Porszívó szűrők

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Kompatibilitás
Szűrés

A porszívó szűrő szerves része a porszívónak, függetlenül attól, milyen típusú készüléked van. Annak érdekében, hogy a porszívó állandó teljesítményt nyújtson, és tökéletesen tisztítson, a szűrőt időnként ki kell cserélni. Lássuk, hogyan érdemes kiválasztani a megfelelő porszívó szűrő típust.

Tovább

Hogyan működnek a porszívó szűrők és miért fontosak?

A levegő, amelyet a porszívó a kosszal együtt beszív, szó szerint tele van szennyeződéssel. A porszívó szűrők (vagy akár a zsákos porszívók esetében a zsákok) megtisztítják ezt a levegőt, és megakadályozzák, hogy a szennyeződés visszatérjen a helyiségbe. A porszívó szűrők nemcsak a mikroszkopikus porszemcséket fogják fel, hanem a polleneket, allergéneket, poratkákat is, továbbá képesek megszüntetni a szagokat. A megfelelő porszívó szűrő a porszívó teljesítményére is hatással van.

Milyen porszívó szűrő szükséges a készülékhez?

A legtöbb modern porszívó többszörös szűréssel működik - tehát több szűrőt használ. Néhányat csak időnként kell tisztítani, másokat bizonyos idő után ki kell cserélni. Ez nagyban függ a modelltől, például az allergia elleni porszívók mindig több porszívó szűrő típussal rendelkeznek, míg az olcsóbb robot- vagy botporszívók inkább egyszerűbb szűrőrendszerrel rendelkeznek. Mindig kövesd a gyártó utasításait a karbantartással és cserével kapcsolatban.

A porszívó szűrő cseréje

A porszívó szűrő cseréjének gyakorisága a porszívó típusától függően változik. A zsák nélküli porszívók esetében általában félévente, a zsákos porszívók esetében pedig évente egyszer esedékes a porszívó szűrők cseréje. Azonban azt is figyelembe kell venned, milyen gyakran porszívózol, mekkora a lakás, és mennyire poros.

Porszívó szűrő választása típus szerint

Porszívó szűrő többféle formában is kapható. Nézd meg, melyek a leggyakoribbak, és válaszd ki a megfelelő modellt.

A leghatékonyabb porszívó szűrők a HEPA filterek

A HEPA szűrők egy speciális típusú porszívó szűrők, amelyek képes a nagyon finom részecskék, köztük egyes baktériumok és vírusok felfogására is. Ideálisak az allergiások és asztmások számára. A HEPA porszívó szűrők a részecskék akár 99,97 %-át is képesek felfogni, valamint a 0,3 mikronos vagy annál nagyobb részecskéket is kiszűrik. A HEPA porszívó szűrő hatékonyságát több osztályban adják meg. Minél magasabb az osztály, annál jobban szűr az eszköz.

  • A H 10 osztályú HEPA szűrő a szennyeződések 85 %-át felfogja, ami azt jelenti, hogy ha 10 000 részecskét távolít el a szívással, abból 1 500 részecske kerül vissza a levegőbe.
  • A H 11 osztályú HEPA szűrő a szennyeződések 95 %-át felfogja. 10 000 részecskéből 500 kerül vissza a levegőbe.
  • A H 12 osztályú HEPA szűrő kiszűri a szennyeződések 99,5 %át, így 10 000 részecskéből csupán 50 jut vissza a levegőbe.
  • A H 13 osztályú HEPA szűrő visszatartja a szennyeződések 99,95 %-át. Minden 10 000 kiszívott részecskéből 5 jut vissza a levegőbe.

A HEPA porszívó szűrők az 1940-es években az amerikai NASA által lettek kifejlesztve, és ma már a porzsákos és a zsák nélküli porszívókban is alapfelszereltségnek számítanak.

Az EPA porszívó szűrők nagy hatékonyságot biztosítanak otthoni használatra is

Az EPA szűrők a háztartási és ipari porszívók széles skáláján használatosak a porszívón áthaladó levegőből származó részecskék és szennyeződések felfogására. Az EPA porszívó szűrők hasonlóak a HEPA szűrőkhöz, de alacsonyabb szűrési hatékonysággal rendelkeznek. Általában olcsóbbak és megfelelőek lehetnek olyan háztartásokban, ahol nincsenek allergiás vagy asztmás betegek. Ezeket a porszívó szűrő típusokat is hatékonysági osztályok szerint lehet osztályozni.

  • Az EPA E10 porszívó szűrő a 0,3 mikron méretű részecskék több mint 85%-át felfogja.
  • Az EPA E11 porszívó szűrő a 0,3 mikron méretű részecskék több mint 95%-át kiszűri.
  • Az EPA E12 porszívó szűrő a 0,3 mikron méretű részecskék több mint 99,5%-át eltávolítja.

Ciklon porszívó szűrők

A ciklon porszívó szűrők a porzsák nélküli porszívókban találhatók meg. Ezeket arra használják, hogy a centrifugális erő segítségével kiszűrjék a port és a szennyeződéseket a levegőből. A hagyományos porszívó szűrő modellekkel ellentétben, amelyek eltömődhetnek a porral, és rendszeresen cserélni kell őket, a ciklon porszívó szűrők általában kevesebb karbantartást igényelnek. Azonban ezeket is rendszeresen kell tisztítani, különösen akkor, amikor a porszívó teljesítménye csökken.

porszívó szűrő
HEPA porszívó szűrő

Rowenta porszívó szűrő
EPA porszívó szűrő

Sencor porszívó szűrő
Ciklon porszívó szűrő

A motorszűrők fontos kiegészítők

A motorszűrők megvédik a porszívó motorját a por okozta károsodástól, és segítenek a szobába visszatérő levegő szűrésében is. Elhelyezkedésük szerint két típusra oszthatók:

  • A bemeneti motorszűrő megvédi a porszívó motorját a nagyobb porszemcséktől és szennyeződésektől. A motor elé kell helyezni, így megakadályozza, hogy a por és a szennyeződés károsítsa a motort. Általában habanyagból készül.
  • A kimeneti motorszűrő a motor mögött található. Ez tisztítja a levegőt, amelyet a porszívó visszavezet a helyiségbe. Feladata a finom porszemcsék felfogása.

A be- és kimeneti porszívó szűrő típusokat rendszeresen ellenőrizni és tisztítani kell. Ha túlságosan szennyezettek vagy sérültek, ki kell cserélni őket.

A kazettás porszívó szűrők moshatók is

A kazettás porszívó szűrők gyakran megtalálhatóak a botporszívókban, de más típusokban is. A finom porszemcséket, allergéneket és egyéb szennyeződéseket is felfogják, amelyek a beszívott levegőben lehetnek, és közben védik a motort. Általában moshatóak, de ha túlságosan elkoszolódnak és csökken a porszívó teljesítménye, célszerű kicserélni őket.

Porszívó szűrők robotporszívókhoz

A robot porszívó szűrők különleges kategóriát képeznek, és a kiválasztási folyamat során különösen fontos odafigyelni a kompatibilitásra. A legtöbb robotporszívó gyártó olyan cserefiltereket is kínál, amelyek tökéletesen illeszkednek az adott modellhez.

i

Kapható hamu porszívó szűrő is. Választhat HEPA és EPA porszívó szűrők közül is, hogy a kandalló karbantartása során ne kerüljenek porszemcsék a levegőbe.

Electrolux porszívó szűrő
Motor szűrő

 Univerzális porszívó szűrők
Kazettás porszívó szűrő

ETA porszívó szűrő
Robot porszívó szűrő

Mikor hasznos egy univerzális porszívó szűrő?

A porszívó szűrők kiválasztásakor a legjobb, ha követed a gyártó utasításait a maximális kompatibilitás és szűrési hatékonyság biztosítása érdekében. A gyártók túlnyomó többsége porszívóinak bizonyos modelljeihez kínál szűrőket. De vannak olyan univerzális porszívó szűrők is, amelyek jól jönnek például akkor, ha a gyártó már nem gyártja az eredeti szűrőket. A termékleírásban általában megtalálható, hogy az univerzális porszívó szűrő melyik porszívótípushoz alkalmas.

Az univerzális porszívó szűrő általában motorszűrő, mikroszűrő vagy habszűrő formájában jelenik meg. Univerzális HEPA szűrők nem kaphatók.

Mosható vagy nem mosható porszívó szűrők

A porszívó szűrők aszerint is osztályozhatók, hogy moshatóak-e vagy sem. Ez a fő különbség a karbantartásukban. A mosható porszívó szűrő folyó víz alatt öblíthető, és általában 24 órán át kell szárítani. A nem mosható szűrők tisztítása egy kicsit nehezebb - a port és más szennyeződéseket kézzel kell eltávolítani, például seprűvel vagy sűrített levegővel. Ez a tisztítás azonban nem olyan hatékony, mint a szűrő vízzel való tisztítása.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Porzsák - porgyűjtő tartály szűrő
4 190 Ft

2.
Készlet - pótkefék és szűrők, 2x oldalkefe, 1x nagy teljesítményű porszűrő, 1x mosható habszűrő, allergiások számára alkalmas, javasolt cseréje normál használat esetén 6 havonta, kompatibilis a Rowenta X-PLORER 80-as sorozatú robotporszívókkal
6 690 Ft

3.
Porszívószűrő - HEPA, H12 osztály, mosható, alkalmas allergiásoknak is, SGR-VT-Q80 porszívóhoz
1 490 Ft

Még több
341 termék
Saját márkánk TOP minőség szuper áron
4,5
HEPA filter for SGR-VD-G200W
Porszívószűrő - HEPA szűrő VD-G200W Swift Cleaner (SGR-VD-G200W) porzsák nélküli porszívóhoz
Szuper ár
2 990 Ft
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SGR_VD_X001
Classic Kategória Olcsó, de kiválóra értékelt
4,8 60×
Vlies porzsák Karcher WD 2/3/SE porszívóhoz 4db
Porzsák - porgyűjtő tartály szűrő
4 190 Ft
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KASK011
Arany középút Kiváló ár/érték arány
4,9 113×
Rowenta Szűrőkészlet (HEPA + habszivacs) Compact Power Cyclonic RO37 porszívóhoz
Porszívószűrő - 1x High Filtration szűrő, 1x mosható habszivacs szűrő, kompatibilis a Rowenta Compact Power Cyclonic RO37xx porzsák nélküli porszívókkal - Ár több darab vásárlása esetén 2 892,75 Ft/db
Szuper ár
5 790 Ft -tól
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ROWACC003
Premium Kategória Minőség kompromisszumok nélkül
5,0
iRobot szűrőkészlet e, i szériájú Roomba-hoz
Porszívó tartozék - e, i szériájú iRobot Roomba-hoz, a készlet 3× HEPA szűrőt tartalmaz
11 390 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: IROBP915
4,9 38×
Kärcher WD 2/3 szűrőpatron
Porszívószűrő -
5 590 Ft
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KARFP111
4,9 12×
Roborock Mosható szűrő porgyűjtő tartályhoz, S5Max, 6Max, S6Pure, S5, S6, E4, E5 modellekhez - 2db
Porszűrő - mosható szűrő a Xiaomi Roborock S5Max, 6Max, S6Pure, S5, S6, E4, E5
14 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: XIAACC12
4,9 79×
Electrolux EF150
Kiegészítő készlet - belső szűrők, 2db, ErgoRapido porszívókhoz, a következő modellekhez: EER73DB, EER73BP, EER73IGM, EER75STM, EER7GREEN, EER77SSM, EER77MBM, EER7ANIMAL, EER7ALLRGY, EER79SWM, ZB3301, ZB3311, ZB3323B, ZB3324BD, ZB3325B, ZB3302AK, ZB3314AK, ZB3320P, ZB3323BO, ZB3324B, ZB3324BP, EL2115A, EL2120A, EL2125A
4 890 Ft
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ELEUXD948
4,0
Siguro VT-X001 szűrő SGR-VT-Q800 készülékhez
Porszívószűrő - HEPA, H12 osztály, mosható, alkalmas allergiásoknak is, SGR-VT-Q80 porszívóhoz
Szuper ár
1 490 Ft
Raktáron > 20 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SGR_VT_X001
4,7 21×
Rowenta ZR904301 szűrőrendszer a Swift Power Cyclonic RO29 porszívóhoz
Porszívószűrő - 2 db pótalkatrész, 1x hepa szűrő, 1x mosható habszivacs szűrő, ajánlott csere évenként, kompatibilis a Rowenta Swift Power Cyclonic RO29xx porzsák nélküli porszívókkal - Ár több darab vásárlása esetén 3 557,76 Ft/db
7 120 Ft -tól
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ROWFV743
5,0
Roborock mosható porszűrő, S7, S7+, S7MaxV, S7MaxV+ S7MaxV Ultra modellekhez - 2 db
Porszívószűrő - hepa, H11 osztály, mosható
14 590 Ft -tól
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ROBFV209
5,0 34×
ELECTROLUX EF124B
Porszívószűrő -
4 690 Ft
Raktáron 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EAD1070n
4,7 47×
ETA 0449 00020 HEPA szűrő
Porszívószűrő - hepa, allergiások számára ajánlott
3 130 Ft -tól
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ETAFV910
4,8 23×
CONCEPT HEPA filter VP435X
Porszívószűrő - hepa, H12 osztály, mosható, allergiások számára ajánlott
2 930 Ft -tól
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CONFV953
4,5
Rowenta ZR005201 Air Force Light RH65 habszűrő
Porszívószűrő - pótszűrő, mosható, az Air Force Light RH65-höz, 3 mosás után cserélni kell. Az Air Force Light és a Cyclonic Air Force Light RH65xx álló porszívókhoz.
3 980 Ft -tól
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ROWZR105
4,9 42×
SENCOR SVX 023HF
Porszívószűrő - ciklon, mosható, allergiások számára ajánlott
2 460 Ft -tól
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SEFDV235
4,7
Rowenta ZR005203 mosható szűrő Dual Force 2 az 1-ben porszívóhoz
Porszívószűrő - tartalék, mosható portartály szűrő, kompatibilis a Rowenta Dual Force 2 az 1-ben RH67xx álló porszívókkal
2 370 Ft -tól
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ROWFV852
4,6 12×
Hyundai HF009 HEPA szűrő
Porszívószűrő - hepa, HF9 osztály, allergiások számára ajánlott
1 850 Ft -tól
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HYUFV120
4,9 13×
Philips FC8009/01
Porszívószűrő - habszivacs, mosható
6 750 Ft -tól
Raktáron 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PHIFV271
5,0 29×
Concept VP4360/VP4370/VP4380
Porszívószűrő - hepa
2 440 Ft -tól
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CONFV549
4,8 102×
Sencor SVX 020HF
Porszívószűrő - bemeneti HEPA szűrő, mosható, SVC730GR/RD ALTO típusú porszívóhoz használható
1 890 Ft -tól
Raktáron > 20 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EAD1190j
3,7
Xiaomi Robot Vacuum S10 Filter
Porszívószűrő - hepa, allergiások számára ajánlott
5 090 Ft
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: XIAFV355
5,0
ETA 2425 00060 Hepa szűrő, fekete
Porszívószűrő - hepa, allergiások számára ajánlott
4 740 Ft -tól
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ETAFV039
4,4 23×
SENCOR SVX 013HF
Porszívószűrő - kimeneti mikrofilm és többször használható kimeneti HEPA szűrő együttese, mosható, SVC 8 típusú porszívóhoz
2 370 Ft -tól
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SEACC004
4,6 11×
Scheppach HEPPA SZŰRŐ ASP 15-ES számára
Porszívószűrő - hepa, allergiások számára ajánlott
2 690 Ft
Raktáron 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SCHWSE910

Porszívó szűrők

Porszívó szűrők

A Porszívó szűrők kategóriában összesen 341 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó porszívó szűrők Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább porszívó szűrők A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb porszívó szűrők A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: porszívó szűrők vélemények
P-DC1-WEB20
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ