ApF HU Akvizice ApF HU

Medence szűrők

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Víz típusa
Édes
(8)
Sós
(1)
Fajta
Patronos
(4)
Homok
(15)
Medence max. térfogata
8 m3
62 m3
-
Vízátfolyás
1,89 m3/h
1250 m3/h
-
A csomagolás tartalmazza
Szivattyú
(1)
Cső
(2)
Nyomásmérő
(2)

A medence szűrők megtisztítják a vizet a mechanikai szennyeződésektől, ezáltal hozzájárulnak ahhoz, hogy a medence vize jobb minőségű legyen. Kétféle medence szűrő található a piacon. A patronos vagy más néven szűrőbetétes medence szűrő kisebb medencékhez alkalmas. A homokszűrő ideális az összes medencetípushoz és minden medencemérethez. Olvass tovább, hogy megtudd, melyik medence szűrő a legmegfelelőbb a számodra!

Tovább

Vajon melyik medence szűrő lesz alkalmas a te medencédhez?

A medence szűrők két csoportba oszthatók, és manapság már gyakrabban találkozhatunk a homokos változattal, amely drágább, ugyanakkor hatékonyabb megoldást kínál. A medence szűrő kiválasztásakor elsősorban a medence térfogata és a készülék szűrési kapacitása legyen az irányadó! 

A kisebb vízmennyiséget a papírszűrővel/patronnal működő medence szűrő is tudja kezelni

A papírszűrős medence szűrők a kisebb medencékhez ajánlottak, azaz 4 méter átmérőig vagy 8 m3 térfogatig. A víz egy patronon (egy papírharmonika alakú betéten) halad át, amelyen még a nagyon apró szennyeződések is megtapadnak. Hátránya, hogy egy ilyen medence szűrő könnyen eltömődik. Ezért egy szezonban többször is ajánlott cserélni.

  • Megfizethető medence szűrő
  • Kisebb medencékhez elegendő teljesítményt kínál
  • Alacsony energiaigény
  • Gyakran kell tisztítani 

Hatékony medence szűrők: a homokszűrős megoldás

A homokszűrő a víztisztítás elve alapján működik a kovahomokkal. A homokszűrés fő előnyei közé tartozik a könnyű karbantartás, a hosszú élettartam és a nagy hatékonyság. A homokkal működő medence szűrő olyan állandó medencékhez ajánlott, amelyek átmérője legalább 4 m, és ahol más tartozékokat is csatlakoztatni szeretnél a medencéhez. 

  • Kevés karbantartást igényel
  • Spórolhatsz a vegyszerek használatán
  • Más tartozékokat is csatlakoztathatsz hozzá
  • Jobban megterheli a büdzsét

i

A sós vizes medence szűrő tartósabb megoldást kínál

Ha már sós vizes medencéd van, vagy azt tervezed, hogy sós vizet használsz a medencédben, akkor az erre alkalmas, sós víz szűrésére is megfelelő medence szűrők között is szét kell nézned, hiszen az, hogy a szűrő bírja a sót, elengedhetetlen. Az ilyen berendezés szivattyúja sóálló. A szűrőedény megegyezik a medence szűrő többi típusával, hiszen ezt nem károsítja a só.

Patronos szűrés Intex medencéhez
Patronos medence szűrő medencékhez

Homokszűrő úszómedencéhez Marimex Prostar 4
Homokszűrő medencékhez

Egyéb tartozékok, amelyekre a medence szűrők működtetéséhez szükség van

A medence szűrő működtetéséhez még néhány alapvető, a működéshez nélkülözhetetlen elemre is szükséged van, ilyen többek között a szkimmer - ezen keresztül szívja be a rendszer a vizet a szűrőbe. Továbbá ide sorolhatók a csatlakozók és tömlők, valamint a szűrőbetétek is a patronos medence szűrőhöz - ez utóbbit ki is kell cserélni, ha eltömődik.

Ha a medence szűrő eltömődött, cseréld ki a szűrőbetétet

Szűrőbetétek: a medence szűrők eltömődött betétjét ki kell cserélni, erre akár többször is szükség lehet a szezon során. Az, hogy hányszor, a medence használatának gyakoriságától, a víz minőségétől és magának a patron ápolásától is függ. A gyakori tisztítás meghosszabbítja a parton élettartamát.

A medence szűrő és a szkimmer: így lesz tisztább a víz! 

A szkimmerek a medencék elengedhetetlen felszerelései közé tartoznak, mivel összegyűjtik a víz felszínén lebegő szemetet, mielőtt azok leülepednének. Ezáltal kevesebb alga és mikroba lesz a vízben. A víz a szkimmerből a szűrőberendezésbe kerül, ahol megtisztul.

A medence szűrő csatlakoztatása egy tömlő segítségével történik

A tömlők nemcsak arra valók, hogy megold a medence szűrők medencékhez való csatlakoztatását. Különböző átmérőkben és hosszúságokban kaphatók, és saját igényeid szerint állíthatod be a hosszúságot is. A fekete tömlők felmelegítik a vizet - így alkalmasak napkollektoros elven működő zuhanyzóhoz is. 

A medence szűrő csomagjában használati utasítás is található, amely megmutatja az optimális elhelyezést és a megfelelő csatlakoztatást.

Bestway medence szűrő tartozékokkal

Medence szűrő vásárlásakor győződj meg arról, hogy a szett az összes, szükséges tartozékokat tartalmazza! 

Hogyan válassz a medence szűrők közül - vajon melyik lesz a neked való? 

Kíváncsi vagy, milyen medence szűrő kerüljön a kosaradba? A medence szűrő teljesítménye az egyik leglényegesebb paraméter. Ez az érték határozza, hogy a medence szűrők milyen gyorsan és mekkora hatékonysággal tisztítják meg a medence vizét. Fontos, hogy a teljesítmény megfeleljen a medence méretének és a vízmennyiségének. A medence szűrő körülbelül 6-8 óra alatt kell, hogy megszűrje a vizet, azonban nagyobb terhelés és nagyon meleg időjárás esetén erre akár 3-4 óra alatt is szükség lehet. 

A megfelelő medence szűrő kiválasztásához tudnod kell a medence térfogatát

A medence térfogata kulcsfontosságú a szűrőrendszer kiválasztásakor. Ez is az egyik olyan paraméter, amelyet minden gyártó megad. Ha nem emlékszel az értékre, könnyedén kiszámíthatod. Négyzet alakú medencék esetén egyszerűen szorozd meg a medence hosszát, szélességét és magasságát (V = a × b × c). Kör alakú medencéknél egy kicsit bonyolultabb a számítás, a π (3,14) értékét kell megszoroznod a medence magasságával és medence sugarának a négyzetével (V = π × v × r2).  Szabálytalan formájú medencék esetén természetesen ez még ennél is bonyolultabb.

i

Hogyan lehet az eredményt literre és hektoliterre átszámítani?

Számítsd ki a térfogatot méterben, az eredmény köbméterben kapod meg. Ezután csak szorozd meg 10-zel, és máris látod a térfogatot hektoliterben, 1000-rel megszorozva pedig az eredményt literben kapod meg.

Fontos, hogy a medence szűrő rendelkezzen a szükséges, minimális teljesítménnyel

A medence szűrő teljesítménye fontos ahhoz, hogy a készülék megfelelő működést tudjon produkálni az adott medencében, és a vizet képes legyen tisztán tartani. Számítsd ki a szükséges teljesítményt a medence vízmennyiségéhez viszonyítva! 

  • Oszd el a medence teljes térfogatát 4-gyel
  • Az eredmény az ún. "köbös" szivattyúteljesítmény, amely az óránkénti vízáramlást jelzi
  • A szivattyú teljesítményének legalább ugyanannyi, de inkább valamivel többnek kell lennie, mint ez a kiszámított érték

Szeretnél pénzt spórolni medence szűrő vásárlásakor? Nézz szét az Outlet oldalunkon, ahol legjobb árú termékeinket találod!

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
19 termék
4,8
MARIMEX homokszűrős vízforgató ProStar 3
Homokszűrő - alkalmas medence, max. medencetérfogat 15 m³, vízátfolyás 3,8 m³/h, 32 mm és 38 mm átmérőjű slagokhoz, 6-utas szabályozószelep, homoktöltet tömege 10 kg, energiafogyasztás 200 W, magassága 55 cm, tömege 10,4 kg
65 390 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: MARSA077
5,0
Steinbach CLASIC 250N Homokszűrő
Homokszűrő - alkalmas medence szűrésére édes vízzel, max. medencetérfogat 19 m³, vízátfolyás 4,17 m³/h, 32 mm és 38 mm átmérőjű slagokhoz, 7-utas szabályozószelep, cső és nyomásmérő a csomag része, homoktöltet tömege 10 kg, zajszint 70 dB(A), energiafogyasztás 200 W, mérete 62 × 36 × 40 cm (Ma×Sz×Mé), tömege 8,5 kg
63 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: STfiltr01
4,5
MARIMEX Homokszűrő ProStar 2000
Homokszűrő - max. medencetérfogat 8 m³, vízátfolyás 2 m³/h, 32 mm és 38 mm átmérőjű slagokhoz, homoktöltet tömege 10 kg, energiafogyasztás 85 W
40 790 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: MRMV18121
5,0
MARIMEX ProStar Profi homokfilter 8 m3 / h
Homokszűrő - alkalmas medence szűrésére édes vízzel, max. medencetérfogat 35 m³, vízátfolyás 8 m³/h, 32 mm és 38 mm átmérőjű slagokhoz, 6-utas szabályozószelep, homoktöltet tömege 75 kg, energiafogyasztás 550 W, tömege 18,6 kg
130 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: MARSA048
3,0
MARIMEX Homokszűrő 6000
Homokszűrő - max. medencetérfogat 30 m³, vízátfolyás 5,5 m³/h, 32 mm és 38 mm átmérőjű slagokhoz, homoktöltet tömege 18 kg, energiafogyasztás 250 W
76 890 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: MRMV18123
4,7 20×
MARIMEX Sand Szűrés ProStar 4
Homokszűrő 16m3-ig terjedő uszodákhoz, 4m3 / óra áramlási sebesség, 32 / 38mm-es tömlőkhöz, szűrő homok nem tartozék
Előrendelési ár
73 590 Ft
Várható időpont: március 2024
Termékkód: MRX050a
5,0
Intex 26642, 220-240 V
Homokszűrő - alkalmas medence szűrésére édes vízzel, max. medencetérfogat 16,8 m³, 32 mm és 38 mm átmérőjű slagokhoz, 6-utas szabályozószelep, időzítő a csomag része, homoktöltet tömege 6,5 kg, energiafogyasztás 90 W, IPX4 IP védelmi fokozat, tömege 8,22 kg
Előrendelési ár
46 890 Ft
Várható időpont: március 2024
Termékkód: INTEXa079
4,9 14×
Intex 28604 Papírszűrős vízforgató
Papírszűrős vízforgató - alkalmas medence szűrésére édes vízzel, max. medencetérfogat 15 m³, vízátfolyás 1,89 m³/h, 32 mm átmérőjű slagokhoz, energiafogyasztás 45 W
Előrendelési ár
15 390 Ft
Várható időpont: március 2024
Termékkód: INTEXa022
5,0
Intex 26648 Homokszűrős vízforgató, 8 m3/h
Homokszűrő - alkalmas medence szűrésére édes vízzel, max. medencetérfogat 62 m³, vízátfolyás 8 m³/h, 38 mm átmérőjű slagokhoz, 6-utas szabályozószelep, nyomásmérő a csomag része, homoktöltet tömege 35 kg, energiafogyasztás 440 W, IPX4 IP védelmi fokozat
Előrendelési ár
114 390 Ft
Várható időpont: március 2024
Termékkód: INTEXa003
4,5
Intex 28638 Papírszűrős vízforgató
Papírszűrős vízforgató - alkalmas medence szűrésére édes vízzel, max. medencetérfogat 20 m³, vízátfolyás 3,785 m³/h, 32 mm átmérőjű slagokhoz, energiafogyasztás 99 W
Előrendelési ár
18 990 Ft
Várható időpont: március 2024
Termékkód: INTEXa025
4,4 16×
MARIMEX ProStar 6 Homokszűrő
Homokszűrő - 30 m3-ig terjedő medencékhez, áramlási sebesség: 6 m3/óra, a szűrőhomok nem tartozék
Előrendelési ár
89 990 Ft
Várható időpont: március 2024
Termékkód: MARBA070
5,0
Intex homokszűrős vízforgató 26644
Homokszűrő - átfolyási sebesség 4 m3/óra, feszültség 220-240 V, műanyag, 6 utas váltószelep, maximum 488 méter vagy nagyobb átmérőjű, 19,150 literes talaj feletti medencékhez alkalmas
Előrendelési ár
57 240 Ft
Várható időpont: március 2024
Termékkód: INTEXa001
Intex 26676 Homokszűrős vízforgató sóbontó készülékkel, 6 m3/h
Homokszűrő - alkalmas medence szűrésére sós vízzel, max. medencetérfogat 32 m³, 38 mm átmérőjű slagokhoz, 6-utas szabályozószelep, sóbontó, cső a csomag része, homoktöltet tömege 35 kg, energiafogyasztás 470 W, IPX4 IP védelmi fokozat
Előrendelési ár
163 790 Ft
Várható időpont: március 2024
Termékkód: ALLTOHo049
Intex Szűrőszivattyú 28602
- szűrő szivattyú, patronos, műanyag, szűrési teljesítménye 1250 l/h
Előrendelési ár
16 990 Ft
Várható időpont: március 2024
Termékkód: INTEXa021
INTEX, 4 m3/h; 220-240 V
Homokszűrő - alkalmas medence szűrésére édes vízzel, max. medencetérfogat 17 m³, vízátfolyás 4,50 m³/h, 38 mm átmérőjű slagokhoz, 6-utas szabályozószelep, szivattyú a csomag része, homoktöltet tömege 12 kg, tömege 10,15 kg
Előrendelési ár
79 890 Ft
Várható időpont: március 2024
Termékkód: INTEXa121
INTEX szűrőszivattyú
Papírszűrős vízforgató - alkalmas medence, 32 mm átmérőjű slagokhoz
Előrendelési ár
14 990 Ft
Várható időpont: március 2024
Termékkód: INTEXa122
5,0
MARIMEX Homokszűrés ProStar Profi 6 m3 / h
Homokszűrő - max. medencetérfogat 30 m³, vízátfolyás 6 m³/h, 32 mm és 38 mm átmérőjű slagokhoz, homoktöltet tömege 35 kg, energiafogyasztás 450 W
108 090 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: MARSA047
3,0
MARIMEX ProStar 4000
Homokszűrő - legfeljebb 20 m3-es vízkapacitású medencékhez alkalmas, az egyedülálló dizájnú és alakú tartály beépített szivattyúval rendelkezik, a tartály 14 kg homok (0,6-1,2 mm szemcseméret) befogadására képes, a szűrés minimális karbantartást igényel, 6-utas szelep, durva előszűrő, univerzális 32/38 mm-es csatlakozó, átfolyás: 4 m3/h, maximális hatékonyság: 190 W, 220-240 V, Csehországban gyártva
62 190 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: MRMV18122
MARIMEX, ProStar Profi 4 m3/h
Homokszűrő - alkalmas medence szűrésére édes vízzel, max. medencetérfogat 20 m³, vízátfolyás 8,83 m³/h, homoktöltet tömege 20 kg
98 190 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: MARMX001

Medence szűrők

műhelyA Bosch új portálja számos előnyt kínál Az új Bosch PRO360 portál számos előnyt kínál az ügyfelek számára. Például áttekintést kaphatsz a szerszámaidról, megtalálhatod a garanciát, termékinformációkat kérhetsz le, valamint a Bosch Professional szerszámokra vonatkozó garancia ingyenes 3 éves meghosszabbítására...
A hétvégi házak és nyaralók az utóbbi években újra divatba jöttek, és tökéletes környezetet kínálnak, ahol nemcsak pihenhetsz és szórakozhatsz, hanem kedvenc hobbijaidnak is hódolhatsz. Akár a kertben szeretsz növényeket gondozni, akár sportolni vagy barátokat vendégül...

Medence szűrők

A Medence szűrők kategóriában összesen 19 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó medence szűrők Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább medence szűrők A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb medence szűrők A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: medence szűrők vélemények
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ