A húsvéti ünnepek alatt (3.29-én, 3.31-én és 4.1-én) üzleteink zárva tartanak. Azonban online még mindig kényelmesen vásárolhatsz.

ApF HU AP+ plus nový vizuál

Borospoharak

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Rendeltetés
Fehérbor
(51)
Vörösbor
(66)
Pezsgő
(38)
Desszertbor
(3)
Gin
(1)
Üveg típusa
Kancsós
(1)
Alacsony pohár
(1)
Talpas
(151)
Különböző méretek készlete
(1)

A megfelelő borospohár elengedhetetlen a tökéletes borozás élményéhez. Minden bornak kissé eltérő formájú és méretű pohárra van szüksége ahhoz, hogy aromája teljes mértékben kibontakozhasson, és hogy egyedi színe és íze érvényesülhessen. Olvass tovább, és ismerd meg, milyen borospoharak alkalmasak vörös-, fehér- és vagy habzóborokhoz.

Tovább

A megfelelő borospohár lehetővé teszi, hogy a legteljesebb mértékben élvezhesd az italodat

Bármilyen bort is választasz, italodnak nemcsak ideális hőmérsékletűnek kell lennie, hanem a megfelelő borospohár is szükséges az elfogyasztásához. Ha a megfelelő borospohár típust választod, akkor tudod igazán élvezni a bort. A megfelelő borospoharak lehetővé teszik, hogy érezd az illatát, láts a jellegzetes színét és megízleld különleges ízét.

Ha tökéletes ajándékot keresel nőknek, akkor a borospoharak ideális választás lehetnek. Akár egy tanárnak, egy barátnak, egy anyukának vagy egy ismerősnek szánod őket, egy borospohár készlet megfelelő ajándék lehet.

Tippek a minőségi borospoharak felismeréséhez

Bár a borospohár kiválasztása az ital típusától függően változik, van néhány közös pont a különböző fajták esetében. Lássuk, melyek ezek.

  1. A borospohár anyaga tiszta és átlátszó, így nem torzítja a bor színét, hanem kiemeli annak árnyalatait. Kerüld a bor színét és tisztaságát torzító díszítéseket, kivágásokat vagy színes motívumokat.
  2. A vékony anyag lehetővé teszi, hogy jobban megfigyelhesd a bor viszkozitását, ezzel növelve az általános élvezetet. Ezenkívül a vékony falú borospoharak segítségével jobban láthatod a bor színét, amit az olcsó, vastag falú borospoharak eltorzíthatnak.
  3. A magas szár megakadályozza, hogy a bor felmelegedjen a tenyeredtől, és megakadályozza, hogy a borospohár ujjlenyomatos legyen. Ezenkívül könnyebbé teszi a kóstolást (látod a bor színét, tudod forgatni a folyadékot). A kertben való borozáshoz vagy utazáshoz azonban jobb egy szár nélküli borospohár.

A borospoharak különböző típusúak - egyesek vörösborhoz, mások fehérborhoz alkalmasak

Vásárlás előtt végig kell gondolnod, hogy milyen borhoz szeretnél borospohár fajtát - fehér, vörös, rozé vagy pezsgő fogyasztásához választanál borospohár típust?

Borospoharak fehérborhoz

A borospoharak fehérborhoz általában tulipán alakúak. Mivel a fehérborokat alacsonyabb hőmérsékleten szolgálják fel, fontos a pohár formája – ezek a borospoharak kisebbek, keskenyebbek és hosszúkásabbak. Kúpos nyakuk lehetővé teszi, hogy a bor teljesen kibontakoztassa aromáját. Az édes fehérborokat kisebb (kb. 200 ml-es) poharakban szolgálják fel, míg a száraz és a rozé borokhoz a 300 ml-es borospoharak a megfelelők.

i

A fehérborokhoz használt borospohár típust legfeljebb 2/3-ig töltsük, hogy az ital kifejthesse teljes ízét.

Borospohár készlet vörösborhoz

A borospoharak vörösborhoz általában léggömb alakúak, azaz kerekek, nyitott nyakkal. A vörösborok esetében jellemzőek a nagyméretű, minél szélesebb felületű borospoharak, amelyek lehetővé teszik a bor levegőzését és az aroma kibontakozását. Ezek a borospoharak akár 1 l-esek is lehetnek. Fiatal borok esetében a 400 ml körüli borospohár térfogat megfelelő, az érett borokhoz 600 ml-es borospohár ajánlott, a nagyon aromás vörösborokat pedig 800-1 000ml-es borospohár típusban szolgálják fel.

Pezsgőspoharak

A pezsgőspohár vagy habzóborhoz való borospohár úgy néz ki, mint egy fuvola – keskeny és karcsú. Ez a fajta borospohár mutatja meg legjobban a buborékokat, és a kúpos nyaknak köszönhetően az aroma az ideális ponton gyűlik össze. Ami a térfogatot illeti, érdemes körülbelül 150-350 ml-es fajtát választani, és a poharat csak 1/3-ig kell megtölteni.

 Borospohár vörösborhoz
Borospohár vörösborhoz

Borospohár fehérborhoz
Borospohár fehérborhoz

Borospohár habzóborhoz
Borospohár habzóborhoz

A pezsgőt és a habzóbort is gyakran klasszikus, széles és nyitott poharakban szolgálják fel, amelyek nem megfelelőek erre a célra. Ilyenkor ezek az italok azonnal elveszítik pezsgésüket és aromájukat.

Univerzális borospoharak

Ha különböző típusú borokat fogyasztasz, vagy ha időnként különböző ivási szokásokkal rendelkező látogatóid vannak, és nem szeretnél több különböző borospohár típust vásárolni, válassz az univerzális borospoharak közül. Ezek olyan közepes méretű poharak, amelyeket vörös- és fehérborokhoz is lehet használni. Elegendő hely jut bennük arra, hogy a bor lélegezni tudjon.

i

A borospohár pereme is fontos. Lehet zárt vagy egyenes, ami segíti a bor könnyű lefolyását a nyelven, vagy nyitott és lekerekített, ami biztosítja az egyenletes lefolyást, és fokozza a bor savasságát és élességét.

A borospohár készlet a legjobb választás

A poharak számával kapcsolatban fontos kérdés, hogy hányan szeretnétek borozni. Mindig jobb választás egy borospohár készlet, amely általában hat darabot tartalmaz. A készletnek köszönhetően látogatás egyforma poharak kerülhetnek az asztalra. Egy borospohár készlet tartalmazhat több darabot is, különböző térfogattal. Választhatsz borospohár és kiöntő készletet is, amelyek luxus benyomását keltik.

Milyen anyagból készülnek a borospoharak?

A borospoharak általában többféle üvegből készülnek. Miben különböznek ezek?

  • A fúvott üveg az ivópoharaktól kezdve a befőttesüvegek gyártásáig használható anyag. Az ebből készült típusok olcsó borospoharak.
  • Az ólommentes kristály drágább, de élvezheted az üveg gyönyörű csillogását, ráadásul ezek a borospoharak vékonyabbak is.
  • Az ólomkristály poharak fényes és gazdag csiszolatú borospoharak. Az ólomtartalom miatt azonban érdemes inkább más anyagot választani.
  • A kristályüveg fényes és kemény. Ebből az anyagból igazán fényűző borospoharak készülnek.

A műanyag borospohár egy másik lehetőség. Az ebből az anyagból készült borospoharak alkalmasak kerti partikra, grillezésre, piknikre vagy utazáshoz. Első pillantásra meg sem lehet különböztetni a műanyag borospohár típusokat az üvegpoharaktól (amíg meg nem fogod őket).

Mi a helyzet a tisztítással? A borospoharak általában mosogatógépben moshatók

Furcsának tűnhet, de a borospoharak leggyakrabban mosogatógépben moshatók (természetesen figyelni kell a gyártó ajánlásaira). A borospoharak általában vékony falúak, és kézzel mosogatva könnyen eltörhetnek, hiszen könnyen kicsúsznak a kézből. Az üveg karcolódásának elkerülése érdekében fontos, hogy a borospoharak lazán kerüljenek a mosogatógépbe, és ne érjenek más üveg vagy fém eszközökhöz.

Egy eredeti borospohár saját felirattal bárkinek tetszeni fog

Eredeti ajándékot keresel? Akkor válassz a nyomtatással ellátott borospohár modellt. Gyakorlatilag bármit gravírozhatsz rájuk, ami csak eszedbe jut, és így gyakorlatilag bárkinek megfelelő ajándékot készíthetsz - vicces borospohár egy barátnak, vagy dizájnos borospohár névvel ellátva a szüleidnek. A képzeletnek semmi sem szabhat határt.

i

Szerenél a kóstolóhoz szükséges felszerelést beszerezni? Sommelier eszközök kínálatunk a hűtőtáskáktól, állványoktól és tartóktól kezdve a palacknyitókon és készleteken át a borral kapcsolatos könyvekig mindent tartalmaz.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
RCR Pezsgőspohár Timeless 210 ml 6 db Szállításra kész 3 db
Pohár - rendeltetése pezsgő, talpas, 6 darab a csomagban, űrtartalma 210 ml, anyaga üveg - 2 231,67 Ft/db
13 390 Ft

2.
RONA borospoharak 400 ml VISTA 6 db Szállításra kész > 5 db
Pohár - rendeltetése fehérbor, talpas, 6 darab a csomagban, űrtartalma 400 ml, anyaga üveg - 1 315 Ft/db
7 890 Ft

3.
Pohár - rendeltetése pezsgő, talpas, 6 darab a csomagban, űrtartalma 230 ml, anyaga ólommentes kristály - 1 265 Ft/db
7 590 Ft

Még több
154 termék
Saját márkánk TOP minőség szuper áron
4,0
Siguro Gin & Tonic pohárkészlet, 570 ml, 4 darab
Pohár - ginhez & tonichoz, fúvott üveg, kristályos anyag, nehézfémek felhasználása nélkül, titán tartalommal a nagy szilárdságért és tartósságért, lángpolírozott a magas fényért, tökéletes optikai tulajdonságok, a pohár és a szár közötti kapcsolat nagy szilárdságú, alkalmas mosogatógépbe, űrtartalom 570 ml, mérete 105 × 104 × 206 mm, 4 darab csomagban, Csehországban gyártva - 1 447,50 Ft/db
Szuper ár
5 790 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SGR_GW_C570Z
Classic Kategória Olcsó, de kiválóra értékelt
Siguro Locus vörösboros pohárkészlet, 580 ml, 6 db - Pohár Típusok
4,7 53×
Siguro Locus vörösboros pohárkészlet, 580 ml, 6 db
Pohár - vörösborhoz, fújt üveg, anyaga: kristályüveg, nehézfém keverék nélkül, titán tartalommal a nagy szilárdság és ellenállás érdekében, lángcsiszolt a magas fényességért, tökéletes optikai tulajdonságok, a pohár felső részét és a talpat összekötő rész rendkívül erős, mosogatógépben mosható, űrtartalom: 580 ml, méretek: 99 × 99 × 230 mm, 6 db a csomagban, Csehországban gyártva - 1 115 Ft/db
Szuper ár
6 690 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SGR_GW_C580Z
Arany középút Kiváló ár/érték arány
5,0
Nachtmann 104248 NOBLESSE Pezsgőspohár, 151 ml, 4 db
Pohár - rendeltetése pezsgő, talpas, 4 darab a csomagban, űrtartalma 140 ml, anyaga ólommentes kristály
10 090 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NACHsk76
Premium Kategória Minőség kompromisszumok nélkül
5,0
Nacthmann borospohár készlet 4 db 230ml Noblesse
Pohár - rendeltetése fehérbor, talpas, 4 darab a csomagban, űrtartalma 230 ml, anyaga üveg - 3 372,50 Ft/db
13 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NASNV818
4,6
RONA Prosecco/pezsgőspohár 230 ml 6 db UNIVERSAL
Pohár - rendeltetése pezsgő, talpas, 6 darab a csomagban, űrtartalma 230 ml, anyaga ólommentes kristály - 1 265 Ft/db
7 590 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RONSS366
4,7 13×
RONA Borospohár Burgundy 950 ml GRACE 2 db
Pohár - rendeltetése vörösbor, talpas, 2 darab a csomagban, űrtartalma 950 ml, anyaga üveg - 3 195 Ft/db
6 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JTFSK032
4,5
RONA Prosecco pohár 320 ml SWAN 6 db
Pohár - rendeltetése pezsgő (prosecco), talpas, 6 darab a csomagban, űrtartalma 320 ml, anyaga üveg - 1 815 Ft/db
10 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JTFSK022
5,0
RONA Pezsgőspohár 280 ml GRACE 2 db
Pohár - rendeltetése pezsgő, talpas, 2 darab a csomagban, űrtartalma 280 ml, anyaga üveg - 2 045 Ft/db
4 090 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JTFSK033
5,0
BOHEMIA ROYAL CRYSTAL Pezsgőspohár 230 ml 6 db AVILA
Pohár - rendeltetése pezsgő, talpas, 6 darab a csomagban, űrtartalma 230 ml, anyaga üveg
10 890 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BRCSS888
Siguro Locus habzóborospohár készlet, 400 ml, 6 db - Pohár Típusok
4,3
Siguro Locus habzóborospohár készlet, 400 ml, 6 db
Pohár - habzóborhoz, fúvott üveg, kristályos anyag, nehézfémek felhasználása nélkül, titántartalommal a nagy szilárdságért és tartósságért, lángpolírozott a magas fényért, tökéletes optikai tulajdonságok, a pohár és a szár közötti kapcsolat nagy szilárdságú, alkalmas mosogatógépbe, űrtartalom 400 ml, mérete 95 × 95 × 232 mm, 6 darabos kiszerelés, Csehországban gyártva - 1 265 Ft/db
Szuper ár
7 590 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SGR_GW_C400Z
5,0
RONA borospoharak 400 ml VISTA 6 db
Pohár - rendeltetése fehérbor, talpas, 6 darab a csomagban, űrtartalma 400 ml, anyaga üveg - 1 315 Ft/db
7 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JTFSK026
5,0
RONA pezsgőspoharak 190 ml SWAN 6 db
Pohár - rendeltetése pezsgő, talpas, 6 darab a csomagban, űrtartalma 190 ml, anyaga üveg - 1 815 Ft/db
10 890 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JTFSK023
5,0
RONA Borospohár 420 ml MEDIUM 6 db
Pohár - rendeltetése vörösbor, talpas, 6 darab a csomagban, űrtartalma 420 ml, anyaga üveg - 1 781,67 Ft/db
10 690 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JTFSK020
5,0
RONA Vörösboros poharak 4 db 740 ml BALLET
Pohár - rendeltetése vörösbor, talpas, 4 darab a csomagban, űrtartalma 740 ml, anyaga ólommentes kristály
8 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RONSS439
5,0
RONA Borospoharak 4 db 680 ml BALLET
Pohár - rendeltetése fehérbor, talpas, 4 darab a csomagban, űrtartalma 680 ml, anyaga ólommentes kristály - 2 097,50 Ft/db
8 390 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RONSS222
4,3
BOHEMIA ROYAL CRYSTAL Globo készlet 16 db
Pohár - rendeltetése fehérbor, talpas, 16 darab a csomagban, anyaga üveg - 1 118,13 Ft/db
17 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BRCSS625
5,0
RONA Pezsgőspohár 170 ml MEDIUM 6 db
Pohár - rendeltetése pezsgő, talpas, 6 darab a csomagban, űrtartalma 170 ml, anyaga üveg - 1 615 Ft/db
9 690 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JTFSK021
5,0
B.BOHEMIAN Esküvői pezsgőspohár 210 ml HEARTS 2 db
Pohár - rendeltetése pezsgő, talpas, 2 darab a csomagban, űrtartalma 210 ml, anyaga üveg - 5 595 Ft/db
11 190 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JTFSK099
4,9 54×
Crystalex borospoharak LARA 350ml 6db 6db
Pohár - rendeltetése fehérbor, talpas, 6 darab a csomagban, űrtartalma 350 ml, anyaga üveg - 931,67 Ft/db
5 590 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CRYLA050
5,0
RONA borospoharak 670 ml LORD 6 db
Pohár - rendeltetése vörösbor, talpas, 6 darab a csomagban, űrtartalma 670 ml, anyaga üveg - 1 948,33 Ft/db
11 690 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JTFSK018
4,6 15×
Crystalex pezsgőspoharak LARA 220ml 6db
Pohár - rendeltetése pezsgő, talpas, 6 darab a csomagban, űrtartalma 220 ml, anyaga üveg - 931,67 Ft/db
5 590 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CRYLA030
3,7
RONA Fehérboros poharak 4 db 520 ml BALLET
Pohár - rendeltetése fehérbor, talpas, 4 darab a csomagban, űrtartalma 520 ml, anyaga ólommentes kristály
7 890 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RONSS215
5,0 17×
Crystalex borospoharak REBECCA 350ml 6db
Pohár - rendeltetése fehérbor, talpas, 6 darab a csomagban, űrtartalma 350 ml, anyaga üveg - 1 315 Ft/db
7 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CRYRE020
5,0 17×
Crystalex REBECCA Pezsgőspohár 195 ml 6 db
Pohár - rendeltetése pezsgő, talpas, 6 darab a csomagban, űrtartalma 195 ml, anyaga üveg - 1 298,33 Ft/db
7 790 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CRYRE010

Borospoharak

Borospoharak

A Borospoharak kategóriában összesen 154 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó borospoharak A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb borospoharak A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: borospoharak vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ