Leggyorsabb kiszállítás karácsonyig:
Személyes átvétel az üzletben
Alzaboxok
Személyes átvétel a partnereink átvételi pontjain
Házhozszállítás

0-2 nap
1-2 nap 1-3 nap
1-3 nap

Gamer billentyűzetek

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Csatlakozási mód
Vezeték nélküli
(79)
Vezetékes
(495)
Mágneses
(1)
Billentyűzet típus
Irodai
(56)
Gamer
(514)
Ergonomikus
(9)
Kompakt
(25)
Numerikus
(7)
Lokalizáció
Cseh
(69)
Szlovák
(52)
Angol
(27)
US
(181)
Amerikai (nemzetközi)
(59)
Billentyűk típusa
Hagyományos (Magas profilú)
(468)
Alacsony profilú
(39)
Chiclet
(1)
Billentyűzet felszerelése
Világító gombok
(462)
Mechanikus kapcsolók
(443)
Mechanikus billentyűk
(405)
Dinamikus háttérvilágítás
(296)
Anti-Ghosting
(255)
Szín
Fekete
(362)
Fehér
(60)
Kék
(54)
Sárga
(30)
Piros
(25)

Egy gamer billentyűzet már külsőleg jóval eltér a hagyományos irodai billentyűzetektől. Kis túlzással úgy is fogalmazhatunk, ha egy klaviatúra nem RGB színekben pompázik, az már nem is gamer billentyűzet. Ezenkívül akad számos funkciójuk, amely meghatározza a klaviatúrák között betöltött különleges pozíciójukat.

Tovább

Gamer billentyűzet típusok

Ahogy, az összes klaviatúrát, úgy a gamer billentyűzeteket is alapvetően két csoportba oszthatjuk: mechanikus és membrános. Aki egy picit is komolyan gondolja a játékot, az biztos, hogy a mechanikus billentyűzet mellett teszi le a voksát.

A másik lehetőség, hogy folyamatosan ér el valaki a váltáshoz membránosról mechanikus gamer billentyűzetre, amikor sorozatban megtapasztalja, hogy ellenfelei milyen előnyökre tesznek szert játék közben. Egy komoly gaming szettnek a gamer billentyűzet is a része, rövid válaszidővel és érzékelési ponttal, nem utolsósorban, időtálló kivitelben. Természetesen egy mechanikus gamer billentyűzet drágább és hangosabb, de e téren is számos választási lehetőségünk van.

Mechanikus gamer billentyűzet és a switch

A mechanikus gamer billentyűzet lényege a switch, vagyis kapcsoló. Ez határozza meg a billentyűutat, érzékelési pontot, a vájtfülű gamerek már hang alapján is képesek megkülönböztetni egymástól a gamer billentyűzet switcheket.

Mechanikus gamer billentyűzet – leggyakoribb switch típusok

A legelterjedtebb típus a gamer billentyűzetek között még mindig a Cherry MX. A Cherry MX aztán tovább bontható színek alapján, a különbségeket a lenti táblázat nagyszerűen bemutatja. Számos gyártó azonban saját utat szeretne járni a gamer billentyűzet switchek tervezésénél, de szinte az összes koncepció alapja a Cherry MX.

A gamer billentyűzetek szintén gyakran használják a Kailh switcheket. A Kailh kapcsolókat is színek alapján tudjuk csoportosítani. Vannak gyártók, amelyek kizárólag Kailh switcheket alkalmaznak, mint például a SilentiumPC.

Típus Cherry MX Red Cherry MX Black Cherry MX Blue Cherry MX Brown Cherry MX Speed
Leütésre szükséges erő 45 g 60 g 60 g 45 g 45 g
Billentyűút 4 mm 4 mm 4 mm 4 mm 4 mm
Érzékelési pont 2 mm 2 mm 2 mm 2 mm 1,2 mm
Zajszint Csendes Csendes Hangos Csendes Csendes

A gamer billentyűzetek piaca egyre inkább a Cherry MX Red felé tolódik, ennek legfőbb oka a streamelés elterjedése. Habár egy Cherry MX Blue igazán karakteres tud lenni, de a közvetítés során zavaró lehet a hangja. Gamer billentyűzet vásárlásnál ilyen szempontokat is figyelembe kell venni.

Gamer billentyűzet testreszabhatóság

A testreszabhatóság és a rengeteg "custom" funkció a gamer billentyűzet esetében kulcsfontosságú. Ez érintheti a funkciógombok programozását, a háttérvilágítás szabályozását vagy a gombok cseréjét.

Balkezes gamer billentyűzet

A testreszabhatóság valójában a gamer billentyűzet univerzalitását jelenti. A balkezes gamer billentyűzet víziója rendkívül könnyen megvalósítható egy gombkiszedő eszköz segítségével. A komolyabb gamer billentyűzetek csomagolásában biztos találsz egy ilyen kis szerszámot, ezzel elég felcserélni a kurzornyilakat a WASD gombokkal és meg is született a balkezes gamer billentyűzet. Számos gyártó, külön színű és anyagú WASD billentyűket is ad a klaviatúrához, ez pedig az FPS gamerek számára hasznos.

Gamer billentyűzet médiavezérléssel

A programozható makrógombok jelenléte kötelező a gamer billentyűzet felületén. A több sosem árt, mivel a több funkciógomb tartalomgyártás során is hasznos tud lenni. A prémium gamer billentyűzetek lehetőséget adnak profilok kialakítására is, így egy makróbillentyű csoport mást jelenthet játék közben és mást képszerkesztésnél.

A hangszabályozás, mikrofon némítás vagy STOP/PLAY gombok is sokat dobnak egy gamer billentyűzet ergonómiáján. Némely gamer klaviatúra gyártó ezt olyan túltervezett és minőségi potméterekkel oldja meg, hogy használatuk valóságos öröm.

Gamer billentyűzet és az RGB

Az RGB világítás és annak szabályozása már alap a gamer billentyűzet számára. Ha képes erre a processzorhűtő, a RAM vagy a videókártya, akkor a gamer billentyűzetnek is tudnia kell ezt. A gamer klaviatúrákhoz tartozó szoftverekkel ezek az effektek a végtelenségig hangolhatóak. Az RGB színkavalkád nem csak a billentyűkön kell, hogy jelen legyen, de számos gamer billentyűzet oldalát is világító LED-ek szegélyezik.

Mini gamer billentyűzetek

A kompakt gamer billentyűzetek már nem számítanak újdonságnak, a picit sűrűbb elrendezéssel és az egészen a keret széléig kivezetett billentyűkkel helyet és súlyt takarítanak meg a gyártók. A kompakt gamer billentyűzetek csapatát erősítik azok a megoldások is, amikor a numerikus billentyűzet lecsatolható. Hasonló vonalat képvisel a mini gamer billentyűzet tábor is, ezek jellemzően 30 cm-nél nem hosszabb klaviatúrák, kifejezetten hasznosak gamer laptop kiegészítőknek.

Magyar gamer billentyűzet

A kompetitív eSport világban használatos kifejezések a magyar gaming táradalomban is megragadtak, ez az egyik oka, hogy aránylag kevés magyar gamer billentyűzet van a kínálatban. Fölényben vannak az amerikai és angol kiosztással rendelkező gamer billentyűzetek.

A legnagyobb különbséget az jelenti, hogy a magyar gamer billentyűzet bal SHIFT gombja rövidebb és az ENTER csizma alakú. Az angol kiosztású gamer billentyűzetről legjobban az í betű hiányozhat. Mivel számos felhasználó nem kizárólag játékra használja a gamer billentyűzetet, hiányozhatnak gépelésnél az í és ű betűk.

Gamer billentyűzet kiegészítő funkciók

Számos egyéb tulajdonság van, ami javíthat a gamer billentyűzet ergonómiáján és a játékélményen is, közülük a legfontosabbak:

  • USB bemenet – használható gamer egér csatlakoztatására, vagy tölthetjük vele a telefonunkat is. Ha tökéletes rendet szeretnénk tartani az asztalunkon, a gamer billentyűzet USB csatlakozója segít ebben.
  • Kábelelvezető barázdák – a gamer billentyűzet alján található kábelelrendező vájatok, olyan irányba terelik a rakoncátlan vezetékeket, amilyenbe csak szeretnénk.
  • Csuklótámasz – szinte minden minőségi gamer billentyűzet csomagjában megtalálható. A kapcsolódás típusa és a csuklótámasz anyaga nagyon sokrétű, ahány gyártó annyi koncepció.
  • Masszív gumitalpak – a gamer billentyűzet aljának masszív gumizása kötelező, játék közben nem csúszhat a klaviatúra egy mm-t sem. A gumírozásnak ki kell terjednie a kihajtható lábacskákra is.

Gamer billentyűzet szettek

A gamer billentyűzet szettek kínálatában is látható, mennyire igyekeznek a gyártók kiszolgálni az ún. utazó gamereket is. Egy mini gamer billentyűzet és egér szett bőven elfér a gaming laptop hátizsákjában, így tudunk játszani vonaton, hotelszobában, szinte bármilyen kis területen. A különféle perifériák nagyon hasonló dizájnjára a legismertebb gamer szériák gyártói is figyelnek, így a felhasználó saját szettet is összeállíthat a különböző gamer cuccokból.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Gamer billentyűzet - gamer, vezeték nélküli, háttérvilágítással, hagyományos (magas profilú) billentyűzet, Gateron Red kapcsolók, us kiosztás, Bluetooth és USB-C, cserélhető kapcsolók, cserélhető gombok, fekete és szürke
52 790 Ft

2.
Logitech G213 Prodigy - HU Szállításra kész > 5 db és akár ma a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Gamer billentyűzet - gamer, vezetékes, háttérvilágítással, hagyományos (magas profilú) billentyűzet, magyar kiosztás, USB, vízálló, fekete
21 590 Ft

3.
Keychron K4 Gateron Hot-Swappable Blue Switch - US Szállításra kész > 5 db és akár ma a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Gamer billentyűzet - irodai és gamer, vezeték nélküli, háttérvilágítással, hagyományos (magas profilú) billentyűzet, Gateron Blue kapcsolók, us kiosztás, Bluetooth és USB, cserélhető kapcsolók, cserélhető gombok, fekete
52 790 Ft

Még több
555 termék
Classic Kategória
SPC Gear GK630K Tournament HU Kailh Brown RGB - Gamer billentyűzet Típusok
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
SPC Gear GK630K Tournament HU Kailh Brown RGB
Gamer billentyűzet - gamer, vezetékes, hagyományos (magas profilú) billentyűzet, Kailh Brown kapcsolók, dinamikus háttérvilágítással, programozható makró gombok, magyar kiosztás, USB, cserélhető gombok, fekete

22 690 Ft
Átvehető: holnap 18:30-tól
Szállításra kész 3 db
Termékkód: SPCa10d
Arany középút
Keychron K4 Gateron Hot-Swappable Blue Switch - US - Gamer billentyűzet
Típusok
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
Keychron K4 Gateron Hot-Swappable Blue Switch - US
Gamer billentyűzet - irodai és gamer, vezeték nélküli, háttérvilágítással, hagyományos (magas profilú) billentyűzet, Gateron Blue kapcsolók, us kiosztás, Bluetooth és USB, cserélhető kapcsolók, cserélhető gombok, fekete

52 790 Ft
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: KCHRON002a11
Premium Kategória
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
Logitech G915 LIGHTSPEED US GL Linear
Gamer billentyűzet - gamer, vezeték nélküli, alacsony profilú billentyűzet, Logitech GL Linear kapcsolók, dinamikus háttérvilágítással, programozható makró gombok, us kiosztás, Bluetooth, cserélhető gombok, fekete

83 990 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: MC054m9f2
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
Havit Gamenote Mechanical KB857L, fekete - CZ / SK
Gamer billentyűzet - gamer, vezetékes, háttérvilágítással, hagyományos (magas profilú) billentyűzet, Greetech Blue type Switch kapcsolók, us kiosztás, USB, fekete

8 790 Ft kedvezményes kóddal  SZAKITSNAGYOT20
Szuper ár
10 990 Ft
Átvehető: azonnal 2 átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: HAVIT0010c1
HyperX Alloy Origins 60 - US - Gamer billentyűzet
Típusok
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
HyperX Alloy Origins 60 - US
Gamer billentyűzet - gamer és Tenkeyless, vezetékes, hagyományos (magas profilú) billentyűzet, HyperX Red kapcsolók, dinamikus háttérvilágítással, us kiosztás, USB-C, cserélhető gombok, fekete

39 490 Ft
Átvehető: azonnal 2 átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: DS994a7a
HyperX Alloy Core RGB - US - Gamer billentyűzet
Típusok
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
HyperX Alloy Core RGB - US
Gamer billentyűzet - gamer, vezetékes, hagyományos (magas profilú) billentyűzet, dinamikus háttérvilágítással, us kiosztás, USB, fekete

Leárazás -3 %
19 990 Ft 20 690 Ft
Átvehető: azonnal a Sziget shop logisztikai központ átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: DS994a1a
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
Logitech G413 TKL SE Mechanical Gaming Keyboard Black - US INTL
Gamer billentyűzet - gamer és Tenkeyless, vezetékes, háttérvilágítással, hagyományos (magas profilú) billentyűzet, Logitech GL Tactile kapcsolók, amerikai (nemzetközi) kiosztás, USB, cserélhető gombok, fém váz, fekete

Szuper ár
27 090 Ft
Átvehető: azonnal 2 átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: MC054m7e5
Havit Gamenote KB866L, fekete-piros - CZ / SK - Gamer billentyűzet
Típusok
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
Havit Gamenote KB866L, fekete-piros - CZ / SK
Gamer billentyűzet - gamer, vezetékes, háttérvilágítással, hagyományos (magas profilú) billentyűzet, cseh és szlovák kiosztás, USB, cserélhető gombok, fekete és piros

4 790 Ft
Átvehető: azonnal 2 átvevőhelyen
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: HAVIT0010c2
Keychron K12 Hot-Swappable Red Switch - US - Gamer billentyűzet
Típusok
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
Keychron K12 Hot-Swappable Red Switch - US
Gamer billentyűzet - mechanikus, vezeték nélküli, Gateron Red kapcsolók, us kiosztás, Bluetooth, cserélhető kapcsolók, fém váz, fekete

52 790 Ft
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: KCHRON006b1
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
Logitech G PRO Mechanical Gaming Keyboard US (2019)
Gamer billentyűzet - gamer, vezetékes, hagyományos (magas profilú) billentyűzet, GX Blue kapcsolók, dinamikus háttérvilágítással, us kiosztás, USB, cserélhető gombok, fekete

43 290 Ft
Átvehető: azonnal 2 átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: MC054m9hi1
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
Rapture X-RAY Outemu Blue fehér
Gamer billentyűzet - gamer, vezetékes, hagyományos (magas profilú) billentyűzet, Outemu Blue kapcsolók, dinamikus háttérvilágítással, programozható makró gombok, cseh és szlovák kiosztás, USB, fehér

Szuper ár
14 990 Ft
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: RPTGMK003c
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
SteelSeries Apex 3 TKL - US
Gamer billentyűzet - gamer és Tenkeyless, vezetékes, hagyományos (magas profilú) billentyűzet, SteelSeries Whisper-Quiet kapcsolók, dinamikus háttérvilágítással, programozható makró gombok, us kiosztás, USB, vízálló, cserélhető kapcsolók, cserélhető gombok, fém váz, fekete

24 590 Ft
Átvehető: azonnal a Sziget shop logisztikai központ átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: MXS22a1
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
Logitech G413 Carbon US
Gamer billentyűzet - gamer, vezetékes, háttérvilágítással, hagyományos (magas profilú) billentyűzet, Logitech Romer-G kapcsolók, us kiosztás, USB, cserélhető gombok, fekete

28 720 Ft kedvezményes kóddal  SZAKITSNAGYOT15
33 790 Ft
Átvehető: azonnal 2 átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: MC054m7d
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
SteelSeries Apex 5 US
Gamer billentyűzet - gamer, vezetékes, háttérvilágítással, hagyományos (magas profilú) billentyűzet, SteelSeries Hybrid kapcsolók, kijelző, us kiosztás, USB, fekete

Szuper ár
63 990 Ft
Átvehető: azonnal a Sziget shop logisztikai központ átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: MX060a20
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
Logitech G413 SE Mechanical Gaming Keyboard Black - US INTL
Gamer billentyűzet - gamer, vezetékes, háttérvilágítással, hagyományos (magas profilú) billentyűzet, Logitech GL Tactile kapcsolók, amerikai (nemzetközi) kiosztás, USB, cserélhető gombok, fém váz, fekete

26 690 Ft
Átvehető: azonnal a Sziget shop logisztikai központ átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: MC054m7e3
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
Corsair K65 Mini RGB Cherry MX Speed - US
Gamer billentyűzet - gamer, vezetékes, Cherry MX Speed kapcsolók, us kiosztás, USB, cserélhető gombok, fekete

45 990 Ft
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész 1 db
Termékkód: CORkk65mrs
HyperX Alloy Origins Aqua - US - Gamer billentyűzet
Típusok