ApF HU ApF HU

Hogyan használjuk az IPL szőrtelenítőt?

Termékkatalógus

Cikk

Frissítve 

Hosszan tartó, tökéletesen sima, szőrtelen bőrre vágysz? Az otthoni szőrtelenítés általában fájdalmas, de legalább néhány hétre letudhatod az egészet. Emellett az intim területeken vagy az arcon található szőrszálak eltüntetése néhány ember számára maga a kénköves pokol. Felejtsd el a fájdalmas módszereket, amelyeket 14 naponta meg kell ismételned. Szerezz be egy IPL szőrtelenítőt, amely biztosítja a szőrszálak hosszú távú, vagy akár örökké tartó eltávolítását - fájdalommentesen, otthonod kényelmében. Milyen alapelven működik az IPL szőrtelenítő, kiknek alkalmas, használható-e az IPL szőrtelenítő az arcon, és egyáltalán hogyan használjuk megfelelően az IPL szőrtelenítőt otthon?

Epilace IPL světlem – jak používat IPL epilátor?

Hogyan használjunk IPL technológiával rendelkező epilátort? - TARTALOM

 1. Mi az IPL szőrtelenítő és hogyan működik?
 2. Kinek ajánlott az IPL technológia és kinek nem?
 3. Hogyan használjuk az IPL szőrtelenítőt?
 4. Az IPL vagy a lézeres szőrtelenítés a hatékonyabb?
 5. Hogyan válasszunk IPL technológiával rendelkező eszközt? Értékelésünkből megtudhatod

Mi az IPL szőrtelenítő és hogyan működik?

Az IPL epilátor egy hosszan tartó, fájdalommentes szőrtelenítést biztosító eszköz. Az intenzív villanófény technológiát használja (Intense Pulsed Ligt - IPL), könnyen kezelhető, nagyon kíméletes a bőrhöz és tökéletesen ideális otthoni használatra.

Hogyan működik az IPL szőrtelenítő?

Az intenzív villanófény vagy IPL egy innovatív technológia, amely gyengéd fényimpulzusok segítségével hozza nyugalmi állapotba a szőrszálakat. Az átvitt fény a szőrtüszőkbe kerül, és előidézi a szőrtüszők nyugalmi állapotát. Ezzel stimulálja a szőrszálakat, amelyek ezt követően kihullanak. A kezelés ismétlése fokozatosan előzi meg a további szőrnövekedést, így az eredmény gyönyörűen sima és puha érintésű bőr. Az IPL technológiával ellátott minőségi eszközöket bőrgyógyászokkal együttműködve fejlesztették ki és klinikai teszteknek vetették alá, ezáltal egyszerű, hatékony és kényelmes kezelésben lehet részed a saját otthonodban. 

i Az IPL szőrtelenítés az egyik leghatékonyabb hosszan tartó szőrtelenítési módszer.

Az IPL technológiával történő szőrtelenítés időt vesz igénybe. Az IPL epilátor intenzív villanófénye csak a szőrszála növekedési fázisában fejti ki hatását. Így a folyamatot néhányszor meg kell ismételni.

Kiknek ajánlott az IPL technológia és kiknek nem?

Az intenzív villanófénnyel történő szőrtelenítés hatékony a természetes világostól a sötéten át, egészen a fekete szőrszálakon (a szőrzet rengeteg melanint tartalmaz és az epilálás hatásos). Ezzel szemben világosszőke, ősz, fehér (kevés a szőrszálak melanintartalma, ezért a szükséges epilálás nem történik meg) vagy vörös szőrzetre nem használható, továbbá nagyon sötét bőrű nők és férfiak számára nem alkalmas.

Megfelelő bőr- és szőrzetszín
IPL szőrtelenítésre alkalmas szőrzet- és bőrszínek.

Kinek nem ajánlott az IPL technológiával rendelkező eszközök használata?

Az IPL epilátor nem használható várandósság és szoptatás esetén*, illetve, ha bőrbetegségben, rákban, szívbetegségben vagy epilepsziában szenvedsz. Az IPL szőrtelenítés nem alkalmas a számodra, ha érzékeny vagy a fényre (napallergia), ha A-vitamin kezelés alatt állsz, vagy a bőröd nagyon sötét, tetovált, vagy folyamatosan sminkelt.

i *A Philips Lumea epilátort etikai okokból soha nem tesztelték várandós vagy szoptatós nőkön.
Philips Lumea Prestige IPL epilátor
Az IPL epilátorral történő szőrtelenítés még az érzékeny területeken is rendkívül hatásos.

Hogyan használjuk az IPL szőrtelenítőt?

Annak érdekében, hogy az IPL szőrtelenítő megfelelően működjön, az alábbiak szerint szükséges eljárni:

 1. Először borotváld le a szőrteleníteni kívánt területet

  Az IPL epilátor használata előtt borotváld le a szőrteleníteni kívánt területet. A bőr feletti borosta megégne a kezelés alatt, továbbá, az IPL epilátor csak a növekedési fázisában hat a szőrszálakra, azaz, amikor a szőrszálak még nem láthatók. A legjobb, ha pár órával az epilálás előtt borotválod le a kívánt területet, hogy a bőrnek legyen ideje regenerálódni és megnyugodni.

 2. Kapcsold be az IPL epilátort

  Mindegy egyes IPL epilátorhoz mellékelünk egy használati útmutatót. Így nem kell aggódnod amiatt, hogy nem fogod tudni használni a készüléket. Néhány eszköz esetében praktikus mobilalkalmazás is rendelkezésre áll, amely hasznos tippekkel és videóutasításokkal lát el a kezelés végrehajtásával kapcsolatban.

 3. Válaszd ki a megfelelő fényintenzitást a bőröd számára

  A használati utasítások segítségével válaszd ki a bőrödnek vagy a szőrteleníteni kívánt terület érzékenységének megfelelő kezelési intenzitást. Ez az intim területek és az arc epilálására is vonatkozik. Az IPL epilátorral történő szőrtelenítésnek semmiféleképpen nem kellene fájdalmasnak lenni. Éppen ezért a legkisebb fájdalom esetén is csökkentsd a kezelési intenzitást.

 4. Kezdd el a szőrtelenítést

  A test különböző részei különböző kezelést és gondoskodást igényelnek. Ezért a legtöbb IPL epilátor a test egyes területeihez igazodó, speciális tartozékokkal büszkélkedhet. Ezek az applikációs ablak méretében, speciális formájában és az integrált UV-szűrőben térnek el egymástól. Ha rendelkezel ilyen kiegészítőkkel, cseréld őket annak megfelelően, hogy éppen melyik testrészedet kívánod kezelés alá vonni.

Mennyi ideig tart a szőrszálak eltávolítása az IPL szőrtelenítővel?

Az intenzív villanófénnyel történő szőrtelenítés hasonló az egyéb típusú szőrtelenítési módszerekhez. Pl. az alsó lábszárak szőrtelenítése átlagosan 15-25 percet, a felkaré kb. 8 percet, a lágyék epilálása úgy 5 percet, a hónalj szőrtelenítése 1-3 percet, az arcé pedig nagyjából 1 percet vesz igénybe.

A szőrtelenítés teljes ideje amellett, hogy be van-e dugva a készülék, a kézügyességedtől is függ. Szóval minél inkább elsajátítod az IPL technológiás epilálást, annál gyorsabb lesz a folyamat.

Philips Lumea IPL epilátor
Az egyes tartozékok a különféle testrészek speciális kezelését hivatottak szolgálni.

Milyen gyakran használjuk az IPL szőrtelenítőt?

Annak érdekében, hogy a szőrszálak eltávolítása valóban hosszú távú legyen (akár 6 hónap), a készüléket az első 2 hónapban kéthetente szükséges használni. Ezután elég 4 vagy 8 hetente kezelni a kívánt felületet. A kezelések közötti időtartam egyénileg, a szőr növekedésétől függően változhat.

! Ne használd a készüléket kéthetente több alkalommal. A hatékonyságot ez nem növeli, csak feleslegesen teszed ki a bőrödet kellemetlen reakciók kockázatának.

Mikor lehet napozni IPL szőrtelenítés után?

Nyaralni készülsz, ezért tökéletesen sima lábakat és bikinivonalat szeretnél? Jusson eszedbe, hogy az IPL szőrtelenítővel való kezelés után a bőrödnek legalább 1 napot pihennie kell. Az azt követő két hétben védd bőrödet a nap sugaraitól az öltözéked vagy erős - 30, vagy több faktoros - napozókrém segítségével.

Az IPL vagy a lézeres szőrtelenítés a hatékonyabb?

Mi a különbség a lézer és az IPL villanófény között? Muszáj a szőrszálak végleges eltávolításához szépségszalonba járni, vagy a végleges szőrtelenítés otthon is hatékony lehet?

A lézer és az IPL közötti fő különbséget a fény típusa adja. Az IPL (intenzív villanófény) szélessávú villanó fényforrás, míg a lézer egyetlen monokróm fényforrás. Az IPL fényhez hasonlóan a lézer impulzusok is a szőrszálak gyökeréig hatolnak, hála a melaninnak, így mindkét módszerrel tartós hatást érhetünk el.

A professzionális lézeres szőrtelenítés gyors eredményhez vezet, ám szakember segítségét kell kérni hozzá. Habár az IPL villanófénnyel történő szőrtelenítés a kezelés elején kicsit több időt igényel, a szőrszálaktól kényelmesen, otthon is megszabadulhatsz.

Hogyan válasszunk IPL technológiával rendelkező eszközt? Értékelésünkből megtudhatod

Ábrándoztál már arról, milyen lehet egész nyáron szőrtelennek és gondtalannak lenni? Fájdalom nélkül és otthonod kényelmében szeretnéd elvégezni a szőrtelenítést? Akkor már csak egy kérdés maradt - hogy melyik IPL epilátort válaszd. A piacon különféle márkák számos modelljével találkozhatunk, és nem könnyű eligazodni közöttük. Éppen ezért készítettük el számodra a Hogyan válasszunk IPL epilátor? című útmutatót, amelyben tanácsokkal látunk el arra vonatkozóan, hogy mi az, amely semmiféleképp nem hiányozhat egy IPL epilátorból és hogy milyen paraméterekkel rendelkezik a számodra ideális IPL készülék.

Philips Lumea Series 9000 BRI958/00 IPL epilátor
A mobilalkalmazás nagyban megkönnyíti az IPL technológiával rendelkező eszközök használatát.

A végső döntés meghozatala előtt javasoljuk az IPL epilátor értékelések elolvasását, amelyeket azon vásárlóink írtak, akik már próbálták a termékeket és megosztják veled tapasztalataikat az IPL szőrtelenítéssel kapcsolatban. A legnépszerűbb IPL szőrtelenítőink közé tartozik a Philips Lumea Prestige IPL BRI958/00 vagy a BRAUN Silk-expert Pro 5 PL5137 IPL epilátor. A számos értékelés biztosan segít majd tiszta elképzelést formálni arról, hogy melyik készülék érné meg a legjobban.

Mindent összevetve rájövünk, hogy az IPL epilátorral történő szőrtelenítés egyértelműen működik. A szőrszálak fokozatosan hullanak ki, és az eredmény már 3-4 kezelés után szemmel látható. Ráadásul, maga a szőrtelenítés otthon is elvégezhető, így pénzt és időt spórolhatsz meg, mivel nem kell ellátogatnod egy szépségszalonba. Ha sima bőrre vágysz minimális erőfeszítéssel, akkor az IPL technológiával rendelkező epilátor számodra az ideális megoldás.

4,8 120×
Braun Silk·expert Pro 5 PL5243
IPL szőrtelenítő - test szőrtelenítéséhez, női, UV-szűrő és bőrtónus érzékelő, hálózati tápellátás, 3 fej, tok/tartó, borotvafej és adapter a csomag része, fehér és arany kivitel
170 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BRALA011
4,8 126×
Philips Lumea Series 9900 SkinAI IPL BRI973/00
IPL szőrtelenítő - arc, láb, intim részek, hát és test szőrtelenítéséhez, női, UV-szűrő és bőrtónus érzékelő, akkumulátoros, hálózati tápellátás, 3 feltét, tok/tartó a csomag része, rózsaarany kivitel
244 430 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PHIEP708
4,8 120×
BRAUN Silk-expert Pro PL5347 IPL
IPL szőrtelenítő - arc, láb, intim részek, hát és test szőrtelenítéséhez, női, lemosható fej, UV-szűrő és bőrtónus érzékelő, hálózati tápellátás, 4 feltét, 1 fej, tok/tartó a csomag része, fehér kivitel
211 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BRAEP152
4,8 137×
Philips Lumea Advanced IPL SC1994/00
IPL szőrtelenítő - láb, intim részek, hát és test szőrtelenítéséhez, női, UV-szűrő és bőrtónus érzékelő, hálózati tápellátás, 1 feltét, tok/tartó a csomag része, fehér és rózsaszín kivitel
99 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PHIEP859
4,8 120×
BRAUN Silk-expert PRO PL5157 IPL
IPL szőrtelenítő - arc, láb, intim részek, hát és test szőrtelenítéséhez, női, UV-szűrő és bőrtónus érzékelő, hálózati tápellátás, 2 feltét, tok/tartó és adapter a csomag része, fehér kivitel
159 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BRAEP779
4,7 18×
TrueLife BELLE IPL E5
IPL szőrtelenítő - arc, láb, intim részek, hát és test szőrtelenítéséhez, női, hűtés, UV-szűrő, cserélhető applikátor lámpával és LCD kijelző, hálózati tápellátás, 3 feltét, adapter a csomag része, fehér kivitel
115 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TRLEP632
Nyomtatás
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ