3000+ átvételi hely egész Magyarországon Tavaszi nagakaritas

Hogyan válasszunk karos kávéfőzőt

Termékkatalógus

A karos vagy kézi kávéfőzők, netán az eszpresszógépek a legideálisabbak a kávé szerelmesei számára, akik tudják, hogyan kell megfelelően elkészíteni a kávét. A karos kávéfőző mellett döntesz? Tanácsokat fogunk adni, hogy mire figyelj és mire lesz szükséged, ha a karos kávéfőzőt választod.

Frissítve

A kapszulás és az automata kávéfőző gépekhez viszonyítva, a karos kávéfőző gépek használatához szükség van a Te aktív közreműködésedre is. Ezek a gépek nagyon népszerűek azon kávérajongók körében, akik ismerik használatának egyes lépéseit, és szívesen vesznek részt aktívan a kávékészítés teljes folyamatában, a kávészemektől az elkészült csésze kávéig. Milyen nyomásra van szükség ahhoz, hogy valóban kiváló kávét készíthess? Milyen további eszközökre lesz szükséged a gép használatához? Ehhez adunk tanácsot útmutatónkban.

Jak vybrat pákový espressovač

Tippek a megfelelő karos kávéfőző kiválasztásához

  1. Gondold át, hogy milyen gyakran használod majd a kávéfőzőt.

  2. Az elkészült kávé íze nagy mértékben függ a karos kávéfőző gép minőségétől.

  3. Ha karos kávéfőző gépet veszel, mindenképp szánj pénzt egy minőségi kávédarálóra is.

A karos kávéfőző gép kiválasztásának alapvető szempontjai

Nyomás

A kávéőrleményre kifejtett nyomás szempontjából a kávéfőzőket a vízpumpa és a gőznyomás alapján csoportosíthatjuk.

Minőségi kávé készítéséhez ajánlott, hogy a kávéfőző beépített vízpumpával rendelkezzen. A nyomás legalább a 9 bar legyen, azonban egy igazán jó csésze eszpresszó kávé elkészítése legalább 15 bar nyomást igényel.

Vannak olcsóbb kávéfőző gépek is, amelyek mintegy 2 bar nyomással dolgoznak, de így szinte biztos, hogy nem leszel elégedett az elkészült kávé minőségével. Ezért azt javasoljuk, hogy inkább ne spórolj a kávéfőzőn.

További funkciók

  • Két adag kávé készülhet egyszerre – gyorsabb kávéfőzést tesz lehetővé, ha vendégeket vársz.

  • A csészék felmelegítése – ha hideg csészébe töltöd a kávét, az ront az elkészült ital minőségén és ideális hőmérsékletén, így a fűtött felület a csészék felmelegítéséhez nagy előnyt jelent.

  • Állítható csepptálca – praktikus megoldás, a különböző csészeméretekhez igazítható.

Karos eszpresszó gép

  • A frissen őrölt kávé rajongóinak
  • Csak őrölt kávé használható benne
  • A kávé minőségét erősen befolyásolja a felhasználó hozzáértése

A karos, vagy kézi kávéfőzők a szakértő kávérajongók számára jelentenek megfelelő választást. A kávé elkészítése ezekkel a gépekkel nem annyiból áll, hogy megnyomsz egy gombot és néhány másodpercig vársz a kész csésze kávéra, mint az automata kávéfőzők esetében. A karos kávéfőzőknek nincs beépített darálójuk és automata adagolójuk. Emiatt a kávészemek megfelelő őrlése, és az őrölt kávé tömörítése, megfelelő sűrűségűre préselése elengedhetetlen egy jó csésze feketéhez. Mindez a kávéfőzést kellemes rituálévá varázsolja, ami közben valódi baristának érezheted magad. 

Előnyei és hátrányai
  • Ideális szakértő kávérajongók számára
  • A kávéfőzést kellemes rituálévá varázsolja
  • Megőrzi a kávé ízét és illatát
  • Több kávét készít, mint az automata gépek
  • Több karbantartást igényel
Elektrické mlýnky na kávu

Elektromos kávédarálók

  • Könnyű megőrölni velük a kávét
  • Az őrlés finomsága állítható
  • Meghatározható az őrlésre szánt kávé mennyisége

Annak érdekében, hogy minden nap egy csésze igazán friss kávét készíthess, mindenképp vegyél egy kávédarálót a karos kávéfőzőhöz. A pörkölt kávé megdarálva gyorsan elveszítheti aromáját. Emiatt célszerűbb csak azt a mennyiséget megőrölni, amit éppen felhasználsz, mint venni egy csomag őrölt kávét. A kávédaráló kiválasztásánál nagyon egyszerű szabály érvényesül. Minél jobb a daráló, annál jobb lesz a kész kávé. Nem tudod, hogy mi alapján válassz? Segítünk megtalálni a megfelelő kávédarálót

Előnyei és hátrányai
  • Frissen őrölt kávé - bármikor
  • Meghatározható, hogy milyen finomságúra őrölje a kávét
  • Néhány kávédaráló diófélék darálására is alkalmas
  • Nem része a karos kávéfőzőnek

Gyakran feltett kérdések

Hogyan kell használni a karos kávéfőző gépet?

A karos eszpresszó gépek nem tartalmaznak integrált kávétartályt, szűrőt viszont igen, amely egy rozsdamentes acélból készült lyukacsos tartály formájában, a karban találhtó. Ezt egyszerűen csak meg kell tölteni friss őrölt kávéval. Ezután rögzíteni kell a kart, majd átengedni a nagynyomású vizet az őrleményen, ami ezután friss kávéként folyik a csészébe. 


TIPP: Ha a kávéfőző kijelzi, hogy karbantartásra van szükség, javasoljuk, hogy ne halogasd ennek elvégzését. A problémamentes működéshez és a minőségi kávéhoz rendszeresen karban kell tartani a gépet.

Mit jelent az, hogy a kávéfőzés "megfelelő előkészítést" igényel?

A karos kávéfőző gépeken minőségi szempontból eltérő kávé italok állíthatók elő. A végeredmény függ a kávé minőségétől, mennyiségétől és attól, hogy milyen alapossággal tömörítetted a kávé őrleményt a szűrőben. Emiatt kell gondot fordítanod a megfelelő kávédaráló kiválasztására. Így a crema minőségét is tudod befolyásolni, ugyanakkor a víz keménységére is oda kell figyelned a kávé készítésénél.

Kinek alkalmasak a karos eszpresszó gépek?

A karos eszpresszó gépek olyan kávérajongók számára megfelelőek, akik egy kicsit baristák is. Szeretnél új tapasztalatokat szerezni és büszkeséggel tölt el a jól sikerült végeredmény? Inkább a frissen őrölt kávét szereted, nem a kávé kapszulákat? Ebben az esetben válaszd ezt a típusú kávéfőzőt.

Kifejezések gyűjteménye - kávé italok

Eszpresszó

Az eszpresszó egy kb. 30 ml térfogatú kávé ital, amely kb. 9 bar nyomás alatt állítható elő. Elkészítésének javasolt időtartama 20–30 másodperc. Az italt 60–90 ml-es csészékben szolgálják fel.

TIPP: Az italt helyesen eszpresszónak hívják. Előfordulhat, hogy másként, "expresszó" vagy "piccolo" néven találkozunk vele, ezek azonban helytelen elnevezések.

Crema

Finom és könnyű kávéhab a megfelelően elkészített eszpresszó felületén.

Latte macchiato

A caffe latte egyik variánsa, melyet magas üvegpohárban szolgálnak fel. Több mint 200 ml habosított tejből, 30 ml eszpresszóból és a felső tejhabos rétegből áll. Utoljára az eszpresszót öntik bele, ami a habon jellegzetes festést eredményez.

A kávéfajta nevének helyes kiejtése [latte makijáto]. A "macsiátó" és más ejtésmódok helytelenek.

Kifejezések gyűjteménye
0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB5
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket