AlzaPlus+ AlzaPlus+

Hogyan töltsük fel az iPhone-t?

Termékkatalógus

Cikk

Aktualizálva • Szerző: Szerkesztőség

Tudod, hogyan töltheted fel gyorsabban az iPhone telefonodat? Ha egész éjjel a töltőn hagyod, az árthat neki? Ismered azokat a trükköket, amelyekkel elérhető, hogy egy töltéssel minél tovább kibírja az akkumulátor? Az iPhone megfelelő töltésére vonatkozó tippekből és ötletekből sosem elég. Ebben a cikkben több ilyen lehetőséget is találsz. Ismerd meg, hogyan kell megfelelően tölteni az iPhone készüléket.

Hogyan kell tölteni az iphone-t

Hogyan töltsük fel az iPhone-t? - TARTALOM

 1. Hogyan lehet gyorsabban feltölteni az iPhone-t? Vegyél egy erősebb töltőt
 2. További tippek és trükkök az iPhone töltésének felgyorsításához
 3. A legújabb iPhone telefonok már támogatják a gyors és vezeték nélküli töltést
 4. Hogyan töltsd fel iPhone-odat házon kívül
 5. Hogyan lehet meghosszabbítani az iPhone akkumulátor élettartamát?
 6. Mítoszok az iPhone és más okostelefonok töltéséről

Hogyan lehet gyorsabban feltölteni az iPhone-t? Vegyél egy erősebb töltőt

Az iPhone gyorsabb feltöltésének leghatékonyabb módja egy erősebb töltő beszerzése. Ez az opció akkor érvényes, ha iPhone 8-cal vagy újabb verzióval rendelkezel (a támogatott modellek felsorolása alább található). A legtöbb iPhone eredeti csomagolásában volt egy 5 W-os adapter, de ma már nincs, mivel a gyártó már nem mellékeli a töltőt az új telefonokhoz. Azoknak az ügyfeleknek, akiknek nincs otthon ilyen készülékük, külön kell megvásárolniuk egyet. A lehetőségek a következők:

 1. Az iPad tabletekhez mellékelt Apple 12 W USB hálózati adapter, amely iPhone 5-tel és későbbi modellekkel használható. Az iPhone-hoz Lightning kábellel tudod csatlakoztatni. És milyen a sebessége? Egy teljesen lemerült iPhone 8-at 30 perc alatt közel 40%-os kapacitásra tölt.
 2. Apple 20 W USB-C adapter, amelyet az iPhone 8 és újabb iPhone készülékekhez használhatsz. Az iPhone 8 esetében ez 30 perc alatt közel 50%-os kapacitásra tölt.
 3. A Macbookokhoz mellékelt Apple 67 W USB-C Power Adapter. Ismét az iPhone 8 és újabb készülékek támogatottak.
i Az iPhone töltéséhez használj eredeti vagy Apple által hitelesített töltőt (Made for iPhone – Mfi). Így elkerülheted a telefonod sérülésének kockázatát és az olyan eseteket, amikor az iPhone nem töltődik fel. Egyes nem hivatalos kábelek nem töltik az iPhone-t, vagy egyáltalán nem jelzik, hogy az iPhone töltődik.

Erősebb töltő használatakor nem kell aggódnod, hogy az iPhone-od megsérül. Az Apple eszközeit úgy gyártja, hogy annyi wattot vegyenek át a töltőtől, amennyire szükségük van és képesek kezelni. 12W-os töltő használatakor egy régebbi iPhone nem használja ki a töltő teljes teljesítményét, de a töltés néhány százalékkal gyorsabb.

További tippek és trükkök az iPhone töltésének felgyorsításához

Ha minden perced drága, olvasd el az alábbi tippeket, hogyan gyorsíthatod fel az iPhone töltését.

 • Aktiváld a repülőgép üzemmódot az iPhone készüléken – az általános szabály az, hogy minél kevesebb feladatot hajt végre az iPhone, annál gyorsabban tölthető fel. Ha a lehető leggyorsabban szeretnéd iPhone-odat feltölteni, állíts le a telefonon minden tevékenységet, és válts repülőgép üzemmódra. Ez kikapcsolja az akkumulátort leginkább terhelő tevékenységeket, például mobiladat, (különösen 5G), GPS modul stb.
 • Kapcsold ki az iPhone-t – mind a kikapcsolás, mind a repülőgép módra történő váltás felgyorsítja a telefon töltését. Használd ezt az opciót, ha töltés közben nincs szükséged az iPhone-ra.
 • Vedd ki az iPhone-t a tokjából vagy tartójából – apróságnak tűnhet, de ha kiveszed az iPhone-t a tokjából, gyorsabb lesz a töltés. A telefon jobban lélegzik, ha nincs rajta tok, és nem melegszik túl, mivel a keletkező hőt megfelelően elvezeti. A készüléknek így nem kell korlátoznia a töltési sebességet a károsodás megelőzése érdekében.

A legújabb iPhone telefonok már támogatják a gyors és vezeték nélküli töltést

Eddig a hagyományos töltésről beszéltünk, de az iPhone 13 és a korábbi iPhone 12, iPhone 11, iPhone Xs és iPhone 8 modellek is képesek a gyorstöltésre. A gyártó adatai szerint a készülék 0-ról 50%-ra mindössze fél óra alatt feltölt.

i Az iPhone története: hogy telt az idő a legendás telefonnal?

Az iPhone 8 óta az Apple-telefonok támogatják a Qi vezeték nélküli töltést, így nincs szükség kábelre. Bár a vezeték nélküli töltés általában nem olyan gyors, mint a vezetékes töltés, a teljesítménye fokozatosan javul. Az új iPhone 13 akár 7,5 W-ot is tölthet Qi töltővel és akár 15 W-ot is MagSafe töltő segítségével. Az alacsonyabb sebességet azonban ellensúlyozza a kényelem, hiszen a töltés megkezdéséhez csak le kell tenned a telefont, erről a kényelemről pedig nem szívesen mond le senki. A jó hír az, hogy a legtöbb vezeték nélküli töltőnek működnie kell az iPhone-okkal.

Vezeték nélküli töltőállomás
Ha újabb iPhone-od van, akkor vásárolhatsz olyan töltőállomást, ami az AirPods és az Apple Watch töltéséhez is használható. Forrás: 9to5mac.com.

Hogyan töltsd fel iPhone-odat házon kívül

Ha sok időt töltesz az autóban, szerezz be egy autós töltőt. A más módon úton levők értékelni fogják a praktikus powerbank kínálta lehetőséget, amelyet könnyen magaddal vihetsz, és amellyel még az erdőben is fel tudod tölteni az iPhone-t. Ne csak a kapacitást, hanem a készülék fizikai méretét is vedd figyelembe. A kisebb kapacitású powerbank-ok segítségével kevesebbszer lehet feltölteni az iPhone-t, de kisebb méretűek és könnyebben magaddal viheted. A nagy kapacitású modellek viszont nagyobb zsebet vagy csomagot igényelnek.

Hogyan lehet meghosszabbítani az iPhone akkumulátor élettartamát?

Ha gondot fordítasz az iPhone-od akkumulátorára, akkor a gyártó által meghatározott időnél is tovább bírhatja. Az Apple az egyes készülékek akkumulátorának élettartamát 1000 töltési ciklusban határozza meg. Egy ciklus 100%-ról 0%-ra történő lemerülést jelent. De természetesen az akkumulátor élettartama az akkumulátor kapacitásától is függ. Hogyan hosszabbíthatom meg az akkumulátor élettartamát?

 • A telefont mindig az ajánlott üzemi hőmérsékleten használd, általában 0–35 °C közötti hőmérsékleten.
 • Mindig az iOS és az alkalmazások legfrissebb verzióját használd.
 • Próbáld az akkumulátor kapacitását mindig 40–80% között tartani.
 • Ha megőriztél egy régebbi iPhone-t tartalék telefonként, gondoskodj róla, hogy ne merüljön le teljesen. Kikapcsolás előtt töltsd fel körülbelül 50%-ra, és hathavonta töltsd fel erre a kapacitásra, amikor nincs használatban.
iPhone 13, töltés
Az iPhone 13 Pro akár 1,5 órával, a 13 Pro Max pedig akár 2,5 órával tovább bírja, mint az előző generáció. Forrás: apple.com.

Mítoszok az iPhone és más okostelefonok töltéséről

Számos mítosz terjed az iPhone és más okostelefon felhasználók körében a telefonok töltésével kapcsolatban. Az egyik az akkumulátor kalibrálására vonatkozik. A telefonok túlnyomó része gyárilag kalibrált. Ennek során többször 100%-ra töltődik, majd kikapcsolásig lemerül a telefon. Ezzel az eljárással neked csak akkor kell foglalkoznod, ha problémákat tapasztalsz az akkumulátorral.

i Az iPhone 13 és a korábbi iPhone 12 sorozat egyaránt támogatja a MagSafe rendszert. Ez egy sor olyan kiegészítőből áll, amely mágnesesen csatlakozik a telefonhoz, és többek között kényelmesebb vezeték nélküli töltést tesz lehetővé. Az olyan tartozékok, mint a MagSafe vezeték nélküli töltő vagy a bőr pénztárca is ezek közé tartoznak.

Egy másik gyakran hallható mítosz, hogy a töltőről való ismételt le- és felcsatlakoztatás tönkreteszi az akkumulátort. Ez persze nem helyénvaló, de a kár közel sem olyan végzetes, hogy említésre méltó legyen. Az a félelem, hogy az éjszakai töltés veszélyes, szintén hamis. Amikor az akkumulátor eléri maximális kapacitását, az iPhone közvetlenül a konnektorból kezd áramot venni, így védve az akkumulátort a károsodástól.

i Érdekelhet még

Jobb, ha nem merítjük nullára az iPhone akkumulátorát, és érdemes követnünk néhány alapszabályt. Manapság egyre többen élnek a vezeték nélküli töltés és a különösen hasznos gyorstöltés lehetőségével.

iPhone 13 128 GB fehér - Mobiltelefon
Ingyen
Alzabox szállítás
4,8 531×
iPhone 13 128 GB fehér
Mobiltelefon - 6,1"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2532 × 1170 felbontással, 4 GB RAM, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A15 Bionic processzor, kameramodul: 12Mpx (f/1,6) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, Lightning port csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés 15W, 3240 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2021, iOS operációs rendszer
299 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI036b1
iPhone 13 128 GB rózsaszín - Mobiltelefon
Ingyen
Alzabox szállítás
4,8 531×
iPhone 13 128 GB rózsaszín
Mobiltelefon - 6,1"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2532 × 1170 felbontással, 4 GB RAM, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A15 Bionic processzor, kameramodul: 12Mpx (f/1,6) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, Lightning port csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés 15W, 3240 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2021, iOS operációs rendszer
Leárazás -5 %
299 990 Ft 314 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI036b5
4,9 325×
iPhone 12 128GB kék
Mobiltelefon - 6,1"-es OLED kijelző 2532 × 1170 felbontással, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A14 Bionic processzor, kameramodul: 12Mpx (f/1,6) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, Lightning port csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés 15W, 2815 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2020, iOS operációs rendszer
Leárazás -14 %
274 990 Ft 319 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI032c4
Nyomtatás
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ