ApF HU Akvizice ApF HU

Fényképezőgép állványok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Állvány típusa
Tripod
(172)
Monopod
(16)
Miniállvány
(36)
Stabilizátor
(3)
Támasztókar
(1)
Max. terhelhetőség
0,25 kg
40 kg
-
Tömeg
0,04 kg
7 kg
-
Anyag
Alumínium
(122)
Műanyag
(35)
Magnézium
(10)
Acél
(21)
Szín
Fehér
(2)
Bronz
(8)
Fekete
(180)
Piros
(10)
Barna
(1)
Réz
(1)
Kék
(3)
Narancssárga
(6)
Ezüst
(3)
Szürke
(20)

Az fényképezőgép állványok a kamera stabilizálására szolgálnak olyan helyzetekben, amikor a fényképezőgép mozgása vagy instabilitása miatt a képek elmosódhatnak - például alacsony záridős felvételek esetén, rossz fényviszonyok között, vagy egyenetlen terepen. A legjobb eredmény érdekében fontos, hogy a fotó állvány erős és stabil legyen, valamint a teherbírása megfelelő legyen ahhoz, hogy a kamera súlyát gond nélkül elbírja.

Tovább

A fényképezőgép állvány kialakítása

A fényképezőgép állványok négy típusát ismerjük: háromlábú állványok (tripod), egylábú állványok (monopod), mini állványok és stabilizátorok. Mindegyik fotóállvány típusnak megvannak az erősségei és különböző célokra és különböző felszerelésekkel használják őket.

 • Háromlábú állványok (tripod) - A háromlábú fényképezőgép állvány a három támasztópontnak köszönhetően nagyon stabil, így rendkívül népszerű a fotósok körében. Egyes típusok olyan mértékben széthatjhatók, hogy a kamera közvetlenül a föld fölé kerül, ami alkalmas makró fotózásra. A háromlábú állvány tükörreflexes fényképezőgépekhez ideális.
 • Egylábú állványok (monopod) - Az egylábú fotó állvány főleg az újságírók körében elterjedt. Egyetlen támaszpontot biztosítanak, és előnyük a függőleges stabilitás. Nagyszerűek utazóállványként olyan környezetekben, ahol nincs mód vagy idő háromlábú állvány használatára.
 • Mini állványok - A mini fényképezőgép állvány kompakt és könnyű, így szinte bárhová könnyen magunkkal vihetjük őket, akár kis fényképezőgép-állványként, akár praktikus mobiltelefon-állványként. A mobiltelefon-állványok könnyen átalakíthatók fényképezőgép állvánnyá, mivel általában ugyanazzal a menettel vannak felszerelve.
 • Stabilizátorok - A stabilizátorok elsősorban a videók készítése során a felvételek rázkódásának és elmosódásának teljes kiküszöbölésére szolgálnak. A stabilizátorokat gyakran használják amatőr filmesek.

i

Ha projektorállványt keresel, tekintsd projektor tartók kínálatunkat. Itt biztosan megtalálod a neked megfelelőt.

A fényképezőgép állványok anyaga

A fényképezőgép állvány (vagy más néven statív) kiválasztásakor vedd figyelembe az állvány tömegét. A túl könnyű fotóállvány instabil lehet, amely gyakran rosszabb fénykép- és videóminőséget eredményez, de akár a felszerelésed sérülésének vagy teljes tönkretételének kockázatát is magában hordozza. Másrészt a nagyobb tömegű fényképezőgép állvány szállítása és használata nehezebb. Nézzük, milyen anyagokból készülnek a fényképezőgép állványok.

 • ABS műanyag - Az ABS műanyag formázható, tartós és rugalmas anyag. A rugalmas ABS műanyag mobiltelefon állványt kreatív céljaid szerint módosíthatod, és mobiltelefonodat mindig szilárdan fogja tartani.
 • Dúralumínium - A legtöbb fényképezőgép állvány ebből készül. A dúralumínium állványok tartósak és némileg nehezebbek, de a legolcsóbbak.
 • Szénszálas kompozit anyagok - A szénszálas kompozit egy magasabb kategóriájú anyag. Az ilyen fényképező állványok tömege alacsonyabb, de az ára magasabb. A legolcsóbb karbon kompozit fényképezőgép állványok ára 40-50 ezer forint körül mozog.
 • Titán - A legjobb minőségű, nagyon könnyű, erős és merev fényképezőgép állványok készülnek belőle.

Azok a fotósok, akik gyakran dolgoznak nedves környezetben, minden bizonnyal értékelni fogják a szénszálas állványokat, amelyek a dúralumíniummal ellentétben nem rozsdásodnak el. A profi videósok vagy operatőrök viszont a titán állványokat részesítik előnyben, amelyek elég erősek ahhoz, hogy megtartsák nehéz felszerelésüket.

Minimális és maximális fotóállvány magasság

Az ideális állványmagasság olyan, amely mellett nem kell görnyedned. Ha makrófotózással foglalkozol, akkor neked fontos szempont a minimális állványmagasság is. Makrófotózásnál az állvány szerepe az, hogy a talajhoz a lehető legközelebb tudj fényképezni. Egyes állványok ezért olyan központi rúddal készülnek, amelyek megfordíthatóak, hogy a föld felé mutassanak.

Állványfejek - A legfontosabb szempont választáskor

Az állványfej minden fényképező állvány fontos része. Tehát amikor állványt választasz, figyelj arra, hogyan rögzíthető a fényképezőgép. Az állványfej zsánerfüggő, a választás annak a függvénye, milyen gyorsan van szükséged a fényképezőgép pozíciójának változtatására. A több kamerát használó fotósok értékelni fogják a gyorskioldó cseretalpakat, amelyek lehetővé teszik a gyors és kényelmes kameraváltást az állványon.

 • A gömbfejeket kis méretek, könnyű és gyors használat, és alacsony tömeg jellemzi. Leginkább azokban a pillanatokban hasznosak, amikor nincs sok időd a fej beállítására. Ezért a gömb állványfejeket gyakran használják sport- és természetfotózáshoz. Egyes modellek lehetővé teszik panorámaképek készítését is.
 • A háromutas állványfejek lehetővé teszik az egyes tengelyek külön-külön történő beállítását. Ezért alkalmasak precíz kompozíciókhoz, ahol a fotóst nem szorítja az idő. Ezáltal ideálisak tájkép- és építészeti fotózáshoz, valamint termékfotózáshoz és panorámaképekhez.
 • A videófejek vagy kétutas állványfejek kiválóan alkalmasak videók készítéséhez a fogantyúnak köszönhetően, amely lehetővé teszi a kamera zökkenőmentes vízszintes és függőleges elforgatását.

Fotóállvány – Gömbfej
Gömbfej

Fényképező állvány – Háromutas állványfej
Háromutas állványfej

Fényképezőgép állvány – Videófej
Videófej

i

Léteznek asztali kamera állvány modellek, amelyek kisebb méretű fényképezőgép állványok rövidebb lábakkal. Némelyek asztalra szerelhető állványok, amelyek bármilyen cső- vagy lapformájú szilárd felülethez rögzíthetők, így változatos szögekből és irányokból történő fényképezést tesznek lehetővé. Az ilyen asztali kamera állvány modellek felhasználási területe rendkívül széles. Kiválóan használhatók például érme- vagy bélyeggyűjtemény fotózására, termékfotózáshoz, gasztrofotózáshoz.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Joby Podzilla LG Szállításra kész > 5 db
Fényképezőgép állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, golyós állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 33,5 cm, maximális magasság 7 cm, terhelhetősége 2,5 kg, tömege csak 0,37 kg, gyorskioldó lemez, vízmérték a csomag része, fekete kivitel
10 990 Ft

2.
Fényképezőgép állvány - mobiltelefonhoz és digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, kétirányú (2D/videó) állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 39 cm, maximális magasság 120 cm, terhelhetősége 2 kg, tömege csak 0,6 kg, vezérlőkar filmezéshez, tok, mobiltelefon tartó a csomag része, fekete kivitel
9 790 Ft

3.
Eternico Flexible Mini Tripod T-100 fekete Szállításra kész > 10 db
Mini állvány - maximális magasság 243 mm, hossza összehajtva 268 mm, 20 mm átmérőjű rugalmas lábak, levehető lemez 1/4-es menettel kamerákhoz, kamerák, mobiltelefon-tartók és egyéb eszközök számára, maximális terhelés 0,5 kg, súly 140 g
6 490 Ft

Még több
211 termék
Saját márkánk TOP minőség szuper áron
4,1 28×
Eternico Flexible Mini Tripod T-100 fekete
Mini állvány - maximális magasság 243 mm, hossza összehajtva 268 mm, 20 mm átmérőjű rugalmas lábak, levehető lemez 1/4-es menettel kamerákhoz, kamerák, mobiltelefon-tartók és egyéb eszközök számára, maximális terhelés 0,5 kg, súly 140 g
Szuper ár
6 490 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AETMTF1B
Classic Kategória Olcsó, de kiválóra értékelt
4,9 87×
Rollei fekete C5i
Fényképezőgép állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, golyós állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 43 cm, maximális magasság 159 cm, terhelhetősége 8 kg, tömege 1,616 kg, monopodként is használható, tok, gyorskioldó lemez, vízmérték a csomag része, fekete kivitel
32 090 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ROLL25t6
Arany középút Kiváló ár/érték arány
5,0
Vanguard tripod VEO 3+ 263CB
Fényképezőgép állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, golyós állványfej, anyaga karbon, szállítási magasság 76 cm, maximális magasság 173,5 cm, terhelhetősége 15 kg, tömege 2,13 kg, fekete kivitel
106 790 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OW2195a3
Premium Kategória Minőség kompromisszumok nélkül
5,0
MANFROTTO MK055XPRO3-3W
Fényképezőgép állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, háromirányú (3D) állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 74 cm, maximális magasság 183 cm, terhelhetősége 8 kg, tömege 3,5 kg, skála panorámafotózáshoz, vezérlőkar filmezéshez, gyorskioldó lemez, vízmérték a csomag része, fekete kivitel
149 890 Ft
Szállításra kész 4 db
Termékkód: MAN003qb
4,7 38×
Eternico Mini Tripod T-10 fekete
Stúdió lámpa - gömbfejjel, magasság 156 mm és 225 mm, hossza összecsukott állapotban 175 mm, 3/4-es menettel, levehető lemez nélkül kamerákhoz, kamerák, mobiltelefon-tartók és egyéb eszközökhöz, maximális terhelés 1,5 kg, súly 166g
Szuper ár
2 890 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AETMTS1B
4,7 301×
Rollei utazó állvány mobiltelefonhoz és fényképezőgéphez
Fényképezőgép állvány - mobiltelefonhoz és digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, kétirányú (2D/videó) állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 39 cm, maximális magasság 120 cm, terhelhetősége 2 kg, tömege csak 0,6 kg, vezérlőkar filmezéshez, tok, mobiltelefon tartó a csomag része, fekete kivitel
9 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ROLL26e1
4,4 10×
Kingjoy VT-840
Fényképezőgép állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, kétirányú (2D/videó) állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 51 cm, maximális magasság 140,5 cm, terhelhetősége 2 kg, tömege csak 0,89 kg, gyorskioldó lemez a csomag része, fekete kivitel
6 390 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KJ150a7
4,3 29×
MOZOS SF-ENTRY
Fényképezőgép állvány - mobiltelefonhoz és digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, háromirányú (3D) állványfej, anyaga alumínium, maximális magasság 103 cm, tömege csak 0,32 kg, mobiltelefon tartó a csomag része, fekete kivitel
6 690 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MZS031a
9 790 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Insta360a5
4,7
Viking Tripod 4D Multifunkciós állvány + telefon, kamera és fényképezőgép tartó
Mini állvány - mobiltelefonhoz és digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, golyós állványfej, anyaga műanyag és acél, 22,5 cm szállítási magasság, max. magasság 34,5 cm, max. terhelhetőség 1,5 kg, tömege csak 0,22 kg, vakupapucshoz rögzíthető, gyorskioldó lemez, mobiltelefon tartó a csomag része, fehér és fekete kivitel
7 290 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VKNGl1
Joby Podzilla LG
Fényképezőgép állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, golyós állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 33,5 cm, maximális magasság 7 cm, terhelhetősége 2,5 kg, tömege csak 0,37 kg, gyorskioldó lemez, vízmérték a csomag része, fekete kivitel
Szuper ár
10 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JO194a9
4,4 41×
Kingjoy VT-832
Fényképezőgép állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, kétirányú (2D/videó) állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 41 cm, maximális magasság 131 cm, terhelhetősége 2 kg, tömege csak 0,54 kg, tok a csomag része, fekete és piros kivitel
5 790 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KJ150a2
5,0
Bosch BT 150
Fényképezőgép állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, kétirányú (2D/videó) állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 55 cm, maximális magasság 157 cm, tömege 1,3 kg, fekete kivitel
22 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOFAC10r1
4,7 23×
Manfrotto MTPIXICLAMP Pixi Mini Tripod, fekete
Mini állvány - mobiltelefonhoz és digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, golyós állványfej, anyaga alumínium, max. terhelhetőség 1 kg, tömege csak 0,22 kg, mobiltelefon tartó a csomag része, fekete és piros kivitel
13 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MAN123a
3,9 24×
GoPro Shorty - Mini teleszkópos rúd + állvány (Shorty - Mini Extension Pole + Tripod)
Mini állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, állványfej nélkül, 11,7 cm szállítási magasság, max. magasság 22,7 cm, fekete kivitel
17 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OG064b
4,9 11×
MOZOS ST-SELFIE
Fényképezőgép állvány - mobiltelefonhoz és digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, állványfej nélkül, anyaga acél, maximális magasság 160 cm, tömege csak 0,5 kg, mobiltelefon tartó a csomag része, fekete kivitel
6 590 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MZS031b
4,8 28×
MANFROTTO MTPIXIEVO fekete
Mini állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, golyós állványfej, anyaga alumínium, 20 cm szállítási magasság, max. magasság 19 cm, max. terhelhetőség 2,5 kg, tömege csak 0,26 kg, fekete kivitel
Szuper ár
19 400 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MAN123b
5,0
Visixa TP 22 Háromlábú állvány
Mini állvány - mobiltelefonhoz és digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, golyós állványfej, anyaga műanyag, 21 cm szállítási magasság, max. magasság 22 cm, max. terhelhetőség 2 kg, tömege csak 0,237 kg, vakupapucshoz rögzíthető, mobiltelefon tartó a csomag része, fekete kivitel
4 690 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VSXs04
Eternico Mini Tripod T-10, fekete + Eternico Ring Light 8"
Stúdió lámpa - állandó, integrált LED fényforrás, 12 W teljesítmény, fény alakja kör, hálózati tápellátás, körkörös felépítés, USB kábel és okostelefon tartó a csomag része
Szuper ár
7 290 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BUNAETMTS1Bd
Eternico Mini Tripod T-10, fekete + Eternico Ring Light 11"
Stúdió lámpa - állandó, integrált LED fényforrás, 12 W teljesítmény, fény alakja kör, hálózati tápellátás, körkörös felépítés, USB kábel és okostelefon tartó a csomag része
Szuper ár
9 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BUNAETMTS1Bc
4,5
Velbon EX-230 II - okostelefon tartóval
Fényképezőgép állvány - mobiltelefonhoz és digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, háromirányú (3D) állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 4,35 cm, maximális magasság 12,3 cm, terhelhetősége 2 kg, tömege csak 0,74 kg, mobiltelefon tartó a csomag része, fekete kivitel
Szuper ár
18 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ST115c1a
4,6 40×
JOBY Gorillapod 1K fekete / szürke / piros színben
Mini állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, golyós állványfej, anyaga műanyag és acél, 25,5 cm szállítási magasság, max. magasság 25,5 cm, max. terhelhetőség 1 kg, tömege csak 0,197 kg, fekete, piros és szürke kivitel
Szuper ár
17 990 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JO102l3
4,9 10×
VANGUARD Alta Pro 263AP
Fényképezőgép állvány - digitális fényképezőgéphez, 1/4" állványmenet, háromirányú (3D) állványfej, anyaga alumínium, szállítási magasság 72,5 cm, maximális magasság 175,5 cm, terhelhetősége 5 kg, tömege 2,6 kg, vezérlőkar filmezéshez, gyorskioldó lemez, vízmérték a csomag része, fekete kivitel
56 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: OW204c
4,8 29×
Manfrotto pixi MCPIXI
Tartó - 1/4"menet, max. magasság: 13,5 cm, minimális munkamagasság: 13,5 cm, maximális terhelés: 1 kg
9 300 Ft -tól
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MAN251

Fényképezőgép állványok

Fényképezőgép állványok

A Fényképezőgép állványok kategóriában összesen 211 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó fényképezőgép állványok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább fényképezőgép állványok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb fényképezőgép állványok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: fényképezőgép állványok vélemények
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ