30 dnů na vrácení 30 dnů na vrácení

Router és tűzfal

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Típus
Desktop (asztali)
(13)
Rack
(21)
Szűrés

A router és a tűzfal a modern számítógépes hálózatok alapvető építőkövei, amelyek biztosítják a biztonságos és hatékony adatátvitelt a különböző eszközök között. Míg a routerek az adatcsomagokat a célállomásukhoz irányítják, a tűzfalak védőgátként szolgálnak, amelyek felügyelik és szabályozzák a hálózathoz való hozzáférést, emellett védelmet nyújtanak az illetéktelen hozzáférés és a potenciális kiberfenyegetések ellen. Olvass tovább, hogy többet megtudj a router és a tűzfal szerepéről.

Tovább

Router

router olyan eszköz, amely két vagy több számítógépes hálózatot köt össze, és adatcsomagokat irányít köztük. A routerek lehetővé teszik, hogy az egyik hálózaton lévő eszközök kommunikáljanak a másik hálózaton lévő eszközökkel, emellett otthoni és üzleti környezetben egyaránt használhatók. Az egyszerű router általában csak vezetékes kapcsolatokat biztosít. A WiFi kapcsolat nélküli alap routerek mellett WiFi routerekkel és RouterBoardokkal is találkozhatsz.

WiFi Router

WiFi router a routerek egy speciális típusa, amely a hagyományos hálózati útválasztási funkciók mellett vezeték nélküli kapcsolatot is kínál. Ezek a routerek olyan WiFi hálózatot hoznak létre, amely lehetővé teszi, hogy egy vezeték nélküli eszköz vezetékes kapcsolat nélkül csatlakozzon az internethez vagy egy helyi hálózathoz. A WiFi router általában az otthonokban és nyilvános helyeken használatos, hogy mobil eszközök, például laptopok, okostelefonok és táblagépek számára internet hozzáférést biztosítson.

RouterBoardok

RouterBoardok a MikroTik kisméretű alaplapjai, amelyek további komponensekkel, például Wi-Fi kártyákkal, antennákkal, memóriával és más eszközökkel bővíthetők. Ezek a lapok különböző konfigurációkban használhatók, például hozzáférési pontként, kliensként, útválasztóként, hídként vagy hasonló aktív hálózati elemként. A routerboardok egy processzort tartalmaznak, és számos hálózati alkalmazáshoz tervezték őket, miközben rugalmasan beállíthatók az egyedi felhasználói igényeknek megfelelően. Moduláris felépítésüknek és bővíthetőségüknek köszönhetően a hálózati megoldások széles skáláján találnak alkalmazást, az egyszerű otthoni hálózatoktól a komplex vállalati infrastruktúrákig.

A modemek a hálózatok internetszolgáltatóhoz (ISP) való csatlakoztatására szolgálnak, és általában a következő csoportokra oszthatók: 5G/LTE modemek és VDSL/ADSL modemek.

A router kiválasztása

Az új router kiválasztása több kulcsfontosságú paraméter és funkció alapján történik. Melyek ezek?

 • Az átviteli sebesség határozza meg, hogy a router milyen gyorsan képes feldolgozni az adatokat, ami kulcsfontosságú a hálózat teljesítményének magas és késleltetésmentes fenntartásához.
 • A portok száma és típusai, mint például a Gigabit Ethernet portok, meghatározzák, hogy hány és milyen típusú eszközt képes befogadni a router.
 • A protokolltámogatás meghatározza, hogy a router milyen hálózati protokollokat támogat, ami fontos a hálózati eszközökkel és alkalmazásokkal való kompatibilitás szempontjából.
 • A biztonsági funkciók, beleértve a tűzfalat és a fejlett beállításokat, megvédik a hálózatod az illetéktelen behatolóktól és a kiberfenyegetésektől.
 • A szolgáltatásminőség (QoS) lehetővé teszi a hálózati forgalom priorizálását, ami hasznos a videó- és hangkommunikáció zökkenőmentes streamingjének biztosításához.
 • A VPN-támogatás biztonságos hozzáférést biztosít a hálózatodhoz, ami elengedhetetlen a külső helyekről történő eléréséhez.
 • A felhasználóbarát kezelési lehetőségek, beleértve az intuitív webes felületet vagy alkalmazást, megkönnyítik a router beállítását és kezelését.

Router
Router

TűzfalTűzfal

Mire valók a tűzfalak?

tűzfalak olyan biztonsági eszközök, amelyek előre meghatározott biztonsági szabályok alapján figyelik és ellenőrzik a bejövő és kimenő hálózati forgalmat. A tűzfalak fő célja a hálózat védelme az illetéktelen hozzáférés megakadályozásával, a rosszindulatú forgalom blokkolásával és a támadások kivédésével. A vállalati vagy otthoni hálózatokban a tűzfalak a hálózat bejáratához vannak csatlakoztatva, így védve a hálózathoz csatlakoztatott összes eszközt.

i

A vállalati tűzfalak és routerek lehetnek asztali vagy rackbe szerelt változatok. Elhelyezhetők az íróasztalon, de ugyanabban a rackben is, mint pl. switchek. Tehát rajtad múlik, hogy melyik lehetőséget választod.

A tűzfal kiválasztása

A tűzfal kiválasztásakor több különböző paramétert és funkciót is érdemes megvizsgálni.

 • Az átviteli sebesség és átviteli teljesítmény határozza meg, hogy a tűzfal milyen maximális sebességgel képes feldolgozni a továbbított adatokat, ami kulcsfontosságú a zökkenőmentes, késleltetésmentes internetkapcsolat fenntartásához.
 • A VPN támogatás lehetővé teszi a biztonságos és titkosított kapcsolatok létrehozását a távoli hozzáféréshez, ami elengedhetetlen az adatok jogosulatlan hozzáféréstől való védelméhez.
 • Az integráció más biztonsági megoldásokkal biztosítja, hogy a tűzfal hatékonyan működjön együtt más biztonsági rendszerekkel.
 • Az irányítás és felügyelet lehetővé teszi a felhasználók számára a hálózati forgalom és a biztonsági események egyszerű kezelését és felügyeletét, megkönnyítve a biztonsági incidensek azonosítását és az azokra való reagálást.
 • A fizikai méret megadja, hogy mennyi hely szükséges a tűzfal telepítéséhez és üzemeltetéséhez, ami fontos a berendezések elhelyezésének megtervezéséhez.

A router vagy a tűzfal nem egészen az, amire szükséged van? Nézd meg az alábbi hálózati elemek kategóriánkat, ahol egyéb hálózati berendezéseket kínálunk.

A tűzfalak funkciója

Milyen egyéb funkciókkal és tulajdonságokkal rendelkeznek a tűzfalak? Nézd meg a legérdekesebbeket.

 • A PoE (Power over Ethernet) egy olyan funkció, amely lehetővé teszi az adatátvitelt és a végberendezések áramellátását egyetlen kábellel. Az IP kamerák, VoIP telefonok és AP-k jellemzően támogatják az ilyen áramellátást.
 • Az AQoS (Quality of Service) a sávszélességnek a csatlakoztatott ügyfelek között a kihasználtságnak megfelelő elosztásával próbálja elkerülni a hálózati torlódást. Ezt előre beállított prioritások segítségével teszi, és figyelembe veszi a továbbított adatok típusát is.
 • Az irányítható hálózati elemek konfigurálhatók, és testre szabhatóak a funkcionalitási szabályaik. Ez kulcsfontosságú a bonyolultabb hálózatokban, amelyek saját rendszergazdát igényelnek.
 • A VLAN (virtuális helyi hálózat) lehetővé teszi különálló virtuális hálózatok létrehozását a routeren, ezzel növelve a rugalmasságot és a biztonságot a hálózati forgalom külön szegmensekbe történő elkülönítésével, ami megkönnyíti az adatok kezelését és védelmét.
 • Az L3-támogatás IP alapú útválasztási képességekkel ruházza fel a tűzfalat.
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Mikrotik CCR2004-16G-2S+ Szállításra kész 1 db
Router - 19× GLAN, 4000 MB RAM, 128 MB Flash tárhely, 1 db RJ-45 port,
183 190 Ft

2.
TP-Link TL-R605, Omada SDN Szállításra kész > 5 db
Router - 1× GLAN, 1× GWAN, 3× választható G LAN/WAN, 128 MB RAM, 16 MB Flash tárhely, 5 db RJ-45 port, IEEE 802.3, 802.3u, 802.3x, TCP/IP, DHCP, ICMP, NAT, PPPoE, SNTP, HTTP, DNS, IPsec, PPTP, L2TP, 1 Gb/s váltókapacitás, VPN Pass-through
22 990 Ft

3.
Mikrotik RB5009UG+S+IN Szállításra kész > 5 db
Router - 9× GLAN, 1000 MB RAM, 1024 MB Flash tárhely, 8 db RJ-45 port,
85 390 Ft

Még több
77 termék
Classic Kategória Olcsó, de kiválóra értékelt
5,0
Mikrotik RB5009UPr+S+IN
Router - 9× GLAN, 1000 MB RAM, 1024 MB Flash tárhely, 8 db RJ-45 port,
118 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Mikro23_14
Arany középút Kiváló ár/érték arány
4,8 12×
Ubiquiti UniFi Dream Machine Pro
Router - 8× GLAN, 4000 MB RAM,
262 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PW099b2
Arany középút Kiváló ár/érték arány
5,0
Ubiquiti Unifi Dream Machine Special Edition
Router - 8× GLAN, 2× GWAN, DHCP,
241 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Ubiq23_006
Premium Kategória Minőség kompromisszumok nélkül
Mikrotik CCR2116-12G-4S+ - Router Ingyenes
szállítás boltjainkba
5,0
Mikrotik CCR2116-12G-4S+
Router - 18× GLAN, 16000 MB RAM, 128 MB Flash tárhely,
395 990 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Mikro23_10
4,3 16×
TP-Link TL-R605, Omada SDN
Router - 1× GLAN, 1× GWAN, 3× választható G LAN/WAN, 128 MB RAM, 16 MB Flash tárhely, 5 db RJ-45 port, IEEE 802.3, 802.3u, 802.3x, TCP/IP, DHCP, ICMP, NAT, PPPoE, SNTP, HTTP, DNS, IPsec, PPTP, L2TP, 1 Gb/s váltókapacitás, VPN Pass-through
Szuper ár
22 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TpLNk21t14
4,4 28×
TP-Link TL-R470T+
Router - 1× GLAN, 1× GWAN, 3× választható G LAN/WAN, 400 MHz processzor frekvencia, 64 MB RAM, 4 MB Flash tárhely, 5 db RJ-45 port, IEEE 802.3, 802.3u, 802.3x, TCP/IP, DHCP, ICMP, NAT, PPPoE, SNTP, HTTP, DNS, VPN Pass-through
17 290 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TP645l
4,8
Mikrotik RB5009UG+S+IN
Router - 9× GLAN, 1000 MB RAM, 1024 MB Flash tárhely, 8 db RJ-45 port,
85 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Mikro23_15
4,0 29×
STRONG 4GROUTER300M
LTE WiFi modem , LAN átviteli sebesség 100 Mbit, Levehető antenna, DMZ (De-militarised Zone) és IPv6 Ready, Szerver és Client, (szabványok 802,11b,802,11g és 802,11n )
20 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: STR21pow15
5,0
Ubiquiti airCube Home WiFi Access Point
WiFi router -, 802.11/b/g/n, egészen 300 Mb/s, PoE (Power over Ethernet)
31 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Ubiq23_164
4,4
TP-LINK TL-ER7206
Router - 5× GLAN, 4× GWAN, 512 MB RAM, 5 db RJ-45 port, PPPoE, IPsec, PPTP, L2TP,
70 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TP646f1
5,0
TP-Link ER7212PC, Omada SDN
Router - 8× GLAN, 1× GWAN, 3× választható G LAN/WAN, 1 MB RAM, 8 MB Flash tárhely, 10 db RJ-45 port, 10 10/100/1000Base-T port, IEEE 802.3, 802.3u, 802.3x, TCP/IP, DHCP, ICMP, NAT, PPPoE, HTTP, DNS, IPsec, PPTP, L2TP, 1 Gb/s váltókapacitás,
92 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TP23_047
Mikrotik CCR2004-16G-2S+
Router - 19× GLAN, 4000 MB RAM, 128 MB Flash tárhely, 1 db RJ-45 port,
183 190 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: Mikro23_09
5,0
TP-Link ER8411, Omada SDN
Router - 1× GWAN, 10× választható G LAN/WAN, 4 MB RAM, 260 MB Flash tárhely, 9 db RJ-45 port, IEEE 802.3, 802.3u, 802.3x, TCP/IP, DHCP, ICMP, NAT, PPPoE, HTTP, DNS, IPsec, PPTP, L2TP, 10 Gb/s váltókapacitás,
243 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TP23_048
4,5
Thomson TH4G300
WiFi router -, 802.11/b/g/n, egészen 300 Mb/s, 3 × LAN egészen 100 Mbit, 2× külső antenna
33 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Thoms22_04
5,0
ZyXEL USGFLEX50
Tűzfal - rackba, 5× RJ-45, firewall, 5 port 1 Gbit sebességgel
113 690 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VD071c2a
4,0
Ubiquiti UniFi Security Gateway PRO
Router - 1× GLAN, 1× GWAN, 2× választható G LAN/WAN, 2000 MB RAM, 2048 MB Flash tárhely, 2 db RJ-45 port, IEEE 802.3, 802.3u, 802.3x,
128 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: PW091b
3,7
STRONG ROUTER1200S
WiFi router -, 802.11a/b/g/n/ac, egészen 1167 Mb/s, dual-band (2.4 GHz 300 Mb/s + 5 GHz 6936 Mb/s ), 1× GWAN, 4× GLAN, 4× külső antenna, WPA-PSK és WPA2-PSK, kétsávos (2,4 + 5 GHz), gigabit LAN, USB printszerverhez, QoS (Quality of Service), DMZ (De-militarised Zone), firewall, IPv6 Ready, guest Zone, port Triggering és UPnP
11 990 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: STR21pow10
5,0
Zyxel SCR50AXE-EU0101F
Tűzfal - desktop, 5× RJ-45, 5× 10/100/1000Base-T, cloud platform, l3 (Router), VLAN (Virtual Local Area Network), VPN és firewall, LAN portok átviteli sebessége 1 Gbit, 5 port 1 Gbit sebességgel, VPN átviteli sebesség 50 Mb/s Mb/s, SPI adatátvitel 900 Mb/s, mérete 242,2 × 178 × 54,6 mm (Ma×Sz×Mé)
80 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: Zyxel23_002
4,6
TP-LINK TL-R480T +
Router - DHCP, VPN, tűzfal, 1x WAN, 1 x LAN, 3x WAN / LAN, Parental Control, terheléselosztás
23 590 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TP645l2
Mikrotik CCR1072-1G-8S+ - Router Ingyenes
szállítás boltjainkba
Mikrotik CCR1072-1G-8S+
Router - 10× GLAN, 1000 MB RAM, 16384 MB Flash tárhely, 2 db RJ-45 port,
1 240 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: Mikro23_06
USGFLEX 500 UTM BDL - Tűzfal Ingyenes
szállítás boltjainkba
USGFLEX 500 UTM BDL
Tűzfal - rackba, 7× RJ-45, 2× USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0), 1× SFP, 7× 10/100/1000Base-T, L2, l3 (Router), QoS (Quality of Service) és VLAN (Virtual Local Area Network), LAN portok átviteli sebessége 1 Gbit, mérete 44 × 300 × 188 mm (Ma×Sz×Mé)
583 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: ZxL21a02
Ubiquiti EdgeRouter ER-4
Router - 3× GLAN, 3 db RJ-45 port, DHCP, NAT,
Leárazás -5 %
73 590 Ft 77 590 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Ubiq23_043
Mikrotik CCR2004-16G-2S+PC
Router - 18× GLAN, 4000 MB RAM, 128 MB Flash tárhely, 16 db RJ-45 port,
175 390 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Mikro23_13
CISCO Meraki Go - 5 Port Security Gateway - EU Power
Tűzfal - 4× RJ-45, PoE (Power over Ethernet), LAN portok átviteli sebessége 1 Gbit, mérete 26,3 × 173,4 × 112 mm (Ma×Sz×Mé)
80 590 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Cisco23_010

Router és tűzfal

Mi az a WiFi 802.11ac? A 802.11n - WiFi 4 szabvány mindkét sávban (2,4 és 5 GHz) képes kommunikálni, és a MU-MIMO (többutas jelterjedési) technológiának köszönhetően komoly valós sebességet biztosít. A MU-MIMO technológia itt azért fontos, mert lehetővé teszi, hogy a WiFi router egyszerre...
Router vagy switch? Mi a különbség valójában e hálózati elemek használatában? Melyikhez csatlakoztathatom az IP-kamerát, vagy éppen a PoE tápegységet? És mik a számítógépes hálózat alapjai?
Stabil és gyors WiFi-kapcsolat, bárhol is tartózkodsz otthon, lehetsz bármelyik szobában, vagy akár a kertben is. A Mesh WiFi rendszer pontosan ezt tudja biztosítani bonyolult kábelezés nélkül. Hogy hogyan működik ez a modern megoldás, és melyek a legfontosabb előnyei,...
IP címMi az IP-cím? Az IP-cím a hálózati szintű protokoll alapvető eleme. A kommunikációban részt vevő eszközök egyedi beazonosítására használják. Ilyen eszközök lehetnek a szerverek, routerek, számítógépek stb. Érdekel, hogy mi az az IP-cím? Vagy szeretnél többet tudni a protokollokról,...
A WiFi router beállításából gyakran nagy ügyet csinálnak. Miközben meglehetősen egyszerű, csak ragaszkodni kell néhány fontos tanácshoz. Cikkünkből megtudhatod, melyek is ezek.
Hogyan kell megfelelően beállítani az otthoni WiFi hálózatot ahhoz, hogy biztosítsuk a gyors internetkapcsolatot és stabil video lejátszást? Cikkünkben hasznos tippeket találsz a beállítások módosításához, és tanácsot arra, hogy miért hasznos egy új 5 GHz-es WiFi router...
További cikkek

Router és tűzfal

A Router és tűzfal kategóriában összesen 77 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ