AlzaBoxy Q1 ApF HU

PlayStation 5 elérhetőség (AKTUALIZÁLVA)

Termékkatalógus

Cikk

Aktualizálva

Tudjuk, hogy sokan már türelmetlenül várják, hogy megkaphassák a saját PlayStation 5 játékkonzoljukat. Továbbra is mindent megteszünk annak érdekében, hogy elegendő készülék álljon rendelkezésünkre. Mi a legfrissebb információ a rendelkezésre állásról? Van értelme nálunk előrendelni a PlayStation 5-öt? Tanácsot adunk, hogyan teheted a lehető legrövidebbé a PS5-re való várakozást.

i

A Sony megemeli a PlayStation 5 ajánlott fogyasztói árát

2022. augusztus 25.: A Sony bejelentette, hogy a magas infláció miatt meg kell emelnie a PlayStation 5 árát. Mit jelent ez a már leadott előrendelésekre nézve? És mennyivel fog emelkedni az ár? Bővebb információk ebben a fejezetben olvashatók: PS5 ár: a Sony az infláció miatt megemeli a konzoljai árát.

Sony PlayStation 5 játékkonzol elérhetősége - TARTALOMJEGYZÉK

  1. PlayStation 5 ár: a Sony az infláció miatt megemeli a konzoljai árát
  2. PlayStation 5 az Alza.hu webáruház oldalán: továbbra is csak előrendelhető
  3. Mikor javul a PS5 elérhetősége az Alza.hu webáruház oldalán?
  4. TIPPÜNK: Hogyan szerezheted be minél hamarabb a PlayStation 5-öt?
  5. Mi az oka a világméretű (nem)elérhetőségnek?

PlayStation 5 ár: a Sony megemeli az ajánlott fogyasztói árat

2022. augusztus 25.: Bár azt reméltük, hogy 2022-ben már visszatérhetünk a normális kerékvágásba, ennek épp az ellenkezője történt. A világgazdasági helyzet jelenleg számos kihívással néz szembe, amelyek közül a legsürgetőbb az infláció. Ez volt az, ami miatt a Sony 2022. augusztus 25-én sajtóközleményt adott ki, amelyben bejelentette a PlayStation 5 ajánlott fogyasztói árának megemelését. Magyarországon a PS5 mindkét változata több tízezer forinttal drágább lesz.

i

Az árváltozásban érintett, előrendelő ügyfeleinket e-mailben értesítjük a konkrét árváltozásról. Elnézést kérünk a kialakult helyzetért.

Változat Eredeti ár Új ár Áremelkedés HUF-ban Áremelkedés %-ban
PlayStation 5 184 990 Ft 236 990 Ft +52 000 Ft +28,11 %
PlayStation 5 Digital Edition 149 990 Ft 193 990 Ft +44 000 Ft +29,33 %

A Sony sajtóközleményét azzal zárja, hogy a vállalat elsődleges prioritása továbbra is a PS5 elérhetőségével kapcsolatos helyzet javítása lesz. Sajnos a közleményből nem derül ki, hogy csökkentik-e majd az árat, amint az inflációs nyomás alábbhagy, vagy az áremelés végleges. Ahogy az IGN felhívja rá a figyelmet, a Meta is nemrég hasonló lépésre kényszerült a Meta Quest 2 VR headset esetében.

Miért emeli a Sony a PS5 árát?

Az ampereanalysis.com szerint a Sony kénytelen volt a költségek egy részét a fogyasztókra hárítani, hogy a PS5 eladásai nyereségesek maradjanak. A PlayStation 5 árának emelkedése több tényezőnek tudható be:

  • A dollár erősödése: Az alkatrészellátási láncban a költségeket nagyrészt dollárban számlázzák. És mivel a Sony egy japán vállalat, és a jen már régóta esik, ez növeli a vállalat költségeit.
  • Szállítási költségek: Ázsiában, különösen Kínában, még mindig a COVID-19 járvánnyal kell szembenézni a zéró-COVID politika révén. Ennek következtében a tengeri szállítás továbbra is bonyolult, többek között a konténerek hiánya miatt. Az üzemanyag ára is emelkedett. Az innorhino.com szerint a helyzet 2023-ban javulni fog.
  • Növekvő termelési költségek: Az energiaárak világszerte emelkednek, ami a teljes ellátási lánc költségeiben tükröződik - a nyersanyagkitermeléstől az alkatrészgyártáson át a végső összeszerelésig és a szállításig. Bár a szakértők arra számítanak, hogy a magasabb energiaárak még évekig velünk maradnak, a legrosszabb 2022 végén és 2023-ban várható. Ezt követően a helyzet fokozatosan javulni fog.

Emelkedik az Xbox konzolok ára is?

Röviden: valószínűleg nem. Bár nem zárható ki, jelenleg semmi jel nem utal arra, hogy a Microsoft követni fogja a Sony példáját. Felhívjuk figyelmedet, hogy ez részünkről csupán egy feltételezés, amely a szakmai közösség véleményén alapul, nem pedig a Microsoft hivatalos álláspontján.

Bővebben: A Sony eleinte vonakodott a PlayStation 5 konzolok árának megemelésétől. A fő ok a Microsoft-tal, azon belül az Xbox konzolokkal való versengése. A Sony konzoljának áremelkedése ellenére az eladások várhatóan nem csökkennek. Az ok prózai: a Sony még mindig nem képes teljes mértékben kielégíteni a keresletet. Ezért az elemzők nem számítanak arra, hogy az áremelés jelentős hatással lesz a globális értékesítésre.

Mindazonáltal az áremelkedés azt jelentheti, hogy egyes gamerek, akik hiába várták a PS5-öt, a konkurens konzolra, az Xboxra válthatnak majd, ezáltal növelhetik a Microsoft piaci részesedését. Miért? Mert egyelőre semmi jel nem utal arra, hogy a Microsoft követné a Sony példáját és megemelné az Xbox konzolok árát. Az ampereanalysis.com elemzőjének szavaival élve:

"Egyelőre semmi jel nem utal arra, hogy a Microsoft megemelné az Xbox sorozatú konzolok árát. A Microsoft kétségtelenül arra fogja felhasználni a Sony áremelését, hogy előnyt kovácsoljon különösen az Xbox Series S, a Game Pass és az All Access kínálatával összefüggésben a karácsonyi vásárlások előtt. A lépés így a Microsoft számára egyértelmű előnyt jelent."

PlayStation 5 az Alza.hu webáruház oldalán: továbbra is csak előrendelhető

A Sony PlayStation 5 játékkonzolt már 2020. november 19-én elkezdték árusítani, mégis még mindig erősen hiánycikknek számít. A Sony egyébként az első négy hétben 3,4 millió darab PlayStation 5-öt szállított a piacra. A vállalat ezután arra számít, hogy 2021-ben akár 18 millió újgenerációs játékkonzolt is sikerül legyártaniuk. Bár ez valóban megdöbbentő szám, a kereslet továbbra is nagy, és sajnos nem sok esély van arra, hogy a PS5 elérhetősége a közeljövőben jelentősen javulni fog.

i

A PlayStation 5 szabadon megvásárolható az Alza.hu weboldalon? Sajnos egy ideig még nem. A PS5-öt jelenleg csak kizárólag előrendeléssel lehet beszerezni.

Szeretnél PlayStation 5-öt vásárolni az Alza.hu weboldalon? Akkor ne habozz, és rendeld meg előre a játékkonzolt. Egy ideig sajnos nem lesz másképp elérhető. Ha az Alza.hu webáruház oldalán előrendeled a PS5-öt, felkerülsz a várólistára, így ez alapján szállítjuk ki a megrendeléseket. Nem kell aggódnod, hogy valaki megelőz: a sorban állás mindenki számára kötelező, és senki sem előzhet meg, beleértve természetesen az alkalmazottakat is.

Keményen dolgozunk azon, hogy a várakozás a lehető legrövidebb legyen, miután leadtad a PS5 játékkonzol előrendelésedet. Annak érdekében, hogy minél több vásárlót elégítsünk ki, és hogy megakadályozzuk a viszonteladók PlayStation 5 vásárlását, egyszerre csak egy konzol megvásárlását engedélyezzük. Ezt követően az áru kiadása során érvényes személyazonossági igazolvánnyal ellenőrizzük a vevők személyazonosságát.

i

Kérjük, vedd figyelembe: a PlayStation 5 átvételekor az Alza.hu vásárlóinak igazolniuk kell, hogy a név és a vezetéknév megegyezik a megrendelésen szereplő névvel, amely utólag már nem módosítható.

PlaySation 5 - mechanikus és digitális változat
Ne tévesszen meg senkit, a PlayStation 5 két változatban is kapható. Ezek nem a teljesítményben vagy a játékélmény szintjében különböznek, hanem valami sokkal egyszerűbb dologban – a játékmechanika jelenlétében vagy hiányában. Míg a klasszikus PlayStation 5 rendelkezik játékmechanikával, a PlayStation 5 Digital Edition nem.

Mikor javul a PS5 elérhetősége az Alza.hu webáruház oldalán?

Sajnos minden igyekezetünk ellenére legkorábban 2022 előtt nem számíthatunk arra, hogy a PlayStation 5 elérhetősége javulni fog. Ha most megijesztettünk, akkor feleslegesen – nem kell még egy évet várnod a PlayStation 5-re. De cselekedned kell, és minél előbb elő kell rendelned tőlünk a játékkonzolt.

Ha előrendeled a PlayStation 5-öt, a két virtuális sor egyikébe állsz be. Az első sor a olcsóbb PlayStation 5 digitális kiadására vonatkozik. A második sorban a mechanikával ellátott PlayStation 5 játékkonzolok és az esetlegesen várható csomagok (a konzol játékokkal együtt kedvezményes csomag) állnak. A forgalmazótól kapott egységeket azonnal elküldjük, pontosan abban a sorrendben, ahogyan az előrendelést létre lett hozva. A PlayStation 5 raktárkészletének feltöltése és azonnali kiszállítása a várakozó vásárlónak mindannyiunk számára a lehető legmagasabb prioritást jelenti.

i

Rendszeresen tájékoztatjuk minden PlayStation 5 előrendelő ügyfelünket az aktuális állapotról, amint új információkat kapunk az egyes szállítmányok időpontjáról.

PlayStation 5
A PlayStation 5 futurisztikus formatervezésének vannak támogatói és ellenzői egyaránt.

TIPPÜNK: Hogyan szerezheted be minél hamarabb a PlayStation 5-öt?

Van egy kulisszák mögötti TIPPünk számotokra, hogy egy kicsit hamarabb megkaphassátok meg a PlayStation 5-öt. Rendeld meg a PlayStation 5 játékkonzolt mechanikával együtt. A Sony ezt a modellt részesíti előnyben, és sokkal nagyobb mennyiségben gyártja. Ha tehát minél hamarabb haza szeretnéd vinni a PlayStation 5-öt, akkor mindenképp a mechanikus változatot ajánljuk..

i

A mechanikával ellátott PlayStation 5 változat szállítási ideje jelenleg jelentősen rövidebb, mint a digitális kiadásé.

Mi az oka a világméretű (nem)elérhetőségnek?

A Sony még több konzolt gyártott a PlayStation 5 megjelenésére, mint a 2013-as PlayStation 4  megjelenésére, mégis több hónappal a PS5 megjelenése után még mindig hiánycikknek számít a készülék. Mi a fő oka, és mikor javul végre a PlayStation 5 világszintű elérhetősége?

Fő bűnösök: covid-19, chiphiány és a magas kereslet

Hacsak nem élsz információs vákumban, valószínűleg tudod, hogy a PlayStation 5 és még a videókártyák hiányának problémái mögött is a világméretű Covid-19 járvány és az ehhez hozzá kapcsolódó chiphiány áll. De mit is jelent ez pontosan? Először is, a gazdaságok világjárvány miatti leállása megnehezítette a határokon átnyúló szállítást, ami megzavarta az ellátási láncok folyamatát. De ahogy arról például a The Verge weboldal is beszámolt, a chiphiány áll a chipgyártók váratlanul csökkenő száma mögött is.

Még a játékeszközökhöz alkatrészeket gyártó nagyvállalatok, mint például az AMD is kiadta a gyártást külsős cégeknek. Paradox módon a chipek iránti növekvő kereslet ellenére a chipgyártók száma az elmúlt években csökkent, ami az egész piacot érzékenyebbé teszi ezzel a problémával kapcsolatban. És ezek voltak azok, amelyek tavaly váratlanul lecsaptak. A chipeket ráadásul nem csak kizárólag a játékiparban használják, hanem mobiltelefonokban, televíziókban, mosógépekben, autókban stb. egyaránt.

Az értékesítési láncok megszakadása és a chipek iránti egyre növekvő kereslet mellett a tavalyi gyárbezárások, az USA Kínával folytatott kereskedelmi háborúja, valamint az a tény, hogy a PlayStation 5 iránt hihetetlenül magas volt és magas is a kereslet, nem segítettek a helyzeten. A fent említett problémák ellenére a PlayStation 5 a Sony leggyorsabban fogyó játékkonzolja.

chip gyártása

Meddig tart még a PS5 hiánya?

De minket érthető módon jobban érdekel, hogy meddig tart ez a probléma, amelyet még az amerikai kormány is vizsgál. Az elektronikai piacon és azon túl is jelenlévő gyártók szerint nagyobb javulás még 2021 folyamán sem fog bekövetkezni. Az Apple egyik beszállítója 2022 végéig tartó alkatrészhiányra figyelmeztet, a Samsung súlyos problémákra figyelmeztet az iparágban, a Toshiba vállalat például úgy becsüli, hogy a jelenlegi helyzet akár 2023-ig is eltart majd.

És mi a helyzet a Sonyval? Szintén még a piac javulására sem számít legkorábban 2022-ig, de a PlayStation 5 iránt még mindig erős kereslet miatt a boltokban lévő konzolok hiánya még ennél tovább is eltarthat. „Nem hiszem, hogy a kereslet idén megnyugszik, és még ha jövőre sokkal több készüléket biztosítunk és sokkal több PlayStation 5-öt gyártunk is, a kínálatunk még akkor sem tudná utolérni a keresletet - nyilatkozta Hiroki Totoki pénzügyi igazgató.

Természetesen nincs más választásunk, mint várni, miközben a nagyvállalatok keményen dolgoznak azon, hogy hasonló helyzet a jövőben ne ismétlődhessen meg. A TSMC, a legnagyobb félvezető-meghajtók gyártója a következő három évben 100 milliárd dolláros beruházást tervez a kapacitásnövelés érdekében, míg például az Intel 20 milliárd dollárért bővíti a gyártását Arizonában. A Sony is szintén több fronton küzd a probléma megoldásának érdekében - állítólag augusztusban nagy mennyiségű chipet biztosított a gyártás folytatásához, és közben állítólag fontolgatja a PlayStation 5 játékkonzol architektúrájának megváltoztatását, hogy kihasználhassa az új, 6 nm-es technológia előnyeit, amelyre még azonban nincs akkora kereslet.

i

A PlayStation 5 játékkonzol elérhetősége legalább 2022 első felében is problémás lesz. Ha minél hamarabb szeretnél PS5-öt, akkor minél előbb elő kell rendelned a konzolt.

4,7 288×
PlayStation 5 Media Remote
Távirányító - PlayStation 5 játékkonzolhoz, a streaming szolgáltatások egyszerű vezérléséhez, fehér
11 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MSX005RE1
4,7 288×
PlayStation 5 HD Camera
Webkamera -
Leárazás -4 %
20 990 Ft 21 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MSX005HDC1
4,7 310×
PlayStation 5 Pulse 3D Wireless Headset
Gamer fejhallgató - vezeték nélküli, mikrofonos, fülre, fület befedő (over-ear), zárt kialakítás, rádiófrekvenciás kapcsolat, PC és PlayStation 5 konzolhoz, játék mód, 7.1-es térhangzás, hangerőszabályzás
34 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MSX005PU1
4,7 288×
PlayStation 5 DualSense töltőállomás
Töltőállomás - két Dual Sense vezérlő PS5-hez tölthető egyszerre, beépíthető konstrukció, váltóáramú adapter, váltakozó áramú kábel
11 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MSX005ST1
Nyomtatás
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ