30 dnů na vrácení Shop roku

Megafonok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Teljesítmény
10 W
80 W
-
Zaj
115 dB
135 dB
-
Maximális hatósugár
250 m
1500 m
-
Tulajdonságok és funkciók
Feljátszás
(2)
Hangerő beállítása
(6)
Levehető mikrofon
(3)
Síp
(1)
Beépített sziréna
(6)
Beépített mikrofon
(3)

A megafon, vagy más néven hangosbeszélő, tulajdonképpen egy hordozható kürt formájú eszköz, melynek célja, hogy felerősítse egy személy hangját vagy egyéb hangokat, és egy adott irányba irányítsa azt. Beszédkor a megafon keskeny végét kell az arcunkhoz tartani, a hanghullámok pedig a széles végéből sugárzódnak ki. Olvass tovább és tudj meg többet a megafonokról!

Tovább

Mi az a megafon?

A megafon rövid története

A 19. században elsősorban a tűzoltók használtak hangosbeszélőt, mely a hangszálak által keltett akusztikus impedancia felerősítésével növelte a hangerőt. A megafon kifejezést először 1878-ban Thomas Edison hangszerével hozták kapcsolatba. Edison megafonjával egy halk suttogás ezer láb távolságból is hallható volt. Az elektromos mikrofon feltalálása előtt a korai popénekesek is megafonnal énekeltek. Az 1960-as évek óta a fent leírt hanggal működő akusztikus megafont felváltotta az elektromos megafon, amely egy mikrofont, egy elektromos meghajtású erősítőt és egy hangszórót használ a hang felerősítésére.

Az elektromos megafon

A mai megafon egy olyan eszköz, amely elektromos energiát használva erősíti fel a hangot. A beépített mikrofon a hanghullámokat elektromos hangjellé alakítja, az akkumulátorral működő erősítő a hangjel teljesítményét növeli, a hangszóró pedig a hangjelet újból hanghullámokká alakítja. Általában olyan helyeken használják, ahol nem áll rendelkezésre helyhez kötött hangosbeszélő rendszer; például szabadtéri sporteseményeken, filmforgatásokon, politikai gyűléseken és utcai tüntetéseken.

A megafon tulajdonságai

Egy átlagos megafon súlya 1-1,5 kg között mozog, a hangot 100-115 dB-re képes felerősíteni, maximális hatósugara teljesítménytől függően akár 1000 méter is lehet. A megafon kézi változata hasonlít a régi akusztikus megafonhoz; egyik végén a mikrofon, a másik végén a kürthangszóró, oldalán markolat található, bekapcsolni pedig a kioldókapcsolóval lehet. Egyik-másik megafon sok mindenben különbözhet egymástól: súly, ár, sziréna és egyéb funkciók, valamint vállpánt megléte stb.

i

A megafon alakja közvetlenül befolyásolja a vetítési tartományt; a keskenyebb kürtök a kisebb teljesítményt a hang élesebb koncentrálásával kompenzálják.

A megafon funkciói

A megafon azon túl, hogy felerősíti a hangerőt, sok egyéb hasznos funkciót is kínál, melyek a különböző élethelyzetekben kimondottan hasznosnak tudnak bizonyulni. Lássuk melyek lehetnek ezek:

  • Állítható hangerő – a hangerő szabályozására szinte minden megafon lehetőséget kínál. Fontos funkció ez, mivel nem minden esetben van szükség a maximális teljesítményre, ennek megfelelően a tér és a közönség méretéhez igazíthatjuk a hangerőt, így az kevésbé lesz a fül számára bántó.
  • Levehető mikrofon – némelyik megafon mikrofonja levehető, így a beszélő elemelheti az arca elől a megafont, a megfelelő irányba tarthatja azt, és csak a mikrofont kell a szája elé tartnia. Beszédek tartásakor különösen fontos lehet, hogy a közönség lássa a szónok arcát.
  • Hangfelvétel készítése – az ezzel a funkcióval ellátott megafon lehetőséget kínál a előre felvett hangfelvételek későbbi, akár többször is megismételt lejátszására.
  • Bluetooth kapcsolat – a Bluetooth vezeték nélküli kapcsolat segítségével külső hangforrásból is lejátszható, illetve kihangosítható a hang.
  • Beépített USB csatlakozó – a megafon USB csatlakozója a hangfelvételek külső adathordozóról történő lejátszására szolgál.
  • SD-kártya foglalat – hasonló célt szolgál, mint az USB csatlakozó, de például a hangfelvételek készítésekor közvetlenül a SD-kártyára is lementhetők a hangfájlok.
  • MP3 fájlok lejátszása – az USB csatlakozóval vagy SD-kártya foglalattal ellátott megafon MP3 formátumú hangfelvételek és zeneszámok lejátszására is alkalmas.
  • Sziréna és sípszó – bizonyos szituációkban, amikor például figyelemfelkeltésre van szükség, hasznos lehet, ha a megafon képes riasztó hangjelzést vagy folytonos sípolást megszólaltatni.

Megafon ár

A legegyszerűbb, legkisebb teljesítményű, legkönnyebb, funkciók tekintetében szegényesebb megafonok ára körülbelül 3-4 ezer forint között mozog, ez a legolcsóbb megafon ár kategória. Egy középkategóriás megafon, melynek teljesítménye 10-20 watt, hatótávolsága pedig 250-300 méter, nagyjából 10-12 ezer forintért szerezhető be. Az erősebb, 60-80 wattos, funkciókban gazdag megafonok ára körülbelül 17 és 21 ezer forint közé esik. Ez utóbbi megafonok esetében már 700-1000 méteres hatótávolságról is beszélhetünk, tehát nagyobb rendezvényeken, helyszíneken is bátran használhatók.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
NEDIS MEPH200WT Szállításra kész > 5 db
Megafon - maximális hatótáv: 1500 m, teljesítménye: 25 W, zajszint: 135 dB, hangerő beállítása, levehető mikrofon és beépített sziréna, tömege: 1,625 kg, a csomagolás tartalma: heveder
-3 %
12 990 Ft
12 590 Ft

2.
NEDIS MEPH150WT Szállításra kész 3 db
Megafon - maximális hatótáv: 250 m, teljesítménye: 10 W, zajszint: 115 dB, feljátszás, hangerő beállítása, beépített sziréna és beépített mikrofon, tömege: 0,82 kg, a csomagolás tartalma: heveder
8 690 Ft

6 termék
4,8
NEDIS MEPH200WT
Megafon - maximális hatótáv: 1500 m, teljesítménye: 25 W, zajszint: 135 dB, hangerő beállítása, levehető mikrofon és beépített sziréna, tömege: 1,625 kg, a csomagolás tartalma: heveder
Leárazás -3 %
12 590 Ft 12 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NESDV435a04
3,6
NEDIS MEPH150WT
Megafon - maximális hatótáv: 250 m, teljesítménye: 10 W, zajszint: 115 dB, feljátszás, hangerő beállítása, beépített sziréna és beépített mikrofon, tömege: 0,82 kg, a csomagolás tartalma: heveder
8 690 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NESDV435a01
4,8
NEDIS MEPH200WT
Megafon - maximális hatótáv: 1500 m, teljesítménye: 25 W, zajszint: 135 dB, hangerő beállítása, levehető mikrofon és beépített sziréna, tömege: 1,625 kg, a csomagolás tartalma: heveder
11 990 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: NESDV435a04
Proline MP-100RS
Megafon - maximális hatótáv: 500 m, teljesítménye: 30 W, feljátszás, hangerő beállítása, beépített sziréna és beépített mikrofon, tömege: 0,7 kg, a csomagolás tartalma: heveder
8 090 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: PROLm01d
Proline MP-200S
Megafon - maximális hatótáv: 1000 m, teljesítménye: 80 W, hangerő beállítása, síp, beépített sziréna és beépített mikrofon, tömege: 1,25 kg, a csomagolás tartalma: heveder
22 390 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: PROLm01c
Proline MP-500HS
Megafon - maximális hatótáv: 1000 m, teljesítménye: 80 W, hangerő beállítása, levehető mikrofon és beépített sziréna, tömege: 1,2 kg, a csomagolás tartalma: heveder
22 390 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: PROLm01b
4K tvDirect LED: Mi az és hogyan működik? A Direct LED a LED televíziókban használt háttérvilágítási technológiák egyike. Mi a lényege, mik az előnyei és hátrányai, és miben különbözik az RGB LED-től vagy az Edge LED-től?

Megafonok

A Megafonok kategóriában összesen 6 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Megafonok – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó megafonok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább megafonok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb megafonok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: megafonok vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ