Kötőfonalak

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Anyag
Pamut
(3)
Poliészter
(19)
Akril
(14)
Szín
Bézs
(7)
Fehér
(6)
Rózsaszín
(4)
Zöld
(4)
Fekete
(3)
Szűrés

A kötés és a horgolás olyan készségek, amelyek lehetővé teszik a kreativitás kifejezését, miközben gyönyörű és praktikus termékeket hozhatsz létre. De milyen kötőfonál típust válassz a következő projektedhez? Ebben a részletes útmutatóban elmélyedünk a kötőfonalak világában, hogy segítsünk megtalálni a megfelelőt.

Tovább

Miért érdemes elkezdeni kötni vagy horgolni?

A kötés és horgolás nemcsak pihentető és kreatív tevékenység, hanem remek módja annak is, hogy saját ruhákat, dekorációkat és ajándékokat készíts. A kínálatunkban található kötőfonalak széles választékával olyan egyedi darabokat készíthetsz, amelyek kifejezik személyiségedet és stílusodat, vagy eredeti ajándékkal lepheted meg szeretteidet.

  • A kötés és a horgolás a büszkeség érzését nyújthatja.
  • Kézműves foglalkozásokkal pihenhetsz és lazíthatsz.
  • A motoros képességeid és a koncentrációd javulhat.

Mire használható a kötőfonál?

A kötőfonalak segítségével szinte bármit létrehozhatsz - a ruházattól és a divatos kiegészítőktől kezdve a lakberendezési tárgyakon át a játékokig. Pulóverek, sálak, sapkák, takarók, plüssjátékok vagy akár kényelmes zoknik - a lehetőségek végtelenek, és csak rajtad múlik, mit választasz. Fejezd ki magad és alkoss a kötőfonalak segítségével!

  1. Kötőfonál segítségével készített ruhák: a meleg téli pulóverektől, stílusos sálaktól, színes sapkáktól kezdve az elegáns nyári felsőkig vagy a nyárra alkalmas horgolt bikinikig vagy strandruhákig bármit létrehozhatsz.
  2. Dekoráció és otthoni kiegészítők: Használd a kötőfonál típusokat puha és meleg kanapé huzatok, poháralátétek vagy eredeti szőnyegek és horgolt tartók készítéséhez.
  3. Játékok és plüssök: a horgolt és a kötött játékok nagyszerű módja annak, hogy egyedi és személyre szabott ajándékokat hozz létre a gyermekek számára - készíts plüssállatokat, babákat, autókat és sok más játékot.
  4. Divatkiegészítők: a fonalból készült kiegészítők szép és praktikus elemei lehetnek a ruhatáradnak. A sálak, sapkák, kesztyűk és karkötők csak néhány a sok lehetőség közül, a stílusos kézitáskák és táskák szintén divatosak.
  5. Háztartási cikkek: számos háztartási cikk is készíthető kötőfonalak felhasználásával. A konyharuháktól kezdve a vízforralófedőkön át a meleg ágytakarókig - a lehetőségek gyakorlatilag végtelenek.

Mely technikákhoz használhatók a kötőfonalak?

A különböző típusú kötőfonalak ideálisak bizonyos technikákhoz és projekttípusokhoz, ami azt jelenti, hogy a megfelelő fonal kiválasztása nagyban befolyásolhatja a munka végeredményét. Akár kötést, horgolást, szövést vagy bármilyen más technikát választasz, a megfelelő típusú kötőfonál egy hétköznapi projektet is igazán különlegessé varázsolhat.

Kötőfonál és kötési technika

A kötés egy olyan technika, amely lehetővé teszi, hogy egy egyszerű kötőfonal használatával valami csodálatosat alkothass. A megfelelő kötőfonál használata döntő fontosságú a projekt végeredménye szempontjából. A vastag kötőfonál nagyszerű a gyors, puha és meleg projektekhez, míg a finomabb kötőfonalak használatával fényűző és elegáns részleteket adhatsz hozzá.

Kötőfonál és horgolás

A horgolás szintén egy olyan technika, amely lehetővé teszi, hogy a kötőfonalak használatával csodálatos alkotásokat készíthess. Gyorsabbnak tekinthető, mint a kötés, rugalmassága pedig lehetővé teszi, hogy összetett mintákat és formákat hozz létre. A fonal kiválasztása tekintetében a horgolásnál hasonló tényezők játszanak szerepet, mint a kötésnél. Fontos megjegyezni, hogy minden kötőfonál másképp viselkedhet.


Kötőfonál jumbo
Jumbo kötőfonál

Kötőfonál melír
Színátmenetes kötőfonál

Kötőfonál Himalaya
Batikolt kötőfonál

Makramé fonal
Makramé kötőfonál

i

Kötőfonál kézi kötéshez

Kézi kötéskor különböző típusú fonalakkal dolgozhatsz, attól függően, hogy milyen típusú projektet tervezel. Így puha és terjedelmes takarókat, párnákat és egyéb otthoni kiegészítőket készíthetsz, amelyek otthonossá teszik a lakást.

Mit kell figyelembe venni a kötőfonalak kiválasztásakor?

A megfelelő kötőfonál kiválasztása minden projekt sikerének kulcsa. A választás során figyelembe kell venned a projekt célját, a fonal súlyát és vastagságát, a fonal színét, minőségét és márkáját, valamint a kötési vagy horgolási készségeidet is. Mindig győződj meg arról, hogy a fonal anyaga alkalmas-e a tervezett felhasználásra.

Kötőfonál kiválasztása a horog vagy a tű méretének megfelelően

A kötőfonál helyes megválasztása a megfelelő méretű horoggal vagy tűvel kombinálva az alapja bármely kötési vagy horgolási projekt sikeres befejezésének. Nemcsak az alkotás végső textúráját és kinézetét befolyásolja, hanem azt is, hogy mennyire lesz könnyű és kényelmes vele dolgozni.

i

Hol találod meg a kötőfonál használatához való horog vagy a tű méretét?

Mindig ellenőrizd az ajánlott kötő- vagy horgolótű méretét a kötőfonál csomagolásán. Minden márkához és típushoz adott ajánlás más. A végeredmény a stílusodtól is függ – egyesek határozottabban, mások szabadabban dolgoznak. Éppen ezért célszerű a projekt megkezdése előtt mintát készíteni.

A kötőfonalak súlya

A kötőfonál súlya az egyik legfontosabb szempont, amelyet figyelembe kell venni a kiválasztásakor. A tömege 30-500 gramm lehet, és befolyásolja a késztermék vastagságát és erősségét. A fonal súlyának megválasztása a projekttől és a preferenciáktól függ.

Egy csomag kötőfonál

A kötőfonalak csomagolásán fel van tüntetve, hány méter fonalat találsz a gombolyagban. Ez több tíztől több száz méterig terjedhet. Fontos, hogy elég hosszú fonalat válassz, agy elég anyaggal rendelkezhetsz a projekt befejezéséhez. Néhány extra csomag vásárlása biztosítja, hogy elegendő azonos színű és típusú fonalad legyen.

A rövidebb orsót általában nehezebb és vastagabb fonalakhoz használják, míg a hosszabb orsó gyakran a finomabb és könnyebb kötőfonalak tárolására való.

Kötőfonalak változatos anyagból

A kötőfonál az anyagok széles választékát kínálja, hogy minden igényt kielégítsen. Minden anyagnak megvannak a saját egyedi tulajdonságai, amelyek hozzájárulnak a projektek különböző eredményeihez. A gyapjú kötőfonál ideális meleg pulóverekhez, a selyem kötőfonál pedig luxus megjelenést kölcsönöz alkotásaidnak.

  • A bambusz fonál puha, hipoallergén és antibakteriális. Ideális gyermekruhákhoz és érzékeny bőrhöz.
  • A mikroszálas változat egy rendkívül finom és puha anyag, amely ideális luxustermékekhez, például sálakhoz és pulóverekhez.
  • A pamut egy természetes, légáteresztő és puha kötőfonal, ideális nyári ruhákhoz és érzékeny bőrűeknek.
  • A gyapjú meleg és puha anyag, kiváló hőszigeteléssel, ideális téli ruhákhoz és takarókhoz.
  • A poliamid egy tartós és rugalmas anyag, amely ideális zoknikhoz és tartósságot igénylő termékekhez.
  • A mikroakril egy puha és könnyű anyag, amely meleg és kényelmes érzést biztosít, kiváló pulóverekhez és sálakhoz.
  • Az akril egy könnyű és könnyen karbantartható anyag, amely ideális a gyakori mosást igénylő termékekhez.
  • A poliészter egy erős, tartós és gyorsan száradó anyag, amely alkalmas ruhák és egyéb tárgyak készítéséhez.
  • Az elasztán rugalmasságot és tartósságot ad a kötöttárunak, ami sok ruhadarabhoz ideális.

A selymet tartalmazó kötőfonalak egyesítik a selyem fényűző ragyogását és puhaságát más anyagok, például gyapjú vagy akril praktikusságával és tartósságával, így luxustermékek születnek a használatával.

Az ideális kötőfonalak kisbabáknak

Számos kulcsfontosságú tényezőt kell figyelembe venni, amikor babáknak választasz kötőfonal típust. A fonal legyen puha és kellemes tapintású, hogy ne irritálja az érzékeny bőrt. A pamut- és bambuszfonal nagyszerű választás, mert puha és hipoallergén. A fonalnak tartósnak és könnyen moshatónak kell lennie, ezért az akril és a poliészter jó választás.


Kötőfonál Schachenmayer
Puha kötőfonál

Pufi kötőfonál
Pufi kötőfonál

Kötőfonal csomós
Csomós kötőfonál

Szalag kötőfonál
Kötőfonál szalag

Kötőfonalak színei

Milyen lenne a kézimunkázás, ha nem választhatnál a színek széles skálája közül? A fehértől és a sárgától kezdve a piroson, lilán, kéken és szürkén át a feketéig minden lehetséges árnyalatot kínálunk. Akár egyszínű kötőfonal típust, akár többszínű változatokat keresel, a kötőfonalak hatalmas választékából mindenre megtalálod a megfelelőt.

i

Kötőfonalak flitterekkel és egyéb díszítéssel

A díszes kötőfonalak egyedi elemet hoznak az alkotásba. A flitteres kötőfonalak csillogást kölcsönöznek a ruházatnak vagy a dekorációnak. A szalagfonalak érdekes textúrát hoznak létre, a fémes kötőfonalak csillogást és ragyogást kölcsönöznek a készülő terméknek, míg a hurokfonalak a textúra és a megjelenés teljesen új dimenzióját kínálják.

Választhatsz külföldi kötőfonál márkákat is

A külföldi kötőfonalak nagyon népszerűek kiváló minőségük, változatosságuk és egyedi tulajdonságaik miatt. A fényűző olasz selyemfonaltól a hagyományos brit gyapjúfonalakon át az innovatív japán bambuszfonalakig mindegyik típus valami egyedit hoz a kötés világába.

Elérhető német kötőfonál is

A német kötőfonalak magas minőségük és megbízhatóságuk miatt kedvelt választás. A szigorú európai szabványokon alapuló gyártás és a textiliparban nagy hagyományokkal rendelkező Németországban a kötőfonalak széles választékát állítják elő, amelyek minden tekintetben kielégítik a kötni vágyók igényeit.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Samet Soft 100g - 235 rózsaszín Szállításra kész 2 db
Fonal kötéshez - Samet Soft 100g - 235 rózsaszín
1 490 Ft

2.
Samet Soft 100g - 254 bordó Szállításra kész 2 db
Fonal kötéshez - Samet Soft 100g - 254 bordó
1 490 Ft

3.
Fonal kötéshez - Samet Soft 100g - 251 világos narancssárga
1 290 Ft

Még több
35 termék
Classic Kategória Olcsó, de kiválóra értékelt
5,0
Tera 100g - 1 fehér
Fonal kötéshez - Tera 100g - 1 fehér
850 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JRpz394
Arany középút Kiváló ár/érték arány
5,0
Camilla natural 50g - 147 sötétzöld
Fonal kötéshez - Camilla natural 50g - 147 sötétzöld
1 140 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JRpz276
Arany középút Kiváló ár/érték arány
Ally cotton 50g - 057 bézs - Fonal kötéshez Típusok
5,0
Ally cotton 50g - 057 bézs
Fonal kötéshez - Ally cotton 50g - 057 bézs
1 050 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JRpz268
Premium Kategória Minőség kompromisszumok nélkül
4,8 36×
Samet Soft 100g - 251 világos narancssárga
Fonal kötéshez - Samet Soft 100g - 251 világos narancssárga
1 290 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JRpz427
4,8 36×
Samet Soft 100g - 235 rózsaszín
Fonal kötéshez - Samet Soft 100g - 235 rózsaszín
1 490 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JRpz422
4,8 36×
Samet Soft 100g - 254 bordó
Fonal kötéshez - Samet Soft 100g - 254 bordó
1 490 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JRpz486
4,8 36×
Samet Soft 100g - 230 fehér
Fonal kötéshez - Samet Soft 100g - 230 fehér
1 490 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JRpz421
Puffy 100g - 280 kékesszürke - Fonal kötéshez Típusok
5,0 12×
Puffy 100g - 280 kékesszürke
Fonal kötéshez - Puffy 100g - 280 kékesszürke
1 390 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JRpz436
4,8 36×
Samet Soft 100g - 247 bézs
Fonal kötéshez - Samet Soft 100g - 247 bézs
1 290 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JRpz426
4,8 36×
Samet Soft 100g - 259 sötétszürke
Fonal kötéshez - Samet Soft 100g - 259 sötétszürke
1 290 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JRpz487
4,9 11×
Puffy color 100g - 6070 fehér, szürke, sötét rózsaszín
Fonal kötéshez - Puffy color 100g - 6070 fehér, szürke, sötét rózsaszín
1 390 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JRpz444
4,8 36×
Bellatex s.r.o. Samet Soft kötőfonal, 100 g, 239 fekete
Fonal kötéshez - zsenília, 30°C-on mosható, ajánlott tűméret 6,5 mm
1 290 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BELtex003
4,8 36×
Velvet Soft 100g - 260 világosszürke
Fonal kötéshez - Velvet Soft 100g - 260 db. szürke
1 490 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JRpz430
Puffy 100g - 02 mustár - Fonal kötéshez Típusok
5,0 12×
Puffy 100g - 02 mustár
Fonal kötéshez - Puffy 100g - 02 mustár
1 390 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JRpz435
4,8 36×
Velvet Soft 100g - 232 light mentol
Fonal kötéshez - Velvet Soft 100g - 232 light mentol
1 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JRpz475
5,0
Bellatex s. r. o. Jumbo fonal 100g - 979+905 bézs melír
Fonal kötéshez - Jumbo 100g - 979+905 bézs kiemelések
1 000 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BLmisc2864
4,8 36×
Samet Soft 100g - 243 sárga
Fonal kötéshez - Samet Soft 100g - 243 sárga
1 290 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JRpz425
Puffy 100g - 107 bordó - Fonal kötéshez Típusok
5,0 12×
Puffy 100g - 107 bordó
Fonal kötéshez - Puffy 100g - 107 bordó
1 390 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JRpz478
Ally cotton 50g - 029 világos bézs - Fonal kötéshez Típusok
5,0
Ally cotton 50g - 029 világos bézs
Fonal kötéshez - Ally cotton 50g - 029 világos bézs
990 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JRpz262
5,0 10×
Jumbo 100g - 901 fekete
Fonal kötéshez - Jumbo 100g - 901 fekete
1 000 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JRpz123
5,0 10×
Jumbo 100g - 900 fehér
Fonal kötéshez - Jumbo 100g - 900 fehér
1 090 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JRpz122
5,0 10×
Jumbo 100g - 1132 mohazöld
Fonal kötéshez - Jumbo 100g - 1132 mohazöld
1 000 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JRpz121
Jan Rejda Standard 50g - 338 krém - Fonal kötéshez Típusok
5,0 19×
Jan Rejda Standard 50g - 338 krém
Fonal kötéshez - Standard 50g - 338 krém
750 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JRpz074
1 290 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JRpz438

Kötőfonalak

A Kötőfonalak kategóriában összesen 35 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ