Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint
Obrovský výprodej Autós nyaralás

Motorola One Action - Termékelemzés: Hosszúkás forma beépített akciókamerával

Termékkatalógus

Cikk

Frissítve: 2019. szeptember 

A mobiltelefonok és a fényképezőgépek a technológia két olyan szegmensét alkotják, amelyek többé-kevésbé fej-fej mellett haladnak és nem keresztezik egymás útját túlságosan. Ezen próbál változtatni a Motorola  új, középkategóriás telefonjával, a Motorola One Action -nel, amely most először van felszerelve akciókamerával. Kis túlzással elmondhatjuk, hogy azok az idők, amikor fényképezőgépet és mobiltelefont is kellett magunkkal kell cipelni, elmúltak. Lássuk, hogyan is működik a kettő együtt, és mit tud az új eszköz?

Motorola One Action (Friss betekintés) - TARTALOM

 1. A Motorola One Action sikeresen kombinálja a mobiltelefont az akciókamerával
 2. A One Action telefon legfőbb jellegzetessége a hosszúkás kijelző
 3. A One Action támogatja az NFC gyors töltést is
 4. Motorola One Action a külföldi médiákban
 5. Motorola One akció Motorola One Vision

A Motorola One Action sikeresen kombinálja a mobiltelefont az akciókamerával

A Motorola One Action okostelefon fő vonzereje természetesen a benne rejlő kamera, amely merészen viseli az "akció" becenevet. A modul a hátlap bal felső részén található, és első pillantásra úgy néz ki, mint egy klasszikus háromszemű kamera. De nem minden az, aminek tűnik. Maga a kamera "csak" kettős (12 + 5 Mpx kombináció), mivel a harmadikat a telefon egyáltalán nem használja fényképezéshez.

Motorola One Action fehér Motorola One Actiom kék

A Motorola One Action szokatlanul hosszú és keskeny, így könnyebb tartani videofelvételek készítésekor.

A harmadik kamerának 117 ° -os látószöge van, még akkor is, ha a telefont álló helyzetben tartjuk, így kezelése sokkal kényelmesebb videó készítése közben. Maximum 4K felbontású videókat készíthetünk vele, (maximum 30 fps), míg Full HD felbontásban 60 fps a limit, ami sok mozgást, akciót tartalmazó jelenetek rögzítésére alkalmas. A képminőség ígéretesnek tűnik, különösen az egyszerűbb, kevésbé mozgalmas felvételek esetén. Az eredmények a gyártó által bemutatott videó szerint nagyon ígéretesek, de persze nem szabad elfelejteni, hogy ezek marketing anyagok. Milyenek a független értékelések eredményei? Nekünk még nem volt lehetőségünk tesztelni a telefont, de másoknak már igen. Visszajelzéseik összefoglalása az utolsó előtti fejezetben olvasható.

A One Action telefon legfőbb jellegzetessége a hosszúkás kijelző

Az új One Action a korábban bemutatott Motorola One Vision modellen alapul. A készülék legfőbb tulajdonsága a hosszúkás forma (az előlap mérete 160,1 - 71,2 mm, megjelenítési arány 21: 9). A telefon szokatlanul hosszú és keskeny, de nagyon kényelmes tartani (rendesen meg lehet ragadni), s problémák a kezelése során sem jelentkeznek, bár bizonyos alkalmazások használatakor néha hibákat tapasztalhatunk, mivel a fejlesztők még nem tudtak teljes mértékben alkalmazkodni ehhez a szokatlan mérethez. A telefon maga műanyagból készült, melynek vannak előnyei és hátrányai. Egyrészt a telefon könnyebb és hátlapja tartósabb a Motorola One Vision-höz képest. Másrészt viszont egy természetjáráskor és kalandozáskor használatos telefonnak véleményünk szerint legalább fémkerettel kellene rendelkeznie.

Motorola One Action
A Motorola One Action telefon képernyőjének egységét csak a selfie kamera kivágása töri meg.

Maga a kijelző (6,3", 2 520–1 080 pixel felbontás) lényegében keret nélküli. A kivágás minimális, az összhangot csak a Motorolánál megszokott selfie kamera "golyólyuka" zavarja. Az ujjlenyomat-olvasó a hátlapra került, a cég logójában elrejtve.

Motorola One Action fehér Motorola One Actiom kék

A Motorola One Action telefon fehér és kék színben kapható.

A One Action támogatja az NFC gyors töltést is

Ami a saját hardverét illeti, az új Motorolát egy Exynos 9609 chipkészlet hajtja 4 GB-os RAM-mal. Ez a középkategóriás telefonok átlagteljesítménye, mely nem éppen fantasztikus, de nem is túl rossz. Másrészt a 128 GB-os memória nagyon szép, amelyet további 512 GB-tal bővíthetünk, még akkor is, ha a második SIM-kártyahely is használatban van. A 3500 mAh-os akkumulátor átlagos és jó élettartamot ígér. Vezeték nélküli töltésre érthetően nincs lehetőség, de gyorstöltés akár 15 W-ig is lehetséges. A Motorola töltője azonban csak 10 W-ot kínál, ami, valljuk be, kicsit sajnálatos.

Motorola One Action
Noha első pillantásra nem úgy tűnik, a Motorola One Action csak kettős kamerát kapott. A harmadik lencse az akciókamerához tartozik.

Ha megvizsgáljuk a One Action csatlakoztathatóságát, nincs nagy meglepetés. Egy sokoldalú USB-C a telefon töltéséhez és fájljaid számítógépre mentéséhez, valamint egy 3,5 mm-es audiocsatlakozó - nem meglepő kombináció, még akkor sem, ha az egyre kevésbé használt fejhallgató-csatlakozó megőrzése mindenképp örvendetes. Szintén örvendetes az NFC beépítése, így könnyedén fizethetsz Google Pay-el. A One Action ugyanakkor az úgynevezett Android One telefonok sorába tartozik, melyeknél a legnagyobb hangsúlyt a gyártók a teljesítményre és az alkalmazások zökkenőmentes futtatására helyezik. Így nem fogsz felesleges alkalmazásokat találni a telefonon, vagy olyan bővítéseket, melyek lassítják az eszközt.

Motorola One Action
A Motorola One Action telefon elegáns vagy minimalista stílusban.

Motorola One Action a külföldi médiákban

Nem véletlen, hogy néhány külföldi beszámoló a filmvilágból kölcsönzött egy klasszikus mondatot: "Lights, Camera, Action!" (pl. ExpertReviews vagy GadgetsNow ). Az első dolog, amelyet a GSMarena kritikus említ, teljesen logikusan, az a kamera, amely képes széles látószögű videókat készíteni, még akkor is, ha a telefont függőlegesen tartjuk. A képminőség kiváló, ezenkívül videókészítés közbeni fényképezésre is lehetőség van. A telefon kialakítása szintén pozitív fogadtatásra talált. A Motorola One Action könnyen kézben tartható, a telefon oldalán levő gombok pedig könnyen elérhetőek. Ami kissé zavaró és nehéz megszokni, az a selfie kamera "golyólyuk" formájú kivágása, mely túlságosan szembetűnő. A kamera maga bizonyos értelemben előny és átok is. Ezeken túl a telefon nem kínál további hasznos felszereltséget vagy funkciókat. A töltés például a gyárilag mellékelt adapterrel kiábrándítóan lassú, így a végső értékelésben a telefon csak kevéssel haladja meg az átlagos minősítést.

A TechRadar.com legalább egy területen nem ért egyet: Az ő kritikusuknak a telefon nem illeszkedett olyan jól a kezébe, mint a GSMarena kritikusának. Úgy tűnik, kisebb kezűeknek nehezebb az eszközt tartani. Kiemelkedően érdekes azonban a kijelző minősége, ebben az árkategóriában szinte példa nélküli. A Motorola One Action kinézete és kialakítása kissé túlmutat a hasonló árú telefonok kategóriáján. A telefon vízállósága azonban kiábrándító. Ettől függetlenül a végső vélemény teljesen pozitív, és a Motorola One Action-t mindenkinek ajánlják, aki valami extrára vágyik a megfizethető középkategóriás telefonok világában.

A GadgetsNow bánata a Motorola One Action kialakítása. Sajnálják, hogy a gyártó nem rukkolt elő valami eredetibb újítással, mint az előző One Vision kialakítása. A telefon legfigyelemreméltóbb újítása, a széles látószögű videók készítése, miközben a telefont álló helyzetben tartjuk, az értékelő szerint teljesen intuitív és könnyen használható funkció. A így készített videók és fényképek minősége nagyon jó (a 4K-s minőség nagy plusz). Szintén dicséretes a kiváló képstabilizáció, amely feljogosítja a telefont az akciókamera név használatára. A GadgetsNow értékelője szerint a 21: 9-es képarány kissé felesleges, mert nem sok előnyt nyújt a felhasználó számára.

A Motorola One Action és Motorola One Vision összehasonlítása

A Motorola One Action 10,000 Ft.-al olcsóbban kapható, kék vagy fehér színben. Az alábbi táblázat a két modellt hasonlítja össze.

Funkció/Modell Motorola One Action Motorola One Vision
A kijelző átmérője 6,3" 6,3"
A kijelző felbontása és típusa 2 520 × 1 080 px, IPS 2 520 × 1 080 px, IPS
Képarány 21 : 9 19,5 : 9
Pixelsűrűség 432 ppi 432 ppi
Selfie kamera (köralakú) (köralakú)
A Telefon és a kijelző aránya 82,5 % 82,5 %
Processzor Samsung Exynos 9609 Samsung Exynos 9609
RAM 4 GB 4 GB
Belső memória 128 GB, microSD (až 512 GB) 128 GB, microSD (až 1 TB)
Operációs rendszer Android 9 Pie, Android One Android 9 Pie, Android One
Hátsó kamera 12 Mpx (f/1,8) + 5 Mpx + 16 Mpx (f/2,2) 48 Mpx (f/1,7) + 5 Mpx (f/2,2)
Elülső kamera 12 Mpx (f/2,0) 25 Mpx (f/2,2)
Akkumulátor 3 500 mAh 3 500 mAh
USB-C
3,5 mm audio csatlakozó
Méretek 160,1 × 71,2 × 9,2 mm 160,1 × 71,2 × 8,7 mm
Tömeg 176 g 180 g
Fogyasztói ár 94 790 Ft. 104 990 Ft.

* Az árak 2019. augusztus 30-tól érvényesek  Vadonatúj One Action modelljével a Motorola izgalmas célcsoportot céloz meg az adrenalin és az akció szerelmesei személyében. Felszabadítja a kezeiket (és egy kis helyet a hátizsákjukban), azzal, hogy a cég két népszerű eszközt, egy akciókamerát és egy mobiltelefont varázsolt egyetlen kényelmes és kiválóan használható eszközzé. És az eredmény egyáltalán nem néz ki rosszul.

  Motorola One Zoom, szürke
  Mobiltelefon - 6,39"-es kijelző, 2340 × 1080, AMOLED kijelző, 8 magos Qualcomm Snapdragon 675 processzor, 4 GB RAM, 128 GB belső tárhely, akár 512 GB kapacitású Micro SD, 48 Mpx felbontású (f/1,7) + 8 Mpx felbontású (f/2,4) + 16 Mpx felbontású (f/2,2) + 5 Mpx felbontású (f/2,2), hátlapi kamera, optikai zoommal, 25 Mpx felbontású előlapi kamera, optikai képstabilizátor, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), Jack (3,5mm), USB-C, ujjlenyomat-olvasó a kijelzőn, hibrid, kártyafüggetlen, gyorstöltés 15W, 4000 mAh kapacitású akkumulátor, Android 9,0 Pie,

  105 690 Ft áfa nélkül 83 220 Ft
  Kosárba
  Átvehető: holnap 15:45-tól
  Szállításra kész > 5 db
  Termékkód: SMTR5036b1
  Motorola One Dual SIM fehér
  Mobiltelefon - 5,9"-es kijelző, 1520 × 720, IPS kijelző, 8 magos Qualcomm Snapdragon 625 processzor, 4 GB RAM, 64 GB belső tárhely, akár 256 GB kapacitású Micro SDXC, 13 Mpx felbontású (f/2) + 2 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, 8 Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), Jack (3,5mm), USB-C, ujjlenyomat-olvasó, dual + SD, kártyafüggetlen, gyorstöltés 15W, 3000 mAh kapacitású akkumulátor, Android 8,1 Oreo,

  -4% 60 090 Ft
  57 690 Ft áfa nélkül 45 430 Ft
  Kosárba
  Átvehető: holnap 15:45-tól
  Utolsó 2 termék a raktáron
  Termékkód: SMTR5029b2
  Motorola Moto G7 Power, fekete - Mobiltelefon
  Több, mint98%Megbízhatóság
  Motorola Moto G7 Power, fekete
  Mobiltelefon - 6,2"-es kijelző, 1570 × 720, IPS kijelző, 8 magos Qualcomm Snapdragon 632 processzor, 4 GB RAM, 64 GB belső tárhely, akár 512 GB kapacitású Micro SD, 12 Mpx felbontású (f/2), hátlapi kamera, 8 Mpx felbontású előlapi kamera, elektronikus képstabilizátor, GPS, Glonass, 4G (LTE), Jack (3,5mm), USB-C, ujjlenyomat-olvasó, dual + SD, kártyafüggetlen, gyorstöltés 15W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, Android 9,0 Pie,

  54 190 Ft áfa nélkül 42 670 Ft
  Kosárba
  Átvehető: kedd 7.14. 15:45-tól
  Szállításra kész > 5 db
  Termékkód: SMTR5031b1
  Motorola Moto G8 Plus, kék - Mobiltelefon
  -10%
  Motorola Moto G8 Plus, kék
  Mobiltelefon - 6,3"-es kijelző, 2280 × 1080, IPS kijelző, 8 magos Qualcomm Snapdragon 665 processzor, 4 GB RAM, 64 GB belső tárhely, akár 512 GB kapacitású Micro SD, 48 Mpx felbontású (f/1,7) + 16 Mpx felbontású (f/2,2) + 5 Mpx felbontású, hátlapi kamera, 25 Mpx felbontású előlapi kamera, elektronikus képstabilizátor, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), Jack (3,5mm), USB-C, ujjlenyomat-olvasó, dual SIM, kártyafüggetlen, gyorstöltés 15W, 4000 mAh kapacitású akkumulátor, Android 9,0 Pie,

  -10% 82 990 Ft
  75 090 Ft áfa nélkül 59 130 Ft
  Kosárba
  Átvehető: holnap 8:00-tól
  Szállításra kész > 5 db
  Termékkód: SMTR5038b2
  Motorola Moto G8 Plus, piros - Mobiltelefon
  -10%
  Több, mint98%Megbízhatóság
  Motorola Moto G8 Plus, piros
  Mobiltelefon - 6,3"-es kijelző, 2280 × 1080, LTPS kijelző, 8 magos Qualcomm Snapdragon 665 processzor, 4 GB RAM, 64 GB belső tárhely, akár 512 GB kapacitású Micro SD, 48 Mpx felbontású (f/1,7) + 16 Mpx felbontású (f/2,2) + 5 Mpx felbontású (f/2,2), hátlapi kamera, 25 Mpx felbontású előlapi kamera, elektronikus képstabilizátor, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), Jack (3,5mm), USB-C, ujjlenyomat-olvasó, dual SIM, kártyafüggetlen, gyorstöltés 15W, 4000 mAh kapacitású akkumulátor, Android 9,0 Pie,

  -10% 82 990 Ft
  75 090 Ft áfa nélkül 59 130 Ft
  Kosárba
  Átvehető: holnap 8:00-tól
  Szállításra kész > 5 db
  Termékkód: SMTR5038b1
  0
  Nyomtatás
  Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
  Szállítás ide:
  WEB15
  25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
  3 millió megrendelés évente
  a vásárlók 98% visszatérõ
  Több infó
  Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
  06-1-701-1111
  Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
  Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
  Kérjük, add meg a telefonszámodat:
  Keress minket