Akvizice ApF HU ApF HU

Gitárok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Típus
Akusztikus
(73)
Elektroakusztikus
(28)
Elektromos
(73)
Klasszikus
(79)
Ukulele
(139)
Bendzsó
(5)
Mandolin
(10)
Szín
Fehér
(17)
Fekete
(51)
Piros
(18)
Lila
(4)
Grafika
(28)
Barna
(13)
Kék
(37)
Natural
(166)
Narancssárga
(3)
Rózsaszín
(8)
Sunburst
(52)
Zöld
(10)
Sárga
(3)

Elhatároztad, hogy szeretnél hangszeren játszani, és keresed a megfelelőt? A gitár egy húros hangszer, amely a klasszikus zenében éppúgy kiválóan használható, mint a tábortűz körül vagy a rockkoncerteken. Ha érdekel a gitár, és szeretnél valami érdekeset olvasni róla, olvass tovább, bemutatjuk.

Tovább

Hogyan különböznek a gitárok egymástól

A gitár egy nagyon általános kifejezés, mivel sokféle gitár létezik. És mindegyik kissé eltérő felhasználásra alkalmas. Az alapvető felosztás a következő:

Akusztikus gitár

Az akusztikus gitár olyan gitár, amely saját testével termeli a hangot, ezért nem kell semmilyen berendezéshez csatlakoztatni. Felhasználása nagyon széleskörű, és a legtöbb zenei műfajban használható. Jellemző rá a fémhúr, amelyet gyakran pengetővel kell megszólaltatni. Elsősorban az alakjuk és az anyag, amelyből a testük készül, különbözteti meg őket egymástól.

i

Az elektroakusztikus gitár jellemzőiben megegyezik az akusztikus gitárral, de egy extra hangszedőt építettek bele. Ez a hangszedő lehetővé teszi a közvetlen csatlakozást egy gitárkombóhoz vagy más berendezéshez. Emellett tartalmaz egy beépített hangolót vagy kivágást is, amely lehetővé teszi, hogy könnyebben elérd a magasabb érintőket.

Klasszikus gitár

A klasszikus gitár (más néven spanyol gitár) különösen kiemelkedő a klasszikus zenében. Abban különbözik a többi akusztikus gitártól, hogy nejlonhúrokkal, szélesebb, más profilú nyakkal és sajátos testformával rendelkezik. Nem pengetővel pengetik, hanem az ujjak segítségével. Ideális gitár a gyermekek számára, mivel általában többféle méretben készülnek, a gyermekgitártól (1/4) a felnőtt méretű gitárig (4/4).

Elektromos gitár

Az elektromos gitár más elven működik, mint az akusztikus gitár. Elektromágneses hangszedőkkel rendelkezik, amelyek a húrok mozgását elektromos feszültséggé alakítják, amelyet aztán a hangrendszer reprodukál. A megszólaltatásához egy kombóra vagy egy gitárerősítőre és egy hangszóróra van szükség. Ez a gitár számos zenei műfajban megtalálja a helyét.

A gitár effektek és multieffektek nagyban hozzájárulnak az elektromos gitárok jellegzetes hangzásához.



Akusztikus gitár
Akusztikus gitár

Klasszikus gitár
Klasszikus gitár

Elektromos gitár
Elektromos gitár

Gitár - alapfogalmak

A gitár fejből, nyakból és testből (vázból) áll:

  • A gitár fején egy hangolómechanizmus található, melyben hangolókulcsok vannak elhelyezve, ezeket használhatod a húrok hangolásához.
  • A gitár nyakán egy fogólap található, melyen érintők vannak elhelyezve. Ezek a pozíciókat jelölik, és általában számok vagy szimbólumok vannak rájuk nyomtatva. A fogólap elején található a nulla érintő.
  • Az akusztikus gitár teste általában előlapból (hanglemezből) áll, melynek rezonancia- vagy hanglyukkal, oldalfalakkal és hátlappal rendelkezik. Az elektromos gitárok testének anyaga általában masszív, de vannak félüreges és teljesen üreges típusok is.
  • A gitár teste húrlábbal is rendelkezik. Az elektromos gitáron találunk még hangszedőt, elektronikát (hangszedő kapcsoló, hangerő- és hangszínszabályzó) és kábelkivezetést.
  • i

    A gitártesthez tartozik még az ún. pickguard és a hevederfogantyúk. A pengetővédővel ellátott gitár jobban védett a pengetőkarcolásoktól.

  • A húrok a húrláb és a hangolószerkezet között feszülnek. Az akusztikus gitároknál a hídnál található egy nyeregbund, amelyhez a húrokat támasztják. A gitár nyakának elején a húrok a nulla bundon nyugszanak.

gitár

Les Paul elektromos gitár tömör nyakkal és két humbucker hangszedővel.

A gitár alapvető jellemzői és paraméterei

Kíváncsi vagy, hogy miként választható ki a gitár? A gitár kiválasztásakor különösen a következő jellemzőkre figyelj:

  • A gitár teste az akusztikus és elektromos gitárok között nagymértékben változhat. Az akusztikus gitárok esetében a leggyakoribb forma a Dreadnought vagy a Jumbo, míg az elektromos gitárok esetében a Stratocaster, a Telecaster vagy a Les Paul.
  • A hangszedő kiválasztása különösen az elektromos gitárok esetében játszik döntő szerepet, ahol a hangszedők nagyban befolyásolják a gitár hangzását. Azonban az akusztikus gitárok esetében is felmerül a kérdés, hogy válasszunk-e hangszedővel ellátott gitárt.
  • i

    Az elektromos gitárok hangszedői két alapvető típusra oszthatók: a single coil, amely jobban alkalmas a magasabb frekvenciák megszólaltatására, és a humbucker, amely a mélyebb hangok felfogására alkalmasabb.

    Elektromos gitár esetében a hangszedő típusa (fix vagy fordított tremoló) vagy a hangszedőkhöz csatlakoztatott elektronika szintén lényeges paraméter.

  • A húrok száma a legtöbb gitár esetében azonos. A gitárok alapesetben 6 húrral rendelkeznek, de vannak olyan gitárok is, amelyeknek több húrjuk van. Gyakoriak például a tizenkét húros gitárok, ahol minden egyes húr duplázott.
  • A gitár anyaga és a kivitel nagyban befolyásolja a végső hangzást, különösen az akusztikus gitár esetében.
  • A gitár méreteit elsősorban az érintők száma, a hangszer vastagsága (a fogólap és a hangfal közötti távolság) és a fogólap szélessége jelenti. Ezek a paraméterek befolyásolják a gitár megszólaltatását.
  • Balkezes gitár vagy gyermekgitár szeretnél? Válogathatsz a jobb- és balkezes játékosoknak szánt gitárok közül, normál és gyermekméretekben.
  • A gitár kinézete, is nagy szerepet játszik a választásnál, legyen szó a gitár testének formájáról, színéről, kiviteléről vagy a hardver (a gitár fém részei) színéről.

Egyéb húros hangszerek

A gitárhoz hasonló húros hangszerek a következők:

Az ukulele egy kisebb, gitárhoz hasonló hangszer. Nagyon népszerű Hawaiin, ahonnan az egész világon elterjedt. Leggyakrabban négy nejlonhúrral rendelkezik. Az ukulele különböző méretekben vásárolható meg, a legelterjedtebb a szoprán ukulele.

A bendzsó egy másik pengetős húros hangszer, 4-6 húrral. Hangja a country és a bluegrass zenére jellemző. A bendzsó sajátossága, hogy a húrok hangját a bendzsódob fölé feszített membránon nyugvó dobverő közvetíti és erősíti.

A mandolin valószínűleg a középkori lantból származik. Ez egy nyolc húrral rendelkező hangszer, amely a hegedűhöz hasonlóan van hangolva. A bendzsóhoz hasonlóan a mandolin is jellemző a bluegrass és a countryzenére. Azonban más műfajokban is megtalálja a felhasználását.


ukulele
Koncert ukulele

bendzsó
Hathúros bendzsó

mandolin
Mandolin

Csak egy gitár nem elég, szükséged van kiegészítőkre is

A gitár a lehető legjobb gondoskodást érdemli. Szerencsére számos olyan tartozék is megvásárolható, amely segít neked ebben. Ide tartoznak a következők:

Az elektromos és elektroakusztikus gitárok elengedhetetlen tartozékai a következők:

Kották és gitáriskolák adnak tanácsokat a gitározás megtanulásához.

De ez még nem minden, a kezdők és a profik egyaránt értékelni fogják a gitárhevederek , kapodaszterek, hangszerápoló termékek és hangszer szerszámok kínálatunkat. Végül is, ha vigyázol a hangszeredre, a gitárod meg fogja hálálni, és még sok év múlva is tökéletes állapotban lesz.

Hasznos linkek

Ha valami mást keresel, hasznosnak találhatod az alábbi linkeket:

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Cordoba C1M 3/4 Natural Szállításra kész 1 db
Klasszikus gitár - gyerek, mérete 3/4, 6 húros, 19 bund, menzúra 615 mm, nullás húrláb szélessége 48 mm, teljesen masszív korpusz, matt felületkezelés, lucfenyő elülső lemez, mahagóni hátlap, mahagóni test, mahagóni nyak, nejlon húrok
54 890 Ft

2.
ORTEGA K1-BL-L Szállításra kész 1 db
Ukulele - szopranínó, balkezes, 12 bund, réteges test, félfényes felületkezelés, okoumé fedlap, okoumé hátlap, okoumé oldallapok, nyatoh nyak, dió fogólap, 284 mm menzúra, nyereg szélessége 32 mm
23 990 Ft

3.
Cascha HH 2027 Soprano Mahogany Ukulele Bundle Kérés esetén megrendeljük 2 db
Ukulele - szoprán, nejlon húrok, 16 bund, réteges test, matt felületkezelés, mahagóni fedlap, mahagóni hátlap, mahagóni oldallapok, babér nyak, paliszander fogólap, 348 mm menzúra, nyereg szélessége 35 mm, a csomag tartalma hangoló, tok és pengető
-4 %
22 690 Ft
21 790 Ft

407 termék
Henry's HEUKE50P-C01
Ukulele - koncert, nejlon húrok, 18 bund, teljesen masszív test, matt felületkezelés, mahagóni fedlap, mahagóni hátlap, mahagóni oldallapok, mahagóni nyak, dió fogólap, 250 mm menzúra, nyereg szélessége 35 mm
45 790 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: HENuk05
5,0
ROMANZA R-C371 fekete
Klasszikus gitár - mérete 4/4, 6 húros, 19 bund, menzúra 650 mm, nullás húrláb szélessége 52 mm, réteges korpusz, fényes felületkezelés, lucfenyő elülső lemez, hársfa hátlap, hársfa test, juhar nyak, bükk fogólap, nejlon húrok
30 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: RMZa06
5,0
CASCHA HH 2036 EN Concert Mahogany Ukulele Bundle
Ukulele - koncert, nejlon húrok, réteges test, mahagóni fedlap, mahagóni hátlap, mahagóni oldallapok, paliszander fogólap, a csomag tartalma hangoló és tok
27 690 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: CASCH013
4,7
Ortega K2-68
Ukulele - szoprán, 12 bund, réteges test, matt felületkezelés, agathis fedlap, okoumé nyak, speciális műanyag fogólap, 364 mm menzúra, a csomag tartalma hangoló, tok és heveder
24 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OTG006m
5,0
JAY TURSER JT-LT-NAU
Elektromos gitár - 6 húros, Telecaster test, érzékelő típusa single coil, 3 pozíciós érzékelő kapcsoló, kemény húrláb, 21 bund, 648 mm menzúra, fényes felületkezelés, égerfa test, juhar nyak, tech wood fogólap, króm hardware
52 990 Ft
Utolsó termék a raktáron
Termékkód: JTS003s
5,0
CASCHA HH 2258 Carbon Fibre Ukulele Set Black
Ukulele - koncert, matt felületkezelés, a csomag tartalma tok és heveder
37 590 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: CASCH014
ABX GUITARS 20 Szett - Elektromos gitár Típusok
4,7
ABX GUITARS 20 Szett
Elektromos gitár - 6 húros, Stratocaster test, érzékelő típusa single coil, 5 pozíciós érzékelő kapcsoló, egyirányú tremoló húrláb, 22 bund, nyárfa test, palisandr fogólap, kombó, hangoló, hangszer kábel, tok és heveder a csomag része
73 290 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: ABX20
ABX GUITAR 10 Set - Elektromos gitár Típusok
4,7
ABX GUITAR 10 Set
Elektromos gitár - 6 húros, Stratocaster test, érzékelő típusa single coil, 5 pozíciós érzékelő kapcsoló, egyirányú tremoló húrláb, 22 bund, nyárfa test, palisandr fogólap, kombó, hangoló, hangszer kábel, tok és heveder a csomag része
76 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ABX10
5,0
Ortega R122-3 / 4
Klasszikus gitár - gyerek, mérete 3/4, 6 húros, 18 bund, menzúra 590 mm, nullás húrláb szélessége 45 mm, réteges korpusz, matt felületkezelés, cédrus elülső lemez, mahagóni hátlap, mahagóni test, mahagóni nyak, dió fogólap, nejlon húrok, tok a csomag része
71 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OTG008i
5,0
Cordoba C1M Natural
Klasszikus gitár - mérete 4/4, 6 húros, 19 bund, menzúra 648 mm, nullás húrláb szélessége 52 mm, matt felületkezelés, lucfenyő elülső lemez, mahagóni hátlap, mahagóni test, mahagóni nyak, nejlon húrok
Szuper ár
66 190 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: CDBa004a
4,7
Ortega K2-TM
Ukulele - szoprán, 12 érintő, réteges test, felületképzés: matt, fedlap: agathis, nyak: okoumé, fogólap: speciális műanyag, skálahosszúság 364 mm, a csomag tartalma hangoló, tok és heveder
26 690 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OTG006q
SOUNDSATION Yosemtie DNCE-BLS - Elektroakusztikus gitár Típusok
5,0
SOUNDSATION Yosemtie DNCE-BLS
Elektroakusztikus gitár - 6 húros, test formája Dreadnought, 20 bund, réteges test, félfényes felületkezelés, hársfa elülső lemez, hársfa hátlap, hársfa test, juhar fogólap, hangszedő
44 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SSN0060a
4,4
ROMANZA R-C391 Natural
Klasszikus gitár - mérete 4/4, 6 húros, 19 bund, menzúra 650 mm, nullás húrláb szélessége 52 mm, réteges korpusz, fényes felületkezelés, lucfenyő elülső lemez, hársfa hátlap, hársfa test, juhar nyak, bükk fogólap, nejlon húrok, tok a csomag része
25 290 Ft
Szállításra kész 5 db
Termékkód: RMZa10
Toledo Primera Student 44-NT - Klasszikus gitár Típusok
5,0
Toledo Primera Student 44-NT
Klasszikus gitár - mérete 4/4, 6 húros, 19 bund, menzúra 650 mm, nullás húrláb szélessége 52 mm, réteges korpusz, fényes felületkezelés, hársfa elülső lemez, hársfa hátlap, hársfa test, juhar nyak, juhar fogólap, nejlon húrok
Szuper ár
32 390 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: TLDa14
ORTEGA RUDAWN - Ukulele Típusok
5,0
ORTEGA RUDAWN
Ukulele - koncert, nejlon húrok, 18 érintő, réteges test, felületképzés: félfényes, fedlap: okoumé, hátlap: sapele, oldallapok: sapele, nyak: mahagóni, fogólap: dió, skálahosszúság 380 mm, nyereg szélessége 36 mm
32 790 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OTG006h
Cordoba Protégé C1 Matiz - Aqua - Klasszikus gitár Típusok
5,0
Cordoba Protégé C1 Matiz - Aqua
Klasszikus gitár - mérete 4/4, 6 húros, 19 bund, menzúra 650 mm, nullás húrláb szélessége 52 mm, réteges korpusz, matt felületkezelés, lucfenyő elülső lemez, mahagóni hátlap, mahagóni test, mahagóni nyak, juhar fogólap, nejlon húrok, tok a csomag része
76 690 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: CDBa009
5,0
OSCAR SCHMIDT OG2CEWH-A-U
Elektroakusztikus gitár - 6 húros, test formája Dreadnought, 20 bund, menzúra 650 mm, nullás húrláb szélessége 43 mm, réteges test, fényes felületkezelés, lucfenyő elülső lemez, mahagóni hátlap, mahagóni test, mahagóni nyak, tech wood fogólap, hangszedő és beépített hangoló
66 090 Ft
Utolsó termék a raktáron
Termékkód: OSCH001m5
5,0
VINTAGE VUK15 N
Ukulele - szoprán, nejlon húrok, 12 bund, réteges test, félfényes felületkezelés, sapele fedlap, sapele hátlap, sapele oldallapok, hársfa nyak, mahagóni fogólap
21 190 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: VTG006b
ORTEGA RUOCEAN - Ukulele Típusok
5,0
ORTEGA RUOCEAN
Ukulele - koncert, nejlon húrok, 18 érintő, réteges test, felületképzés: félfényes, fedlap: okoumé, hátlap: sapele, oldallapok: sapele, nyak: mahagóni, fogólap: dió, skálahosszúság 380 mm, nyereg szélessége 36 mm
32 690 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OTG006e
4,7
Ortega K2-SR
Ukulele - szoprán, 12 érintő, réteges test, felületképzés: matt, fedlap: agathis, nyak: okoumé, fogólap: speciális műanyag, skálahosszúság 364 mm, a csomag tartalma hangoló, tok és heveder
29 290 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OTG006p
Stagg SA20D NAT - Akusztikus gitár Típusok
4,0
Stagg SA20D NAT
Akusztikus gitár - 6 húros, Dreadnought test, 20 bund, réteges korpusz, fényes felületkezelés, hársfa elülső lemez, hársfa hátlap, hársfa test, nato nyak, nyárfa fogólap
33 390 Ft
Szállításra kész 5 db
Termékkód: STGGc05
SOUNDSATION Yellowstone DN-BK - Elektroakusztikus gitár Típusok
5,0
SOUNDSATION Yellowstone DN-BK
Elektroakusztikus gitár - 6 húros, test formája Dreadnought, 20 bund, réteges test, félfényes felületkezelés, lucfenyő elülső lemez, hársfa hátlap, hársfa test, hársfa nyak, blackwood fogólap
47 190 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SSN0061a
SOUNDSATION Yosemtie DN-BLS - Akusztikus gitár Típusok
5,0
SOUNDSATION Yosemtie DN-BLS
Akusztikus gitár - 6 húros, Dreadnought test, 20 bund, réteges korpusz, félfényes felületkezelés, hársfa elülső lemez, hársfa hátlap, hársfa test, juhar fogólap
50 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SSN0060
ORTEGA K1-BL-L
Ukulele - szopranínó, balkezes, 12 bund, réteges test, félfényes felületkezelés, okoumé fedlap, okoumé hátlap, okoumé oldallapok, nyatoh nyak, dió fogólap, 284 mm menzúra, nyereg szélessége 32 mm
23 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OTG007a6

Gitárok

4K tvDirect LED: Mi az és hogyan működik? A Direct LED a LED televíziókban használt háttérvilágítási technológiák egyike. Mi a lényege, mik az előnyei és hátrányai, és miben különbözik az RGB LED-től vagy az Edge LED-től?

Gitárok

A Gitárok kategóriában összesen 407 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó gitárok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább gitárok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb gitárok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: gitárok vélemények
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ