30 dnů na vrácení 30 dnů na vrácení

Hálózati kábelek

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Rendeltetés
Adat
(16)
Audio
(13)
Tápegység
(6)
Hálózati
(681)
Típus
Csatlakozó kábel
(626)
Kábel hosszabbító
(21)
Hálózati kábel csatlakozók nélkül
(33)
Telefonkábel csatlakozók nélkül
(2)
Kábel hosszúsága
0,2 m
500 m
-
Szín
Fehér
(61)
Fekete
(226)
Piros
(32)
Lila
(20)
Kék
(71)
Narancssárga
(28)
Rózsaszín
(2)
Szürke
(155)
Zöld
(36)
Arany
(4)
Sárga
(71)

A hálózati kábeleket arra használják, hogy az internetet egy modemhez vagy routerhez, valamint egy helyi hálózaton belül is eljuttassák. A piacon többféle hálózati kábel létezik. Tudod, hogy mihez milyen kábelt kellene választani? Az alábbiakból megtudhatod.

Tovább

Ethernet kábelek csatlakozóval vagy anélkül

A hálózati (patch) kábelek már csatlakozásra kész csatlakozókkal vagy anélkül is kaphatóak.

Ethernet kábelek csatlakozóval

A hálózati patch kábelek mindkét oldalon RJ-45 csatlakozóval rendelkeznek. A dobozból kivéve azonnal készen állnak 2 eszköz csatlakoztatására. Egy router és egy számítógépes hálózati kártya esetében internet kábelként funkcionál. Különböző hosszúságban, két vagy akár több tíz méteres internet kábelek is kaphatók.

Ethernet kábelek csatlakozó nélkül

A csatlakozó nélküli kábeleket többnyire méterárban (orsókon) árulják. A beszereléshez szükséged lesz szerszámokra, amelyekkel beállíthatod a kívánt hosszúságot, és a csatlakozót krimpelő fogóval krimpelheted az internet kábel végére. Alkalmasak nagyobb helyi hálózatok kiépítésére, vagy ha új internet kábelek bekötésére van szükség. Az internet kábelek és egyéb kábelek rendszerezéséhez használhatsz kábelkötegelőket.

i

Az internet kábelek nem csak az internethez való csatlakozáshoz használatosak, hanem a helyi hálózathoz való hozzáférést is biztosítják. Az internet kábelek használhatók például nyomtató hálózatba való csatlakoztatásához.

RJ-45 - egy csatlakozó mind felett

A hálózati kábelek csatlakoztatásakor az RJ-45-ös csatlakozó a helyes választás az esetek túlnyomó többségében. Ez a nyolctűs csatlakozó árnyékolt és árnyékolatlan hálózati kábelekkel egyaránt használható, és külön említést érdemel a nagy adatátviteli sebességre való képessége. Az internet kábel hálózati kártyába történő csatlakoztatása során már biztosan találkoztunk RJ-45 típusú internet kábel csatlakozóval.

Internet kábel RJ-45 csatlakozó

Internet kábel


Laptopod vagy a számítógéped nem rendelkezik RJ-45 csatlakozóval? Ne ess kétségbe, és használj az internet kábel csatlakoztatására hálózati átalakítót.

Árnyékolt vs. árnyékolás nélküli ethernet kábel

A hálózati kábel különböző árnyékolással is kapható. Ennek hatására az árnyékolás megvédi az internet kábelt az elektromágneses interferenciától, amely ronthatja a továbbított adatokat.

  • Az UTP hálózati kábelek teljesen árnyékolás nélküliek. Ezért alkalmasak kisebb beltéri elosztórendszerekhez, ahol nem áll fenn az interferencia veszélye. Elérhető csatlakozóval ellátott és csatlakozó nélküli kivitelben is.
  • Az STP-kábelek minden vezetékpárja külön-külön árnyékolt. Ezeket olyan helyeken használják, ahol nagy az interferencia. Nagyszerű példa erre az internetszolgáltatótól érkező internet kábel.
  • Az FTP hálózati kábel egy árnyékoló réteggel rendelkezik, amely minden vezeték számára közös. Ez egy kompromisszum az UTP alacsony költsége és az STP magas árnyékolási szintje között. Elérhető csatlakozóval ellátott és csatlakozó nélküli kivitelben is.

i

Mi az a csavart érpár?

Ha érdekelnek a hálózati kábelek, biztosan találkoztál már a csavart érpár kifejezéssel. Ez arra utal, ahogyan a vezetőket a kábelben elhelyezik - a vezetőket párosával csavarják, hogy javítsák például az internet kábel elektromos tulajdonságait.


Ethernet kábelek és kategóriáik

Hogyan osztályozzuk a hálózati kábeleket teljesítmény szempontjából? A különböző kategóriák használatával. A kategóriák (Cat5, Cat5E, Cat6, Cat6A vagy Cat7) a kábelek generációinak tekinthetők. Miben különböznek egymástól?

CAT5

A CAT5 történelmi kategóriájú ethernet kábelek (1995-től szabványos) 100BASE-T gyors ethernet szabvány támogatással. Ezt a régen használt internet kábel kategóriát mostanra felváltotta a CAT5E kategória. Maximális átviteli sebességük 100 Mbps.

CAT5E

A CAT5E ethernet kábel még mindig a legelterjedtebb internet kábel a háztartásokban, és a legjobb ár/teljesítmény arányt kínálja. Akár 1 Gbps átviteli sebességre is képes, és 100 MHz sávszélességgel támogatja a 1000BASE-T gyors ethernet szabványt és az annál alacsonyabbat. Normál otthoni internet kábel használatra azonban teljesen elegendő.

  • Gyors adatátvitel.
  • Széles körű kompatibilitás.
  • Elavult technológia.

!

Az 1 Gb/s átviteli sebesség eléréséhez a teljes sávszélességre, azaz 100 MHz-re van szükség. Enyhe torlódás esetén a sávszélesség szűkül, és így az átviteli sebesség csökken. A CAT6-os internet kábel és az annál magasabb internet kábel előnyös ebből a szempontból, mivel nagyobb jelerősséggel rendelkezik.

CAT6

A CAT6 Ethernet kábel 1000BASE-T vagy annál alacsonyabb, akár 1 Gbps sebességgel és 250 MHz sávszélességgel rendelkezik. A CAT6 internet kábelek még mérsékelt interferencia jelenlétében is teljes átviteli sebességet érnek el.

  • Korszerűbb technológia.
  • Nagyobb sávszélesség.


  • Magas ár.

CAT6A

A CAT6A ethernet kábelek támogatják a 10GBASE-T és a régebbi szabványokat. Akár 10 Gbps átviteli sebességre is képes 500 MHz sávszélességgel. A 10GBASE-T protokoll előnye, hogy nagyfokú immunitást biztosít a környező kábelekből származó interferenciával vagy áthallással szemben.

  • Átviteli sebesség akár 10 Gb/s.
  • Nagy sávszélesség.
  • Magasabb ár.

i

Tartozékokat keresel?

Kínálatunkban lehetőséged nyílik különféle ethernet kábel tartozékok beszerzésére


CAT7

A 10GBASE-T protokollt támogató CAT7 ethernet kábel előnye, hogy 600 MHz sávszélességen akár 10 Gbps átviteli sebességet is képes elérni. Az előző típusokhoz képest ez az ethernet kábel fajta a legellenállóbb a környezeti zavarokkal szemben.

  • Átviteli sebesség akár 10 Gb/s.
  • Legnagyobb sávszélesség.
  • Legmagasabb ár.

Hogyan csatlakoztathatom a telefonomat otthon vagy az irodában? Tekintsd meg a telefonkábeleket.

A hálózati architektúrák jövője az optika

Az optikai internet kábelek fénysugarakat használnak az adatok továbbítására. Az optika internet kábel sokszor gyorsabb adatátvitelt biztosít még nagy távolságokon is, és teljesen veszteségmentes. Az optikai internet kábelek hátránya az áruk. Ráadásul maximális teljesítményük jelenleg a legtöbb háztartás számára elérhetetlen.

Internet kábel

Internet kábel

Tápkábelek kiegészítőként az összes elektronikai eszközödhöz

A tápkábeleket hálózati kábeleknek is nevezik. A funkciójuk nyilvánvaló - ez egy olyan kábel, amely lehetővé teszi a berendezések elektromos áramellátását.

  • Kábelek telefonokhoz és tabletekhez - Ha pótolni szeretnéd tönkrement vagy elveszett kábeledet valamelyik eszközödhöz, akkor itt megtalálhatod.
  • Tápegységek és belső tápkábelek - A számítógép áramellátásához szükséges kábelek egyhelyen.
  • Monitor kábelek , TV kábelek - Hagyományos tápkábelek monitorok, TV-k működtetéséhez.
  • Laptop töltők - Amennyiben egy új laptop töltő vásárlását fontolgatod kínálatunkban találhatók gyári laptop töltők, univerzális adapterek, valamint laptop powerbankok is.
  • Okosóra töltők - A nagyobb készülékek mellett a kisebbekre is gondolni kell.
  • Hosszabbítók - A tápkábelek sokasága miatt szükséged lesz csatlakozókkal ellátott hosszabbítókra.
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Vention Cat.6 UTP Patch Cable, 20m, fekete Szállításra kész > 10 db
Hálózati kábel 20m - csatlakozókábel, male csatlakozók: 2× RJ-45 (CAT6) 1 Gbit/s átviteli sebességgel, kétoldalas végződés, aranyozott csatlakozók, UTP árnyékolás, egyenes végződés
3 490 Ft

2.
Vention Cat.6 UTP Patch Cable, 5m, fekete Szállításra kész > 10 db
Hálózati kábel 5m - csatlakozókábel, male csatlakozók: 2× RJ-45 (CAT6) 1 Gbit/s átviteli sebességgel, kétoldalas végződés, aranyozott csatlakozók, UTP árnyékolás, egyenes végződés
több darab vásárlása esetén 1 840 Ft-tól

3.
Vention Cat.6 UTP Patch Cable, 3m, fekete Szállításra kész > 20 db
Hálózati kábel 3m - csatlakozókábel, male csatlakozók: 2× RJ-45 (CAT6) 1 Gbit/s átviteli sebességgel, kétoldalas végződés, UTP árnyékolás, egyenes végződés
több darab vásárlása esetén 1 580 Ft-tól

Még több
680 termék
3,7
Adam Hall SLED PS USB
Hálózati adapter - univerzális, USB - DC, kimenet: 5 V DC +/-0,5 V, 800 mA +/-30 mA, bemenet: 100 - 240 VAC
2 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AUDH02u
4,9 83×
Vention Cat.6A SFTP Patch Cable, 20m, sárga
Hálózati kábel 20m - csatlakozókábel, male csatlakozók: 2× RJ-45 (CAT6A) 10 Gbit/s átviteli sebességgel, kétoldalas végződés, aranyozott csatlakozók, árnyékolt kábel, S/FTP árnyékolás, egyenes végződés
7 990 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VENTd108
Motorola CBA-U01-S07ZAR
Adatkábel - USB kommunikációs kábel, 2m hosszú, Motorola vonalkódolvasóhoz
10 690 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: QT300usb
Ubiquiti Fiber Cable 300, 90m, SingleMode, 6xLC
Optikai kábel - csatlakozó kábel, hosszúság 90 m, male csatlakozó 12× LC
57 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: PW099k3
4,9 644×
Vention Cat.6 UTP Patch Cable, 20m, fekete
Hálózati kábel 20m - csatlakozókábel, male csatlakozók: 2× RJ-45 (CAT6) 1 Gbit/s átviteli sebességgel, kétoldalas végződés, aranyozott csatlakozók, UTP árnyékolás, egyenes végződés
3 490 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VENTd39
Adam Hall 4 STAR CAT5 0100
Audio kábel - 1 m-es csatlakozókábel, male csatlakozók: 2× RJ-45 (CAT5E) 1 Gbit/s átviteli sebességgel, kétoldalas végződés, egyenes végződés, kábelátmérő 6,4 mm
4 390 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AUDH02l221
4,7 87×
Datacom CAT6 UTP, 50m
Hálózati kábel 50m - male csatlakozók: csatlakozó nélkül (CAT6), UTP árnyékolás
14 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MN190a
Reolink 30M Network Cable
Hálózati kábel 30m - csatlakozókábel, male csatlakozók: 2× RJ-45, kétoldalas végződés, hagyományos fonat
7 590 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Reol39
4,9 188×
Vention Cat.7 SSTP Patch Cable, 10m, fekete
Hálózati kábel 10m - csatlakozókábel, male csatlakozók: 2× RJ-45 (CAT7) 10 Gbit/s átviteli sebességgel, kétoldalas végződés, aranyozott csatlakozók, árnyékolt kábel, S/STP árnyékolás, egyenes végződés
5 390 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VENTd27
5,0
Adam Hall 4 STAR CAT5 0100 I
Audio kábel - 1 m-es csatlakozókábel, male csatlakozók: 2× RJ-45 (CAT5E) 1 Gbit/s átviteli sebességgel, kétoldalas végződés, egyenes végződés, kábelátmérő 6,4 mm
4 290 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AUDH02l222
4,9 20×
Vention Cat.6 UTP Patch Cable, 45m, fekete
Hálózati kábel 45m - csatlakozókábel, male csatlakozók: 1× RJ-45 (CAT6) 1 Gbit/s átviteli sebességgel + 1× RJ-45 (CAT6) 1 Gbit/s átviteli sebességgel, aranyozott csatlakozók, UTP árnyékolás, egyenes végződés, hagyományos fonat
9 090 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VENTd206
5,0
Ubiquiti Fiber Cable 100, 30m, SingleMode, 6xLC
Optikai kábel - csatlakozó kábel, hosszúság 30 m, male csatlakozó 12× LC
26 290 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PW099k1
4,9 644×
Vention Cat.6 UTP Patch Cable, 15m, fekete
Hálózati kábel 15m - csatlakozókábel, male csatlakozók: 2× RJ-45 (CAT6) 1 Gbit/s átviteli sebességgel, kétoldalas végződés, aranyozott csatlakozók, árnyékolt kábel, UTP árnyékolás, egyenes végződés
2 900 Ft -tól
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VENTd139
Adam Hall 4 STAR CAT5 1500 I
Audio kábel - 15 m-es csatlakozókábel, male csatlakozók: 2× RJ-45 (CAT5E) 1 Gbit/s átviteli sebességgel, kétoldalas végződés, árnyékolt kábel, egyenes végződés, kábelátmérő 6,4 mm
16 090 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AUDH02l230
4,9 60×
Vention Cat.6 SFTP Patch Cable, 30m, fekete
Hálózati kábel 30m - csatlakozókábel, male csatlakozók: 2× RJ-45 (CAT6) 1 Gbit/s átviteli sebességgel, kétoldalas végződés, aranyozott csatlakozók, árnyékolt kábel, S/STP árnyékolás, egyenes végződés
9 620 Ft -tól
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VENTd124
Ubiquiti UniFi Patch Cable Outdoor
Adatkábel - 8m-es csatlakozókábel, male csatlakozók: 1× RJ-45, CAT5E konnektor, árnyékolt kábel, STP árnyékolás, egyenes végződés, hagyományos fonat
3 090 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Ubiq23_130
4,8 39×
Vention Flat Cat.6 UTP Patch Cable, 10m, fekete
Hálózati kábel 10m - csatlakozókábel, male csatlakozók: 1× RJ-45 (CAT6) 1 Gbit/s átviteli sebességgel + 1× RJ-45 (CAT6) 1 Gbit/s átviteli sebességgel, aranyozott csatlakozók, UTP árnyékolás, egyenes végződés, hagyományos fonat
2 890 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VENTd183
Adam Hall 4 STAR CAT5 1000
Audio kábel - 10 m-es csatlakozókábel, male csatlakozók: 2× RJ-45 (CAT5E) 1 Gbit/s átviteli sebességgel, kétoldalas végződés, árnyékolt kábel, egyenes végződés, kábelátmérő 1 mm
19 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: AUDH02l227
4,7 180×
Datacom CAT5E UTP, 50m
Hálózati kábel 50m - male csatlakozók: csatlakozó nélkül (CAT5E), UTP árnyékolás
10 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MN190
4,9 188×
Vention Cat.7 SSTP Patch Cable, 15m, fekete
Hálózati kábel 15m - csatlakozókábel, male csatlakozók: 2× RJ-45 (CAT7) 10 Gbit/s átviteli sebességgel, kétoldalas végződés, aranyozott csatlakozók, árnyékolt kábel, S/STP árnyékolás, egyenes végződés
5 930 Ft -tól
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VENTd28
4,7 54×
Datacom CAT5E UTP, 100m
Hálózati kábel 100m - male csatlakozók: csatlakozó nélkül (CAT5E), UTP árnyékolás
20 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MN195
4,9 644×
Vention Cat.6 UTP Patch Cable, 40m, fekete
Hálózati kábel 40m - csatlakozókábel, male csatlakozók: 1× RJ-45 (CAT6) 1 Gbit/s átviteli sebességgel + 1× RJ-45 (CAT6) 1 Gbit/s átviteli sebességgel, kétoldalas végződés, árnyékolt kábel, UTP árnyékolás, egyenes végződés
5 120 Ft -tól
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VENTd43
4,5 146×
Datacom CAT5E UTP 50m, RJ45 végződés
Hálózati kábel 50m - csatlakozókábel, male csatlakozók: 2× RJ-45 (CAT5E) 1 Gbit/s átviteli sebességgel, kétoldalas végződés, UTP árnyékolás
8 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MN203
4,9 644×
Vention Cat.6 UTP Patch Cable, 2m, fekete
Hálózati kábel 2m - csatlakozókábel, male csatlakozók: 2× RJ-45 (CAT6) 1 Gbit/s átviteli sebességgel, kétoldalas végződés, egyenes végződés
1 140 Ft -tól
Szállításra kész > 20 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VENTd36

Hálózati kábelek

cikkÁrnyékolt kábel A kábel árnyékolása a nem kívánt zajok szűrőjeként szolgál. A zaj a videó-, hang- vagy adatkimenet minőségének romlásában nyilvánulhat meg. Számos tápkábel is fel van vértezve a zajok ellen (általában egy ferritgyűrűvel a csatlakozónál), de ezek inkább egyfajta...
A különböző USB kábeleket és csatlakozókat napi szinten használjuk. Azonban olyan sok van belőlük, hogy könnyen elveszhetünk köztük. Tarts velünk, és tekintsd át a leggyakoribb USB csatlakozótípusokat, valamint ismerkedj meg az USB-C-vel.
A kormányzati intézkedések eredményeként otthon kell maradnod a gyermekeddel vagy karanténban vagy? És lehetőséged van otthonról dolgozni, de hiányzik a szükséges felszerelés? Számos módot tudunk az otthoni irodai felszerelés olcsóbb megszerzésére egyetlen nap alatt.

Hálózati kábelek

A Hálózati kábelek kategóriában összesen 681 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó hálózati kábelek Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább hálózati kábelek A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb hálózati kábelek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: hálózati kábelek vélemények
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ