Alzaboxy Q1 Alzaboxy

Final Fantasy

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Szűrés

A Final Fantasy a japán Square Enix stúdió játéksorozata. Az RPG és MMORPG műfajokba tartozik, ami azt jelenti, hogy minden egyes címben egy hőst alakítasz, aki szinteket lép, akit fegyverekkel szerelsz fel, és így haladsz előre a történetben. Szeretnél többet megtudni a Final Fantasyről? Olvass tovább!

Tovább

A Final Fantasy közel 40 éves múltra tekint vissza

A Final Fantasy korunk egyik legrégebbi játékfranchise-a. Az első rész 1987-ben jelent meg, amikor az akkor csődbe ment japán fejlesztőstúdió, a Square vezetői fogták az utolsó megmaradt tőkét, és a Final Fantasy I projektbe fektették. Az azonnali sikernek köszönhetően a stúdió megmenekült a csődtől, és a mai napig kiadja a franchise újabb és újabb részeit.

i

Square Enix

A piaci verseny fokozódása miatti aggodalmak miatt a Square 2003-ban egyesült az Enixszel, amely akkoriban a konkurens Dragon Quest sorozatot adta ki. Így jött létre a Square Enix nevű cég.

Final Fantasy filmek

A Final Fantasy franchise annyira népszerű, hogy több filmet, és egy televíziós sorozatot is készítettek belőle, Final Fantasy: Unlimited címmel. Míg az első film, a 2001-ben készült Final Fantasy: The Spirits Within igencsak veszteséges volt, a sorozat későbbi filmes darabjai sikeresek voltak. Emellett a sorozathoz mangák is tartoznak, ami a japán képregények elnevezése.

A játékról

A játékmenet elve a legtöbb Final Fantasy cím esetében ugyanaz - egy vagy több hőst alakítasz és így haladsz előre a történetben. Útközben találkozol más karakterekkel, ellenségeket ölsz, fegyvereket szerzel és szinteket lépsz, mindeközben élvezheted a Final Fantasy sorozatból jól ismert csodálatos hangsávokat.

Final Fantasy

Final Fantasy

i

A Final Fantasy sok játékos számára abszolút magával ragadó. És ez nem csak a japán játékosokra vonatkozik. Sőt, ellentétben a konkurens japán RPG franchise-okkal, a Final Fantasynak a nyugati piac figyelmét is sikerült megragadnia, amely akkoriban még csak ismerkedett az RPG műfajjal.

A sorozat alappillére a történet

A Final Fantasy, mint a legtöbb RPG, elsősorban a történetre épül. Ez azonban nem kapcsolódik a fő sorozat egyes címeihez, kivéve a három folytatással rendelkező részt. A fejlesztők így 1987-től napjainkig új hősöket, gonosztevőket, mellékszereplőket és azok sorsát ismertették meg velünk.

Most röviden bemutatjuk a játékok történetét kronológiai sorrendben.

Final Fantasy I-V

Az első öt Final Fantasy epizód története nagyon hasonló. A főszereplő vagy a hősök szerepében megpróbálod megmenteni a világot egy ellenséges varázsló vagy más természetfeletti lény legyőzésével. Kivételt képez ez alól a második epizód, amelyben négy árvát alakítasz, akik a háborúban elvesztették szüleiket. A feladatod az, hogy megbosszuld a szüleik halálát.

Final Fantasy V

Final Fantasy V

Final Fantasy VI

A Final Fantasy hatodik részében tizennégy karaktert alakíthatsz. A történet az ipari forradalom idején játszódik, és egy diktatórikus rendszer elleni lázadásról szól. Az előző címekhez képest a hatodik már meglehetősen brutális.

Final Fantasy VII

A Final Fantasy VII főszereplője egy zsoldos, aki több szövetségeséből álló csoportjával együtt megpróbál elpusztítani egy vállalatot, amely terrorizálja a bolygót, és annak esszenciáját használja energiaforrásként.

Final Fantasy VIII

A Final Fantasy VIII-ban egy Squall Leonhart nevű kadétot alakítasz. Visszahúzódó természete ellenére Squall kénytelen másokkal együtt dolgozni annak érdekében, hogy együtt megmentsék a világot egy gonosz boszorkánytól.

Final Fantasy IX

A Final Fantasy kilencedik része a sorozat gyökereihez tér vissza, és visszavezeti a történetet a középkorba, ahol egy csapat bandita elrabol egy hercegnőt Alexandria királyságából. Ezután meg kell védeniük őt egy titokzatos gonosz erő ellen.

Final Fantasy X

A Final Fantasy tizedik epizódjában egy kalandorcsoport vezetőjeként egy Sin nevű szörny elpusztítása lesz a feladatod. A történet nem a való világban játszódik, hanem egy Spira nevű fantáziavilágban.

i

Négy nap alatt közel 2 millió példányt adtak el a játékból.

Final Fantasy X-2

A Final Fantasy tizedik része olyan sikeres volt, hogy a fejlesztők folytatást készítettek hozzá. Ebben az eredeti tizedik epizód egyik mellékszereplőjeként játszhatunk. A Square Enix azóta többször is felhasználta a folytatás koncepcióját.

Final Fantasy X

Final Fantasy X

Final Fantasy XII

A Final Fantasy XII egy Ivalice nevű fantáziavilágban játszódik, ahol az a feladatod, hogy egy lázadást vezess a megszálló birodalom ellen. A cím főszereplője Vaan, egy utcai koldus.

Final Fantasy XII: Revenant Wings

A tizenkettedik Final Fantasy folytatásában Vaan égi kalózzá válik. Ezúttal segítőjével, Penellel együtt arra vállalkozik, hogy nem csak a birodalmát, hanem az egész világot megmentse.

Final Fantasy XIII

A Final Fantasy XIII főszereplője az egykori katona Lightning, akit a sors öt másik harcossal köt össze. Együtt indulnak harcba saját sorsuk és a gonosz istenek ellen.

Final Fantasy XIII-2

A Final Fantasy tizenharmadik részének folytatása bemutatja Lightning kisebbik testvérét, Serah-t. Ő megpróbálja megmenteni idősebb nővérét, aki megrekedt az időben.


Final Fantasy XIII: Lightning Returns

A trilógia tizenharmadik Final Fantasy címének utolsó részében ismét Lightningként próbálod megmenteni a világot. A történet 1000 évvel az első rész vége után és 500 évvel a második rész vége után játszódik.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

A Final Fantasy XIV a sorozat harmadik és egyben utolsó MMORPG-je. Az Eorzea nevű fantáziavilágban online léphetsz kapcsolatba más játékosokkal. A játék PlayStation 3 mellett PC-n is elérhető.

i

Ez az egyetlen MMORPG sorozat, amelynek szervereit a fejlesztők a mai napig nem állították le.

Final Fantasy XV

A Final Fantasy tizenötödik részében elindulsz, hogy visszaszerezz egy hatalmas kristályt, amelyet a királyi családodtól loptak el, emellett meg kell mentened az egész királyságot. A főszereplő Noctis herceg, aki a trónörökös.

Final Fantasy XII Remake

A hetedik Final Fantasy játék remake-jében újra átélheted az eredeti hét játék történetét, de egy másik idősíkban.

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

A Stranger of Paradise: Final Fantasy Originben négy démonnal és a rosszindulatú Káosszal kell szembenézned a Fényharcosok csoportjaként. Ismét nagy szerepet kap a négy elemi kristály.

Final Fantasy XVI

A Final Fantasy közelgő tizenhatodik része 2023 nyarán jelent volna meg PlayStation 5-re, és valószínűleg később PC-re is. A játékot már most előrendelheted nálunk.

A sorozat története

Az alábbi táblázatban megtekintheted a sorozat egyes részeinek teljes megjelenési történetét.

A játék címe Kiadás éves Platform
Final Fantasy I, II, III 1987, 1988, 1990 NES
Final Fantasy IV, V, VI 1991, 1992, 1994 SNES
Final Fantasy VII, VIII, 1997, 1999, 2000 PlayStation 1
Final Fantasy IX, X, X-2 2001, 2003 PlayStation 2, PC
Final Fantasy XII, XII: Revenant wings 2006, 2007 PlayStation 2
Final Fantasy XIII, XIII-2, Lightning Returns 2009, 2011, 2013 PlayStation 3, Xbox 360
Final Fantasy XIV: A Realm Reborn 2013 PlayStation 3, PC
Final Fantasy XV 2016 PlayStation 4, Xbox One
Final Fantasy XII Remake 2020 PlayStation 5, PC
Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin 2022 Nintendo DS
Final Fantasy XVI 2023 PlayStation 5
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Final Fantasy VII Rebirth - PS5 Szállításra kész > 5 db
Konzol játék - PS5 (lemezmeghajtóval), dobozos változat, műfaja akció, RPG és kaland - Várva várt új történt a FINAL FANTASY VII remake project keretében, amely az eredeti kultikus játék átalakítása három önálló címre azok eredeti alkotóitól. A játékban a játékosok számos új elemet élvezhetnek a történet kibontakozása folyamán, amely az eredeti FINAL FANTASY VII játék "Elfelejtett Fővárosába" vezető úttal csúcsosodik ki.
+Ajándék Videójáték kiegészítő Final Fantasy VII Rebirth - Midgar Bangle melynek értéke 1 590 Ft
-14 %
28 790 Ft
24 790 Ft

2.
Final Fantasy VII Remake - PS4 Szállításra kész 1 db
Konzol játék - PS4 / PS4 Pro, PS5 (lemezmeghajtóval), dobozos változat, műfaja akció - Végre megérkezett a Final Fantasy sorozat talán legnépszerűbb részének régóta várt remake-je!
-3 %
9 890 Ft
9 590 Ft

19 termék
5,0
Final Fantasy VII Rebirth - PS5
Konzol játék - PS5 (lemezmeghajtóval), dobozos változat, műfaja akció, RPG és kaland - Várva várt új történt a FINAL FANTASY VII remake project keretében, amely az eredeti kultikus játék átalakítása három önálló címre azok eredeti alkotóitól. A játékban a játékosok számos új elemet élvezhetnek a történet kibontakozása folyamán, amely az eredeti FINAL FANTASY VII játék "Elfelejtett Fővárosába" vezető úttal csúcsosodik ki.
+Ajándék Videójáték kiegészítő Final Fantasy VII Rebirth - Midgar Bangle melynek értéke 1 590 Ft
Leárazás -14 %
24 790 Ft 28 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PSV0564
5,0
Final Fantasy VII Remake - PS4
Konzol játék - PS4 / PS4 Pro, PS5 (lemezmeghajtóval), dobozos változat, műfaja akció - Végre megérkezett a Final Fantasy sorozat talán legnépszerűbb részének régóta várt remake-je!
Leárazás -3 %
9 590 Ft 9 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MSX653
5,0
Final Fantasy VIII Remastered - PS4, PS5
Konzol játék - PS4 / PS4 Pro, PS5 (lemezmeghajtóval), dobozos változat, műfaja akció
6 790 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MSX947
Final Fantasy XIV: A Realm Reborn 60 Days Time Card - PC DIGITAL
Videójáték kiegészítő / DLC - elektronikus licenc, Steam kulcs, műfaj: rpg, eredeti játék szükséges a felhasználásához
13 360 Ft
Letölthető
Termékkód: MVE004937
FINAL FANTASY X/X-2 HD Remaster - PC DIGITAL
PC játék - elektronikus licenc, Steam kulcs, műfaja akció és RPG
5 910 Ft
Letölthető
Termékkód: MVE005180
Final Fantasy XV Windows Edition - PC DIGITAL
PC játék - elektronikus licenc, Steam kulcs, műfaja akció és RPG
8 050 Ft
Letölthető
Termékkód: MVE002951
Final Fantasy VII - PC DIGITAL
PC játék - elektronikus licenc, Steam kulcs, műfaja RPG
2 830 Ft
Letölthető
Termékkód: MVE004932
FINAL FANTASY XV EPISODE ARDYN - PC DIGITAL
PC játék - elektronikus licenc, Steam kulcs, műfaja akció és RPG
1 720 Ft
Letölthető
Termékkód: MVE005182
FINAL FANTASY X/X-2 HD Remaster (előrendelés) - Xbox DIGITAL
Konzol játék - Xbox One S / Xbox One X, Xbox Series X, Xbox Series S, elektronikus licenc, Xbox Live kulcs, műfaja akció
21 290 Ft
Letölthető
Termékkód: MXESD1403
Final Fantasy XV Windows Edition - Xbox DIGITAL
Konzol játék - Xbox One S / Xbox One X, Xbox Series X, Xbox Series S, elektronikus licenc, Xbox Live kulcs, műfaja akció és RPG, online játékhoz Xbox Live Gold előfizetést igényel
20 890 Ft
Letölthető
Termékkód: MXESD0964
Final Fantasy XV Royal Edition - Xbox DIGITAL
Konzol játék - Xbox One S / Xbox One X, Xbox Series X, Xbox Series S, elektronikus licenc, Xbox Live kulcs, műfaja akció és RPG, online játékhoz Xbox Live Gold előfizetést igényel
20 890 Ft
Letölthető
Termékkód: MXESD0963
FINAL FANTASY XIII – PC DIGITAL
PC játék - elektronikus licenc, Steam kulcs, műfaja akció, RPG és stratégiai
3 470 Ft
Letölthető
Termékkód: MVE002881
Final Fantasy XV: Season Pass - Xbox Digital
Videójáték kiegészítő / DLC - Xbox One S/Xbox One X, elektronikus licenc, Xbox Live kulcs, műfaj: akció és rpg, eredeti játék szükséges a felhasználásához -
10 590 Ft
Letölthető
Termékkód: MXESD0140
5,0
Final Fantasy VII: Remake Intergrade - PS5
Konzol játék - PS5 (lemezmeghajtóval), dobozos változat, műfaja akció - Végre itt van a Final Fantasy sorozat legnépszerűbb részének régóta várt remake-je egy továbbfejlesztett verzióval!
27 990 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: PSV0072
4,7 14×
Final Fantasy XVI - PS5
Konzol játék - PS5 (lemezmeghajtóval), dobozos változat, műfaja akció és RPG - Egy epikus fantasy világ, amely sorsáról a Dominantok és a birtokukban lévő hatalmas Eikonok döntenek. Ez egy történet Clive Rosfieldről, egy harcosról, aki a “First Shield of Rosaria” címet viseli és felesküdött, hogy megvédi fiatalabb testvérét, Joshuát, a Phoenix dominantját. Nemsokára azonban Clive egy hatalmas tragédia közepette találja magát és bosszút esküszik a Dark Eikon, Ifrit ellen, aki egy rejtélyes entitás, amely szerencsétlenséget hoz, bármerre jár.
23 490 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: PSV0021
5,0
Final Fantasy VII + Final Fantasy VIII Remastered - Nintendo Switch
Konzol játék - Nintendo Switch, dobozos változat, műfaja akció
15 190 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: NSW767
5,0
Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion - PS4
Konzol játék - PS4 / PS4 Pro, PS5 (lemezmeghajtóval), dobozos változat, műfaja RPG - A történet hét évvel a FINAL FANTASY VII (1997) cselekménye előtt kezdődik, és Zack Fair-t követhetjük benne, egy fiatal és ambiciózus Shinra SOLDIER-t. Zack azt a feladatot kapja, hogy felkutasson egy eltűnt első osztályú katonát, Genesis Rhapsodos-t.
20 990 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: MSX1397
Final Fantasy XII The Zodiac Age - Nintendo Switch
Konzol játék - Nintendo Switch, dobozos változat, műfaja akció és RPG - A népszerű JRPG Final Fantasy XII kiterjedt HD felújított változata.
10 790 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: NSW521
5,0
Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion - PS5
Konzol játék - PS5 (lemezmeghajtóval), dobozos változat, műfaja RPG - A történet hét évvel a FINAL FANTASY VII (1997) eseményei előtt kezdődik, és Zack Fairt, egy fiatal és ambiciózus Shinra SOLDIER-t követi nyomon. Zack feladata egy Genesis Rhapsodos nevű eltűnt első osztályú katona felkutatása.
21 190 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: PSV0342

Final Fantasy

A Final Fantasy kategóriában összesen 19 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó final Fantasy Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább final Fantasy A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb final Fantasy A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: final Fantasy vélemények
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ