Letní výprodej Opři se do fandění

Project Treble

A Projekt Treble célja az Android frissítések letöltési idejének lerövidítése, úgy, hogy az operációs rendszerhez kapcsolódó frissítések egy részéről az egyes mobiltelefon gyártók fognak gondoskodni. A Projekt Treble leegyszerűsítve azt jelenti, hogy a Google fogja nyújtani az Android frissítések egy részét (biztonsági javítások, rendszermag, stb.), másik részéről pedig a telefon gyártója (a felhasználói környezet grafikus felépítménye, a gyártó rendszeralkalmazásai, stb.) gondoskodik.

A Projekt Treble az Android 8.0 Oreo megjelenésével egy időben született, és forradalmi újítást jelent a rendszer architektúrájában. Az eddigi egységes framework felbontásaként lehet felfogni, amely rugalmasabb együttműködést tesz lehetővé a mobileszközök gyártóival:

i

A Projekt Treble előnyei

  • Gyorsabb rendszerfrissítések
  • Növeli a rendszer biztonságát
  • Hosszú távú hardveres támogatás

Hogyan működik a Projekt Treble?

Az Android operációs rendszer főként az alábbi elemekből épül fel:

  • Applikációk – programok, melyek a Google Play-ről tölthetők le. A fejlesztők viselik értük a felelősséget.
  • Kernel – a rendszer azon része, amely feldolgozza a felhasználó kéréseit. Szoftverfejlesztők, mint például a Qualcomm, vagy a Mediatek dolgoznak rajta.
  • HAL (hardware abstraction layer) – lehetővé teszi a kommunikációt a kernel és az alakalmazás között. Az eszköz gyártója kezeli.

Példa:

A kamerával rendelkező telefonok fotós alkalmazásokat is használnak, például a Sony Exmor RS IMX378, a Xiaomi Mi5S, vagy a BlackBerry KEYone alkalmasak a Google Pixel használatára. Habár ezek a telefonok ugyanazzal az operációs rendszerrel rendelkeznek, a fotók mindegyik telefonon másként néznek ki, mivel a készülékek más HAL-t haszálnak. A HAL nagyrészt a szoftveres támogatást, a kontrasztot, vagy a színek megjelenítését befolyásolja.

A HAL adott hardverre és szoftverre szabottan készül. A Projekt Treble ugyanakkor egy szabványos interfész beiktatásával lehetővé teszi, hogy bármilyen hardverrel (kamera, mikrofon, stb.) használható legyen a szoftver. Nagyjából úgy képzelhető el, mint egy "szoftver-összekötő", melyhez az operációs rendszer jövőbeni új verziói is igazodni fognak.

0
Nyomtatás

27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Alza fiókom Bejelentkezés Hogyan vásárolj Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB20
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.
További információ Kevesebb információ