Elveszett telefon keresése - Hogyan keressük meg a mobiltelefonunkat? (ÚTMUTATÓ)

Termékkatalógus

Cikk

• Szerző: Szerkesztőség

Egy picit elkalandoztál és most meg kell találnod a mobiltelefonodat? Ne aggódj, a legtöbb esetben ez egyáltalán nem jelent gondot! A telefon keresése többféle módon lehetséges, amelyeket a következő cikkünkben ismertetünk. Hogyan lehet gyorsan és egyszerűen megtalálni egy mobiltelefont?

Hogyan keressük meg a mobilunkatní telefon

Elveszett telefon keresése - Hogyan keressük meg a mobiltelefonunkat – TARTALOM

  1. Telefonszám alapján a keresés csak a szolgáltatón keresztül lehetséges
  2. A legegyszerűbb megoldás az Android telefonok esetében a Google telefonkereső szolgáltatása
  3. Az iPhone Find my phone alkalmazással megkeresheted iOS mobilodat vagy tabletedet
  4. Hogyan keressük meg a mobiltelefont mobilszolgáltatásokhoz való hozzáférés nélkül?
  5. A kereső segítségével nem csak az otthon elveszett telefonodat, hanem különböző személyes tárgyakat is megtalálhatsz
  6. Lehetséges, hogy nem kell keresned a mobiltelefonodat, ha valaki más megtalálja

Telefonszám alapján a keresés csak a szolgáltatón keresztül lehetséges

Habár sokaknak a telefonszám alapú keresés jut eszébe elsőre, amikor mobiltelefon keresés kerül szóba, ez messze nem a legnagyobb kihívást jelentő lehetőség. A telefonkövetés számos országban illegálisnak számít, beleértve Magyarországot is. Nemcsak, hogy nem léteznek olyan weboldalak vagy alkalmazások, amelyek segítségével megtalálhatnák a telefonszámodat, de erre még a magyar rendőrségnek sincs lehetősége. Nem tudhatják, hogy a szám, amelyet keresel, valóban a tiéd. Ezért többé-kevésbé csak egy opció marad. Egyes szolgáltatók telefonszám-keresést kínálnak (díj ellenében). Az előre megkötött szerződésnek köszönhetően tudják, hogy melyik szám tartozik hozzád, így egy speciális PIN kód használatával rákereshetsz egy mobiltelefonra.

i Ingyenes telefon-bemérés
Léteznek weboldalak, amelyek például a partner telefonjának ingyenes keresését kínálják, és ehhez csak a telefonszámot szükséges megadni. De ez nem áll jogukban. A legjobb esetben is ez egy vicc, hogy becsapd a barátaidat a legrosszabb esetben pedig átverés. Akárhogy is, javasoljuk, hogy ne oszd meg a számodat ilyen oldalakkal.

A legegyszerűbb megoldás az Android telefonok esetében a Google telefonkereső szolgáltatása

A telefon keresése sokkal egyszerűbb a Google telefonkereső használatával. Ha Androidos telefonod van, minden, ami a mobiltelefon helymeghatározásához szükséges, automatikusan be van állítva. Csak írd be a Google keresőbe, hogy "keresd meg a telefonomat" (vagy lépj közvetlenül a Google készülékkereső oldalra), és megjelenik egy alkalmazás, ahol kiválaszthatod a Google-fiókodhoz kapcsolódó bármely készüléket és annak helyét. Ha szeretnéd, távolról is megcsörgetheted vagy lezárhatod a telefonodat, vagy törölheted róla az összes adatot, ha esetleg ellopnák.

                                                                                                     Vyhledání telefonu Google

  A Google telefon kereső előnye, hogy az Androidos telefonok esetében semmit nem kell beállítanod.


A Google telefonkereső szolgáltatásainak megfelelő működéshez a telefonnak bekapcsolt állapotban kell lennie és a hálózaton, vagy Wi-Fi-hez csatlakoztatva. Emellett be kell kapcsolnod a Készülékkereső (ha nem kapcsoltad ki, akkor be lesz kapcsolva) funkciót. A telefon helyzetének meghatározásához jól jön, ha be van rajta kapcsolva a GPS funkció, hogy a mobiltelefon helyét nagyobb pontossággal lehessen meghatározni. Enélkül a szolgáltatás több kilométeres hatótávolságot mutathat, amely nem lenne túl hasznos.

Az iPhone Find my phone alkalmazással megkeresheted iOS mobilodat vagy tabletedet

A Google telefon kereső iPhone-ok és iPad-ek számára is elérhető, de azt előzetesen be kell állítani. iPhone keresés esetén az Apple felhasználók számára azonban kényelmesebb a Find my phone alkalmazás (vagy iPhone keresése) használata. Az iPhone keresés szolgáltatás használatával megkeresheted a telefonodat, tabletedet, AirPods-odat, Apple Watch-odat vagy akár Mac-edet és MacBook-odat is. A szolgáltatás által kínált lehetőségek hasonlóak. Elveszett iPhone keresése esetén az alkalmazás képes a készülék helyének meghatározására, csörgetésére, zárolására, vagy legrosszabb esetben az összes adat törlésére.

Find alkalmazás
A Keresés alkalmazással nyomon követheted a telefonodat és más Apple eszközöket, és kapcsolatba léphetsz velük.

Az Apple Find my phone alkalmazásának van egy tagadhatatlan előnye is. Bizonyos mértékig offline is működik. Ez azért van, mert ha a készüléked nincs a mobilhálózathoz vagy Wi-Fi hálózathoz csatlakozva, akkor is képes megtalálni a közelben lévő Apple eszközök segítségével (például az AirDrop használatakor), amelyek hozzáférnek a szolgáltatásokhoz. Természetesen zsákutcába kerülhet, amikor a semmi közepén kell megtalálnia a telefonodat, vagy amikor a készülék lemerül.

Hogyan keressük meg a mobiltelefont mobilszolgáltatásokhoz való hozzáférés nélkül?

Egy olyan elveszett telefon keresése és helyének meghatározása, amelynek alacsony az energiaszintje, vagy nincs a hálózatra vagy Wi-Fi-hez csatlakozva, enyhén szólva is nehéz. Ebben a helyzetben csak az elveszett telefon utolsó ismert tartózkodási helyére támaszkodhatsz. Ha a funkció be van kapcsolva, a telefon elküldi ezt a Google/Apple-nek, mielőtt teljesen lemerülne, vagy amikor utoljára csatlakozott az internethez. Ha csupán elvesztetted a telefonodat, elég jó esély van arra, hogy az utolsó ismert helyen megtalálod. Ha azonban valaki lenyúlta, nem sokat tehetsz azon kívül, hogy lopottként jelented be a telefont.

Nyomkövető segítségével nem csak az otthon elveszett telefonodat, hanem különböző személyes tárgyakat is megtalálhatsz

Kevés jobb hely van arra, hogy elveszítsünk valamit, mint az otthonunk. Ha gyakran veszíted el a kulcsokat, szemüveget és más személyes tárgyakat, egy okos nyomkövető nem lehet rossz ötlet. A telefonod Bluetooth-on keresztül csatlakozik hozzá és hangjelzést vált ki, amely megkönnyíti a keresett tárgy megtalálását. Bár az okos nyomkövetők elsősorban arra szolgálnak, hogy a telefonnal személyes tárgyakat találj meg, ha például a telefonod tokjába teszel egyet, akkor az okosórádat vagy egy barátod telefonját is használhatod az elveszett telefon megkeresésére. A jobb helymeghatározók GPS-szel is rendelkeznek, így távolról is megtalálhatod velük az elkallódott dolgaidat.

Hogyan keressük meg a mobilunkat - nyomkövetők
Bár a nyomkövetőket elsősorban arra használják, hogy személyes tárgyakat találj meg a telefonoddal, mobiltelefon keresés esetén az elveszett telefon helyének meghatározásához is jó szolgálatot tehetnek.

Saját nyomkövetőket a piacon lévő legnagyobb vállalatok is gyártanak. Az Apple AirTag-eket kínál, amelyek akár az iPhone-on is megjeleníthetők a Find my phone alkalmazásban, és a speciális Apple technológiának köszönhetően nagyon pontos helymeghatározásra képesek. Így mindig képben lehetsz személyes tárgyaid hollétével. Ha az Androidot részesíted előnyben, kipróbálhatod a Samsung SmartTag-et, amely nagyon hasonlóan működik. Hozzá kell tenni, hogy mind az AirTag, mind a SmartTag csak Bluetooth-helymeghatározók. Így csak olyan objektumokat találhatsz meg, amelyek nincsenek túl messze.

i

Tudj meg többet az Apple lokátoroktól az Apple Airtag: nagyon okos helymeghatározó című cikkünkben. Praktikus AlzaGuard kulcstartókat és tokokat is vásárolhatsz.

Lehetséges, hogy nem kell keresned a mobiltelefonodat, ha valaki más megtalálja

Ha már minden mobil kereső szolgáltatást kipróbáltál az elveszett telefon keresése kapcsán, még mindig van egy utolsó lehetőség, amelyre támaszkodhatsz. Az emberi kedvességre. Minden telefon lehetővé teszi, hogy a tulajdonos adatait a zárolási képernyőre írja. Ha előzetesen megadod a másodlagos telefonszámodat vagy e-mail címedet, akkor lehet, hogy szerencséd lesz, és a megtaláló felhív, ha elveszítenéd a telefonodat. Egy üzenet beállításával amúgy sincs vesztenivalód.

i Hogyan tovább?
4,8 789×
Apple Airtag
Bluetooth kulcskereső - segít megelőzni a kulcsok és egyéb értékek elvesztését, iOS OS támogatással, az alapfunkciók közé tartozik pl. hely meghatározása, eszközkeresés és hangjelzés,jeltartomány: , cserélhető CR2032 elemek 12 hónap működési idővel, fehér és fekete színű, mérete mindössze: 31,9 mm × 8 mm × 31,9 mm, súlya: 11 g, a lefedettség mértéke IP67
13 490 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, délelőtt az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JA065b1
4,8 789×
Apple Airtag 4 db
Bluetooth kulcskereső - segít megelőzni a kulcsok és egyéb értékek elvesztését, iOS OS támogatással, az alapfunkciók közé tartozik pl. hely meghatározása, eszközkeresés, figyelmeztetés a hatótávolság elvesztésére és hangjelzés,jeltartomány: , cserélhető CR2032 elemek 12 hónap működési idővel, színű, mérete mindössze: 31,9 mm × 8 mm × 31,9 mm, súlya: 11 g, a lefedettség mértéke IP67
Szuper ár
41 090 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, délelőtt az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JA065b2
3,9 63×
Helmer LK 505
GPS nyomkövető - univerzális, Windows kompatibilis, szolgáltatási díj: IGEN, SOS gomb és jelszó beállítás, üzemidő: 3,3 nap
17 890 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, délelőtt az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HLM003a
4,2 48×
CHIPOLO ONE - intelligens kulcs lokátor, sárga
Bluetooth kulcskereső - segít megelőzni a kulcsok és egyéb értékek elvesztését, android és iOS OS támogatással, az alapfunkciók közé tartozik pl. hely meghatározása, eszközkeresés, mobil keresése, készítsen képet a készülékén, figyelmeztetés a hatótávolság elvesztésére, hangjelzés, hangválasztási beállítások és hangos asszisztens támogatása, apple Siri kompatibilis, jeltartomány: 60 m, cserélhető CR2032 elemek 24 hónap működési idővel, sárga színű, mérete mindössze: 37,9 mm × 6,4 mm × 37,9 mm, a lefedettség mértéke IPx5
10 990 Ft
Raktáron 3 db
Éjfélig megrendeled, délelőtt az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CHIPa013
Nyomtatás
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ