Origami

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Alsó korhatár
3 éves kortól
6 éves kortól
-
Motívum
Állatkák
(6)
Hajó
(1)
Tenger
(1)
Összehajtogatható origamik száma
8 db
15 db
-
Szűrés

Az origami, a papírhajtogatás hagyományos japán művészete. Lenyűgöző tevékenység, amely során egyszerű papírlapokat alakíthatsz át gyönyörű háromdimenziós tárgyakká, az állatoktól kezdve a geometriai formákon át egészen az absztrakt mintákig. Ez a tevékenység nemcsak szórakozást nyújt minden korosztály számára, hanem elősegíti a kognitív, szociális és motoros fejlődést is. Olvass tovább, és tudd meg, hogyan válassz személyre szabott origami típust.

Tovább

Origami hajtogatás – miért érdemes kipróbálni?

Az origami hajtogatás számos előnnyel és pozitív hatással van a különböző korú egyénekre, beleértve a gyerekeket is. Ezért nemcsak szórakoztató tevékenység, hanem hatékony oktatási eszköz is, amely számos előnnyel jár a személyes és a kognitív fejlődés szempontjából. Az origamik fejlesztik a finommotorikus készségeket, a türelmet és a koncentrációs képességet, miközben a saját kezű alkotás azonnali örömét és elégedettségét nyújtják. Nagyszerű tanulási és szórakoztató eszköz minden korosztály számára.

  • A memória és a figyelem erősítése: az origami hajtogatás egymásra épülő jellege memóriát és koncentrációt igényel, ami segít fejleszteni ezeket a szellemi képességeket.
  • Relaxáció és stresszcsökkentés: az origami koncentrált, ismétlődő jellege meditatív lehet, és segíthet csökkenteni a stresszt és a szorongást.
  • Finommotoros készségek és koordináció fejlesztése: a papír hajtogatása precizitást és finommotoros készségeket igényel, így javítja a kéz-szem koordinációt.
  • A kreativitás és a képzelőerő ösztönzése: a 3D-s tárgyak létrehozása egy lapos papírlapból megköveteli, hogy használd a képzeleted és kreatívan gondolkodj.
  • A türelem és a kitartás elősegítése: az origamik készítése egy fokozatos folyamat, amely türelmet és elszántságot igényel a feladat elvégzéséhez, így kitartásra tanít.
  • A térérzékelés javítása: az origami megtanít megérteni és kezelni a térbeli struktúrákat, ami fontos kognitív készség.
  • Matematikai készségek fejlesztése: az origami hajtogatás gyakran magában foglalja a számolást, a szimmetriát, a geometriai fogalmakat és a sorrendiséget.
  • Multikulturális tudatosság: az origami, mint hagyományos japán művészet, segíthet a gyerekeknek jobban megérteni és értékelni más kultúrákat.

3D origami váza virágokkal
3D virágok

3D origami páva
3D páva

3D origami delfin
3D delfin

3D origami utasításokat keresel? Ez a klasszikus papírhajtogatást egy új dimenzióba terjeszti, ahol az egyes hajtogatott papírdarabok összetett szerkezeteket alkotnak, például többszintes tornyokat, állatszobrokat vagy absztrakt geometriai formákat.

Az origami motívumok széles kínálata mindenkit elvarázsol

Az origami készletek állatokat, hajókat és egyéb tárgyakat ábrázoló motívumai nemcsak vonzók, hanem tanulságosak is. A papírt egy állat vagy hajó alakjára hajtogatva a gyerekek jobban megértik a formák, a szimmetria és a geometria világát. Ezek a motívumok a nyelvi készségek fejlődését is elősegítik, mivel a gyerekek megnevezik az általuk készített tárgyakat, és történeteket mesélnek róluk. A képzelet, amelyet ezek a motívumok serkentenek, felbecsülhetetlen értékű a kreatív és a kognitív fejlődés szempontjából.

  • Origami hajó: az origami csónak hajtogatása az első projekt, amelyet az újoncok megtanulnak. Ezen keresztül bevezetik őket a hajtogatás alapjaiba és létrehozhatnak egy stabil hajót, amely lenyűgözheti a gyerekeket azzal, hogy képes úszni a vízen.
  • Origami daru: az egyik legikonikusabb és szimbolikus jelentéssel bíró origami, amelyet gyakran hajtogatnak boldogságot, egészséget és hosszú életet kívánva, miközben létrehozása minden hajtogatási lépésnél pontosságot és gondosságot igényel.
  • Origami pillangó: elegáns szárnyainak és finom testének köszönhetően népszerű projekt, amely az átalakulást és a szépséget szimbolizálja. Ez egy egyszerű origami vagy bonyolultan részletes készítésű típus is lehet a készségszint függvényében.
  • Origami szív: kedvelt klasszikus, gyakran hajtogatott forma. A szeretet és az odaadás kifejezésére alkalmas, ideális kézzel készített ajándékként vagy a dekorációk és meghívók részeként, így nem hiányozhat a repertoárból.
  • Origami béka: a vibráló és energiával teli origami békát nem csak hajtogatni jó, de az ugráló mechanizmusa órákig tartó szórakozást nyújt. Arra ösztönzi a készítőket, hogy megértsék a kinetika és a fizika egyszerű elveit.

Origami pillangó és más állatok
Origami készlet pillangóval

Origami hajó
Origami hajó

Origami béka és más állatok
Origami állatok

A mozgatható origamik extrán szórakoztatóak és lenyűgözőek. A létrehozott modellek mozognak, például az ugró békák vagy a csapkodó karok, interaktív elemet adva ennek a hagyományos művészetnek.

Hány éves kortól ajánlott az origami hajtogatás?

Az origami hajtogatás lenyűgöző tevékenység, amely elősegíti a kognitív, motoros és művészi fejlődést. 3 és 8 éves kor között a gyermekek a fejlődésnek abban a szakaszában vannak, amikor a finommotorikus készségek kialakulnak, fejlődik a térérzékelés és erősödik a problémamegoldó készség. Az origami türelemre és koncentrációra tanítja őket, mivel az origami hajtogatás lépésről lépésre a teljes figyelmüket igényli. Az origamik nemcsak szórakoztatóak számukra ebben a korban, hanem rendkívül tanulságos is.

Hány lapot tartalmaznak az origami füzetek?

A 24-64 lapot tartalmazó origami papírcsomag a kifejezési lehetőségek széles skáláját kínálja a gyermekek számára. Ennyi ívvel a gyerekek megpróbálhatnak különböző modelleket hajtogatni anélkül, hogy aggódniuk kellene a hibák vagy az anyaghiány miatt. Ez lehetővé teszi számukra, hogy kísérletezzenek, miközben fejlesztik a finommotorikus készségeket és a szem-kéz koordinációt. A nagyszámú lapok a megosztást és a csoportmunkát is ösztönzik, ami fontos a gyermek szociális fejlődése szempontjából.

i

Az origami lapok felhasználása

Az origami készletekben található papírok méretét stratégiailag úgy választottuk ki, hogy megfeleljenek a projekteknek. A 20 -28 cm magasságú és a 20 -33 cm szélességű papírok gyakoriak. Ezek a méretek elegendő helyet biztosítanak a különféle hajtogatási technikák és modellek számára is, ami kulcsfontosságú ahhoz, hogy a gyerekek érdeklődését fenntartsák a hajtogatás iránt.

Különböző számú origami tárgyak készítése

Egy csomagból 8-21 különböző origami modellt készíthető. Ez lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy bővítsék látókörüket a papírhajtogatás művészetében. Minden egyes új modell új kihívást jelent, így a gyermekek új készségeket és technikákat sajátíthatnak el. A gyerekek hosszú ideig foglalkozhatnak egy tevékenységgel, ami fontos a koncentráció és a kitartás fejlesztéséhez – ezt a jövőben is használni fogják.

Egyszerű origami

Egyszerű origami 3 éves kortól.

A gyerekeknek szánt egyszerű origami szórakoztató és oktató módon fejleszti a finommotoros készségeket és a térbeli intelligenciát egyszerű modellek, például állatok, virágok vagy geometriai formák hajtogatásával.

Origami hajtogatás lépésről lépésre, különböző nyelveken

A többnyelvű (cseh, szlovák, angol) utasítások nemcsak megkönnyítik az origamik használatát, hanem elősegítik a nyelvi fejlődést és a multikulturális tudatosságot is. Az origami hajtogatás közben fokozatosan új nyelvi készségeket sajátíthatsz el, vagy új kultúrákat ismerhetsz meg. Ez egy újabb oktatási dimenzióval bővíti ezt a tevékenységet.

Origami hajtogatás

Miért és hogyan kell origami figurákat hajtogatni? Az origami egy meditatív művészet, amelyhez csak papírra és a kezedre van szükség – nem kell ragasztó vagy olló sem. Az első lépés a megfelelő papír kiválasztása - vékony, de elég erős, általában négyzet alakú papírra lesz szükséged. Kezdők számára ideális, ha egyszerű modelleket választanak, amelyek kevesebb bonyolult hajtogatási lépést tartalmaznak, és alapvető megértést nyújtanak a fő hajtogatási technikákról. Amint elsajátítottad az alapmodelleket, tovább léphetsz a bonyolultabb változatokra.

A japán origami, amely mélyen a felkelő nap országának kultúrájában gyökerezik, számos hagyományos modellt tartalmaz. A japán origami minták közé tartoznak az elegáns daruk és a bonyolult kiku virágok is, amelyek tükrözik a hajtogatás készségét és finomságát.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
7 termék
DJECO Hajtogatós játék - vitorlás hajók
Origami - hajó motívum, útmutató a csomagban, 15 hajtogatható origami, papírlap mérete 22 × 23 cm (Ma×Sz), ajánlott 5 éves kortól
4 290 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRAnk004893
5,0
DJECO Fémesen csillogó - tengeri állatok
Origami - állatkák motívum, 24 papírlap, útmutató a csomagban, papírlap mérete 20 × 20 cm (Ma×Sz), ajánlott 6 éves kortól, nyelve angol
2 490 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: HRAnk004891
5,0
Origami neon Tropic
Origami - állatkák és tenger motívum, 24 papírlap, útmutató a csomagban, papírlap mérete 20 × 20 cm (Ma×Sz), ajánlott 6 éves kortól, nyelve angol
2 490 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: HRAnk004892
5,0
Origami Állatcsalád
Origami - állatkák motívum, útmutató a csomagban, 8 hajtogatható origami, papírlap mérete 23 × 22 cm (Ma×Sz), ajánlott 6 éves kortól, nyelve angol
2 390 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: HRAnk004895
5,0
SES Origami Állatkák Zig-Zag
Origami - állatkák motívum, útmutató a csomagban, 9 hajtogatható origami, ajánlott 3 éves kortól
4 090 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: HRAls822
Origami puzzle sarkvidéki állatok
Origami - állatkák motívum, útmutató a csomagban, 8 hajtogatható origami, papírlap mérete 22 × 23 cm (Ma×Sz), ajánlott 5 éves kortól
2 390 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: HRAnk004894
5,0
SES Origami Állatkák Zig-Zag
Origami - állatkák motívum, útmutató a csomagban, 9 hajtogatható origami, ajánlott 3 éves kortól
3 490 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: HRAls822

Origami

A Origami kategóriában összesen 7 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Origami – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó origami A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb origami A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: origami vélemények
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ