Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint
Obrovský výprodej Autós nyaralás

Megszűnik a Windows 7 támogatás

Termékkatalógus

Cikk

A Microsoft Windows 7 megjelenése után 10 évvel megszűnt az operációs rendszer támogatása 2020. január 14-én. Miért használnád tovább a kockázatot jelentő Windows 7 operációs rendszert? Hogyan őrizheted meg az adataid biztonságát? Jó választás a régi laptop vagy számítógép bővítése, vagy inkább megérné egy új készülék vásárlása? Válasszal szolgálunk mindezekre a kérdésekre.

Notebook Windows 10 operációs rendszerrel

Megszűnt a Windows 7 támogatása - TARTALOMJEGYZÉK

 1. Miért szűnt meg a Windows 7 támogatása?
 2. A Windows 7 használatának kockázatai
 3. Mi a teendőm a Windows 10 rendszer megszerzéséhez?
 4.  Mi lenne az ideális megoldás? Válassz egy új laptopot vagy számítógépet a Windows 10 operációs rendszerrel.
 5. A Windows 10 operációs rendszer főbb jellemzői

Miért szűnt meg a Windows 7 támogatása?

A válasz nagyon egyszerű: a Windows 7 operációs rendszer 2009 október 22-én jelent meg. A Microsoft 10 évig kínál támogatást a termékekre. Ez idő alatt a "hetes" verzió elkísért minket és sok minden történt azóta, nem csak a számítástechnika világában. Például számos felhasználó élvez azóta mobiltelefonos kapcsolatot, használja ki az adatok szinkronizálását több eszköz között, támaszkodik az érintésvezérlésre vagy bízza magát a legmagasabb szintű védelemre a kellemetlen zsarolóprogramokkal szemben. A Windows 7 támogatásának megszűntével a Microsoft új technológiák fejlesztésén dolgozik és tovább finomítja a Windows 10 operációs rendszert.

Megszűnt a Windows 7 támogatása
Amennyiben Te is Windows 7 operációs rendszerrel rendelkezel, úgy minden bizonnyal találkoztál már egy hasonló ablakkal az elmúlt hónapok során. Itt értesít a Microsoft a támogatások és a biztonsági frissítések megjelenéséről.

A Windows 7 használatának kockázatai

Természetesen senki sem kényszeríthető arra, hogy lecserélje a régi rendszert az új Windows 10 operációs rendszerre, azonban tisztában kell lenned azzal, hogy a Windows 7 rendszerével kockázatosan használhatod tovább az internetet. A hiányzó biztonsági frissítések ugyanis nagyon kedvezőek a rosszindulatú hackerek-nek, vírusoknak, trójai vírusoknak, kártevő szoftvereknek és zsarolóprogramoknak. Legkésőbb a következő évben pedig várható a fontos alkalmazások funkcionalitásának fokozatos csökkenése is - a webböngészők például már csak további 18 hónapon át támogatják a Windows 7 operációs rendszert. Hasonló intézkedés várható az antivírus programok gyártóitól is. Összességében ez nem túl biztató kilátás.

illetve

A Microsoft többé már nem nyújt technikai támogatást és szoftverfrissítéseket a Windows Update platformon keresztül a Windows 7 operációs rendszer számára.

Mi a teendőm a Windows 10 rendszer megszerzéséhez?

Telepítheted a Windows 10 operációs rendszert a régebbi számítógépedre is, azonban ezt az opciót nem ajánljuk. Végtére is egy körülbelül 8 éves készülékről van szó, amellyel sok a teendő - adatok mentése egy külső adattárolóra és természetesen az eredeti Windows 10 licenc megvásárlása. Az új operációs rendszer telepítése több percet, régebbi számítógépek esetében, több órát is igénybe vehet.

Mindig ellenőrizd a kiegészítők kompatibilitását, mielőtt frissítenéd az operációs rendszert a Windows 10-re a meglévő készülékeden. Itt egy példa: egy régebbi nyomtató vagy szkenner esetében a Windows 10 operációs rendszerhez szükséges illesztőprogramokat a gyártó már nem tudja biztosítani.

Ezen a ponton meg kell jegyeznünk azt is, hogy habár a Windows 10 operációs rendszerre történő frissítés nem bonyolult, még így sem árt, hogyha egy tapasztalt felhasználó vagy számítástechnikai szakértő végzi el a folyamatot. Ez az egyetlen módja annak, hogy ne veszítsd el a fontos adataidat.

Windows 10, érintésvezérléssel
Egy modern, érintésvezérléssel ellátott laptoppal könnyedén végezheted el a feladataidat.

Mi lenne az ideális megoldás? Válassz egy új laptopot vagy számítógépet a Windows 10 operációs rendszerrel.

A Windows 10 legjavát kifejezetten egy új készülék segítségével használhatod ki, legyen szó akár egy klasszikus gamer asztali számítógépről vagy az egész család által használt laptopról Az alábbiakban néhány fontos tanáccsal látunk el a választáshoz.

 • A gyors SSD-k világa - az SSD jelentős mértékben felgyorsítja az általad végzett tevékenységeket. Böngészhetsz a neten, futtathatsz nagy igényű alkalmazásokat vagy szerkesztheted tömegével a fotókat is. Még a számítógépes világban teljesen laikusnak számító személy is drámai különbséget tapasztalhat - például maximum másodpercekbe telik amíg a számítógép bekapcsol.
 •  Érintőképernyő vagy akár forgatható kijelző - a modern időkkel változnak a laptop felhasználási módjai is. Vegyünk egy példát, hogyha egy átalakítható készüléket vásárolsz, azzal kiélvezheted a teljesen érintés-vezérelt használatot, mint egy tablet esetében. A videó megtekintéséhez az úgynevezett sátor üzemmód áll rendelkezésedre. Dióhéjban, kiválaszthatod azt a szöget, amely számodra leginkább megfelelő. Ennek eredményeként többé már nem szükséges klasszikus tabletet vásárolnod a kényelmes multimédiás felhasználáshoz. Az így megtakarított pénzből pedig vásárolhatsz például jobb kiegészítőket.
 • Windows 10, frissítés
  A Windows 10 megkönnyíti a frissítéseket, könnyedén csatlakozik a mobiltelefonhoz.
 • Hosszabb akkumulátor üzemidő - a régi laptopodnak már valószínűleg szinte egyáltalán nem működik az akkumulátora és tápellátás nélkül rendkívül rövid ideig bírná. Az új laptoppal körülbelül 5 órás akkumulátor üzemidőre számíthatsz, amely sok esetben akár 10 óra is lehet tápellátás nélkül. Ez egy olyan előny, amely megéri a ráfizetést.
 • Kiváló minőségű IPS-kijelző - Amennyiben nem rendelkezel egy külön monitorral a laptopod számára, nagyjából egyértelmű, hogy az 5 éves készülékeden már nem sok mindent tudsz megtekinteni, különösen hogyha szabadtéren vagy vagy hogyha rossz szögből nézed a képernyőt. Egy hagyományos TN panel gyorsan veszít a minőségéből használat során. Másfelől már minden árkategóriában találhatsz minőségi IPS kijelzőt. Ezeket bármilyen szögből megtekintheted miközben a kép minősége változatlan a színek pedig élénkek maradnak.
Windows 10, új laptop
Használd a laptopodat a Windows 10 operációs rendszerrel

A Windows 10 operációs rendszer főbb jellemzői

Az új készülékek többsége a Windows 10 operációs rendszerrel előtelepítve érkezik, amely teljes mértékben igazodik az aktuális digitális világhoz. Könnyedén irányíthatod az egérrel, billentyűzettel, érintésvezérléssel és digitális tollal is. Mindez csak az egyéni preferenciáidon és szokásaidon múlik.

Könnyű hozzáférés az alkalmazásokhoz

A Microsoft Store platformon szinte mindent megtalálsz, amelyre szükséged lehet a Windows 10 rendszert használó készülékekhez, ez magában foglalja a legújabb játékokat, filmeket és TV műsorokat illetve kreatív szoftvereket és alkalmazásokat is. Másik előnye, hogy a Microsoft fiókod automatikusan szinkronizálja az alkalmazásaidat a további készülékeidre is, mint egy második laptopra.

Biztonság a Windows Defender segítségével

Az egyik legfontosabb funkció a rendszerbe integrált Windows Defender biztonsági program, amely teljesen ingyenes. Ennek köszönhetően a Windows 10 készüléked egy beépített antivírus program, tűzfal és internet biztonsági funkciók szárnya alatt működhet, tehát megfelelően védekezhetsz a vírusok, kártékony szoftverek és zsarolóprogramok ellen.

 Windows 10, csatlakoztatható eszközök
A stylus toll könnyen elnyerheti a gyermekek tetszését, azonban hasznos lehet a munkához is, például amikor egy PowerPoint prezentációt készítesz.

Bejelentkezés a Windows Hello programmal

A Windows Hello funkció háromszor gyorsabban jelentkeztet be a Windows készülékedbe, mintha egy megfelelően hosszú jelszót használnál. A könnyű bejelentkezés érdekében használhatod az arcfelismerést vagy az ujjlenyomat-olvasót is.

OneDrive felhőalapú tároló

A Microsoft fiók létrehozása után 5 GB tárhelyet kapsz a One Drive platformon teljesen díjmentesen a fontos dokumentumok és fotók tárolásához. A One Drive-ot a Windows 10 operációs rendszerrel együtt telepítik a gépedre, a telefonodra pedig egyszerűen letöltheted. A telepítés után azonnal kiélvezheted a biztonságos hozzáférést a kulcsfontosságú fájlokhoz még akkor is, amikor külföldön tartózkodsz. Az 5 GB-os alap csomagodat bármikor lecserélheted egy remek 100 GB-os csomagra havi néhány száz forintos előfizetési díj ellenében.

Jobb játékteljesítmény

Kizárólag a legújabb Windows 10 frissítésekkel részesülhetsz a szoftverek támogatásában, hogy a legtöbbet hozhasd ki a hardveredből. A legtöbb aktuális játék már nem támogatja az olyan régebbi operációs rendszereket, mint a Windows 8 vagy a Windows 7. Szuper hír, hogy most már a számítógépre is elérhető a Xbox Game Pass, amely havi előfizetési díj fejében korlátlan hozzáférést biztosít körülbelül 100 játékhoz. Olyan remekművekkel találkozhatsz, mint a Gears 5 , a Forza Horizon 4 vagy az Age of Empires II: Definitive Edition.

Windows 10, játékok
Élvezd a korlátlan hozzáférést több mint 100 játékhoz a Windows 10 rendszerrel az Xbox Game Pass által.
i További cikkeink az AlzaMagazine-ban

 Teljesen biztosak vagyunk benne, hogy a Microsoft Windows 10 operációs rendszer megkönnyíti majd az életedet az új laptopod használatakor. A mindennapos tevékenységeket támogató új eszközökkel és a Windows Helló által garantált biztonságos bejelentkezéssel többé már nem szükséges aggódnod a bizalmas adataid miatt.

Microsoft Windows 10 Home (elektronikus licenc)
Operációs rendszer - MS Windows 10, elektronikus licenc, 1 készülék számára, átvihető, előfizetés időtartama: korlátlan, korlátlan licenc, nyelv: CZ, telepítés: letöltés (elektronikusan), háztartás és iskolák számára, célkészülék: PC, licenckulcs az "Én könyvtáram" - "Licencek" modulban található,

+ INGYEN Internet Security KASPERSKY

48 490 Ft áfa nélkül 38 180 Ft
Kosárba
Letölthető
Termékkód: WZ076h8a
Microsoft Windows 10 Pro (elektronikus licenc)
Operációs rendszer - MS Windows 10, elektronikus licenc, 1 készülék számára, átvihető, előfizetés időtartama: korlátlan, korlátlan licenc, nyelv: CZ, telepítés: letöltés (elektronikusan), cégeknek, iskolák számára és hivatalok számára, célkészülék: PC, licenckulcs az "Én könyvtáram" - "Licencek" modulban található,

+ INGYEN Internet Security KASPERSKY

-2% 85 190 Ft
83 290 Ft áfa nélkül 65 580 Ft
Kosárba
Letölthető
Termékkód: WZ076h8b
0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
WEB15
25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket