Akvizice ApF HU Akvizice ApF HU

Nothing Phone (2) (TESZT): a világítós, elegáns készülék még jobb teljesítménnyel, kijelzővel és kamerával büszkélkedhet

Termékkatalógus

Nothing Phone (2), teszt

Nothing Phone (2) (TESZT): a világítós, elegáns készülék még jobb teljesítménnyel, kijelzővel és kamerával büszkélkedhet

Teszt

Aktualizálva • Szerző: Ondřej Chabr

A világítós telefon második iterációja, így írhatnánk le annak a mobiltelefonnak az legújabb generációját, amely tavaly viharként söpört végig a világon. A forradalmi hajlítható konstrukciók korában a hátlapon megjelenő fényjáték kétségtelenül példátlan, fantáziadús és őszintén szólva hasznos is. Megvizsgáltuk az új Nothing Phone (2) okostelefont, észrevételeink az alábbi sorokban olvashatók.

Nothing Phone (2) – TARTALOM

 1. A Nothing-nak van mire építkeznie, ugyanakkor még nincs sok tapasztalata
 2. Enyhe méretnövekedés, az átlátszó hátlap pedig fejlettebb fényjátékot takar
 3. A Nothing Phone (2) kijelzője nagyobb, LTPO technológiát használ a hatékonyabb működéshez
 4. A Nothing operációs rendszer erős alkatrészekkel dolgozik, a Glyph még többet tud
 5. Az 50 Mpx-es kamerapáros igazán sokoldalú, a Nothing Phone (2) még jobb szelfiket lő
 6. Nem könnyű hasonló áron méltő ellenfelet találni a Nothing Phone (2)-nek
 7. A Nothing Phone (2) további hasznos funkciókkal egészíti ki a bevált alapokat
 8. Amit korábban a Nothing Phone (2)-ről írtunk

A Nothing-nak van mire építkeznie, ugyanakkor még nincs sok tapasztalata

Amint az első Nothing Phone 2022-ben piacra került, azonnal feltűnést keltett. Egy olyan időszakban, amikor a telefonoknak változtatniuk kell a tervezési elveiken, hogy lenyűgözzenek és kitűnjenek az egyforma készülékek sorából, a Nothing revelációként jelent meg. Maradt a megszokott dizájnnál, de átlátszó hátlappal egészítette azt ki, amely alatt adaptív fényelemek rejtőznek. És ez igencsak jól sikerült neki.

Nothing Phone (2), teszt, Nothing Phone (1) összehasonlítás
Az új Nothing Phone (2) és a debütáló Nothing Phone (1) fényelemeinek összehasonlítása. Forrás: nothing.tech

Ez a gyártó egy kicsit másképp csinálja a dolgokat. A Nothing jól megválasztotta az ismertetőjegyeit. Ezek az egyedi betűtípus és a kontrasztos színek, például a fehér és a fekete. Ezeket leggyakrabban a piros szín egészíti ki. A telefonok mellett a Nothing kínálatában fülhallgatók is szerepelnek. Nem meglepő módon a márkára azonnal felfigyelt a közönség. Vannak, akik nem tudnak betelni ezekkel a termékekkel, mások inkább a konkurenciát részesítik előnyben. Akárhogy is, egy év elteltével egy ígéretesnek tűnő okostelefon új generációja, a Nothing Phone (2) áll most előttünk.

Nothing Phone (2), teszt, Nothing Ear (2) fülhallgató Nothing Phone (2), teszt, Nothing Ear (stick) fülhallgató
Nothing Ear (2) és Nothing Ear (stick) fülhallgató. Forrás: nothing.tech

Az első generáció bevált koncepciójára épül. A gyártó már az első próbálkozással is nagyot robbantott, így ezúttal nem akart semmit sem jelentősen átdolgozni. Mégis, a Nothing Phone (2) esetében valami rendhagyó, szemet gyönyörködtető, a korábban felállított szabályokat könnyedén felrúgó dolog áll előttünk. A hajlítható telefonokhoz képest azonban ez nem megy semminek a rovására, ami sok vásárlónak tetszhet. Vessünk hát egy pillantást a telefonra.

Enyhe méretnövekedés, az átlátszó hátlap pedig fejlettebb fényjátékot takar

A Nothing Phone (1) még nem volt a kezemben, így összehasonlítani sem igazán tudom a két modellt. Azonban azonnal megkedveltem a brit márka második generációs okostelefonját. Ez nagyrészt a hátlap kellemes tapintásának köszönhető. Bár a hátlapot tartós Gorilla Glass 5 borítja, határozottan nem érzem üvegnek. Úgy tűnik, mintha a világítóelemek csoportja átlátszó műanyag alá lenne rejtve. A szélek is szépen íveltek.

i

A Nothing Phone (2) hátlapja nem a szó szoros értelmében átlátszó, mivel nem látjuk a belső alkatrészeket. Ezek biztonságosan el vannak rejtve egy másik, érdekesen kialakított réteg alá, de a Phone (2) számomra így is fedetlenül és díszítetlenül néz ki. Egyedül a két kamerakivágás és az apró mikrofonmélyedés bontja meg a felületet.

A Nothing Phone (2) nem fekszik túl jól a kézben. A sima üveg és a hátlap ívelt élei miatt tok nélkül lassan lefelé halad a tenyérben, és fennáll a veszélye, hogy ki is csúszik belőle. Ugyanakkor nehéz arra gondolni, hogy az egész fényjátékot tokba rejtsük. Szerencsére a tartozékgyártók ezt szem előtt tartják. Így a kapható tokokon a fénycsíkok számára lyukak vannak fenntartva. Alternatív megoldásként beszerezhetsz egy átlátszó tokot is. Az élek tiszteletben tartják a trendet, teljesen egyenesek és masszívnak tűnnek.

Nothing Phone (2), teszt, előd Nothing Phone (2), teszt, hátlap
A Nothing Phone (2) teljesen egyenes előlapját védőfólia fedi, míg a hátlap kissé kiemelkedik és oldalra hajol. A Gorilla Glass tapintásra inkább műanyagnak tűnik.

Az oldalak azt a benyomást keltik, hogy a Nothing Phone (2) dizájnja közel áll az új iPhone-okhoz. Az antennát rejtő műanyagdarab több helyet is metszi az alumíniumkeretet. A jobb oldalon egy hosszúkás bekapcsológomb, a bal oldalon osztott hangerőgombok találhatók. Alul, az USB-C csatlakozó mellett találjuk a mikrofont, a hangszórót és a SIM-kártyatartót.

Nothing Phone (2), teszt, Gorilla Glass Nothing Phone (2), teszt, alsó él
A Nothing Phone (2) lapos alumínium oldalait több helyen szürke foltok szakítják meg, egyébként a gombok tapinásra is nagyon jól felismerhetők.

A Nothing Phone (2) kijelzője nagyobb, LTPO technológiát használ a hatékonyabb működéshez

A Nothing Phone (2) előlapja sík felületű, így némileg eltér a hátlaptól. A nagy OLED kijelzőt meglehetősen vékony keret veszi körül, és ez a keret sem dől el az oldalak felé. Az előlapra a szélekig gyárilag védőfóliát ragasztottak. Így nem kell aggódnod a panel állapota miatt, amikor kiveszed a dobozból. A fólia csak a szelfikamerát hagyja szabadon.

Nothing Phone (2), teszt, fólia a kijelzőn
A Nothing Phone (2) kijelzője nagyobb maximális fényerővel rendelkezik, és a kijelző frekvenciája mostantól akár 1 Hz-re is lecsökkenthető.

Ami magát a Nothing Phone (2) kijelzőjét és annak tulajdonságait illeti, az OLED panel gondoskodik a merész színekről és a élethű feketékrők. A panel emellett tipikus Full HD+ felbontást kapott. Bár a képátló kissé nőtt a legutóbbi modell óta, a felbontás alig változott. Amit érdemes kiemelni, az az LTPO technológia. Ennek köszönhetően a frekvencia adaptívan mozog 1 Hz és maximum 120 Hz között. A maximális fényerő elérheti akár az 1600 nittet.

A Nothing operációs rendszer erős alkatrészekkel dolgozik, a Glyph még többet tud

A gyártó nem a Snapdragon processzorok jelenlegi királyát szerelte bele a Nothing Phone (2) okostelefonba, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy ezzel egyből el is dőlt a konkurenciával vívott teljesítményharc.

A második generációs Nothing Phone (2) a Snapdragon 8+ Gen 1-re támaszkodik, amely a 8 magjával és az akár 3 GHz-es órajelével kiváló reakciókészséget ígér. Ezt csak tovább erősíti a bőséges 12 GB RAM. A hatékonyabb 4 nm-es gyártási folyamat viszont hozzájárul az akkumulátor üzemidejéhez is. Vásárláskor 256 és 512 GB-os tárhelykapacitások közül választhatsz.

A teljesítmény ebben az esetben nem arra pályázik, hogy betörjön a piac legjobb teljesítményű telefonjai közé. A Geekbench tesztelés eredménye azonban egyáltalán nem rossz. A mobiljátékoknak is teret ad. Az Android alapú operációs rendszer a Nothing OS 2.0 nevet viseli. A rendszerben található widgetek interaktívak, és választhatunk az ikonokkal ellátott mappák elrendezései közül is. Személy szerint én elvesztem a natív fekete-fehér ikonmegjelenítésben, szerencsére könnyen át lehet állítani színesre.

i

Okostelefon gyerekeknek karácsonyra – Melyiket érdemes választani?

Első ránézésre a Glyph világítási környezete nem sokat változott az első modellhez képest. A háttérvilágítás általános formája kisebb dolgoktól eltekintve megmaradt, de összességében egy összetettebb rendszert kaptunk. Az eredeti 12 fényzóna helyett 33 áll készenlétben. A hangerő és a visszaszámlálás megjelenítésekor a csík még finomabban bánik a fénnyel. Sajnos a beállításokban a hangok kiválasztásakor a fények váltásakor gyakran akadozott a kezelőfelület.

Nothing Phone (2), teszt, Glyph odpočet Nothing Phone (2), teszt, Glyph
A Glyph vizuális időzítőként is szolgál, mely során a fénysáv fokozatosan elhalványul. Ez azonban nem teljesen zökkenőmentes, csupán kialszanak az egyes LED-ek. Így világít a Nothing Phone (2) hátlapja, amikor a kamera világítása aktiválódik.

A kijelző alatti ujjlenyomat-olvasó megbízhatóan működött, bár láttam már gyorsabbakat is. A kijelzőn kikapcsolt állapotában időnként felvillan az a kör, ahová az ujjat kell helyezni. Akinek nem kényelmes az ujjlenyomat, természetesen használhatja az arcfelismerést is.

Nothing Phone (2), teszt, csomag tartalma Nothing Phone (2), teszt, kábel és SIM-tű
A Nothing Phone (2) dobozát a gyártó a fenntarthatóság jegyében tervezte meg. Minden újrahasznosítható anyagokból készült.

A Nothing azzal büszkélkedhet, hogy a Phone (2) már egy órán belül feltölthető. Az akkumulátor kapacitását kissé megnövelték, így az most már 4700 mAh-s. A vezetékes töltési teljesítmény viszont 45 W-ra nőtt. A csomagban nincs adapter, csak egy kábel. Ahogy a hátlapi dizájn is sugallja, vezeték nélküli töltés természetesen van a telefonban, de ezen a téren nincs előrelépés, továbbra is 15 W-tal tudja kezelni. 5 W-tal fordított töltésre is képes, így életet lehelhetsz vele más termékekbe is, például a fülhallgatódba.

Az 50 Mpx-es kamerapáros igazán sokoldalú, a Nothing Phone (2) még jobb szelfiket lő

Magasak az elvárások a jó kamerafelvételekkel szemben. A legelső Nothing Phone egyáltalán nem lőtt rosszul, mindegyik kamerájával jó eredményeket kaphattunk. A Nothing Phone (2) megtartja mindkettőnél a nagy 50 Mpx-es felbontást, amivel már olyan dolgokat is lehet csinálni, mint a pixelek egyesítése. Persze alapból, ahogy az lenni szokott, a képek nem érik el a maximális méretet, hanem maradnak 12,6 Mpx-nél. A 2x-es digitális zoom gomb is jelen van.

Nothing Phone (2), teszt, fotómodul
A kamerák lencséi a felület fölé nyúlnak, a másodlagos megvilágító dióda nem domborodik ki.

Lenyűgözött a Nothing Phone (2) főkamerája. Bármilyenek is voltak a körülmények, a telefon megbirkózott velük, így az eredményül kapott képek nem nélkülözik a kellő részletességet. A színmegfelelés nagyon természetes és valósághű. Azt sem mondhatnám, hogy a Nothing a magasabb és kellemesebb telítettség felé hajlik. A második kamera, a nagylátószögű, szintén hű színvisszaadást, megfelelően széles képkockát és csak minimális zajfoltokat mutat.

Nothing Phone (2), teszt, nappali fotó Nothing Phone (2), teszt, széles látószögű Nothing Phone (2), teszt, nappali fotó
Fotók egy hófehér napon. Ugyanarról a helyről és széles látószögből. Az opcionális vízjel nem túl egyértelmű, mivel a Nothing betűtípust használja.

A minap késő este egy fotózáson majdnem leesett az állam. Hogy a telefonok néha többet látnak, mint maga a fotós, az világos. De a Nothing Phone (2) bebizonyította, hogy még egy mindössze 2 másodperces rögzítéssel is képes annyi képi információt rögzíteni, amennyitől igazán kiemelkedő lesz a végeredmény. Ahhoz képest, hogy nem vártam volna túl sok részletet, az eredmény valóban parádés. Az alábbi felvétel kézből készült, nem volt szükség állványra. Ha vakura lenne szükség, használhatod a diódát, vagy megvilágíthatod a témát a teljes Glyph felülettel is.

Nothing Phone (2), teszt, éjszakai fotó Nothing Phone (2), teszt, homály Nothing Phone (2), teszt, éjjeli üzemmód
Nem kell aggódnod amiatt, hogy a Nothing Phone (2) készüléket esti fotózásra kell vinned. Ha szükséges, automatikusan bekapcsolódik az éjjeli üzemmód, ami valóban nagy változást hoz a jelenetbe.

A makró üzemmódot a Nothing Phone (2) kamerájának beállításaiban aktiválhatod. A telefon maga is jelzi, hogy a 4 cm-es távolság az ideális a fényképezéshez. A makró nem aktiválódik automatikusan, ha ráközelítesz. A képek vízjelének rögzítését a Nothing Phone jellegzetes kockás betűtípusával aktiválhatod. A maximális videóminőség eléri a 4K-t és a gyorsabb 60 fps-t, ami manapság már alapkövetelmény. A szelfikamera felbontása a duplájára, 32 megapixelre nőtt.

Nothing Phone (2), teszt, makró Nothing Phone (2), teszt, részletek
A kamera alkalmazás dedikált makró móddal rendelkezik. Az eredmények nem rosszak. Sok esetben a makró bekapcsolása nélkül is szép részleteket kaphatunk.

Nem könnyű hasonló áron méltő ellenfelet találni a Nothing Phone (2)-nek

Milyen telefont érdemes fontolóra venni, ha a Phone (2) nem igazán neked való? Hasonlítsuk össze a konkurenciával a hasonló funkciók alapján. A Nothing Phone (2) egyáltalán nem rossz, még árban sem. Ezért az árkategória megtartása mellett nem olyan könnyű hasonló telefont találni. Így, ha valamivel többet is hajlandó vagy kiadni egy telefonért, akkor például a zászlóshajós OnePlus 11 5G vagy a Motorola Edge 40 Pro jöhet szóba.

Bár a Samsung Galaxy S sorozat legújabb tagja a könnyebb változatok közé tartozik, a felhasználók túlnyomó többségének bőven elég lehet. A Samsung Galaxy S23 FE kompaktabb, a kisebb méretek magasságban is érezhetőek. Ugyanakkor a Samsung három kamerát pakolt bele. Jó pontot érdemel a 3x-os optikai zoomra képes teleobjektív.

A Nothing Phone (2) ezzel szemben részletesebb felbontású széles látószögű és szelfi felvételeket készít. A maga részéről a Phone (2) a gyorsabb töltéssel és a nagyobb RAM-mal nyerheti meg a rajongók tetszését, míg a Galaxy S23 FE a teljes IP68-as ellenállósággal.

Nothing Phone (2), konkurencia, Samsung Galaxy S23 FE
A Samsung Galaxy S23 FE azoknak szól, akik egy kiváló ár/teljesítmény arányú telefonra vágynak.

Ha hasonló méretű képátlóra vágysz, a Xiaomi 13T Pro is jó választás lehet. Egy nagyon jópofa telefon, amelyet mi magunk is leteszteltünk. A nagyméretű, finom felbontású kijelző a 144 Hz-es frekvenciának köszönhetően esélyes befutó a mobiljátékosok körében is. A Xiaomi egy Mediatek chipet épített be, amelyet a bőséges 12 GB RAM egészít ki.

Szintén egy 50 Mpx-es kamerával rendelkező telefonról van szó. A teleobjektív jelenléte előnyt jelent a Nothing Phone (2) készülékkel szemben, de ez csak 2-szeres nagyítást tesz lehetővé. A Nothing alul marad az akkumulátor kapacitásában és a vezetékes töltés sebességében, azonban a Xiaomi 13T Pro egyáltalán nem támogatja a vezeték nélküli töltést

Nothing Phone (2), konkurencia, Xiaomi 13T Pro
A Xiaomi 13T Pro kék változata műbőr hátlapot kapott.
Paraméterek/Modell Nothing Phone (2) Samsung Galaxy S23 FE Xiaomi 13T Pro
Kijelző 6,7" (20 : 9) 6,4" (19,5 : 9) 6,67" (20 : 9)
2 412 × 1 080 px, 394 ppi 2 340 × 1 080 px, 403 ppi 2 712 × 1 220 px, 446 ppi
OLED, 120 Hz AMOLED, 120 Hz AMOLED, 144 Hz
Hátlapi kamera fő: 50 Mpx, f/1,9, OIS, 4K video 60 fps
fő: 50 Mpx, f/1,8, OIS, 4K video 30 fps
fő: 50 Mpx, f/1,9, OIS, 8K video 24 fps
széleslátó: 50 Mpx, f/2,2, 114°
széleslátó: 12 Mpx, f/2,2, 123°
széleslátó: 12 Mpx, f/2,2

teleobjektív: 8 Mpx, f/2,4, 3× optikai zoom teleobjektív: 50 Mpx, f/1,9, 2× optikai zoom
Előlapi kamera 32 Mpx, f/2,5, Full HD video 30 fps
10 Mpx, f/2,4, Full HD video 30 fps
20 Mpx, f/2,2, Full HD video 30 fps
Lapkakészlet Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, 8magos Exynos 2200, 8magos Mediatek Dimensity 9200+, 8magos
GPU Adreno 730 Xclipse 920 ARM Immortalis-G715L
RAM 8/12 GB 8 GB 12 GB
Belső tárhely 128/256/512 GB 128/256 GB 256 GB
Operációs rendszer Android 13 Android 13 Android 13
5G támogatás
Akkumulátor 4 700 mAh 4 500 mAh 5 000 mAh
gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 45 W/15 W gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 25 W/15 W gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 120 W/-
USB-C
3,5 mm-es jack
Ellenállóság IP54 IP68 IP68
Méret 162,1 × 76,4 × 8,6 mm 158 × 76,5 × 8,2 mm 162,2 × 75,7 × 8,5 mm
Súly 201 g 209 g 206 g

A Nothing Phone (2) további hasznos funkciókkal egészíti ki a bevált alapokat

Nothing Phone (2); teszt

Nothing Phone (2)

Mobiltelefonok

A Nothing első generációs telefonját nem sokan kritizálták, éppen ellenkezőleg, sok rajongót szerzett magának. A Nothing idén nem volt túl nagy nyomás alatt, elég volt egy kicsit megfűszereznie a már jól bevált receptet. És pontosan ez is történt. A gyártó jobb kijelzőt rakott a Nothing Phone (2) készülékbe, és az összetettebb Glyph fénybeállítás is előrelépésnek számít. A rendszer az erős processzornak köszönhetően zökkenőmentesen fut, és könnyen testreszabható. A Nothing-nak sikerült javítania a töltési teljesítményen is. Legközelebb érdemes lenne egy harmadik, optikai zoomolásra képes érzékelőt is hozzáadni a tökéletes fotóbeállításhoz. Egyébként nem sok okunk van panaszra.

Előnyök

 • Tetszetős dizájn
 • Kifinomultabb Glyph
 • A Nothing OS nem kínál felesleges funkciókat
 • Minden körülmények között használható kamerák

Hátrányok

 • Még mindig hiányzik a teljes IP68-as ellenállóság
 • Értékeltem volna egy 2x optikai zoomot
i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

A Nothing márka idén egy nagyobb méretű és fejlettebb belső felszereltségű telefonra váltott. Egyesek számára ezek csak apró lépések, de lehet, hogy ezek az elkövetkezendő hatalmas lépések előhírnökei. Kíváncsi vagyok, hogy a márka jövője milyen irányba halad tovább, hiszen már másodjára bizonyította be, hogy igenis tud telefonokat gyártani.

Amit korábban a Nothing Phone (2)-ről írtunk

Aktualizálva • Szerző: Ondřej Chabr

Az első generációs modell a megjelenésekor nagy figyelmet kapott. Ritkán kerül bemutatásra egy ennyire egyedi telefon. A Nothing Phone valamire ráérzett, és sok rajongóra talált. Elkészült a sorozat folytatása, amelyet livestreamben mutatott be az alapító Carl Pei az internetes személyiséggel és Nothing befektetővel, Casey Neistattal. Milyen a következő generációs Nothing Phone (2)?

Nothing Phone (2), bemutató

Nothing Phone (2) (BEMUTATÓ) – TARTALOM

 1. A Nothing Phone (2) még többet hoz ki a Glyph háttérvilágításból
 2. A fényesebb, nagyobb képátlójú kijelzőt tartós Gorilla Glass borítja
 3. A Nothing Phone (2) nagyobb teljesítményű processzorral és gyorsabb töltéssel rendelkezik
 4. Első ránézésre a Nothing Phone (2) kamerái nem változtak, de pont az ellenkezője igaz
 5. A Nothing Phone (2)-ért a jobb funkciók miatt fizetünk felárat

A Nothing Phone (2) még többet hoz ki a Glyph háttérvilágításból

Az ikonikus átlátszó hátlap természetesen megmaradt. Az új generáció nem változtat jelentősen az általános megjelenésen, azon túl, hogy a szelfikamerát középre helyezi. A két üvegoldalt alumíniumkeret választja el egymástól. A Nothing Phone (2) azonban a kijelző miatt nagyobb, mint a Nothing Phone (1). Az új világítós telefon ismét kétféle színben kapható. Ezek kontraszt tekintetében szinte ellentétesek, azaz fehér és szürke.

Nothing Phone (2), dizájn Nothing Phone (2) vs Nothing Phone (1) - összehasonlítás
Az 1. generációs telefonhoz (1) képest több LED-es fénypanel és világosabb szürke árnyalat látható rajta. Forrás: nothing.tech

A Glyph háttérvilágítás az átlátszó üveg hátlap alatt rejtőzik, amely most már lekerekített élekkel rendelkezik, ami a kézbe vételkor észrevehető. Összesen 11 fénycsíkot kapott a Nothing Phone (2), az eredeti 5 helyett. A fényzónák száma is nőtt az eredeti 12-ről 33-ra.

A Nothing több értesítési lehetőséget dolgozott ki. A LED fokozatosan is elkezdhet világítani attól függően, hogy hogyan töltődik az akkumulátor, vagy hogyan halad a percek visszaszámlálása.

A fényesebb, nagyobb képátlójú kijelzőt tartós Gorilla Glass borítja

A Nothing Phone (2) valamivel nagyobb kijelzőt kapott, mely mostantól 6,7 hüvelykes képátlójú, ami csak egy kis ugrásnak számít. A felbontás maradt Full HD+, ami 394 ppi-t jelent. Az LTPO technológia felelős a dinamikus frekvenciaváltásért, amely 1 Hz és 120 Hz között váltakozhat. A nagyvonalú 1600 nittes fényerő szintén örömteli.

i

Az első generációról a következő cikkünkben olvashatsz: Nothing Phone (1) (TESZT): különleges és eredeti dizájn, emellett egy nagyszerű telefon

Az ujjlenyomat-olvasó klasszikus módon a kijelzőbe van ágyazva. Az OLED-panelnek köszönhetően az always-on technológia lehetővé teszi, hogy a kijelző bekapcsolása nélkül is láthasd az időt és az értesítéseket.

A Nothing Phone (2) nagyobb teljesítményű processzorral és gyorsabb töltéssel rendelkezik

A Nothing Phone (2) nem bízza a teljesítményt a véletlenre. A szíve a Snapdragon 8+ Gen 1, így a teljesítménynövekedés egyből érezhető. Ráadásul bőséges operatív memóriából sincs hiány, 8 és 12 GB közül lehet választani.

A Nothing OS 2.0-ban is történtek változások, és a Nothing csapata szerint a márka ezúttal valóban a Phone (2) kezelőszerveinek testreszabására koncentrálhatott. A vállalat 3 év támogatást ígér az új Android rendszerhez és 4 évnyi biztonsági javítást.

Nothing Phone (2), Nothing OS 2.0
A Nothing egy ikonikus betűtípussal és színkombinációval szabta testre az operációs rendszert. Forrás: nothing.tech

Az akkumulátor kapacitása nagyobb lett, ez 4700 mAh-t jelent. Az egyik legjobb hír a töltési teljesítmény növekedése, hiszen a Nothing Phone (2) akár 45 W-ig is tölthető. A 15 W-os vezeték nélküli és 5 W-os fordított töltési teljesítmény maradt a régi.

Első ránézésre a Nothing Phone (2) kamerái nem változtak, de pont az ellenkezője igaz

Az első generáció lehet, hogy feleslegesen sok kamerával büszkélkedhetett. De a felbontás nagy, így az eredményül kapott képek a szolid f/1.9-es rekeszértékkel kombinálva valószínűleg nem lesznek rosszak. A fő 50 Mpx-es érzékelő azonban új - a Sony IMX 890. Az ISP-nek köszönhetően a kamera több képadatot is képes rögzíteni. Az optikai képstabilizációt biztosan értékelni fogod felvételkészítés közben, ezt már az 1. generációs telefonban is láthattuk, és a változások között érdemes megemlíteni a jobb minőségű HDR-t is.

Nothing Phone (2), hátlapi kamera
A kamerák száma nem változott, de a képességeik igen. És persze a jó irányba. Forrás: nothing.tech

A második 50 MP-es, 114°-os látószögű, széles látószögű kamera makróként is funkcionál, az előlapi szelfikamera pedig megduplázza felbontását 32 MP-re. Videófelvételek készítésekor szintén az OIS-re támaszkodik, maximálisan 4K minőségben, másodpercenként 60 képkocka sebességgel.

A Nothing Phone (2)-ért a jobb funkciók miatt fizetünk felárat

A Nothing Phone (2) két színben és háromféle kapacitásban kapható, az első generációnál érezhetően magasabb áron.

És hogyan viszonyul papíron a Nothing Phone (1)-hez? Az alábbi táblázatban szemléltetjük.

Paraméterek/Modell Nothing Phone (2) Nothing Phone (1)
Kijelző 6,7" (20 : 9) 6,55" (20 : 9)
2 412 × 1 080 px, 394 ppi 2 400 × 1 080 px, 402 ppi
OLED, 120 Hz OLED, 120 Hz
Hátlapi kamera fő: 50 Mpx, f/1,9, OIS, 4K video 60 fps
fő: 50 Mpx, f/1,9, OIS, 4K video 30 fps
széleslátó: 50 Mpx, f/2,2, 114°
széleslátó: 50 Mpx, f/2,2, 114°
Előlapi kamerat 32 Mpx, f/2,5, Full HD video 30 fps
16 Mpx, f/2,5, Full HD video 30 fps
Lapkakészlet Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, 8magos Qualcomm Snapdragon 778G+, 8magos
GPU Adreno 730 Adreno 642L
RAM 8/12 GB 8/12 GB
Belső tárhely 128/256/512 GB 128/256 GB
Operációs rendszer Android 13 Android 12
5G támogatás
Akkumulátor 4 700 mAh 4 500 mAh
gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 45 W / 15 W gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 33 W / 15 W
USB-C
3,5 mm-es jack
Ellenállóság IP54 IP53
Hangzás sztereó, Dolby sztereó, Dolby
Méret 162,1 × 76,4 × 8,6 mm 159,2 × 75,8 × 8,3 mm
Súly 201 g 193 g
i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Az új Nothing Phone (2) tényleg magasabb szintre lépett. A cég nem változtatott a névjegyén, de a belsejébe egy nagyságrenddel erősebb telefon felszereltségét pakolták. Ez pedig érezhető áremelkedést hoz magával. Ennek ellenére a telefon könnyedén meg tudja védeni a pozícióját, mert tényleg nem sok minden hiányzik belőle.

       
4,9 69×
Nothing Phone (2) 12 GB/256 GB szürke
Mobiltelefon - 6,7"-es OLED kijelző 2412 × 1080 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, dual SIM, Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,88) fő kamera + 50Mpx széles látószögű, 32Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, gyorstöltés 45W, vezeték nélküli töltés 15W, 4700 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
239 990 Ft
Kérés esetén megrendeljük > 5 db
Várható 2024. 05. 02.
Termékkód: NOTHa05b1
4,9 69×
Nothing Phone (2) 12 GB/256 GB fehér
Mobiltelefon - 6,7"-es OLED kijelző 2412 × 1080 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, dual SIM, Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,88) fő kamera + 50Mpx széles látószögű, 32Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, gyorstöltés 45W, vezeték nélküli töltés 15W, 4700 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
239 990 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NOTHa05b2
Nothing Phone (2) 12 GB/512 GB szürke - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 69×
Nothing Phone (2) 12 GB/512 GB szürke
Mobiltelefon - 6,7"-es OLED kijelző 2412 × 1080 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 512 GB belső tárhely, dual SIM, Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,88) fő kamera + 50Mpx széles látószögű, 32Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, gyorstöltés 45W, vezeték nélküli töltés 15W, 4700 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
333 590 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: NOTHa05c1
Nothing Phone (2) 12 GB/512 GB fehér - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 69×
Nothing Phone (2) 12 GB/512 GB fehér
Mobiltelefon - 6,7"-es OLED kijelző 2412 × 1080 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 512 GB belső tárhely, dual SIM, Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,88) fő kamera + 50Mpx széles látószögű, 32Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, gyorstöltés 45W, vezeték nélküli töltés 15W, 4700 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
327 590 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: NOTHa05c2
4,7 143×
Nothing Phone (1) 8 + 256 GB fekete
Mobiltelefon - 6,55"-es OLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, dual SIM, Qualcomm Snapdragon 778G+ 5G processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,88) fő kamera + 50Mpx széles látószögű, 16Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, gyorstöltés 33W, vezeték nélküli töltés, 4500 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2022, Android operációs rendszer
161 100 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NOTHa03C2
4,8 19×
Samsung Galaxy S23 FE 8GB / 128GB Purple
Mobiltelefon - 6,4"-es AMOLED kijelző 2340 x 1080 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 128 GB belső tárhely, dual SIM, Samsung Exynos 2200 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,8) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 8Mpx teleobjektív, 10Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 25W, vezeték nélküli töltés 15W, 4500 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
257 890 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HSAMO0253b4
4,8 19×
Samsung Galaxy S23 FE 8GB / 128GB Cream
Mobiltelefon - 6,4"-es AMOLED kijelző 2340 x 1080 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 128 GB belső tárhely, dual SIM, Samsung Exynos 2200 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,8) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 8Mpx teleobjektív, 10Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 25W, vezeték nélküli töltés 15W, 4500 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
257 790 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HSAMO0253b1
4,8 19×
Samsung Galaxy S23 FE 8GB / 256GB Mint
Mobiltelefon - 6,4"-es AMOLED kijelző 2340 x 1080 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, dual SIM, Samsung Exynos 2200 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,8) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 8Mpx teleobjektív, 10Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 25W, vezeték nélküli töltés 15W, 4500 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
283 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HSAMO0253c2
4,8 19×
Samsung Galaxy S23 FE 8GB / 256GB Graphite
Mobiltelefon - 6,4"-es AMOLED kijelző 2340 x 1080 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, dual SIM, Samsung Exynos 2200 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,8) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 8Mpx teleobjektív, 10Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 25W, vezeték nélküli töltés 15W, 4500 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
281 190 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HSAMO0253c3
4,9 132×
Xiaomi 13T Pro 12 GB/512 GB Black
Mobiltelefon - 6,67"-es AMOLED kijelző 2712 × 1220 felbontással (144Hz), 12 GB RAM, 512 GB belső tárhely, Dual SIM + eSIM, MediaTek Dimensity 9200+ processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,9) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 50Mpx teleobjektív, 20Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 120W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
294 180 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HXI273b3
4,9 132×
Xiaomi 13T Pro 12 GB/512 GB Alpine Blue
Mobiltelefon - 6,67"-es AMOLED kijelző 2712 × 1220 felbontással (144Hz), 12 GB RAM, 512 GB belső tárhely, Dual SIM + eSIM, MediaTek Dimensity 9200+ processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,9) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 50Mpx teleobjektív, 20Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 120W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
294 180 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HXI273b1
Motorola Edge 40 Pro 12GB/256GB kék - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,5 10×
Motorola Edge 40 Pro 12GB/256GB kék
Mobiltelefon - 6,67"-es P-OLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (165Hz), 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, single + eSIM, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,8) fő kamera + 50Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 60Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 125W, vezeték nélküli töltés 15W, 4600 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
299 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SMTR522b2
4,5 10×
Motorola Edge 40 Pro 12GB/256GB fekete
Mobiltelefon - 6,67"-es P-OLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (165Hz), 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, single + eSIM, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,8) fő kamera + 50Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 60Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 125W, vezeték nélküli töltés 15W, 4600 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
279 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SMTR522b1
4,9 10×
Motorola Razr 40 8 GB/256 GB zöld
Mobiltelefon - 6,9"-es P-OLED kijelző 2640 × 1080 felbontással (144Hz), 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, single + eSIM, Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 processzor, kameramodul: 64Mpx (f/1,7) fő kamera + 13Mpx makró, 32Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, gyorstöltés 33W, vezeték nélküli töltés, 4200 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
249 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SMTR525b2
Oppo Reno10 Pro 5G 12 GB/256 GB szürke
Mobiltelefon - 6,7"-es AMOLED kijelző 2412 × 1080 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, dual SIM, Qualcomm Snapdragon 778G processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,8) fő kamera + 8Mpx széles látószögű + 32Mpx teleobjektív, 32Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP54 vízálló, gyorstöltés 80W, 4600 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
207 050 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OPP2014b1
Nyomtatás
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ