Termékkatalógus

Telefon tok – recenzió, teszt

A nagy telefontok teszt (ÁTTEKINTÉS): Melyik éri meg?

Teszt

Aktualizálva • Szerző: Matěj Toul

Ha mobiltelefon tokot keresel, akkor jól át kell gondolnod a dolgot. Ebben az összehasonlító tesztben több vezető tok márkát megvizsgáltunk a saját kínálatunkból, és termékeiket több szempontból hasonlítottuk össze. A Samsung Galaxy A52 5G készülékkel elemeztük, hogyan teljesítenek az ergonómia, dizájn és a kiegészítő funkciók szintjén. Az eredményeket a következő bekezdésekben olvashatod.

Mobiltelefon tokok összehasonlító tesztje (RECENZIÓ) – TARTALOM

  1. Mire jó a telefontok?
  2. Öt különböző gyártó tokjai indultak a versenyben
  3. Néhány gyártó már a csomagolással is előnybe tud kerülni
  4. A mobiltok felhelyezése és levétele nem nagy tudomány
  5. A mobiltelefon tokok kivágásai mindig pontosan illeszkedjenek
  6. A teló tok megjelenése sokak számára meghatározó tényező
  7. A telefontok összehasonlító teszt összefoglalása

Mire jó a telefontok?

Számos oka van annak, hogy tokot szeretne valaki a mobiltelefonjára. Első és legfontosabb természetesen a védelem. A tok védi a telefont az eséstől, ütésektől és egyéb helyzetektől, amelyek gyakran a mobiltelefon károsodásához vezetnek. De lehet, hogy esztétikai okokból szeretnél mobiltokot - ez nagy hatással van az egész eszköz megjelenésére, és ha valami nem tetszik a telefonodon, a tok gyors és költséghatékony módja annak megváltoztatására. Egy másik ok a praktikum. Egyes borítók további funkciókkal rendelkeznek, mint például egy állvány, hely a bankkártyáknak, érméknek stb.

i A mobil tokok gyakori anyaga a TPU. A rövidítés a termoplasztikus poliuretánra utal - egy olyan anyag, amely a rugalmasság és a szilárdság kiváló kombinációjával rendelkezik. A TPU mobiltok megfelelő védelmet nyújt az ütésekkel szemben, és nem is kerül sokba.

Öt különböző gyártó tokjai indultak a versenyben

Az összehasonlító teszt legnagyobb hozzáadott értéke céljából egy vagy több tokot választottunk összesen öt különböző gyártótól. A nagyobb áttekinthetőség érdekében a borítókat három kategóriába osztottuk. Átlátszó gumis TPU tokok, kemény tokok gyakran vonzó kivitelben és a funkcionalitásra összpontosító flip tokok. A TPU átlátszó tokokból ezeket a változatokat nézzük meg:

A kemény tokok leggyakrabban, de nem kizárólag műanyagból készülnek. A következőket választottuk ki a tesztre:

A flip tokok a funkcionalitásra összpontosítanak. Ezt a két modellt hasonlítottuk össze:

Néhány gyártó már a csomagolással is előnybe kerül

Míg a legtöbb gyártó egyszerűen a tokot műanyag (vagy az AlzaGuard Crystal Clear esetében papír) csomagolásba helyezi, egyesek bónuszokat is kínálnak mellé. Tapasztalataink szerint ez nem olyan dolog, ami közvetlenül eladná a tokot, ugyanakkor kellemes meglepetés lehet. Például a Spigen Liquid Crystal tokban volt egy tisztító kendő, a Nillkin Frostedben pedig egy külön telefontartó állvány.

AlzaGuard tok papír csomagolás Spigen tok csomagolás törlőkendővel Nillkin Frosted állvány a csomagolásban
Egyes gyártók a kicsomagolás után azonnal meg akarják ragadni az ügyfeleket, például a papír csomagolással, tisztító kendővel vagy állvánnyal.

A mobiltok felhelyezése és levétele nem nagy tudomány

Valószínűleg legalább egyszer már raktál fel mobiltokot. Ha pedig nem, akkor sincs miért aggódnod, a telepítés gyors és egyszerű, nem kell sehol sem erőlködnöd vagy ilyesmi. Legalábbis ez volt a helyzet minden tesztelt tok esetében. Ugyanolyan egyszerű lepattintani a teló tokot, bár itt kisebb problémákkal találkoztunk a Nillkin Frosted esetében. Ez a kemény borítás valóban jól megtartja a telefont, ami nem baj - éppen ellenkezőleg. De ha le akarod venni, számíts rá, hogy egy ideig küszködni fogsz vele.

A mobiltelefon tokok kivágásai mindig pontosan illeszkedjenek

Ami az egyes tokok kidolgozását illeti, a gyártók dicséretet érdemelnek. A portok és a gombok kivágásai mindig pontosan illeszkednek, vagy a gyártó más kreatív módon oldotta meg a problémát. Például az AlzaGuard Premium Leather teljesen alárendelte a helyet a portoknak és a gomboknak. Ami a tokok közötti néhány különbséget illeti, az a kamerasziget nyílása körül volt. Míg a legtöbb gyártó a nagyobb kivágást választotta, egy méretes szabadon hagyott résszel a kamerához, az AlzaGuard Crystal Clear és az Epico Silk Matt burkolatok rásimultak a kameraszigetre, és a nyílások közvetlenül csak az objektívet hagyták fedetlenül.

i Az összes borítót a Samsung Galaxy A52 5G okostelefonon teszteltük. A telefon értékelését itt olvashatod: Samsung Galaxy A52 5G (ÉRTÉKELÉS): a fejlesztések a középső osztály élére emelik.

A teló tok megjelenése sokak számára meghatározó tényező

A dizájn a mobil tokok egyik legfontosabb szempontja. Ha tetszik maga a telefon kinézete, akkor valószínűleg egy átlátszó TPU tokra vágysz, amely ezt kiemeli. Ha azonban megváltoztatni vagy javítani szeretnéd okostelefonod megjelenését, akkor különféle formatervek és anyagok közül választhatsz. A minimalista dizájnt vagy valami kreatívabbat szeretnél? A puha vagy kemény tokot részesíted előnyben? Minden tesztelt mobiltok átlátszó vagy fekete. A kínálatban azonban sokféle színű tok található.

Spigen Liquid Crystal Clear

Spigen Liquid Crystal Clear A52 tok egyszerűen remek egy remek átlátszó tok. Az átlátszó telefontok kialakításán nem sokat kell gondolkodni, de találsz egy további funkciót, amely megkülönbözteti a többitől. Ez a szabadalmaztatott Air Cushion technológia, amelynek köszönhetően a burkolat sarkai kissé jobban megemelkednek, és így jobban ellenállnak az eséseknek. Ezenkívül maga a tokon található légpárna is elég érdekesnek tűnik. A tok általánosságban elég masszívnak tűnik.

Spigen Crystal Clear dizájn Spigen Crystal Clear portok Spigen Crystal Clear gombok Spigen Crystal Clear gombok
A Spigen Liquid Crystal Clear A52 mobil tokot az Air Cushion védelmi technológia különbözteti meg a többitől.

Fixed Skin

A Fixed Skin A52 tok főként vékonyságával lepett meg. Ha a kezedbe veszed, szinte úgy viselkedik, mint a zselé, és nem mint a gumi. Valószínűleg ennek köszönhetően nagyon könnyű feltenni a telefonra, és nagyon szépen megmarad rajta.

Fixed Skin dizájn Fixed Skin portok Fixed Skin gombok
A Fixed Skin meglepően puha mobil tok, átlátszó TPU-ból.

Fixed Clear Slim

A Fixed Clear Slim A52 tok egyike a hagyományos TPU védőtokok egyike. A fotómodul kissé magasított védelmet kapott (jobb védelem a lencsék kopása ellen, ha az asztalra kerül). Nincs semmi hibája a toknak, de semmi kiemelésre érdemes sincs rajta. Röviden: az arany középút.

Fixed Clear Slim dizájn Fixed Clear Slim portok Fixed Clear Slim gombok
A Fixed Clear Slim semmi érdekeset nem kínál, de semmi rossz sincs benne. A nagy átlagot képviseli.

Epico Ronny Gloss Case

Az Epico Ronny Gloss Case A52 tok egy másik tesztelt TPU változat. A dizájn szempontjából főleg azért érdekes, mert nagy kivágásokkal rendelkezik a gombok számára. Körülbelül fél centiméterrel állnak ki oldalt. A gombok azonban gond nélkül működnek, és maga a borító is nagyon jól tart.

Epico Ronny Gloss dizájn Epico Ronny Gloss portok Epico Ronny Gloss gombok
Az Epico Ronny Gloss Case is egy újabb átlagos tok, ami nem sok panaszra vagy dicséretre ad okot.
i Az átlátszó és a színes TPU tokok pontosan ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkeznek, tehát csak rajtad múlik, hogy a telefonod vagy a borító gyártójának dizájnja tetszik-e jobban.

Epico Carbon

Az első tesztelt TPU tok, amely kissé más dizájnt kínál, az Epico Carbon A52 tok. A korábbi borítóktól eltérően a Carbon nem átlátszó, hanem fekete. És ráadásul a toknak is érdekes textúrája van, amely felülete nagy részében a csiszolt acélt utánozza, ami nagyon kellemes tapintású. Felül és alul a karbon mintát utánzó textúrát láthatunk, ami a tok nevét is adja.

Epico Carbon dizájn Epico Carbon portok Epico Carbon gombok
Az Epico Carbon nagyon érdekes dizájnt kínál. A csiszolt acél textúrája kellemes tapintású, és a karbon felület utánzásával a tok nagyon elegánsnak tűnik.

Epico Silk Matt

Az Epico Silk Matt A52TPU tok valamivel minimalistább megközelítést választott. Ez is fekete, de textúra nélkül. Ez egyszerűen egy egyszínű borító. Előnyei közé tartozik a fotómodul teljes lefedése. Az előző borítókkal ellentétben a fotómodulhoz nem egy nagy kivágást használ, hanem minden objektívhez és vakuhoz öt kicsi kivágást.

Epico Silk Matt dizájn Epico Silk Matt portok Epico Silk Matt gombok
Az Epico Silk Matt minimalista fekete kivitelt kínál kiegészítő kamerasziget-védelemmel.

AlzaGuard Crystal Clear

Ha átlátszó tokot szeretnél kivágásokkal a lencsékhez, akkor kedvelni fogod az AlzaGuard Crystal Clear A52 terméket. Ez megint egy átlátszó TPU tok, de továbbfejlesztett kameravédelemmel. Ezen felül, ha támogatni szeretnéd a környezetvédelmet, értékelheted a papír csomagolását.

AlzaGuard Crystal Clear dizájn AlzaGuard Crystal Clear portok AlzaGuard Crystal Clear gombok
Az AlzaGuard Crystal Clear kiegészítő védelmet nyújt a fotómodul számára, átlátszó kivitelben.

Spigen Thin Fit

A Spigen Thin Fit A52 tokkal eljutottunk a szilárd védőtokok közé. Először, egy minimalista dizájnnal kezdünk. A tok fekete, és a Spigen logón kívül semmi különlegeset nem kínál a dizájn szempontjából. De az egyszerűségben gyakran van az erő.

Spigen Thin Fit dizájn Spigen Thin Fit portok Spigen Thin Fit gombok
A tesztelt Spigen tokok közül az első egyszerű fekete kivitelű.

Spigen Tough Armor

A Spigen Tough Armor A52 tok az egyik nagyon strapabíró modell és ezt nem is fél megmutatni. Ennek a toknak a kialakítása ipari szempontból nagyon masszív, sokáig bírni fogja a gyűrődést. A felülete csúszásmentes, ezért kivételesen jó a kezedben tartani. Kellemes előny a közvetlenül a tokban helyet kapó állvány is, amely kissé túlzottan dől, de az állvány nagyon hasznos kiegészítő, amely megkülönbözteti a tokot a többitől.

Spigen Tough Armor dizájn Spigen Tough Armor portok Spigen Tough Armor gombok Spigen Tough Armor állvány
A Spigen Tough Armor tok messze a legnehezebb a teszteltek között. Beépített állvánnyal is rendelkezik.

Nillkin Frosted

Egy másik szilárd tok állvánnyal a Nillkin Frosted A52. Itt azonban a gyártó egy kicsit más megoldásra épített. Az állvány nem része a borítónak, a csomagolásban külön található meg. Egyrészt minden bizonnyal üdvözlendő kiegészítő, másrészt külön kiegészítőként nem túl praktikus. Semmilyen módon nincs rögzítve a burkolathoz, és a használat céljából külön kell hordozni, ezért fennáll a veszélye, hogy egyszerűen elveszíted. A Nillkin Frosted volt az egyetlen tok, amelyet valóban nehéz volt eltávolítani. Ugyanakkor ez azt mutatja, hogy nagyon jól tart.

Nillkin Frosted dizájn Nillkin Frosted portok Nillkin Frosted gombok Nillkin Frosted állvány
A Nillkin Frosted műanyag toknak külön állványa van a csomagolásban.
i A mobil tokok állványai kiválóan alkalmasak például olvasáshoz vagy filmnézéshez. Akkor is jó szolgáltatot teljesítenek, amikor az előlapi kamerával készítesz fényképeket vagy videókat a közösségi platformokra.

Fixed Story

A Fixed Story A52 tok szilikonból készült. Ennek köszönhetően kissé rugalmasabb, mint a többi tesztelt termék, és a szilikon is nagyon kellemes tapintású. A puha anyag jól tompítja az ütéseket is, így minden előfeltétele megvan a telefon leesés elleni védelmének.

Fixed Story dizájn Fixed Story portok Fixed Story gombok
A szilikon használatának köszönhetően a Fixed Story sokkal rugalmasabb, mint a többi tesztelt borító.

AlzaGuard Premium Leather

Az AlzaGuard Premium Leather sok szempontból különbözik a többitől. Először is anyagában. A műanyagtól és a szilikontól eltérően, amint a neve is mutatja, műbőrből készül. Nagyon kellemes tapintású és eleganciát kölcsönöz a mobiltelefonnak. A portok és a gombok kivágásának megoldásában is különbözik másoktól. Az AlzaGuard Premium Leather az egyes telefonelemek kivágásai helyett teljesen lefedi azokat.

AlzaGuard Premium Leather dizájn AlzaGuard Premium Leather portok AlzaGuard Premium Leather gombok
Az AlzaGuard Premium Leather a műbőr használatának köszönhetően exkluzív megjelenést kínál.

Epico Elite Flip Case

Az Epico Elite Flip Case az ún. flip tokok első tesztelt képviselője. Előnye, hogy a telefon hátulján kívül az előlapot is lefedi és gyakran több praktikus fejlesztés is megmutatkozik rajta. Az Epico Elite örömet szerez a kártyáknak és bankjegyeknek alkalmas zsebével, mágneses zárással vagy a borító állványként működő behajlításának lehetőségével. Mindez kellemes műbőr kivitelben. Magát a telefont ezután a fekete TPU tok belsejébe lehet helyezni.

Epico Elite Flip Case dizájn Epico Elite Flip Case zsebek Epico Elite Flip Case hurok Epico Elite Flip Case állvány
Az Epico Elite A52 flip tok ideális társ a funkcionalitást kedvelő felhasználók számára.

Fixed Opus New Edition

A Fixed Opus New Edition A52 tok nagyon hasonló jellegű. Ezenkívül a kártyák és bankjegyek zsebei, mágneses zárás és az állványba pozícionálás lehetősége is megvan nála. Azonban elsősorban megjelenésükben, de anyagukban is különböznek egymástól. Míg a külső borítás műbőrből készült, a gyártó a belső részéhez átlátszó TPU-t használt.

Fixed Opus dizájn Fixed Opus zsebek Fixed Opus mágnes Fixed Opus állvány
A Fixed Opus New Edition egy másik flip tok, ebben az esetben átlátszó TPU-ból készült belső borítással.

A mobil tokok összehasonlító tesztjének összefoglalása

Az összehasonlító teszt kimutatta, hogy egyértelműen egyetlen tok sem a legjobb vagy a legrosszabb. A választás során különös figyelmet fordíts az anyagra. Míg a műbőr általában kellemesebb tapintású és jobban tartja a telefont, de ezekért a tulajdonságokért mélyebben a zsebedbe kell nyúlnod. A középutat a TPU tokok jelentik, amelyek alapvető védelmet nyújtanak, minimális méretnövekedés mellett. Vedd figyelembe a tok belső oldalán található anyagot is. Míg a legtöbb gyártó egyáltalán nem foglalkozik a belső térrel, egyesek ugyanakkor kipárnázzák vagy tovább erősítik a tokokat. A kijelző és kamerasziget védelme szintén fontos szerepet játszhat a választásban. Minél masszívabb, annál kevésbé valószínű, hogy a telefon valamilyen durva felület miatt megkarcolódik a normál használat során.

A telefontok teszt összefoglalása
Minden tesztelt tok kínál valami pluszt, legyen az ár vagy felszereltség. A dizájn azonban nagyon szubjektív.
i Ez is érdekelhet
4,8 11×
Spigen Liquid Crystal Samsung Galaxy A52/ A52 5G / A52s átlátszó tok
Telefon tok - SAMSUNG Galaxy A52/A52 5G/A52s tok, anyaga TPU, puha, kivágások a csatlakozóknak és a gomboknak
5 890 Ft
Raktáron 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPICc488
4,9
Spigen Thin Fit Samsung Galaxy A52 / A52 5G / A52s fekete tok
Telefon tok - SAMSUNG Galaxy A52/A52 5G/A52s tok, anyaga TPU, puha, kivágások a csatlakozóknak és a gomboknak
9 990 Ft
Raktáron 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPICc492
4,5 12×
Spigen Tough Armor Samsung Galaxy A52 / A52 5G / A52s fekete tok
Telefon tok - SAMSUNG Galaxy A52/A52 5G/A52s tok, anyaga szilikon és műanyag, kemény, kivágások a csatlakozóknak és a gomboknak
11 590 Ft
Raktáron 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPICc494
4,7 50×
FIXED Opus New Edition Samsung Galaxy A52 / A52 5G / A52s 5G fekete tok
Mobiltelefon tok - SAMSUNG Galaxy A52/A52 5G/A52s telefonokhoz, flipes, anyaga TPU és műbőr, kártyatartós, kijelző karcolás elleni védelme, beépített támaszték, mágneses záródás és kivágások a csatlakozóknak és a gomboknak
6 090 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PP899ve395
5,0
Epico Carbon Samsung Galaxy A52 / A52 5G / A52s fekete tok
Telefon tok - SAMSUNG Galaxy A52/A52 5G/A52s tok, anyaga TPU, puha, kivágások a csatlakozóknak és a gomboknak
2 890 Ft
Raktáron 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EPICO99b1301
4,3
Epico Ronny Gloss Case Samsung Galaxy A52 / A52 5G / A52s fehér átlátszó tok
Telefon tok - SAMSUNG Galaxy A52/A52 5G/A52s tok, anyaga TPU, puha, kivágások a csatlakozóknak és a gomboknak
2 590 Ft
Raktáron 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EPICO99b1309
4,4 37×
Nillkin Frosted Samsung Galaxy A52 fekete tok
Telefon tok - SAMSUNG Galaxy A52/A52 5G/A52s tok, anyaga műanyag, kemény, kivágások a csatlakozóknak és a gomboknak
1 600 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: SB820a452
4,8 38×
FIXED Samsung Galaxy A52 / A52 5G / A52s átlátszó tok
Telefon tok - SAMSUNG Galaxy A52/A52 5G/A52s tok, anyaga TPU, puha, vezeték nélküli töltéssel kompatibilis, kivágások a csatlakozóknak és a gomboknak
1 690 Ft
Raktáron > 20 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PP930b466
4,8
FIXED Skin Samsung Galaxy A52 / A52 5G / A52s átlátszó tok
Telefon tok - SAMSUNG Galaxy A52/A52 5G/A52s tok, anyaga TPU, puha, vezeték nélküli töltéssel kompatibilis, kivágások a csatlakozóknak és a gomboknak
Leárazás -22 %
3 190 Ft 4 090 Ft
Raktáron 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PP930b475
4,7 96×
AlzaGuard Crystal Clear TPU Case Samsung Galaxy A52 / A52 5G / A52s tok
Telefon tok - SAMSUNG Galaxy A52/A52 5G/A52s tok, anyaga TPU, ellenálló és puha, könnyen felhelyezhető és levehető, kamerasziget védelem, vezeték nélküli töltéssel kompatibilis, kivágások a csatlakozóknak és a gomboknak, vastagsága 1 mm
Szuper ár
2 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AGDPCT0110
4,8 787×
iPhone 13 128 GB fehér
Mobiltelefon - 6,1"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2532 × 1170 felbontással, 4 GB RAM, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A15 Bionic processzor, kameramodul: 12Mpx (f/1,6) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, Lightning port csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés 15W, 3240 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2021, iOS operációs rendszer
249 690 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI036b1
Nyomtatás
P-DC1-WEB05
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ