Akvizice ApF HU 30 dnů na vrácení

Bojlerek

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Márkák

A bojler egy tartállyal ellátott átfolyós vízmelegítő. Főleg a tartály méretében különböznek, melyben a meleg vizet tároljuk, de a választás során a típust és az elhelyezést is szükséges figyelembe venni. Milyen bojler lehet a legmegfelelőbb a számodra?

Tovább

A bojler kiválasztása - először az űrtartalmat figyeljük meg

A bojler és annak térfogatának kiválasztása a háztartásban tartózkodó személyek számától függ. Figyeljük meg az átlagos vízfogyasztást a háztartásban tartózkodó személyek száma szerint. Ne feledd, hogy az átlagba beleszámítódik a hideg víz is. A bojler térfogata a háztartás meleg vízzel való ellátását jelöli. Mire elég egy 50 l-es bojler, és hova szükséges egy nagyobbat választani?

Személyek száma a háztartásban Átlagos napi vízfogyasztás A bojler ajánlott űrtartalma
1 személy 100 liter 50–80 liter
2 - 3 személy 200 - 300 liter 100–200 liter
4 - 5 személy 300 és több liter 200 és több liter

i

Minél nagyobb űrtartalommal rendelkezik a bojler, annál tovább tart a tartályban levő víz felmelegítése. Ebben fontos szerepet játszik a bojler teljesítménye. Általában érvényes, hogy a magasabb teljesítmény gyorsabb melegítést eredményez.

A bojler elhelyezése - hova és hogyan?

A bojler beszerelése történhet vízszintes és függőleges helyzetben, de néhány modell lehetővé teszi mindkét helyzetet. Mindkét esetben előnyös lehet, ha a bojler a legnagyobb melegvíz fogyasztó berendezés közelében van elhelyezve (zuhanyzó, kád). Ezzel kiküszöbölhető a hőveszteség, mely a hosszú csővezetékben keletkezik.

Milyen bojler típusok állnak rendelkezésünkre - mik a lehetőségek?

A bojler többfajta kivitelezésben is a rendelkezésünkre áll. A legfontosabb felosztás a víz melegítésének módja szerint történik.

  • Nyomás alatt működő vízmelegítő - szétosztja a meleg vizet a fogyasztók között. A legáltalánosabb típusok közé tartozik.
  • Nyomás nélkül működő vízmelegítő - csak néhány literes tartállyal rendelkezik. Általában a mosdó felett, vagy alatt helyezkedik el.
  • Átfolyós vízmelegítő - nem rendelkezik tartállyal, a vizet az átfolyás során melegíti fel. Kisebb fogyasztáshoz alkalmas.

Elektromos bojler

villanybojler a víz melegítéséhez elektromos áramot használ, konkrétabban egy fűtőtestet, melynek segítségével szinten tartja a víz hőfokát. Előnye a könnyű szerelés, a hosszú élettartam és nem utolsó sorban a csökkentett tarifájú áramszolgáltatásra való jogosultság (éjszakai áram).

Hogy elkerüljük a fűtőtest eltömődését és az energiafogyasztás növekedését, a víz hőmérsékletét 55-60 °C-ra ajánlott beállítani.

Kombinált bojler

kombinált bojler lehetővé teszi a víz elektromos energiával, gázzal, vagy szilárd tüzelőanyaggal történő felmelegítését. Az energiaforrás a fűtőszezontól, a kedvezményes éjszakai ármtól, vagy az áramkimaradástól függően változtatható. Hátránya a nagyobb beszerzési ár.

Gázbojlerek

A gázbojlerek gáz segítségével melegítik fel a vizet, mely az elektromos árammal szemben olcsóbb alternatíva. Néhány biztonsági elemmel rendelkeznek, melyek gondoskodnak a maximális biztonságról. Nem kell tartanod a robbanástól vagy a gázszivárgástól.

A bojler további tulajdonságai, melyekre érdemes figyelni

Kiválasztottad a gáz-, elektromos-, vagy a kombinált bojler közül a kedvencedet? Ne feledd el megismerni az olyan paramétereket, mint a felhasznált anyagok és azok tulajdonságai, a biztonsági elemek vagy a karbantartási lehetőségek.

  • A tisztítónyílások lehetővé teszik a szennyeződések könnyebb eltávolítását a tartály belső részéről.
  • A kivehető fűtőtest (melegítő) a tartály leengedése nélkül eltávolítható.
  • A hőveszteség szintje arról árulkodik, hogy mennyire magas minőségű a bojler szigetelése és mennyire lesz energiatakarékos.
  • A korrózióval és vízkővel szembeni ellenállás befolyásolja a karima és a vízmelegítő anyagát. A legjobb ellenállás érdekében mindkét komponensnek ugyanabból az anyagból célszerű készülnie.
  • i

    Esetleg még mindig nem világos? Tekintsd meg a Hogyan válasszunk bojlert útmutatónkat.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
1 termék
ELÍZ EURO 15 H
Vízmelegítő - űrtartalma 15 l, teljesítmény 2000 W, az ellátási pont alatt, sárgaréz fűtőelem, méretek 52 × 28,5 × 28,8 cm (H×Sz×Mé), magnézium anód, védőszelep és termosztát
70 990 Ft
Szállításra kész 4 db
Termékkód: ELBO060

Bojlerek

A Bojlerek kategóriában összesen 1 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Bojlerek – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó bojlerek Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább bojlerek A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb bojlerek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: bojlerek vélemények
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ