró pisztoly - Mire figyeljünk választáskor?

A festékszórás módja

Egyes festékszóró gépek esetén a motor közvetlenül a szórópisztoly testében található, míg más modellek külső meghajtót használnak. Az ilyen festékszóró modellek esetében munka közben csak egy könnyű, motor nélküli szórófejet tartasz a kezedben, amely hosszabb munkákhoz alkalmasabb.

Szórási sebesség

Ez az érték megmutatja, hogy a szórópisztoly mekkora mennyiségű festéket képes egy adott idő alatt felhordani. Ez az érték általában 100 és 900 ml/perc között mozog. Minél nagyobb a szórási sebesség, annál gyorsabban fogsz tudni dolgozni. Ugyanakkor kisebb szórási sebesség mellett jobban irányítható a festékpermet, így pontosabb eredményt érhetsz el. Az otthoni használatra szánt szórópisztolyok jellemzően 140-350 ml/perc teljesítményűek.

Hasznos funkció a folyamatos festékmennyiség szabályozás, amely lehetővé teszi a festékfelvitel intenzitásának egyszerű módosítását, és bizonyos esetekben a nem kívánt szóródás megakadályozását is. A festékszórás intenzitását a ravasz lenyomásának mértéke határozza meg.

A festékek alkalmasságát szórópisztolyban való használatra a festék dobozán található szórópisztoly-piktogram jelzi.

A festékszóró tartály űrtartalma

Alapvető fontosságú paraméter, hiszen meghatározza, hogy milyen gyakran kell újratölteni a festéket. A legtöbb festékszóró tartályának űrtartalma 600 és 1300 ml között mozog.

Festékszóró pisztoly teljesítmény

Meghatározza a kompresszor/szivattyú teljesítményét. Általában a külső meghajtású szórópisztolyok nagyobb teljesítményfelvétellel rendelkeznek - minél hosszabb a tömlő, annál nagyobb a teljesítményfelvétel.

Festékszóró pisztoly fúvóka - Méretek

A festékszóró pisztolyok fúvókái általában cserélhetőek, és a legtöbbjük több különböző szórási forma beállítását teszi lehetővé. A leggyakoribb a kerek szórási forma, majd a vízszintes és függőleges formák. Az szórási forma mellett a fúvókák átmérője is változik - általában 0,6 és 2,6 mm közötti átmérővel találkozunk. A nagyobb átmérőjű festékszóró fúvókák alkalmasabbak nagyobb területek permetezésére, hiszen ilyenkor a festékpermet egyszerre nagyobb területet fed le. A fúvóka méretét a használt anyag típusa is meghatározza, mivel a sűrűbb festékek nagyobb méretű fúvókát igényelnek.

Profi festékszóró pisztoly

A professzionális felhasználás komolyabb igényeket támaszt a festékszóró gépekkel szemben, mint az otthoni, alkalmi használat. Miben tűnik ki a profi festékszóró pisztoly?

  • Kerekes/állványos kialakítás - A kerekek biztosítják a könnyű hordozhatóságot, amely különösen fontos nagyobb területek festésekor.
  • Intenzív használat - A profi festékszóró pisztoly ellenáll az intenzív, mindennapos használatnak.
  • Nagyobb területek lefedése - A nagyobb teljesítménynek, nagyobb szórási sebességnek, és a hosszabb, akár 10-15 méteres tömlőnek köszönhetően a profi festékszóró pisztoly lehetővé teszi nagy területek gyors, hatékony és erőfeszítés nélküli festését.
  • Magasabb ár - Egy profi festékszóró pisztoly ára akár többszöröse is lehet az általános használatra szánt festékszóró gépek árának. Gyakori használat mellett a magasabb ár rövid időn belül megtérülhet.

Festékszóró pisztoly tartozékok kínálatunkban festőhengereket, cserehengereket, tapétaeltávolító eszközöket, és más hasznos tartozékokat találsz.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
40 termék
YATO, 1,0 l 1,8 mm tartállyal
Festékszóró - festékhez, pneumatikus, 1 l-es, a fúvóka átmérője 1,8 mm
19 190 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CMP3010
YATO festékszóró pisztoly 0,1 l 0,8 mm tartállyal
Festékszóró - festékhez, pneumatikus, 0,1 l-es, a fúvóka átmérője 0,8 mm
22 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CMP3011
Einhell sűrített levegős festékszóró
Festékszóró - festékhez, pneumatikus
11 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOF233
BOSCH UniversalSpray 18V-300 (akkumulátor nélkül)
Festékszóró - festékhez, akkus, 0,8 l-es, felviteli sebesség egészen 1 m²/perc
61 290 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: BOCh2251
73 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: BOCh2252
5,0
Bosch PFS 7000
Festékszóró - elektromos, 1 l-es, felviteli sebesség egészen 4 m²/perc, 1400 W teljesítmény
77 990 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BOCh0475
4,4 18×
Bosch PFS 5000 E
Festékszóró - elektromos, 1 l-es, felviteli sebesség egészen 3 m²/perc, 1200 W teljesítmény
68 290 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BOC153b
5,0
Einhell TC-SY 18/60 Li-Solo (akku nélkül)
Festékszóró - festékhez, akkus, 0,8 l-es
34 590 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BOF234
4,6 35×
Bosch PFS 3000-2
Festékszóró - elektromos, 1 l-es, felviteli sebesség egészen 2 m²/perc, 650 W teljesítmény
Szuper ár
60 690 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BOC153a
2,7
Control Series 350M EUR
Festékszóró - elektromos, felviteli sebesség egészen 1,5 m²/perc, 550 W teljesítmény
294 390 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: WAG1902
4,7
PowerPlus POWX358
Festékszóró - elektromos, 0,8 l-es, a fúvóka átmérője 2,6 mm, 750 W teljesítmény
39 290 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: PWP095e
BOSCH EasySpray 18V-100 (0.603.208.000), aku nélkül
Festékszóró - festékhez, akkus, 0,8 l-es, 18 V akkumulátor feszültség
33 980 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BOCh0476
EXTOL PREMIUM 8891862 HVLP Akkus festékszóró, Share20V, 20 V Li-ion, 2000 mAh
Festékszóró - festékhez, akkus, 0,9 l-es, a fúvóka átmérője 2 mm, 2 Ah akkumulátor kapacitás, 20 V akkumulátor feszültség
51 490 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: MADZ765
Einhell EFPS 2005
Festékszóró - 1 l-es
10 990 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BOF301
98 090 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BOCh2253
FEIDER AIRWIN 1000W
Festékszóró - festékhez, elektromos, 1 l-es, a fúvóka átmérője 0,38 mm
146 490 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BuildSys032

Festékszóró pisztolyok

Festékszóró pisztolyok

A Festékszóró pisztolyok kategóriában összesen 40 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó festékszóró pisztolyok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább festékszóró pisztolyok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb festékszóró pisztolyok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: festékszóró pisztolyok vélemények
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ