Alza dny HU Alza days HU

Honor 9X és 9X Pro (Preview): Jól sikerült középkategóriás telefonok csúszókamerával

Termékkatalógus

Cikk

Frissítve 2020. március 

2019. júliusában két érdekes középkategóriás mobiltelefon, a Honor 9X és 9X Pro, került bemutatásra Pekingben. A két telefont sokáig csak ázsiai piacokon értékesítették, és nem volt egyértelmű, hogy egyáltalán eljutnak-e hozzánk, és ha igen, akkor mikor. A Honor 9X egy ideje már kapható a hazai piacon - méghozzá teljes Google szolgáltatásokkal - és most hamarosan megláthatjuk a Honor 9X Pro modellt is. De mennyire használható a telefon Google-szolgáltatások nélkül? És vannak-e különbségek a két telefon ázsiai és globális verziója között? A mobiltelefonokon kívül bemutatjuk a Honor Band 5 fitnesz okoskarkötőt is.

Honor 9X és Honor 9X Pro

Honor 9X és 9X Pro (ÁTTEKINTÉS) - TARTALOM

  1. Honor 9X és 9X Pro a gyártó műszaki nyelvén
  2. Méretes, bevágás nélküli kijelzők
  3. Európában a Honor hármas kamerával és éjszakai üzemmóddal
  4. A Honor 9X és 9X Pro nagy teljesítményű Kirin processzorokra támaszkodik
  5. Honor és Google: nem minden telefonnál
  6. A Honor 9X és a 9X Pro mellett bemutatták a Honor Band 5 fitnesz okoskarkötőt is

Honor 9X és 9X Pro a gyártó műszaki nyelvén

Tavaly a prágai várban mutatták be a Honor 8X-et, amely felszereltség, teljesítmény és vonzó ár kiváló arányát hozta, és nagyszámú vásárlót talált magának. A gyártó hasonló stratégiát követett a 6,59"-es Honor 9X és a Honor 9X Pro esetében. Úgy tűnik, jó stratégia, mert telefonjaik nagyon sikeresek Kínában.

Mindkét Honor 9X méretei 163,1 x 77,2 x 8,8 mm, súlyuk 206 g, tehát egyik telefon sem aprócska, és biztosan érezni fogod őket a zsebedben. Ami szintén összeköti őket, az a jól sikerült tervezés. Elől semmi nem zavarja a kijelzőt, és a telefon körüli keretek szintén vékonyak.

Ha telefon hátsó oldalára pillantunk, feltárul az első különbség a Honor 9X kínai és európai verziói között. A modell, amely az öreg kontinensen kerül piacra, tehát nálunk, hármas kamerával rendelkezik, legalábbis a Pro modell esetében. Szintén látványos az X betű megjelenítése, de ezt csak a kék telefonnál használják. A Honor 9X termékcsalád fekete modelljei konzervatívabb kialakításúak, effektusok nélkül.

Honor 9X
A fekete Honor 9X Pro nincs olyan fényhatásokkal díszítve, mint a kék változat, így konzervatívabb felhasználókat vonz.
i Samsung Galaxy S20

Méretes, bevágás nélküli kijelzők

A Honor 9X és 9X Pro 6,59"-es kijelzőjükkel bőséges képernyő területet kínálnak. Az LCD képernyők Full HD + felbontást nyújtanak (2340 × 1 080 pixel). Ezen felül a méretes kijelzőkön nincs kamera bevágás, mivel a telefonok csúszó kamerákat használnak. A felső és oldalsó keretek minimálisak, és az alsó rész is teljesen rendben van.

Honor 9X
A Honor 9X kijelzőjét semmiféle bevágás nem zavarja.

Európában a Honor hármas kamerával és éjszakai üzemmóddal

Meglehetősen szokatlan, hogy a Honor 9X a kínai piacon kettős kamerát kapott, míg az európai modell hármas kamerával érkezett: 48 Mpx (f / 1,8) fő érzékelő, széles látószögű 8 Mpx (f / 2,4) kamera és egy 2 Mpx felbontású mélységélesség-érzékelő kamera. A gyártó kiváló minőségű képeket ígér, akár éjjel is az  éjszakai üzemmód segítségével.

A 9X Pro verzió hasonló. Az alap egy 48 Mpx-es kamera, amelyet egy ultraszéles látószögű kamera (8 Mpx, f / 2.4) és egy mélységérzékelő kamera (2 Mpx, f / 2.4) kombinációja egészít ki. Ez kétségtelenül elegendő felszereltség, de ugyanakkor nem különleges.

A trend, legalábbis 2019-ben, amikor a 9X és 9X Pro „megszületett”, csúszó vagy forgó kamera volt. Ebben a Honor 9X is halad a sodrással. Mindkét telefon elülső kamerájának felbontása 16 Mpx (rekesz f / 2,2), és teljesen motorizált. Ha a telefont arcfelismerő funkcióval oldjuk ki, a kamera egy pillanatra előbújik, majd újra visszahúzódik. A visszahúzás automatikusan történik, és nincs szükség ujjnyomásra. Nem mintha nem lehetne, de a gyártó nem ajánlja.

A következő okostelefonokról ismert, hogy csúszó vagy forgó elülső kamerával vannak felszerelve:

A Honor 9X Pro objektívjei
A Honor 9X Pro összesen 4 kamerával rendelkezik, csakúgy, mint a Honor 9X.

A Honor 9X és 9X Pro nagy teljesítményű Kirin processzorokra támaszkodik

Egy másik különbség a Honor 9X kínai és európai verziója között a teljesítményben rejlik. Az ázsiai piacra szánt Honor 9X modell Kirin 810 processzorral van felszerelve, míg az európai modell a tavalyi kevésbé erős Kirin 710F-re támaszkodik. Ez egy lépés hátra, de nem hisszük,  hogy a gyakorlatban a különbség észrevehető lesz. Különösen, ha a processzor 4 GB RAM-mal fog működni.

Örvendetes, hogy a 9X 128 GB belső memóriával érkezik, bár más választási lehetőség nincs. Itt találjuk a legnagyobb különbséget a klasszikus és a Pro verzió között. A Pro verzió ugyanis HiSilicon Kirin 810 processzort és 8 GB RAM-ot kap. A felhasználói adatok tárolására 128 vagy 256 GB belső memória áll majd rendelkezésre.

Mindkét új Honor ugyanazt a 4000 mAh akkumulátort kapja, amely támogatja a gyors töltést USB-C (USB 2.0) csatlakozón keresztül. Szintén van microSD kártyahely és Bluetooth 5. Az AX támogatásnak köszönhetően a telefon továbbfejlesztett WiFi vételre képes. Természetesen a 9X az Android 9 Pie operációs rendszeren fut, melyet EMUI 9.1.1 és GPU Turbo 3.0 egészít ki.

Honor 9X
A Honor 9X csúszó kamerával rendelkezik, és nem idegenkedik a fejhallgató-csatlakozótól sem.

Honor és Google: nem minden telefonnál

Az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi viták természetesen nem csak a Huawei telefonokat, hanem a Honor telefonokat is érintik. Számos új modellnek Google-szolgáltatások nélkül kell megállnia, ami az Android felhasználók számára szinte már természetes. Azonban mind a Huawei és a Honor számára ez egy észrevehető hátrány, amellyel a kínai vállalatok csak nehezen tudnak megbirkózni. A megoldás a HMS (Huawei Mobile Services) ökoszisztéma, amely állítólag felváltja a Google szolgáltatásait - mint például az erősebb Honor 9X Pro esetében.

Lényegében egy klasszikus alkalmazáscsomagról van szó új formában, amely lefedi az összes tevékenységet, amelyre a felhasználónak szüksége lehet. Például böngésző, Cloud, zene- és videólejátszók, témakezelő alkalmazások stb. Az alkalmazások területén a  HMS lassan a két fő szereplő, a Google Play és az AppStore, versenytársává válik. A gyártó szerint a HMS jól szerepel, és a jövőben többet fogunk hallani róla. Tehát az újonc nagyon érdekes app-szolgáltatóvá válhat a piacon. A kérdés azonban az, hogyan reagálnak majd az ügyfelek. A Huawei vagy a Honor telefon felhasználók számára azonban a Huawei AppGallery kihagyhatatlan lesz.

A Honor 9X azonban a kereskedelmi viták kitörése előtt megkapta a regisztrációt, így a korlátozás nélkül használja a Google szolgáltatásokat.

Paraméterek/Modell Honor 9X Honor 9X Pro
Magyar piacon elérhető lesz
A kijelző átmérője 6,59" 6,59"
A kijelző felbontása 2 340 × 1 080 px (Full HD+) 2 340 × 1 080 px (Full HD+)
A kijelző aránya 19,5 : 9 19,5 : 9
A kijelző fajtája IPS LCD IPS LCD
CPU Kirin 710F (4× 2,2 GHz Cortex-A73, 4× 1,7 GHz Cortex-A53) Kirin 810 (2× 2,27 GHz Cortex-A76, 6× 1,88 GHz Cortex-A55)
Memória 4 GB RAM + 128GB belső memória 8 GB RAM + 128GB belső memória
8 GB RAM + 256GB belső memória
Operációs rendszer Android 9.0 Pie Android 9.0 Pie
Hátsó kamera 48 Mpx (f/1,8) – fő szenzor
8 MP (f / 2.4) - széles látószögű
2 Mpx (f/2,4) – mélységélesség méréséhez
48 Mpx (f/1,8) – fő szenzor
8 MP - széles látószögű
2 Mpx – mélységélesség méréséhez
Elülső kamera 16 Mpx (f/2,2) 16 Mpx (f/2,2)
Baterie 4 000 mAh
töltés USB-C (USB 2.0)-n keresztül
4 000 mAh
töltéss USB-C (USB 2.0)-n keresztül
Egyéb kapcsolatok 3,5mm jack, Wi-Fi 802.11 ac (2,4 GHz + 5 GHz), Bluetooth 5.0, GPS, GLONASS 3,5mm jack, Wi-Fi 802.11 ac (2,4 GHz + 5 GHz), Bluetooth 5.0, GPS, GLONASS
Méretek 163,1 × 77,2 × 8,8 mm 163,1 × 77,2 × 8,8 mm
Tömeg 206 g 206 g
Ár 74 990 Ft kb. 84 999 Ft.
Az árak 2019. 10. 30-tól érvényesek

A Honor 9X és a 9X Pro mellett bemutatták a Honor Band 5 fitnesz okoskarkötőt is

A Honor nemcsak a Honor 9X és 9X Pro-t, hanem az új fitnesz karkötőjét, a Honor Band 5- ot is bemutatta a pekingi kiállításon. Az okoskarkötő 240 × 120 pixel felbontású 0,95"-es AMOLED képernyőt használ  az értesítések és egyéb információk megjelenítésére. A 100mAh akkumulátor akár 6 napig is kitart,  a folyamatos pulzusmérés kikapcsolásával akár 9 napig, energiatakarékos módban pedig akár 14 napig.

Honor Band 5
A Honor Band 5 fitnesz karkötő számos mérési funkciót ígér alacsony áron.

Érdemes megemlíteni a pulzusméréshez használt PPG-érzékelőt és az SpO2-érzékelőt is, amely a vér oxigénellátását méri. A Honor Band 5 ötös színtű IP védettséggel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy nem ajánlott úszni vagy búvárkodni vele, de esőben vagy zuhanyzáskor nem muszáj levenni. A Honor Band 5 fekete (meteorite black), sötétkék (navy) és korall rózsaszínben (coral pink) kapható.

i Szintén érdekelhet

A Honor 9X és 9X Pro mobiltelefonok jól felszerelt készülékek méretes kijelzővel és ígéretes kamerával. Az ár szintén jónak tűnik, csakúgy, mint a formatervezés, amely kétségtelenül vonzó lesz a fiatalabb generáció számára.

Nyomtatás
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ