VIP BOOST LEGO Alza days HU

Hogyan válasszunk fogkefét

Termékkatalógus

A megfelelő fogkefe kiválasztásának jelentőségét gyakran alábecsülik, pedig kulcsfontosságú segítség az egészséges fogak megőrzésében. Milyen típusú fogkefék léteznek, és mire kell figyelni a fogkefe kiválasztásakor?

Hasznos kérdések a fogkefe kiválasztásakor
 • A lehető leggyorsabban szeretnél végezni a szájápolással?
 • Érzékeny az ínyed, amely kíméletes bánásmódot igényel?
 • Nem tudod elsajátítani a megfelelő fogmosási technikát a manuális fogkefével?
 • Szívesen áldoznál más funkciókra is, például a fogkefe csatlakoztatható legyen a telefonodhoz?
Egészséges és szép fogak

A fogkefék típusai

Hagyományos fogkefék
Hagyományos fogkefék

Megfizethetőek és nagy a választék. A fej méretében és formájában, a fogkefe kialakításában, a sörték hosszában, keménységében és irányában különböznek egymástól. Utazáshoz is alkalmasak. Mindig kéznél vannak.

Előnyök

 • Költséghatékony
 • Számos modell közül választhatsz
 • Még a legkisebbeknek is alkalmas
Elektromos fogkefék
Elektromos fogkefék

Az elektromos fogkefék nagyon hatékony használata bárkinek elnyeri a tetszését, akinek nincs sok ideje reggel, de precíz eredményre vágyik. Nem szükséges alkalmazni fogmosásnál a körkörös mozgatás technikáját, emellett egyéb praktikus funkciókat is kínál.

Előnyök

 • Könnyen használhatók a fogmosás helyes technikájának ismerete nélkül is
 • Gyorsabb és hatékonyabb fogmosás
 • Egyéb funkciók, pl. csatlakoztatás a telefonhoz a fogmosásra vonatkozó visszajelzésekért
Fogköztisztító kefék
Fogköztisztító kefék

A fogköztisztító kefék a kiegészítő fogápolás elengedhetetlen részei, amelyek segítenek megakadályozni a fogszuvasodást az interdentális területeken.

Előnyök

 • Megtisztítja azokat a helyeket is, amelyekhez egy közönséges fogkefe nem fér hozzá
 • Megakadályozza az ínygyulladást
 • Könnyen kezelhető

A fogápolással kapcsolatos kérdések

Hogyan kell megfelelően fogat mosni?

Akár elektromos, akár manuális fogkefét használsz, az alap mindig ugyanaz. Alaposan meg kell mosni a fogak egész felületét ív alakban (körkörös mozdulatokkal, bizonyos típusú elektromos fogkefék ezt elvégzik helyetted), beleértve a barázdákat és a gödröcskéket is. A fogmosásnak legalább 2 percig kell tartania. A mindennapi fogápolás része az interdentális terek tisztítása is fogköztisztító kefe és fogselyem segítségével.

Szükséges-e dentálhigiéniai kezelésre járni?

A dentálhigiénikus rendszeres felkeresése ugyanolyan fontos, mint fogorvoshoz járni. Ideális esetben évente kétszer, szükség esetén gyakrabban időt kell rá szakítani. A dentálhigiénikus ellenőrzi a fogmosás minőségét, tanácsot ad a fogápolással kapcsolatban és a látogatás részeként a fogkőtől is megtisztítja a fogadat.


Hogyan válasszuk ki a fogászati segédeszközöket?

A dentálhigiénikus segítséget nyújt a sörték keménységének, a fogköztisztító kefék vastagságának kiválasztásában és más tanácsokkal is ellát. Általános szabály, hogy az a fogkefe jó, amelynek keménysége lágy vagy közepes, a nagyobb keménységű nem tisztít jobban, éppen ellenkezőleg, veszélyezteti a fogzománcot és az ínyt. A fogköztisztító kefék vastagságát az interdentális terek alapján kell kiválasztani, ez gyakran lehet több méret kombinációja egy felhasználó esetén is.


Mikor kell cserélni a fogkefét és más fogászati segédeszközöket?

A fogkefét célszerű legalább három havonta, ha a sörték szétállnak, még gyakrabban cserélni. A fogköztisztító kefét minden alkalommal cseréld ki, amikor meghajlik, és már nem biztosítja a megfelelő ápolást. A fogselyem egyszer használatos.


Mikor kell elkezdeni a kisgyerekek fogmosását?

A fogkefe használatára az első fogak megjelenésétől rá lehet szoktatni a gyerekeket. Miután kibújtak az első fogacskák, célszerű a fogmosást a különböző sörtével rendelkező, masszázs-fogkefékkel kezdeni, gyengéden masszírozva a fogakat és az ínyt, ha már több fogacska megjelent, eljött az ideje az első gyerek fogkefének. Még a gyermekek tejfogai is tönkre mehetnek, ami nagy problémákat okozhat, ezért nem szabad lebecsülni a fogmosás fontosságát. Válassz egy gyermekek számára megfelelő gyerek fogkrémet és tegyél belőle egy keveset a fogkefére.


Befolyásolja-e a fogak állapotát az étrend?

Igen, amit eszünk, hatással van a fogaink minőségére. Az édes ételek és a cukros italok roncsolják a fogzománcot. Ügyelni kell a citrusfélék fogyasztására is, amelyek károsíthatják a fogzománcot. A kávé és a vörösbor viszont a fog színére lehet hatással. Minden étkezés után kb. fél órával mosd meg a fogadat. Ugyanez a szabály érvényes, ha hányás után meg szeretnéd tisztítani a fogüreget. Ha előbb mosod meg a fogad, a nem megfelelő pH miatt, károsodhat a fogzománc.

Szájvíz

 • Nem helyettesíti a fogkefét, csak kiegészíti a szájápolást
 • Eltávolítja a szájban, a fogakon megmaradt lepedéket
 • Használj fogkrémet naponta 1x, ideális esetben este
 • Csak alapos fogmosás után használd a szájvizet
Szájvíz
Nyomtatás
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ