VIP BOOST LEGO VIP BOOST LEGO

A hangszórók (hangsugárzók) sávszélessége

A hangszórók sávszélessége azt jelzi, hogy hány részre (filter) oszlik az erősítő hangváltója, mielőtt a jel elérné a különálló hangszórót (átalakítót). A sávok száma azonban nem szükségszerűen egyedik meg a hangszórók számával (például, a kétutas rendszerek gyakran három hangszóróból állnak). Általánosságban elmondható, hogy a háromsávos hangszóró-rendszerek nem feltétlenül jobbak a kétutasoknál, és ez gyakran fordítva is igaz.

Autós hangszórók

Az autós hangszórók speciálisnak számítanak abból a szempontból, hogy kabinet nélkül, külön-külön kerülnek értékesítésre. Az autókban külön, számukra kialakított helyre kerülnek, leggyakrabban az első ajtókra, a műszerfalra, a csomagtartóba, stb.

Koaxális

Kivételt képeznek a két- vagy háromsávos hangszóró-rendszerek, amelyekben a magas- és esetlegesen a „középmagas” átalakítók a középbasszus egyik tengelyén foglalnak helyet (ebből ered a koaxális elnevezés). Az egész rendszer általában mindössze egy pár bemeneti csatlakozóból áll, amelyben a különálló kábelek és a közép-mély és a magas átalakítókhoz vezetnek.

A magas- és a középtartományú átalakítottak szemben legalább egy kondenzátor is található, amely védelmet nyújt számukra a mély frekvenciák ellen (szűrés). A hagyományos koaxális hangszórókhoz nem szokás az érzékenység összehasonlítására szolgáló ellenállás, illetve a magas frekvenciájú, középbasszus árnyékolását elősegítő induktorok (tekercsek) használata. Ilyenekkel csak a prémium modellek esetében találkozhatsz. Ugyanakkor azt sem mondhatjuk, hogy egy „3/4-sávú” koaxális hangszórónak szükségszerűen jobbnak kell lennie, mint egy csúcskategóriás, kétsávos modell egyedülállóan magas minőséggel.

Třípásmový koaxiální reproduktor Pioneer TS-A1333iDvoupasmovy-koaxialni-reproduktor-Pioneer-TS-E1302i

Alkatrészek

Az egyes hangszórók (átalakítók) különállóak, így saját, független bemenetekkel is rendelkeznek. A legegyszerűbb rendszereknél az átkapcsolásnál mindössze egy kondenzátor található a magas előtt. A legtöbb középtartományú rendszer azonban különálló kapcsolóval, induktorral (tekerccsel) és rezisztorokkal rendelkezik, hogy még jobb hangolást biztosíthasson az összes hangszóró számára, és gyakran a hangerő magasságának beállítását is lehetővé teszi. A crossoverekhez az autóból származó, erőteljes hangszórópárból vagy az erősítőből, illetve a különálló hangszóróktól is vezet egy-egy kábel.

Komponentní sada reproduktorů Pioneer TS-E130Ci se samostatnou výhybkou a nastavitelnými korekcemi výšek +- 3 dB

Hangsugárzók otthoni használatra (Hi-Fi)

Az otthoni hangszórók crossoverei hasonlóak, mint alkatrészek esetében. Azonban a több sáv itt sem jelent nagyobb teljesítményt. Ha nem tudsz rá sokat költeni (csak legfeljebb 115 000 Ft-ot), és főleg zenehallgatáshoz keresel hangszórót, akkor valószínűleg a (kétsávos) rack jobb szolgálatot tesz. Igaz, hogy kevésbé lesz jó a basszus, de cserébe folyamatosabb és jobban kontrollálható teljesítményt kapsz, így a zenehallgatás igazán élvezetessé válik majd.

Dvoupásmové sloupové repro Klipsch Reference R28F se třemi měničiDvoupásmové regálové repro Magnat Quantum 673 se dvěma měniči

Érintett témák

Nyomtatás

28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ