Počítače a NTB - EU ucho

Hálózati kábelek

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Rendeltetés
Adat
(7)
Audio
(17)
Tápegység
(5)
Hálózati
(661)
Típus
Csatlakozó kábel
(595)
Kábel hosszabbító
(28)
Hálózati kábel csatlakozók nélkül
(37)
Telefonkábel csatlakozók nélkül
(2)
Kábel hosszúsága
0,25 m
500 m
-

A hálózati kábeleket arra használják, hogy az internetet egy modemhez vagy routerhez, valamint egy helyi hálózaton belül is eljuttassák. A piacon többféle hálózati kábel létezik. Tudod, hogy mihez milyen kábelt kellene választani? Az alábbiakból megtudhatod.

Tovább

Ethernet kábelek csatlakozóval vagy anélkül

A hálózati (patch) kábelek már csatlakozásra kész csatlakozókkal vagy anélkül is kaphatóak.

Ethernet kábelek csatlakozóval

A hálózati patch kábelek mindkét oldalon RJ-45 csatlakozóval rendelkeznek. A dobozból kivéve azonnal készen állnak 2 eszköz csatlakoztatására. Egy router és egy számítógépes hálózati kártya esetében internet kábelként funkcionál. Különböző hosszúságban, két vagy akár több tíz méteres internet kábelek is kaphatók.

Ethernet kábelek csatlakozó nélkül

A csatlakozó nélküli kábeleket többnyire méterárban (orsókon) árulják. A beszereléshez szükséged lesz szerszámokra, amelyekkel beállíthatod a kívánt hosszúságot, és a csatlakozót krimpelő fogóval krimpelheted az internet kábel végére. Alkalmasak nagyobb helyi hálózatok kiépítésére, vagy ha új internet kábelek bekötésére van szükség. Az internet kábelek és egyéb kábelek rendszerezéséhez használhatsz kábelkötegelőket.

i

Az internet kábelek nem csak az internethez való csatlakozáshoz használatosak, hanem a helyi hálózathoz való hozzáférést is biztosítják. Az internet kábelek használhatók például nyomtató hálózatba való csatlakoztatásához.

RJ-45 - egy csatlakozó mind felett

A hálózati kábelek csatlakoztatásakor az RJ-45-ös csatlakozó a helyes választás az esetek túlnyomó többségében. Ez a nyolctűs csatlakozó árnyékolt és árnyékolatlan hálózati kábelekkel egyaránt használható, és külön említést érdemel a nagy adatátviteli sebességre való képessége. Az internet kábel hálózati kártyába történő csatlakoztatása során már biztosan találkoztunk RJ-45 típusú internet kábel csatlakozóval.

Internet kábel RJ-45 csatlakozó

Internet kábel


Laptopod vagy a számítógéped nem rendelkezik RJ-45 csatlakozóval? Ne ess kétségbe, és használj az internet kábel csatlakoztatására hálózati átalakítót.

Árnyékolt vs. árnyékolás nélküli ethernet kábel

A hálózati kábel különböző árnyékolással is kapható. Ennek hatására az árnyékolás megvédi az internet kábelt az elektromágneses interferenciától, amely ronthatja a továbbított adatokat.

 • Az UTP hálózati kábelek teljesen árnyékolás nélküliek. Ezért alkalmasak kisebb beltéri elosztórendszerekhez, ahol nem áll fenn az interferencia veszélye. Elérhető csatlakozóval ellátott és csatlakozó nélküli kivitelben is.
 • Az STP-kábelek minden vezetékpárja külön-külön árnyékolt. Ezeket olyan helyeken használják, ahol nagy az interferencia. Nagyszerű példa erre az internetszolgáltatótól érkező internet kábel.
 • Az FTP hálózati kábel egy árnyékoló réteggel rendelkezik, amely minden vezeték számára közös. Ez egy kompromisszum az UTP alacsony költsége és az STP magas árnyékolási szintje között. Elérhető csatlakozóval ellátott és csatlakozó nélküli kivitelben is.

i

Mi az a csavart érpár?

Ha érdekelnek a hálózati kábelek, biztosan találkoztál már a csavart érpár kifejezéssel. Ez arra utal, ahogyan a vezetőket a kábelben elhelyezik - a vezetőket párosával csavarják, hogy javítsák például az internet kábel elektromos tulajdonságait.


Ethernet kábelek és kategóriáik

Hogyan osztályozzuk a hálózati kábeleket teljesítmény szempontjából? A különböző kategóriák használatával. A kategóriák (Cat5, Cat5E, Cat6, Cat6A vagy Cat7) a kábelek generációinak tekinthetők. Miben különböznek egymástól?

CAT5

A CAT5 történelmi kategóriájú ethernet kábelek (1995-től szabványos) 100BASE-T gyors ethernet szabvány támogatással. Ezt a régen használt internet kábel kategóriát mostanra felváltotta a CAT5E kategória. Maximális átviteli sebességük 100 Mbps.

CAT5E

A CAT5E ethernet kábel még mindig a legelterjedtebb internet kábel a háztartásokban, és a legjobb ár/teljesítmény arányt kínálja. Akár 1 Gbps átviteli sebességre is képes, és 100 MHz sávszélességgel támogatja a 1000BASE-T gyors ethernet szabványt és az annál alacsonyabbat. Normál otthoni internet kábel használatra azonban teljesen elegendő.

 • Gyors adatátvitel.
 • Széles körű kompatibilitás.
 • Elavult technológia.

!

Az 1 Gb/s átviteli sebesség eléréséhez a teljes sávszélességre, azaz 100 MHz-re van szükség. Enyhe torlódás esetén a sávszélesség szűkül, és így az átviteli sebesség csökken. A CAT6-os internet kábel és az annál magasabb internet kábel előnyös ebből a szempontból, mivel nagyobb jelerősséggel rendelkezik.

CAT6

A CAT6 Ethernet kábel 1000BASE-T vagy annál alacsonyabb, akár 1 Gbps sebességgel és 250 MHz sávszélességgel rendelkezik. A CAT6 internet kábelek még mérsékelt interferencia jelenlétében is teljes átviteli sebességet érnek el.

 • Korszerűbb technológia.
 • Nagyobb sávszélesség.


 • Magas ár.

CAT6A

A CAT6A ethernet kábelek támogatják a 10GBASE-T és a régebbi szabványokat. Akár 10 Gbps átviteli sebességre is képes 500 MHz sávszélességgel. A 10GBASE-T protokoll előnye, hogy nagyfokú immunitást biztosít a környező kábelekből származó interferenciával vagy áthallással szemben.

 • Átviteli sebesség akár 10 Gb/s.
 • Nagy sávszélesség.
 • Magasabb ár.

i

Tartozékokat keresel?

Kínálatunkban lehetőséged nyílik különféle ethernet kábel tartozékok beszerzésére


CAT7

A 10GBASE-T protokollt támogató CAT7 ethernet kábel előnye, hogy 600 MHz sávszélességen akár 10 Gbps átviteli sebességet is képes elérni. Az előző típusokhoz képest ez az ethernet kábel fajta a legellenállóbb a környezeti zavarokkal szemben.

 • Átviteli sebesség akár 10 Gb/s.
 • Legnagyobb sávszélesség.
 • Legmagasabb ár.

Hogyan csatlakoztathatom a telefonomat otthon vagy az irodában? Tekintsd meg a telefonkábeleket.

A hálózati architektúrák jövője az optika

Az optikai internet kábelek fénysugarakat használnak az adatok továbbítására. Az optika internet kábel sokszor gyorsabb adatátvitelt biztosít még nagy távolságokon is, és teljesen veszteségmentes. Az optikai internet kábelek hátránya az áruk. Ráadásul maximális teljesítményük jelenleg a legtöbb háztartás számára elérhetetlen.

Internet kábel

Internet kábel

Tápkábelek kiegészítőként az összes elektronikai eszközödhöz

A tápkábeleket hálózati kábeleknek is nevezik. A funkciójuk nyilvánvaló - ez egy olyan kábel, amely lehetővé teszi a berendezések elektromos áramellátását.

 • Kábelek telefonokhoz és tabletekhez - Ha pótolni szeretnéd tönkrement vagy elveszett kábeledet valamelyik eszközödhöz, akkor itt megtalálhatod.
 • Tápegységek és belső tápkábelek - A számítógép áramellátásához szükséges kábelek egyhelyen.
 • Monitor kábelek , TV kábelek - Hagyományos tápkábelek monitorok, TV-k működtetéséhez.
 • Laptop töltők - Amennyiben egy új laptop töltő vásárlását fontolgatod kínálatunkban találhatók gyári laptop töltők, univerzális adapterek, valamint laptop powerbankok is.
 • Okosóra töltők - A nagyobb készülékek mellett a kisebbekre is gondolni kell.
 • Hosszabbítók - A tápkábelek sokasága miatt szükséged lesz csatlakozókkal ellátott hosszabbítókra.
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Vention Cat.6A SFTP Patch Cable 15M Yellow Szállításra kész > 10 db
Hálózati kábel - összekötő, hossz: 15 m, male csatlakozó: 2× RJ-45 (CAT6A), aranyozott csatlakozó, kétoldalas végződés és árnyékolt kábel, S/STP, egyenes kábelvégződés
több darab vásárlása esetén 5 430 Ft-tól

2.
Vention Cat.6 UTP Patch Cable 1.5M Blue Szállításra kész > 20 db és akár ma a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Hálózati kábel - összekötő, hossz: 1,5 m, male csatlakozó: 2× RJ-45 (CAT6), kétoldalas végződés, UTP, egyenes kábelvégződés
1 790 Ft

3.
Vention CAT5e UTP Patch Cord Cable 1,5m Blue Szállításra kész > 20 db és akár ma a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Hálózati kábel - összekötő, hossz: 1,5 m, male csatlakozó: 2× RJ-45, kétoldalas végződés, UTP, egyenes kábelvégződés
több darab vásárlása esetén 1 110 Ft-tól

Még több
662 termék
Vention Cat.6 UTP Patch Cable 1.5M Blue
Hálózati kábel - összekötő, hossz: 1,5 m, male csatlakozó: 2× RJ-45 (CAT6), kétoldalas végződés, UTP, egyenes kábelvégződés

1 790 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 20 db
Termékkód: VENTd82
Vention Cat.6A SFTP patch kábel 10M sárga
Hálózati kábel - összekötő, hossz: 10 m, male csatlakozó: 2× RJ-45 (CAT6A), aranyozott csatlakozó, kétoldalas végződés és árnyékolt kábel, S/STP, egyenes kábelvégződés

4 310 Ft -tól
több darab vásárlása esetén
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: VENTd106
AlzaPower Patch CAT6 UTP 20 m szürke
Hálózati kábel összekötő, kis csatlakozó RJ45-től RJ45-ig, kétoldalas lezárás, sebesség 1000 Mbps-ig, frekvencia 250 MHz-ig, a fonás anyaga PVC, a vezető anyaga réz, egyenes lezárás, univerzális minden RJ45 csatlakozóval rendelkező eszközhöz

Szuper ár
6 090 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: APWCBP6144
Vention CAT5e UTP Patch Cord Cable 1,5m Blue
Hálózati kábel - összekötő, hossz: 1,5 m, male csatlakozó: 2× RJ-45, kétoldalas végződés, UTP, egyenes kábelvégződés

1 110 Ft -tól
több darab vásárlása esetén
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 20 db
Termékkód: VENTd55
Vention Flat CAT6 UTP Patch Cord Cable 10m Black
Hálózati kábel - összekötő, hossz: 10 m, male csatlakozó: 2× RJ-45 (CAT6), kétoldalas végződés és árnyékolt kábel, UTP, egyenes kábelvégződés

3 090 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: VENTd51
Vention Cat.6 UTP Patch Cable 30m Black
Hálózati kábel - összekötő, hossz: 30 m, male csatlakozó: 1× RJ-45, 1× RJ-45, kétoldalas végződés, UTP, egyenes kábelvégződés

4 990 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: VENTd41
AlzaPower Patch CAT5E UTP 1m fehér
Hálózati kábel összekötő, kis csatlakozó RJ45-től RJ45-ig, kétoldalas lezárás, sebesség 1000 Mbps-ig, frekvencia 100 MHz-ig, a fonás anyaga PVC, a vezető anyaga réz, egyenes lezárás, univerzális minden RJ45 csatlakozóval rendelkező eszközhöz

Szuper ár
870 Ft -tól
több darab vásárlása esetén
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 50 db
Termékkód: APWCBP5192
Vention Flat Cat.6 UTP patch kábel 25M fekete
Hálózati kábel - összekötő, hossz: 25 m, male csatlakozó: 2× RJ-45 (CAT6), aranyozott csatlakozó és kétoldalas végződés, UTP, egyenes kábelvégződés

4 890 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: VENTd141
AlzaPower Patch CAT6 UTP Flat 5 m szürke
Hálózati kábel - összekötő, mindkét végén hím RJ45-ös csatlakozóval, megfordítható végek, lapos kábelkonstrukció, sebesség 1000 Mbps-ig, frekvencia 250 MHz-ig, fonat anyaga PVC, vezető anyaga réz, egyenes végek, univerzális minden RJ45 csatlakozóval rendelkező eszközhöz

Szuper ár
1 590 Ft -tól
több darab vásárlása esetén
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 20 db
Termékkód: APWCBP6204
AlzaPower Patch CAT5E UTP 5 m zöld
Hálózati kábel összekötő, kis csatlakozó RJ45-től RJ45-ig, kétoldalas lezárás, sebesség 1000 Mbps-ig, frekvencia 100 MHz-ig, a fonás anyaga PVC, a vezető anyaga réz, egyenes lezárás, univerzális minden RJ45 csatlakozóval rendelkező eszközhöz

Szuper ár
1 790 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 20 db
Termékkód: APWCBP5155
Vention Cat.6 UTP patch kábel 10M fekete
Hálózati kábel - összekötő, hossz: 10 m, male csatlakozó: 2× RJ-45 (CAT6), aranyozott csatlakozó, kétoldalas végződés és árnyékolt kábel, UTP, egyenes kábelvégződés

2 150 Ft -tól
több darab vásárlása esetén
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: VENTd138
Vention Cat.7 SSTP Patch Cable 1,5m Black
Hálózati kábel - összekötő, hossz: 1,5 m, male csatlakozó: 2× RJ-45 (CAT7), aranyozott csatlakozó, kétoldalas végződés és árnyékolt kábel, S/STP, egyenes kábelvégződés

2 490 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: VENTd23
Vention Cat.6 UTP Patch Cable 15M Black
Hálózati kábel - összekötő, hossz: 15 m, male csatlakozó: 2× RJ-45 (CAT6), aranyozott csatlakozó, kétoldalas végződés és árnyékolt kábel, UTP, egyenes kábelvégződés

2 550 Ft -tól
több darab vásárlása esetén
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: VENTd139
AlzaPower Patch CAT6 FTP Flat 3m szürke
Hálózati kábel összekötő, kis csatlakozó RJ45-től RJ45-ig, kétoldalas lezárás, lapos kábelszerkezet, árnyékolt, sebesség 1000 Mbps-ig, frekvencia 250 MHz-ig, a fonás anyaga PVC, a vezető anyaga réz, egyenes lezárás, univerzális minden RJ45 csatlakozóval rendelkező eszközhöz

Szuper ár
1 590 Ft -tól
több darab vásárlása esetén
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 20 db
Termékkód: APWCBP6102
AlzaPower Patch CAT6 UTP 15m szürke
Hálózati kábel összekötő, kis csatlakozó RJ45-től RJ45-ig, kétoldalas lezárás, sebesség 1000 Mbps-ig, frekvencia 250 MHz-ig, a fonás anyaga PVC, a vezető anyaga réz, egyenes lezárás, univerzális minden RJ45 csatlakozóval rendelkező eszközhöz

Szuper ár
3 590 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: APWCBP6143
Adatátviteli Kábel, CAT6, UTP, 50 m
Hálózati kábel - hossz: 50 m, (CAT6) UTP,

14 390 Ft -tól
több darab vásárlása esetén
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: MN190a
Vention Flat Cat.6 UTP Patch Cable 20M Black
Hálózati kábel - összekötő, hossz: 20 m, male csatlakozó: 2× RJ-45 (CAT6), aranyozott csatlakozó, árnyékolt kábel és lapos, UTP, egyenes kábelvégződés

4 090 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: VENTd140
Vention Cat.6 UTP Patch Cable 40m Black
Hálózati kábel - összekötő, hossz: 40 m, male csatlakozó: 2× RJ-45 (CAT6), kétoldalas végződés és árnyékolt kábel, UTP, egyenes kábelvégződés

6 290 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: VENTd43
AlzaPower Patch CAT5E UTP 3m zöld
Hálózati kábel összekötő, kis csatlakozó RJ45-től RJ45-ig, kétoldalas lezárás, sebesség 1000 Mbps-ig, frekvencia 100 MHz-ig, a fonás anyaga PVC, a vezető anyaga réz, egyenes lezárás, univerzális minden RJ45 csatlakozóval rendelkező eszközhöz

Szuper ár
1 390 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 20 db
Termékkód: APWCBP5154
AlzaPower Patch CAT6 UTP Flat 3 m szürke
Hálózati kábel - összekötő kábel, mindkét végén hím RJ45-ös csatlakozóval, megfordítható végek, lapos kábelkonstrukció, sebesség 1000 Mbps-ig, frekvencia 250 MHz-ig, fonat anyaga PVC, vezető anyaga réz, egyenes végek, univerzális minden RJ45 csatlakozóval rendelkező eszközhöz

Szuper ár
1 790 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 20 db
Termékkód: APWCBP6203
AlzaPower Patch CAT6 UTP Flat 2 m szürke
Hálózati kábel - összekötő kábel, mindkét végén hím RJ45-ös csatlakozóval, megfordítható végek, lapos kábelkonstrukció, sebesség 1000 Mbps-ig, frekvencia 250 MHz-ig, fonat anyaga PVC, vezető anyaga réz, egyenes végek, univerzális minden RJ45 csatlakozóval rendelkező eszközhöz

Szuper ár
1 270 Ft -tól
több darab vásárlása esetén
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 20 db
Termékkód: APWCBP6202
Vention Cat.6A SFTP patch kábel 3M sárga
Hálózati kábel - összekötő, hossz: 3 m, male csatlakozó: 2× RJ-45 (CAT6A), aranyozott csatlakozó, kétoldalas végződés és árnyékolt kábel, S/STP, egyenes kábelvégződés

2 470 Ft -tól
több darab vásárlása esetén
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: VENTd103
Vention Cat.6 SFTP Patch Cable 25M Black
Hálózati kábel - összekötő, hossz: 25 m, male csatlakozó: 2× RJ-45 (CAT6), aranyozott csatlakozó, kétoldalas végződés és árnyékolt kábel, S/STP, egyenes kábelvégződés

8 590 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: VENTd123
Vention CAT5e UTP Patch Cord Cable 5m Blue
Hálózati kábel - összekötő, hossz: 5 m, male csatlakozó: 2× RJ-45 (CAT5E), aranyozott csatlakozó és kétoldalas végződés, UTP, egyenes kábelvégződés

1 990 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 20 db
Termékkód: VENTd58

Hálózati kábelek

KoronavirusHogy lehet gyorsan és olcsón beszerezni a felszerelést az otthoni munkavégzéshez? A kormányzati intézkedések eredményeként otthon kell maradnod a gyermekeddel vagy karanténban vagy? És...

Hálózati kábelek

A Hálózati kábelek kategóriában összesen 662 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó hálózati kábelek Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább hálózati kábelek A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb hálózati kábelek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: hálózati kábelek vélemények
P-DC1-WEB34
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ