Leggyorsabb kiszállítás karácsonyig:
Személyes átvétel az üzletben
Alzaboxok
Személyes átvétel a partnereink átvételi pontjain
Házhozszállítás

0-2 nap
1-2 nap 1-3 nap
1-3 nap

Fényképezőgép állványok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Állvány típusa
Tripod
(83)
Monopod
(16)
Miniállvány
(25)
Stabilizátor
(5)
Max. terhelhetőség
0,2 kg
50 kg
-
Tömeg
0,00 kg
7 kg
-
Anyag
Alumínium
(76)
Műanyag
(22)
Magnézium
(3)
Acél
(13)
Fém
(3)

Az fényképezőgép állványok a kamera stabilizálására szolgálnak olyan helyzetekben, amikor a fényképezőgép mozgása vagy instabilitása miatt a képek elmosódhatnak - például alacsony záridős felvételek esetén, rossz fényviszonyok között, vagy egyenetlen terepen. A legjobb eredmény érdekében fontos, hogy a fotó állvány erős és stabil legyen, valamint a teherbírása megfelelő legyen ahhoz, hogy a kamera súlyát gond nélkül elbírja.

Tovább

A fényképezőgép állvány kialakítása

A fényképezőgép állványok négy típusát ismerjük: háromlábú állványok (tripod), egylábú állványok (monopod), mini állványok és stabilizátorok. Mindegyik fotóállvány típusnak megvannak az erősségei és különböző célokra és különböző felszerelésekkel használják őket.

 • Háromlábú állványok (tripod) - A háromlábú fényképezőgép állvány a három támasztópontnak köszönhetően nagyon stabil, így rendkívül népszerű a fotósok körében. Egyes típusok olyan mértékben széthatjhatók, hogy a kamera közvetlenül a föld fölé kerül, ami alkalmas makró fotózásra. A háromlábú állvány tükörreflexes fényképezőgépekhez ideális.
 • Egylábú állványok (monopod) - Az egylábú fotó állvány főleg az újságírók körében elterjedt. Egyetlen támaszpontot biztosítanak, és előnyük a függőleges stabilitás. Nagyszerűek utazóállványként olyan környezetekben, ahol nincs mód vagy idő háromlábú állvány használatára.
 • Mini állványok - A mini fényképezőgép állvány kompakt és könnyű, így szinte bárhová könnyen magunkkal vihetjük őket, akár kis fényképezőgép-állványként, akár praktikus mobiltelefon-állványként. A mobiltelefon-állványok könnyen átalakíthatók fényképezőgép állvánnyá, mivel általában ugyanazzal a menettel vannak felszerelve.
 • Stabilizátorok - A stabilizátorok elsősorban a videók készítése során a felvételek rázkódásának és elmosódásának teljes kiküszöbölésére szolgálnak. A stabilizátorokat gyakran használják amatőr filmesek.

i

Ha projektorállványt keresel, tekintsd projektor tartók kínálatunkat. Itt biztosan megtalálod a neked megfelelőt.

A fényképezőgép állványok anyaga

A fényképezőgép állvány (vagy más néven statív) kiválasztásakor vedd figyelembe az állvány tömegét. A túl könnyű fotóállvány instabil lehet, amely gyakran rosszabb fénykép- és videóminőséget eredményez, de akár a felszerelésed sérülésének vagy teljes tönkretételének kockázatát is magában hordozza. Másrészt a nagyobb tömegű fényképezőgép állvány szállítása és használata nehezebb. Nézzük, milyen anyagokból készülnek a fényképezőgép állványok.

 • ABS műanyag - Az ABS műanyag formázható, tartós és rugalmas anyag. A rugalmas ABS műanyag mobiltelefon állványt kreatív céljaid szerint módosíthatod, és mobiltelefonodat mindig szilárdan fogja tartani.
 • Dúralumínium - A legtöbb fényképezőgép állvány ebből készül. A dúralumínium állványok tartósak és némileg nehezebbek, de a legolcsóbbak.
 • Szénszálas kompozit anyagok - A szénszálas kompozit egy magasabb kategóriájú anyag. Az ilyen fényképező állványok tömege alacsonyabb, de az ára magasabb. A legolcsóbb karbon kompozit fényképezőgép állványok ára 40-50 ezer forint körül mozog.
 • Titán - A legjobb minőségű, nagyon könnyű, erős és merev fényképezőgép állványok készülnek belőle.

Azok a fotósok, akik gyakran dolgoznak nedves környezetben, minden bizonnyal értékelni fogják a szénszálas állványokat, amelyek a dúralumíniummal ellentétben nem rozsdásodnak el. A profi videósok vagy operatőrök viszont a titán állványokat részesítik előnyben, amelyek elég erősek ahhoz, hogy megtartsák nehéz felszerelésüket.

Minimális és maximális fotóállvány magasság

Az ideális állványmagasság olyan, amely mellett nem kell görnyedned. Ha makrófotózással foglalkozol, akkor neked fontos szempont a minimális állványmagasság is. Makrófotózásnál az állvány szerepe az, hogy a talajhoz a lehető legközelebb tudj fényképezni. Egyes állványok ezért olyan központi rúddal készülnek, amelyek megfordíthatóak, hogy a föld felé mutassanak.

Állványfejek - A legfontosabb szempont választáskor

Az állványfej minden fényképező állvány fontos része. Tehát amikor állványt választasz, figyelj arra, hogyan rögzíthető a fényképezőgép. Az állványfej zsánerfüggő, a választás annak a függvénye, milyen gyorsan van szükséged a fényképezőgép pozíciójának változtatására. A több kamerát használó fotósok értékelni fogják a gyorskioldó cseretalpakat, amelyek lehetővé teszik a gyors és kényelmes kameraváltást az állványon.

 • A gömbfejeket kis méretek, könnyű és gyors használat, és alacsony tömeg jellemzi. Leginkább azokban a pillanatokban hasznosak, amikor nincs sok időd a fej beállítására. Ezért a gömb állványfejeket gyakran használják sport- és természetfotózáshoz. Egyes modellek lehetővé teszik panorámaképek készítését is.
 • A háromutas állványfejek lehetővé teszik az egyes tengelyek külön-külön történő beállítását. Ezért alkalmasak precíz kompozíciókhoz, ahol a fotóst nem szorítja az idő. Ezáltal ideálisak tájkép- és építészeti fotózáshoz, valamint termékfotózáshoz és panorámaképekhez.
 • A videófejek vagy kétutas állványfejek kiválóan alkalmasak videók készítéséhez a fogantyúnak köszönhetően, amely lehetővé teszi a kamera zökkenőmentes vízszintes és függőleges elforgatását.

Fotóállvány – Gömbfej
Gömbfej

Fényképező állvány – Háromutas állványfej
Háromutas állványfej

Fényképezőgép állvány – Videófej
Videófej

i

Léteznek asztali kamera állvány modellek, amelyek kisebb méretű fényképezőgép állványok rövidebb lábakkal. Némelyek asztalra szerelhető állványok, amelyek bármilyen cső- vagy lapformájú szilárd felülethez rögzíthetők, így változatos szögekből és irányokból történő fényképezést tesznek lehetővé. Az ilyen asztali kamera állvány modellek felhasználási területe rendkívül széles. Kiválóan használhatók például érme- vagy bélyeggyűjtemény fotózására, termékfotózáshoz, gasztrofotózáshoz.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Rollei utazó állvány mobiltelefonhoz és fényképezőgéphez Szállításra kész > 5 db és 2 átvevőhelyen
Fényképezőgép állvány - mobiltelefonhoz és digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, kétirányú (2D/videó) állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 38,5 cm, maximális magasság 120 cm, terhelhetősége 2 kg, tömege csak 0,6 kg, vezérlőkar filmezéshez, tok, mobiltelefon tartó a csomag része, fekete kivitel
több darab vásárlása esetén 12 630 Ft-tól

2.
Kingjoy VT-832 Szállításra kész > 10 db és 2 átvevőhelyen
Fényképezőgép állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, kétirányú (2D/videó) állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 41 cm, maximális magasság 131 cm, terhelhetősége 3 kg, tömege csak 0,54 kg, tok a csomag része, fekete és piros kivitel + AJÁNDÉK Telefontartó KINGJOY értéke 1 990 Ft
3 990 Ft

3.
Baseus Live Stream Holder Ring Light Selfie Tripod Black Szállításra kész > 5 db és 2 átvevőhelyen
Telefontartó - asztalra, mechanikus, pozícionálható
14 090 Ft

Még több
124 termék
Classic Kategória
Baseus Live Stream Holder Ring Light Selfie Tripod Black
Telefontartó - asztalra, mechanikus, pozícionálható

14 090 Ft
Átvehető: azonnal 2 átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: BASEring
Arany középút
MANFROTTO MK055XPRO3-3W
Fényképezőgép állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, háromirányú (3D) állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 74 cm, maximális magasság 183 cm, terhelhetősége 8 kg, tömege 3,5 kg, skála panorámafotózáshoz, vezérlőkar filmezéshez, gyorskioldó lemez, vízmérték a csomag része, fekete kivitel

130 290 Ft
Átvehető: holnap 18:30-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: MAN003qb
Premium Kategória
ZEAPON PD-E1 - motorizált panoráma fej
Fényképezőgép tartozék - alumíniumötvözet és polikarbonát, vízszintes terhelés 50 kg-ig, függőleges terhelés 4 kg-ig, súly 850 g, 5 V /2 A, zajszint 39 dB, térbeli pásztázás, időzített pásztázás, 360°-os panoráma pásztázás, kézi vezérlés, mobil alkalmazás, három forgási sebesség

256 690 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ZPNc03
Rollei utazó állvány mobiltelefonhoz és fényképezőgéphez
Fényképezőgép állvány - mobiltelefonhoz és digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, kétirányú (2D/videó) állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 38,5 cm, maximális magasság 120 cm, terhelhetősége 2 kg, tömege csak 0,6 kg, vezérlőkar filmezéshez, tok, mobiltelefon tartó a csomag része, fekete kivitel

12 630 Ft -tól
több darab vásárlása esetén
Átvehető: azonnal 2 átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ROLL26e1
Kingjoy VT-832
Fényképezőgép állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, kétirányú (2D/videó) állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 41 cm, maximális magasság 131 cm, terhelhetősége 3 kg, tömege csak 0,54 kg, tok a csomag része, fekete és piros kivitel

+ INGYEN Telefontartó KINGJOY

3 990 Ft
Átvehető: azonnal 2 átvevőhelyen
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: KJ150a2
Kingjoy VT-870
Fényképezőgép állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, kétirányú (2D/videó) állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 47 cm, maximális magasság 156,5 cm, terhelhetősége 2 kg, tömege 1,248 kg, vezérlőkar filmezéshez, tok, gyorskioldó lemez, vízmérték a csomag része, fekete kivitel

+ INGYEN Telefontartó KINGJOY

17 390 Ft
Átvehető: azonnal 2 átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: KJ150a6
Kingjoy VT-1500
Fényképezőgép állvány - 3/8" állványmenet, kétirányú (2D/videó) állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 67 cm, maximális magasság 166 cm, terhelhetősége 10 kg, tömege 2,09 kg, vezérlőkar filmezéshez a csomag része, fekete kivitel

17 690 Ft
Átvehető: azonnal a Sziget shop logisztikai központ átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: KJ150a7a
Manfrotto MTPIXICLAMP Pixi Mini Tripod, fekete
Mini állvány - miniállvány állvány, golyós fej, 13 cm max. magasság, 18 cm szállítási magasság, 1 kg max. terhelhetőség, tömege: 0,22 kg, 1/4" állványmenet, anyaga: alumínium, mobiltelefon-tartóval, szín: fekete

11 790 Ft
Átvehető: azonnal 2 átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: MAN123a
GoPro Shorty
Mini állvány - miniállvány állvány, fej nélkül (csak csavar) fej, 22,7 cm max. magasság, 11,7 cm szállítási magasság, 1/4" állványmenet, szín: fekete

16 690 Ft
Átvehető: azonnal a Sziget shop logisztikai központ átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: OG064b
Kingjoy VT-840
Fényképezőgép állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, kétirányú (2D/videó) állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 51 cm, maximális magasság 140,5 cm, terhelhetősége 2 kg, tömege csak 0,89 kg, gyorskioldó lemez a csomag része, fekete kivitel

+ INGYEN Telefontartó KINGJOY

5 290 Ft
Átvehető: azonnal 2 átvevőhelyen
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: KJ150a7
Kingjoy FL2009 - univerzális állvány
Fénytechnika állvány - teleszkópos karok, állítható magasság 46,6 - 182 cm, terhelhetősége 10 kg, anyaga acél, rúd átmérője 2,8 cm, tömege 1,11 kg

9 990 Ft
Átvehető: azonnal a Sziget shop logisztikai központ átvevőhelyen
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: KJI150a9
Manfrotto pixi MCPIXI
Tartó - 1/4"menet, max. magasság: 13,5 cm, minimális munkamagasság: 13,5 cm, maximális terhelés: 1 kg

15 030 Ft -tól
több darab vásárlása esetén
Átvehető: azonnal a Sziget shop logisztikai központ átvevőhelyen
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: MAN251
Kingjoy VT-831
Fényképezőgép állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, golyós állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 41 cm, maximális magasság 135 cm, terhelhetősége 2 kg, tömege csak 0,505 kg, tok a csomag része, fekete kivitel

+ INGYEN Telefontartó KINGJOY

4 490 Ft
Átvehető: azonnal 2 átvevőhelyen
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: KJ150a1
König & Meyer 19783
Kamera állvány - asztali, háromlábú állvány, 1/4"-os menet, 0-90°-ban elforgatható csukló, tömeg: 0,2 kg, teherbírás: 1 kg

9 190 Ft
Átvehető: azonnal a Sziget shop logisztikai központ átvevőhelyen
Szállításra kész 5 db
Termékkód: KAME02b92
JOBY GorillaPod 3K Stand fekete/szürke/piros
Mini állvány - miniállvány állvány, fej nélkül (csak csavar) fej, 24 cm max. magasság, 24 cm szállítási magasság, 3 kg max. terhelhetőség, tömege: 0,247 kg, 1/4" állványmenet, anyaga: műanyag, vízmérték és gyorskioldó lemez, szín: fekete

18 890 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: JO006a6b
10 490 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: Insta360a5
MANFROTTO MTPIXIEVO fekete - Mini állvány
Típusok
MANFROTTO MTPIXIEVO fekete
Mini állvány - miniállvány állvány, golyós fej, 19 cm max. magasság, 20 cm szállítási magasság, 2,5 kg max. terhelhetőség, tömege: 0,26 kg, 1/4" állványmenet, anyaga: alumínium, szín: fekete

17 690 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: MAN123b
VANGUARD VESTA 203AP
Fényképezőgép állvány - háromirányú (3D) állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 53 cm, maximális magasság 154 cm, terhelhetősége 2 kg, tömege csak 0,87 kg, gyorskioldó lemez, vízmérték a csomag része, fekete kivitel

+ INGYEN Telefontartó KINGJOY

19 790 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész 4 db
Termékkód: OW204k1
ZEAPON Micro 2 E600 Motorized Slider
Slider - motorizált, kocsi anyaga: alumínium, terhelhetősége: 8 kg,

290 990 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ZPNb04
MANFROTTO Pixi MTPIXI-B Mini fotóállvány, fekete - Mini állvány Típusok
MANFROTTO Pixi MTPIXI-B Mini fotóállvány, fekete
Mini állvány - miniállvány állvány, golyós fej, 13,5 cm max. magasság, 18,5 cm szállítási magasság, 1 kg max. terhelhetőség, tömege: 0,19 kg, 1/4" állványmenet, anyaga: alumínium, szín: fekete

9 390 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: MAN120a
Manfrotto Befree GT XPRO Carbon tripod
Fényképezőgép állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, golyós állványfej, anyaga karbon, szállítási magasság 43 cm, maximális magasság 162 cm, terhelhetősége 10 kg, tömege 1,76 kg, tok, gyorskioldó lemez a csomag része, fekete kivitel

174 790 Ft
Átvehető: holnap 18:30-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: MAN2901a11
MANFROTTO MVM XPRO500
Fényképezőgép állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, kétirányú (2D/videó) állványfej, anyaga alumínium, maximális magasság 203 cm, terhelhetősége 5 kg, tömege 2,1 kg, gyorskioldó lemez a csomag része, fekete kivitel

139 890 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész 3 db
Termékkód: MAN103i
VANGUARD Alta Pro 263AP
Fényképezőgép állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, háromirányú (3D) állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 72,5 cm, maximális magasság 175,5 cm, terhelhetősége 5 kg, tömege 2,6 kg, vezérlőkar filmezéshez, gyorskioldó lemez, vízmérték a csomag része, fekete kivitel

+ INGYEN Telefontartó KINGJOY

95 890 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész 4 db
Termékkód: OW204c
ZEAPON Easy Lock 2 alacsony profilú, összecsukható szerelvény
Slider - kocsi anyaga: alumínium, terhelhetősége: 15 kg, tömege: 0,57 kg,

29 890 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ZPNa02

Fényképezőgép állványok

Fényképezőgép állványok

A Fényképezőgép állványok kategóriában összesen 124 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó fényképezőgép állványok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább fényképezőgép állványok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb fényképezőgép állványok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: fényképezőgép állványok vélemények
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ