Mi az a Matter szabvány?

Termékkatalógus

Cikk

Aktualizálva

Nem hallottál még a Matter szabványról? Ebben az esetben jól tetted, hogy megnyitottad a cikkünket. Ez egy régóta várt szabvány, amely összeköti az okosotthon különböző elemeit. Mit tud a Matter és milyen márkák kínálják a Matter szabványt?

Mi az a Matter szabvány? – TARTALOM

 1. Mi a Matter?
 2. Ki áll a Matter szabvány mögött?
 3. Milyen előnyöket kínál a Matter szabvány az okosotthon-rendszerek számára?
 4. Hogyan alakítsunk ki okosotthont?
 5. A Matter és a Philips Hue gyakorlati felhasználása

Mi a Matter?

A Matter az okosotthon új kommunikációs szabványa. Ez azt jelenti, hogy az okos eszközök gyártói azonos kommunikációs interfészt fognak használni a különböző elemek közötti információátvitelre. A szabvány egységesíteni fogja a különböző gyártók okos eszközeinek kommunikációját, ami ma meglehetősen bonyolult. Elvileg tehát ez egy olyan platform lesz, amely az okosotthonokhoz szükséges hardverek és szoftverek valamennyi szolgáltatójára kiterjed.

A jövőben például megvásárolhatsz egy Matter-képes okosizzót, majd beállíthatod azt az Apple Homekit, a Google Assistant vagy az Amazon Alexa segítségével - anélkül, hogy a kompatibilitás miatt kellene aggódnod. Míg egyes eszközök már most is több platformot támogatnak (például az Amazon Alexa-t vagy a Google Asszisztenst), a Matter kiterjeszti ezt a platformtámogatást és megkönnyíti az új eszközök bevezetését.

Okosotthon; Matter

A fentiek értelmében, ha egy termék a Matter logóval van megjelölve, az azt jelenti, hogy márkától függetlenül kompatibilis lesz más, ezzel a szabvánnyal kommunikáló termékekkel. Ugyanakkor az okosotthonok vezérlésére szolgáló bármelyik platform, mint például az Apple HomeKit, a Google Home, az Amazon Alexa, a Samsung Smartthings és a Tuya, által kezelhető lesz.

Ki áll a Matter szabvány mögött?

A Connectivity Standards Alliance, egy több mint 550 technológiai vállalatot tömörítő nemzetközi közösség, amely elkötelezett a dolgok internetjének nyílt szabványai mellett, bejelentette a Matter 1.0 specifikáció kiadását és a Matter tanúsítási program elindítását 2022. október 4-én. A tagvállalatoknak mostantól egy teljes program áll rendelkezésükre ahhoz, hogy a márkákon és platformokon átívelő, a fogyasztók számára nagyobb adatvédelmet, biztonságot és egyszerűséget nyújtó termékek új generációját hozzák forgalomba.

Smart home: illusztráció

A Matter 1.0 kiadás magába foglalja a termékek tanúsítására felhatalmazott tesztlaborok megnyitását, a tesztkészletek és eszközök elérhetőségét, valamint egy teljes szoftverfejlesztő készletet (SDK) a nyílt forráskódú referenciatervekhez. Mindezt azzal a céllal, hogy új, innovatív termékeket viszonylag gyorsan piacra lehessen dobni. Emellett a Connectivity Standards Alliance tagjai azt tervezik, hogy szoftverfrissítést végeznek néhány termékükön, hogy azok támogassák a Mattert, ami a felhasználók szempontjából egy remek hír.

"Ami a csatlakoztathatóság összetettségének feloldására irányuló küldetésként indult, annak eredménye a Matter, egy egységes globális IP-alapú protokoll, amely alapjaiban fogja megváltoztatni a dolgok internetjét" - mondta Tobin Richardson, a Connectivity Standards Alliance elnök-vezérigazgatója. "Ez a kiadás az első lépés azon az úton, amelyet a közösségünk és az iparág jár annak érdekében, hogy a dolgok internetjét egyszerűbbé, biztonságosabbá és értékesebbé tegyük, függetlenül attól, hogy ki és hol él. A kis- és nagyvállalatok globális támogatásával a Matter 1.0 szabvány kiadása több mint mérföldkő a szervezetünk és tagjaink számára."

Smart home: illusztráció

A Connectivity Standards Alliance igazgatótanácsának tagjai az Amazon, az Apple, az ASSA ABLOY, a Comcast, a Google, a Huawei, az IKEA, az Infineon Technologies AG, a The Kroger Co., a Latch Systems, a LEEDARSON, a Legrand, az LG Electronics, a Lutron Electronics, a Midea, a Nordic Semiconductor, az NXP Semiconductors, az OPPO, a Resideo, a Samsung Electronics, a Schneider Electric, a Signify, a Silicon Labs, a Somfy, az STMicroelectronics, a Texas Instruments, a Tuya és a Wulian vezetői.

Milyen előnyöket kínál a Matter szabvány az okosotthon-rendszerek számára?

Jelenleg az okosotthonok területe meglehetősen zavaros, számos átlagfogyasztó számára igencsak átláthatatlan. Bizonyos kiegészítők a saját kommunikációs protokolljaikat támogatják - például az Apple HomeKit-et. Más okosotthon-elemek az Amazon Alexa vagy a Google Asszisztens segítségével kommunikálnak. Nem biztos, hogy mindenki számára egyértelmű, mi alapján érdemes az egyik platformot a másik helyett választani, de ha sikerül is választani, a vásárló lekorlátozódik a piac egy részére, nem választja szabadon azt a terméket, amely pontosan olyan dizájnnal vagy specifikációval rendelkezik, amilyet szeretne.

Ahogy a Matter átviteli szabvány egyre szélesebb körben elterjed, ami várhatóan 2023 folyamán fog megtörténni, a használata mind a felhasználók, mind az egész okosotthon-iparág számára előnyös lesz. A felhasználóknak egyetlen alapvető platform áll majd a rendelkezésére, amellyel gyakorlatilag minden új okosotthon-termék működni fog. Ez magába foglalja a más tartozékokkal való megbízható kommunikációt is, ami gyakran kihívást jelent. Ez azért van, mert az okosotthon különböző elemei gyakran több helyiségben vagy a szabadban vannak szétszórva, és ha nem áll rendelkezésre stabil jel, kommunikációs problémák merülhetnek fel. Így várhatóan felgyorsul a háztartások átállása a WiFi 6 vagy MESH rendszereket támogató, jobb minőségű WiFi routerekre. Az új WiFi routerekben is láthatunk némi optimalizálást az okosotthon elemeinek Matter szabványon keresztüli kommunikációjához.

A sok különböző platform fokozatos kivezetésével az okosotthon elemeinek gyártói is pénzt takarítanak meg. Még ha több terméket is adnak el, akkor sem lesz szükség nagyszámú ügyfélkapcsolati személyzet fenntartására. Tulajdonképpen az új eszköz üzembe helyezésének és működtetésének teljes folyamata a lehető legegyszerűbb és legintuitívabb lesz, még a tapasztalatlan felhasználók számára is.

Hogyan alakítsunk ki okosotthont?

Az okostelefon csak a kezdet volt - ma már egy teljes háztartást lehet vele irányítani. Az okosotthon koncepció már nem tudományos fantázia vagy a kockák technikai játéka, hanem mindenki számára elérhető valósággá vált. Egy okosotthont saját magad is kiépíthetsz, kábelek behúzása és bonyolult telepítések nélkül. Eredményül pedig egy olyan segítőt kapsz, amely leegyszerűsíti a mindennapi tevékenységeket, növeli az otthon biztonságát és csökkenti az energiaköltségeket.

Apple HomeKit

Az iOS-felhasználóknak nincs szükségük dedikált ZigBee vagy Z-Wave hubra az okosotthonuk központosításához. Lényegében véve az Apple Home alkalmazáson keresztül működő termékek helyi hálózaton működnek - ugyanazon a WiFi hálózaton kell lenned, mint amelyiken azok a termékek is vannak, amelyeket vezérelni szeretnél. A helyi hálózaton kívüli - például a világ másik feléről történő - távvezérlés azonban csak akkor válik lehetővé, ha egy központi egységet, például egy Apple TV-t, Apple HomePod-ot vagy Apple iPad-et használsz Home Hub módban.

Az Apple HomeKit egyetlen alkalmazásban egyesíti a "Works with Apple HomeKit" logóval jelölt okos készülékek és alkatrészek vezérlését. Könnyen hozzáadhatsz más háztartásokat és felhasználókat közvetlenül az alkalmazásban. Az Apple HomeKit támogatja az Apple Watch okosórával való vezérlést, sőt, a Siri segítségével a hangutasítást is. A legkényelmesebb vezérlést az Apple TV multimédiás eszköz és az Apple HomePod mini okos hangszóró kínálja.

 • Kiküszöböli a helyi vezérléshez szükséges dedikált központi egység szükségességét
 • Az Apple HomeKit kompatibilis termékek WiFi vagy Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikálnak
 • Kényelmes vezérlés iPhone, iPad vagy Apple Watch segítségével
 • Hangvezérlés Siri asszisztenssel
 • Csak Apple terméktulajdonosok számára
 • Automatizálás és távirányítás csak otthoni központi egységgel (Apple HomePod, Apple TV, iPad)
 • Csak iOS 10 és újabb operációs rendszereken érhető el

A dolgok internetje

Az angol Internet of Things (röviden IoT) kifejezésből ered. A nagysebességű internetnek köszönhetően egyre több mindennapi eszköz és készülék használja az internetet, hogy kommunikáljon a felhasználóival és forgalmi adatokat küldjön felhőszolgáltatások vagy más eszközök számára. A dolgok internetje az okosotthon koncepció egyik fő pillére.

Bluetooth

A Bluetooth két vagy több eszköz, például számítógép, okostelefon és okosóra, valamint az okosotthonok elemei közötti vezeték nélküli kommunikáció szabványa. Hátránya a néhány tíz méterre korlátozott hatótávolság.

Z-Wave

A Z-Wave az egyik legszélesebb körben használt protokoll az okosotthonban lévő eszközök közötti vezeték nélküli kommunikációra. Ez egy nyílt protokoll, ami azt jelenti, hogy a különböző gyártók eszközei elméletileg együttműködhetnek. A Z-Wave központi egység általában a rendszer agya, de az egyes komponensek továbbíthatják a jelet egymásnak is, így minden egyes további csatlakoztatott eszközzel bővül a teljes hálózat hatótávolsága.

ZigBee

A ZigBee a Z-Wave-hez hasonlóan egy nyílt vezeték nélküli kommunikációs protokoll, amely összeköti az automatizált otthon egyes komponenseit, például a biztonsági érzékelőket és riasztókat, termosztátokat, zárakat és kamerákat a központi vezérlőegységgel, de egymással is. Az iparban is használják. A ZigBee-képes komponensek a 868 MHz-es vagy a 2,4 GHz-es frekvenciasávban kommunikálnak egymással.

IFTTT

Az angol If This Then That kifejezés rövidítése, szabad fordításban "Ha ez történik, akkor ennek is meg kell történnie", egy olyan ingyenes webes platformra utal, amely képes összekapcsolni az egyébként egymástól független alkalmazásokat és okoseszközöket úgynevezett appletek, azaz feltételes cselekvések és reakciók láncolatai formájában. Az alkalmazás iOS és Android okostelefonokra és táblagépekre is elérhető.

Okosotthon vs. intelligens épület

Az okosotthon kifejezés kapcsán találkozhatunk az intelligens épület (vagy okosház) kifejezéssel is. Bár mindkét kifejezés rokon értelműnek tekinthető, nem ugyanazt jelentik. Az okosotthon általában marketingfogalom az interaktív funkciók rendszerére, amelyet bármikor megvásárolhatsz a jelenlegi otthonodba, hogy az kényelmesebbé vagy könnyebbé tegye az életed. Amint azt ebben az útmutatóban olvashatod, ezek főként lámpák, biztonsági funkciók, konyhai készülékek és hasonló eszközök.

Alternatívaként az intelligens épület egy olyan otthoni környezet, amely okos funkciókat használ. Ennek értelmében az Apple HomeKitre, az Amazon Alexára, a Google Asszisztensre stb. épülő otthonra is lehet így hivatkozni. Míg az okosotthonok kategóriáján belül bármely háztartás okosotthonnak nevezhető, nem minden olyan otthon nevezhető intelligens épületnek, amely okos otthoni elemeket használ.

Okosotthon - SmartHome
Akár valódi okosházad van, akár nem, egy okosotthont tele tudsz tölteni okos funkciókkal.

Az okosházak tulajdonképpen olyan épületek, amelyeket már eleve "okosnak" terveztek. Az intelligens épület tehát nem csupán okos elemekből áll, hanem egy komplex rendszerből, amely speciálisan előkészített vezetékeket, valamint építészeti és mechanikai megoldásokat használ. Mindezek együttesen biztosítják, hogy az épület a lehető legjobban automatizálható, szabályozható és energiahatékony legyen.

Egy régebbi épületet ugyanúgy közelebb lehet hozni az okosházak szintjéhez, mint ahogyan például le is lehet szigetelni. De ahogy az új passzívházak energiahatékonyságát sem lehet elérni egyszerű szigeteléssel, úgy egy okos funkciókkal ellátott régi épület sem kínál annyi lehetőséget, mint egy újonnan tervezett intelligens épület. Ha azonban magad szeretnél valami okosotthon-szerűt létrehozni, az okosotthon-elemek kínálják a legolcsóbb és legpraktikusabb megoldást. A kábelezést saját magad is elvégezheted, de az elemek vezeték nélküli kommunikációjának köszönhetően elkerülheted a nagyobb épületátalakításokat.

Hogyan használjuk a forgatókönyveket és az automatizálást?

Abban a helyzetben vagy, hogy már jól érzed magad az okosotthonodban és szeretnéd elkezdeni kihasználni annak lehetőségeit? Az ún. forgatókönyvek és az automatizálás segítségedre lesz ebben. Egy forgatókönyv lehetővé teszi, hogy egyszerre több műveletet indíts el - ez jellemzően egy "Jó reggelt" vagy "Jó éjt" forgatókönyv, amely végrehajtása során a hangalapú asszisztens felkapcsolja (lekapcsolja) a villanyt, feltekeri (lejjebb veszi) a nappali hőmérsékletét. Határt csak a fantáziád szabhat, számos forgatókönyvet hozhatsz létre és ezek számtalan különböző parancsot tartalmazhatnak.

Az automatizálás lényege, ahogy a neve is mutatja, hogy az okosotthon nélküled is működni tudjon. Más szóval, az automatizálás lehetővé teszi, hogy egyszerre több művelet is elinduljon a tudtod nélkül, de csak akkor, ha egy feltétel teljesül. Az ablak kinyitását a fűtés kikapcsolása, az ajtó kinyitását a világítás bekapcsolása követi, de különféle reakciókat is elindíthat, ha megsértik az otthonod biztonságát. A cél az, hogy minden fontos dolog egy gombnyomással, parancsra vagy teljesen automatikusan elérhető legyen.

A Matter és a Philips Hue gyakorlati felhasználása

Már meg is vannak a piacon az első, a Matter szabványt használó termékek. A Philips az egész helyzetet gyorsan felismerte, a HUE okos világítás termékcsalád már a Matter protokollt fogja használni. Tehát komoly előnyt jelenthet a felhasználók számára, ha hangutasításokkal - akár az Amazon Alexa, a Google Asszisztens, vagy például az Apple Siri segítségével - be- és kikapcsolhatják, illetve tompíthatják a Philips Hue lámpákat. Természetesen ez már most is lehetséges, de sokkal bonyolultabb, mintha a Matter kommunikációs felületen keresztül tennénk. A Philips Hue rendkívül erős pozícióval rendelkezik a világítástechnika területén, a Matter szabvány használatának úttörőjeként a közeljövőben az eladások növekedésére számít.

i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

A Matter szabvány végre megérkezett és készen áll az okosotthon-felhasználók igényeinek kiszolgálására. Ezért a következő hónapokban várhatóan jelentősen bővülni fognak a szabvány által támogatott funkciók.

4,8 695×
Apple HomePod mini űrszürke
Hangsegéd Apple HomeKit (Siri) - Apple Home kompatibilis, iOS támogatás, WiFi 2,4 GHz és bluetooth csatlakozás, nyílt rendszer, működés önállóan, vezérelhető háztartás, Apple Music támogatás
53 890 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JA041
4,7 72×
Apple HomePod (2. generáció), Midnight
Hangsegéd Apple HomeKit (Siri) - támogatott nyelv angol, a gyártó saját alkalmazásával kompatibilis, iOS támogatás, WiFi 2,4 GHz és bluetooth csatlakozás, nyílt rendszer, működés önállóan, vezérelhető háztartás, távoli hozzáférés, 4 mikrofon a környezeti hangok észlelésére, Apple Music támogatás, magas hangszóró
161 690 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: apple23_02
4,4
Fibaro Home Center 3
Központi egység - ZigBee és Z-Wave kommunikációs protokoll, Google Assistant és Amazon Alexa hangasszisztens, kompatibilis alkalmazás Apple Siri, Android és iOS támogatás, WiFi 2,4 GHz, WiFi 5 GHz, bluetooth és rádióhullámok csatlakozás, nyílt rendszer, vezérelhető háztartás
224 790 Ft
Raktáron 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: FIBR03
4,8 695×
Apple HomePod mini fehér
Hangsegéd Apple HomeKit (Siri) - támogatott nyelv angol, cseh, Apple Home kompatibilis, iOS támogatás, WiFi 2,4 GHz és bluetooth csatlakozás, nyílt rendszer, működés önállóan, vezérelhető háztartás, kamera, 2 mikrofon a környezeti hangok észlelésére, Apple Music támogatás, basszus hangszóró
53 890 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JA041a1
4,0 14×
iGET SECURITY M5-4G Premium - intelligens biztonsági rendszer 4G LTE/WiFi/LAN, szett
Központi egység - Android és iOS támogatás, WiFi 2,4 GHz, GSM és rádióhullámok csatlakozás, zárt rendszer, vezérelhető biztonsági rendszer, akár 1000 eszköz vezérlésére
108 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: iGt21014
4,6 253×
Google Nest Mini 2. generációs Charcoal
Hangsegéd Google Assistant - támogatott nyelv angol, német, Android és iOS támogatás, WiFi 2,4 GHz, WiFi 5 GHz és bluetooth csatlakozás, nyílt rendszer, vezérelhető háztartás, 3 mikrofon a környezeti hangok észlelésére, Spotify, YouTube Music és Pandora támogatás
16 990 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: GOOGH51
4,5 19×
Sonoff NSPanel EU, szürke
Központi egység - Google Assistant és Amazon Alexa hangasszisztens, gyártó saját alkalmazásával kompatibilis, Android és iOS támogatás, WiFi 2,4 GHz és bluetooth csatlakozás, zárt rendszer, vezérelhető háztartás, fűtés és hűtés, kijelző, akár 8 eszköz vezérlésére
31 090 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SNFa042
4,8 695×
Apple HomePod mini kék - EU
Hangsegéd Apple HomeKit (Siri) - Apple Home kompatibilis, iOS támogatás, WiFi 2,4 GHz és bluetooth csatlakozás, nyílt rendszer, működés önállóan, vezérelhető háztartás, Apple Music támogatás
53 890 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JA042
4,6 23×
TP-LINK Deco M9 Plus 2db-os készlet
WiFi rendszer - WiFi 5, 802.11a/b/g/n/ac, egészen 2134 Mb/s, Tri-band (2.4 GHz 400 Mb/s + 5 GHz 867 Mb/s ), 2 × GWAN, 2 × GLAN, WPA-PSK és WPA2-PSK, szülői felügyelet
94 690 Ft
Raktáron 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TP880c
3,5 17×
iGET SECURITY M5-4G Lite - intelligens biztonsági rendszer 4G LTE / WiFi / LAN, szett
Központi egység - Android és iOS támogatás, WiFi 2,4 GHz, GSM és rádióhullámok csatlakozás, zárt rendszer, vezérelhető biztonsági rendszer, akár 999 eszköz vezérlésére
70 790 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: iGt21013
4,6 253×
Google Nest Mini (2. generációs), krétafehér
Hangsegéd Google Assistant - támogatott nyelv angol, német, Android és iOS támogatás, WiFi 2,4 GHz, WiFi 5 GHz és bluetooth csatlakozás, nyílt rendszer, vezérelhető háztartás, 3 mikrofon a környezeti hangok észlelésére, Spotify, YouTube Music és Pandora támogatás
16 990 Ft
Kérés esetén megrendeljük > 5 db
Várható 2024. 06. 20.
Termékkód: GOOGH52
4,6 109×
Nest Hub (2nd gen) Chalk
Hangsegéd Google Assistant - támogatott nyelv angol, Android és iOS támogatás, WiFi 2,4 GHz és bluetooth csatlakozás, nyílt rendszer, vezérelhető világítás, háztartás, időjárás figyelés, kijelző, 3 mikrofon a környezeti hangok észlelésére, Netflix, YouTube, Spotify, Apple Music és YouTube Music támogatás, kijelző mérete 7", érintéses vezérlés
32 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: GOOGH45
4,8 695×
Apple HomePod mini sárga - EU
Hangsegéd Apple HomeKit (Siri) - Apple Home kompatibilis, iOS támogatás, WiFi 2,4 GHz és bluetooth csatlakozás, nyílt rendszer, működés önállóan, vezérelhető háztartás, Apple Music támogatás
53 890 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JA043
4,3 59×
Tesla Smart ZigBee Hub
Központi egység - ZigBee kommunikációs protokoll, Google Assistant és Amazon Alexa hangasszisztens, kompatibilis alkalmazás Tuya, Android és iOS támogatás, WiFi 2,4 GHz csatlakozás, nyílt rendszer, vezérelhető elektromos hálózat, világítás, háztartás, biztonsági rendszer, ablakok, ajtók és kapu, fűtés és hűtés, akár 50 eszköz vezérlésére
8 490 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Tslpt2114
4,1 41×
AQARA Hub M2 EU - Zigbee vezérlőegység
Központi egység - ZigBee kommunikációs protokoll, Apple HomeKit (Siri), Google Assistant és Amazon Alexa hangasszisztens, kompatibilis alkalmazás Apple Home, WiFi 2,4 GHz, bluetooth és ethernet csatlakozás, vezérelhető világítás, háztartás, biztonsági rendszer, fűtés és hűtés
20 990 Ft
Raktáron > 5 db
Termékkód: AqRAA_0016
4,8 695×
Apple HomePod mini narancsszín - EU
Hangsegéd Apple HomeKit (Siri) - Apple Home kompatibilis, iOS támogatás, WiFi 2,4 GHz és bluetooth csatlakozás, nyílt rendszer, működés önállóan, vezérelhető háztartás, Apple Music támogatás
53 890 Ft
Raktáron > 5 db
Termékkód: JA044
Nyomtatás
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ