Lenyestük az árainkat Lenyestük az árainkat

Forrólevegős sütő, avagy egészséges sütés olaj nélkül

Termékkatalógus

Cikk

Frissítve

A sült ételek és a zsír hagyományosan ellentmondásos és vitatott témák. Mennyi zsírt kell enni, mely zsírok egészségesek és melyek egészségtelenek, s hogyan kerüljük el a sült és rántott ételeket, mivel azok veszélyeztetik az egészségünket és alakunkat. Az sok javaslat és figyelmeztetés ellenére ízlésünk a sült ételek esetében is nagy szerepet játszik, s bizony legtöbben nehezen tudunk ellenállni a sült ételek ínycsiklandozó illatának és ízének. De ma már nem kell kompromisszumot kötnöd, és lelkiismeretfurdalás nélkül élvezheted a sült finomságokat. Forrólevegős sütőben egészségesen, ízletesen és szinte zsírtalanul készítheted el őket.

Forró levegős fritőz avagy egészséges sütés olaj nélkül

Forrólevegős sütő - TARTALOM

 1. Mi az a forrólevegős sütő és hogyan működik?
 2. A forrólevegős sütő előnyei
 3. Többfunkciós forrólevegős sütő
 4. Milyen ételeket lehet forrólevegős sütőben készíteni?
 5. Hogyan válasszunk forrólevegős sütőt?
 6. Receptek forrólevegős sütőre

Mi az a forrólevegős sütő és hogyan működik?

A forrólevegős sütő az elmúlt pár év újdonsága és a gyártók logikus válasza az ízletes, de egészséges táplálkozás iránti vágyunkra. A forrólevegős sütő hasonlít a hagyományos olajsütőhöz, egy alapvető különbséggel. Míg a klasszikus olajsütő esetén több liter olajra van szükséged ételeid elkészítéséhez, a forrólevegős sütő minimális mennyiségű olaj használatával készíti el a ropogós sült burgonyát és az ínycsiklandozó csirkecombokat. A forrólevegős fritőz ezért ideális választás azok számára, akik meg akarják őrizni egészségüket és a vonalaikra is szeretnének odafigyelni anélkül, hogy fel kellene adniuk kedvenc ínyencségeiket.

Forrólevegős sütő, avagy hogyan süssünk egészségesen és zsír nélkül
A forrólevegős sütő egészséges és egyszerű módja kedvenc ételeink élvezetének

Hogyan működik a forrólevegős sütő?

De hogyan lehetséges mindez? Hogyan működik a forrólevegős sütő? A forrólevegős sütők fűtőelemmel vannak felszerelve, amely a levegőt felmelegíti a készített étel típusa szerint kiválasztott hőmérsékletre. Elég csak egy nagyon kevés olajat hozzáadni, hogy az áramló levegő ne legyen túl száraz. A ventilátor biztosítja a forró levegő folyamatos áramlását, így az étel minden ponton egyenletesen sül, s nem ég meg. Bizonyos típusú forrólevegős sütők keverőlapáttal rendelkeznek, amely automatikusan keveri az ételt, így a főzési folyamatba egyáltalán nem kell beavatkoznod.

Forrólevegős sütő avagy egészséges sütés olaj nélkül
A forró levegő áramlása egyenletes ételkészítést biztosít anélkül, hogy az étel megégne.

A forrólevegős sütő előnyei

A forrólevegős sütők megkérdőjelezhetetlen előnye, hogy segítségükkel sült ételeink kényelmesebben és rövidebb idő alatt elkészülnek, mint serpenyőben. Annak ellenére, hogy az olajban sült ételek íze és ropogóssága ellenállhatatlan legtöbbünk számára, az olajos fritőzöket gyakran kritizálják. Ennek oka a főzéshez szükséges túl nagy olajmennyiség, az így kapott túl zsíros és egészségtelen ételek, valamint az, hogy az olajat rendszeresen cserélni kell, a sütőt pedig nehéz munkával kimosni. De lehet ezt másképp is! Méghozzá forrólevegős sütővel, amely számos előnnyel rendelkezik a hagyományos olajsütőkkel szemben.

 1. Egészségesebb sütés
 2. Míg a hagyományos olajsütőket nagy mennyiségű olajjal kell feltölteni, addig a forrólevegős sütőnél csak minimális mennyiségre van szükség. A gyártók 80-90% -kal kevesebb zsírt ígérnek, mint a hagyományos olajsütők esetében. Például egy kilogramm sült chips elkészítéséhez forrólevegős sütőben elegendő körülbelül egy evőkanál olaj. Ami szintén fontos, hogy többféle olajat is használhatunk - napraforgó, repce, olíva vagy szezám. Mivel a forrólevegős technológia lehetővé teszi az alacsonyabb hőmérsékleten történő sütést, drágább és jobb minőségű olajokat is használhatunk még egészségesebb ételek elkészítéséhez.

 3. Nincs több égetett olaj
 4. Közismert tény, hogy az égetett olaj rákkeltő anyag, amely negatív hatással lehet egészségünkre. Az olajmentes sütés nemcsak alacsony kalóriatartalmú ételeket készít, hanem meggátolja az ártalmas karcinogének kialakulását is.

  7 literes Rohnson 2820 forrólevegős sütő
  Forrólevegős sütővel történő ételkészítés során nem kell számolnunk kellemetlen füstökkel és szagokkal.
 5. Szagmentes sütés
 6. Mindannyian jól ismerjük: serpenyőben vagy hagyományos olajsütőben történő sütéskor az olaj szaga bejárja az egész lakást, és ezt a szagot még órák alatt is nehéz kiszellőztetni. Ma már nem szükséges ezzel küszködnünk. A forrólevegős sütők szinte semmilyen kellemetlen szagot vagy zsíros vízgőzt nem bocsátanak ki.

 7. Könnyű tisztítás és karbantartás
 8. Az égett olaj kiöntése és a mindenütt jelenlevő zsír nehézkes lemosása már nem kell, hogy megijesszen. Mivel a forrólevegős sütőben minimális mennyiségű olajat vagy zsírt használunk, az olaj kiöntésére és az égéstermékek letisztítására már nincs szükség. Vastag zsírrétegek eltávolítása helyett csak könnyű tisztítás vár rád. Az eltávolítható alkatrészek (fedő, sütőkosár, tartóedény, keverőlapát) mosogatógépben moshatók, a sütő egyéb részei pedig egyszerűen szétszedhetők és könnyen megtisztíthatók.

 9. Szinte azonnal használatra kész
 10. A forrólevegős sütők további előnye, hogy többségük 3 percen belül felmelegszik, míg a hagyományos olajos sütők legalább 15 percig melegítik az olajat. Ezenkívül egyes modellek előre beállított programokkal és keverőlapáttal vannak felszerelve, így a vacsora elkészítésé miatt egyáltalán nem kell aggódnod.

 11. Több módszer az étel elkészítésére
 12. A forrólevegős sütőknek köszönhetően ropogósra és aranybarnára sült ételeket élvezhetsz nagy mennyiségű olaj használata nélkül. A multifunkcionális modellek olaj nélküli sütésre, grillezésre vagy rántásra is használhatók.

i Forrólevegős sütőben az ételeket különböző hőmérsékleti tartományokban lehet elkészíteni, így rengeteg opciót kínálnak használóiknak.
Forrólevegős fritőz Forrólevegős fritőz Forrólevegős fritőz
A multifunkcionális sütő praktikus háztartási készülék, amely szinte korlátlan lehetőségeket biztosít.

Többfunkciós forrólevegős sütő

Ízletes, egészséges és egyszerű főzés - ez a három kívánság ritkán kombinálható. De ha megfelelő konyhaeszközzel rendelkezel, akkor már nem kell választanod az egyszerű főzés, az egészséges ételek és izgalmas ízek között. A többfunkciós forrólevegős sütő egyszerre teszi mindezt. Képes sütni, grillezni, rostélyozni, gyümölcsöt szárítani vagy fagyasztott ételeket kiolvasztani, s bizonyos modellekben többféle étel is készíthető egyszerre. Így egyetlen konyhai eszközben elkészíthető minden, amire szükséged van egy teljes ebéd vagy vacsora elkészítéséhez. A forrólevegős sütőben sokféle módon készíthetsz gyors és egészséges ételeket, és az előre beállított programoknak köszönhetően nincs miért aggódnod.

Milyen ételeket lehet forrólevegős sütőben készíteni?

Forrólevegős sütőben sokfajta étel készíthető. Olyan egészséges ételeket varázsolhatsz vele, amelyeket egyébként gyakran átkoznak magas kalóriatartalmuk miatt. Így ezek az ételek elérhetőek azok számára is, akik diétáznak, vagy figyelniük kell arra, hogy mit esznek. Ételeink rendkívül széles skálája tartozik ide, mint például a sült krumpli, rántott, sült vagy grillezett hús, hal és zöldségfélék, különféle elősütött ételek, fagyasztott félkész termékek, de akár különféle édességek és desszertek is.

i A legtöbb gyártó receptkönyvet is mellékel a csomagolásban, amely konkrét recepteket és módszereket mutat be, hogy ötleteket és inspirációt nyújtson forrólevegős sütőd használatához.

Tehát milyen konkrét ételeket készíthetünk forrólevegős sütőnkben? A legtöbb modellben készíthetünk elősütött hasábburgonyát, házi készítésű hasábburgonyát, krokettet, hús- és zöldséggombócót, fasírtot, rántott csirkecombot és szárnyat, előkészített csirkefalatokat, tavaszi tekercset, halat, sült és grillezett zöldséget, muffint, pattogatott kukoricát, leveles tésztát, sült pékárut. A drágább modellekben nem probléma a grillezett csirke, steak, nyárson sült, pite vagy pizza elkészítése.

Forrólevegős sütő Többfunkciós forró levegős sütő Többfunkciós forró levegős sütő
Készíts egészséges sós és édes ételeket.

Hogyan válasszunk forrólevegős sütőt

Ha forrólevegős sütőt szeretnél vásárolni, akkor érdemes először elgondolkodni, hogy mit vársz tőle, mire akarod használni, majd összehasonlítani, hogy mit kínálnak az egyes modellek. Olyan modellt érdemes vásárolni, amely legjobban megfelel céljaidnak.

Milyen típusú sütőt válasszunk?

Három típusú forrólevegős sütő kapható:

 • Halogén sütő
 • A halogén infravörös sütővel gyorsan készíthetünk egészséges ételeket.

 • Statikus sütők
 • A statikus sütőben forró levegő kering az étel körül, és így melegíti fel azt. Ezek a leginkább megfizethető modellek.

 • Dinamikus sütők
 • A dinamikus sütők keverőlapáttal vannak felszerelve, amely az ételt sütés közben keveri.

Milyen méretű sütőt válasszunk?

A sütő mérete elsősorban a háztartásban élők számától függ, de attól is, hogy mire kívánod használni. A kisebb, 1,5–3 literes űrtartalmú forrólevegős sütők egyszerűbb receptek és kisebb adagok készítésére alkalmasak. A skála másik végén a nagyméretű, 8–12 liter kapacitású forrólevegős sütők találhatók, amelyekben egész sült csirke vagy nyársonsült készíthető, és akár egyszerre több különféle étel készítésére is használhatók. Szintén népszerűek a középméretű, 3–7 liter űrtartalmú forrólevegős sütők, amelyek ideális segítőtársak bármelyik otthonban.

Forrólevegős sütő Többfunkciós forrólevegős sütő Többfunkciós forrólevegős sütő
A fritőz méretét háztartásod szükségletei szerint válaszd ki. Balról-jobbra 1,5, 4,5 és 12 literes forrólevegős sütőt láthatunk.

Milyen funkciókat kínál a forrólevegős sütő?

A forró levegős sütők számos olyan funkciót és alkalmazást kínálnak, amelyek használatukat megkönnyítik és sokoldalúbbá teszik.

 • Az átlátszó fedél segítségével a sütő kinyitása nélkül ellenőrizhetjük a készülő ételek állapotát.
 • Az időzítővel pontosan követheted, hogy mióta sülnek az ételek, ráadásul egyes modelleknél az időzítő még kivehető is, így más helységbe is magaddal viheted.
 • Az LCD kijelző biztosítja az egyszerű és érthető használatot, valamint a pontos hőmérséklet beállítását.
 • A választható hőmérséklet lehetővé teszi különféle ételek elkészítését anélkül, hogy szükségtelenül rontanánk az élelmiszer tápértékét. Használd főleg zöldségfélékhez.
 • Az automatikus keverés biztosítja, hogy az ételek egyenletesen átsüljenek.
 • Az előre beállított programok biztosítják ételeid tökéletes elkészítését.
 • A késleltetett indítási opció lehetővé teszi az ételek bizonyos időre történő elkészítését.
 • A tartozékok közé különféle tartók, reszelők és fogók tartoznak a főzési lehetőségek kibővítése és az ételek kezelésének megkönnyítése érdekében.
Forrólevegős sütő, vagy egészséges sütés olaj nélkül
Az automatikus keverőlapátok biztosítják, hogy az ételek keveredjenek a sütő felnyitása nélkül.

Receptek forrólevegős sütőhöz

Végezetül egy kis inspirációt szeretnénk nyújtani neked - 3 finom receptet, amelyet elkészíthetsz forrólevegős sütődben. A legtöbb ember azért vásárol forrólevegős sütőt, hogy egészségesebb hasábburgonyát tudjon készíteni, de mit szólnál egy kis ropogósra sült zöldséghez, vagy egy extra könnyű és gyorsan elkészíthető mézes-mustáros sült csirkéhez, esetleg egy ellenállhatatlan sztracsatella muffinhoz?

Sült zöldséghasábok

Zöldséghasábok2 fő részére:

 • 1/2 cukkini
 • 1 édesburgonya
 • 1 sárgarépa
 • 1 tojás
 • 3 evőkanál liszt
 • 6 evőkanál zsemlemorzsa
 • Szezámmag vagy mák

 1. Vágjuk a cukkinit, sárgarépát és édes burgonyát hasábokra. A sárgarépát vágjuk vékonyabb darabokra, mivel keményebb, mint a többi zöldség.
 2. Melegítsük a sütőt 200° C-ra.
 3. Öntsük a lisztet egy tálba, egy másikban verjük fel a tojást. A zsemlemorzsát öntsük egy harmadik tálba, s ízlés szerint adjunk hozzá szezámmagot vagy mákot. Kedvenc fűszereiből is szórhatsz bele (egy csipet sót, borsot vagy paprikát).
 4. Forgassa be az összes zöldséget a lisztbe, tojásba, majd a zsemlemorzsába. A bepanírozott sárgarépát tartsd külön.
 5. A sütés előtt javasolt a sütőkosár oldalait enyhén olajjal megkenni, hogy a hasábok ne tapadjanak a sütő falához miközben sülnek.
 6. Helyezzük a sárgarépa hasábokat a sütőbe, és állítsuk 200° C-ra és 10-13 percre. A hasábokat 5 percenként rázzuk meg kicsit.
 7. 7 perccel a sütési idő vége előtt helyezzük a többi zöldséget is a sütőbe, és süssük további 7 percig.
 8. A sütési idő vége után, amelyet a sütő sípolással jelez, vegyük ki a hasábokat a sütőből, és hagyjuk lehűlni.
 9. Tálaljuk friss kompóttal vagy fűszeres mártással, szósszal.

Sült csirke mézes mustárral

Sült csirke mézes mustárral2 fő részére:

 • 2 darab csirkemell filé
 • 30 ml méz
 • 30 ml Dijon mustár
 • 1 teáskanál édes mustár
 • Bors

 1. Melegítsük fel a sütőt 200° C-ra.
 2. Szórjuk meg a csirkét sóval és borssal.
 3. A sózott-borsozott darabokat süssük 200° C-on kb. 15 percig.
 4. Keverjük össze a mustárt és a mézet egy tálban.
 5. Miután a sült csirkét eltávolítottuk a sütőből, kenjük meg az előkészített mézes mustárral. Fontos, hogy melegen kenjük be a húst, hogy az ízeket minél jobban magába szívja.
 6. Tálaljuk friss zöldségsalátával, vagy használjuk tortilla elkészítésére.

Stracsatellás muffin

Stracciatella muffinok6 muffin elkészítéséhez:

 • 75 g liszt
 • 50 g őrölt mandula
 • 2 kis teáskanál sütőpor
 • 50 g csokoládédarabok
 • 50 ml olaj
 • 50 g cukor
 • 1 tasak vaníliacukor
 • 1 tojás
 • 75 g krémsajt
 • 1 evőkanál mandula likőr (a teltebb íz érdekében)
 • Sütőformák a muffin sütéséhez

 1. Keverjük össze a lisztet, a mandulát, a sütőport és a csokoládédarabokat egy nagy tálban.
 2. Egy másik tálban keverjük össze az olajat a cukorral, vaníliacukorral és tojással. Verjük finom állagúra.
 3. Keverjük össze a krémsajtot a mandula likőrrel.
 4. Öntsük egybe az összes hozzávalót és alaposan keverjük össze, míg az állaga laza és folyékony.
 5. Melegítsük a sütőt 160° C-ra.
 6. Az előkészített sütőformákat töltsük fel kb. 2/3-ig.
 7. Helyezzük őket a sütőbe és süssük 15-18 percig 160° C-on.

Forrás: www.domo-elektro.cz/a/recepty-k-horkovzdusne-friteze

Élvezd az ízletes sült ételeket lelkiismeretfurdalás nélkül. A forrólevegős sütők mindenki számára elérhetőek, akik egészségesen szeretnének étkezni anélkül, hogy kedvenc finomságaikról lemondanának.

182050 PRINCESS
Olajsütő - légkeveréses, 5,2 l-es tartály, digitális érintőpanel, 7 előre programozott funkció, sütés, sütés, grillezés és párolás, extra nagy kosár 26 cm-es átmérővel, 1,5 kg-os kapacitás, tapadásmentes felület, időzítő, termosztát, 80-200°C, 1800 W teljesítmény, BPA mentes, fekete szín

34 190 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: PRIFR002
SENCOR SFR 5320WH
Olajsütő - sütés forró levegővel, 1400 W teljesítmény, edény térfogata: 3 l, edény anyaga: tapadásmentes felület, 1 fritőz kosár, , időzítő, termosztát és kijelző 200 °C max. hőmérséklet, 60 °C min. hőmérséklet, szín: fehér

36 790 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Utolsó 2 termék a raktáron
Termékkód: SENFR001
Philips HD9650/90 Airfryer XXL
Olajsütő - sütés forró levegővel, 2225 W teljesítmény, edény térfogata: 7,3 l, edény anyaga: tapadásmentes felület, 1 fritőz kosár, , időzítő, kijelző, auto kikapcsolás és hőmérséklet szabályozás 200 °C max. hőmérséklet, 40 °C min. hőmérséklet, szín: fekete

84 990 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: PHIDC293
0
Nyomtatás
P-DC1-WEB34
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.
További információ Kevesebb információ