Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal rúdporszívó (BEMUTATÓ)

Termékkatalógus

Teszt

Aktualizálva

Ha éppen új porszívót keresel, akkor semmiképpen ne hagyja ki ezt a bemutatót. Ezúttal a Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW akkumulátoros rúdporszívót vettük górcső alá, amely a felület típusának megfelelő automatikus teljesítmény-szabályozással és kiváló tárolhatósággal büszkélkedhet. Ezenkívül számos tartozékkal együtt érkezik, többek között egy állatszőrkefével. Hogyan birkózott meg a porszívó a lakás különböző felületeivel és a háziállatok után való takarítással? Cikkünkben minden kérdésre választ kapsz.

Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW vezeték nélküli rúdporszívó - BEMUTATÓ

Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal bemutató - TARTALOM

 1. A Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW rúdporszívó tesztelése
 2. Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW – paraméterek áttekintése
 3. Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW – a csomag tartalma
 4. A Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 rúdporszívó összeszerelése
 5. A Rowenta vezeték nélküli rúdporszívó vezérlése
 6. A Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 porszívó tartozékai és azok használata
 7. Hogyan teljesít a Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW porszívó?
 8. A Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 akkumulátor-üzemideje és töltése
 9. A Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW rúdporszívó karbantartása
 10. A Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 rúdporszívó általános értékelése

A Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW rúdporszívó tesztelése

A Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 akkumulátoros porszívót 3 héten keresztül teszteltük egy kétszobás lakásban. A háztartásban, amely részben otthoni irodaként is szolgál, két felnőtt mellett egy közepes méretű kutya is él, így a porszívózás mindennapos dolog nálunk. Ráadásul a tesztelésre tavaszi nagytakarítás közben került sor, így a porszívót valóban a padlótól a mennyezetig ki tudtuk használni. A bemutatóból megtudhatod, hogyan birkózott meg a porszívó a különböző típusú felületekkel, és mi nyerte el benne tetszésünket leginkább a tesztelés során.

Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW – paraméterek áttekintése

A Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW akkumulátoros rúdporszívó számos előnye közül csak néhány a nagy szívóteljesítmény és annak automatikus szabályozása a felület típusának megfelelően, illetve a csomagban található gazdag tartozékkészlet. Ez a nagy teljesítményű otthoni takarító segítőtárs egy rúd- és kézi porszívó egyben, emellett egy praktikus állvánnyal érkezik, melynek része a dokkolóállomás is. Említést érdemel még a modern dizájn, melyet vonzó, rózsaarany fényű részek díszítenek.

Paraméterek:

Paraméterek Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW
Kialakítás 3 az 1-ben
Maximális szívóteljesítmény 230 légwatt (AW)
Maximális üzemidő 1 óra 20 perc
Töltési idő 3 óra
Akkumulátor típusa Lítium-ion
Porgyűjtő tartály 0,9 l
Szűrési hatékonyság 99,9 %
Mosható szűrő

Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW – a csomag tartalma

A Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 porszívó ezen modellje egy speciális turbókefével ellátott Animal Kit-et is tartalmaz a háziállatok után való takarításhoz. A csomag a következőket tartalmazza:

 • Rowenta kézi porszívó 0,9 literes portartállyal
 • 2x mosható szűrő
 • HEPA szűrő
 • Kivehető 32,4 V-os akkumulátor
 • Dokkolóállomás
 • Rugalmas hajlítható cső
 • Hosszú cső a dokkolóállomáshoz való rögzítéshez (a porszívóhoz is csatlakoztatható)
 • Univerzális padlószívófej turbókefével és LED világítással
 • Beépített kefék a csövek végén
 • Kárpitkefe
 • Résszívófej
 • Turbókefe állati szőrhöz
 • Mini flex szívófej
 • Tartozékállvány
 • Használati útmutató
Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 230 AW - csomag tartalma
A Rowenta rúdporszívó tartozékkészlete valóban átfogó. Az egyes tartozékokon és szívófejeken kívül egy dokkolóállomással ellátott állványt is tartalmaz.

A Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 rúdporszívó összeszerelése

A porszívó egy meglehetősen nagy dobozban érkezett, amely 2 szintnyi tartozékot tartalmaz. Miután eltávolítottam a csomagolóanyagot, áttanulmányoztam a mellékelt kézikönyvet, majd nekiláttam az állvány és a dokkolóállomás összeszerelésének. A feltüntetett QR-kódot is leolvastam az okostelefonommal, ami egy praktikus videóbemutatóra irányított, melynek segítségével az összeállítás néhány percnél több időt nem is vett igénybe. Külön értékeltem, hogy a folyamathoz nem volt szükségem szerszámokra (ellentétben más modellekkel, melyek esetében ajánlott a dokkolót/állványt a falhoz rögzíteni).

Az állványon a porszívóhoz mellékelt összes tartozék elfér - ami az én szempontomból nagyon praktikus, mivel egy kis lakásban mindig problémát jelent a készülék alapvető tartozékainak tárolása. Az állványhoz tartozik egy dokkolóállomás is. Belehelyezve a porszívót, azonnal elkezd tölteni. Így az bármikor használatra kész, és az összeszerelést követően sem kellett már aggódnom a töltés miatt.

Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW rúdporszívó összeszerelése Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW rúdporszívó összeszerelése
Balra az összeszerelt állvány a porszívóval és a tartozékokkal. Jobbra a Flexi cső a padlószívófejjel, parkoló helyzetben.

A Rowenta vezeték nélküli rúdporszívó vezérlése

Miután a porszívó feltöltődött, elkezdtem porszívózni. A be- és kikapcsoló gomb a fogantyún található és porszívózás közben nem kell tartani. A szívóteljesítmény beállítását bármikor ellenőrizheted a kezelőpanellel ellátott, áttekinthető kijelzőn.

4 teljesítmény-üzemmód

A porszívó összesen 4 teljesítménymódot kínál, amelyek a padló típusának megfelelően választhatók ki:

 • Auto
 • Eco
 • Eco +
 • Max

Kemény felületek, például padló és parketta esetén a gyártó az Eco és Eco + üzemmódok használatát javasolja. Szőnyegekhez és puha textíliákhoz a Max üzemmód a legmegfelelőbb. Ha azonban Auto üzemmódban hagyod a porszívót, egyáltalán nem kell aggódnod a megfelelő szívóteljesítmény miatt, hiszen a porszívó így mindig az éppen porszívózott felület típusának megfelelően állítja be magát, ráadásul a különböző típusú szőnyegek esetében is képes szabályozni a teljesítményt, így a kefe nem akad el, minden körülmények között garantált a zökkenőmentes porszívózás. Az automatikus üzemmód azonosítja a piszkos foltokat, amelyeken képes növelni a szívóteljesítményt. Az Auto üzemmód a mini turbókefével is működik, ami leginkább akkor jön jól, ha sok a háziállat szőre.

Boost üzemmód

Az extra erős Boost üzemmód maximális szívóteljesítményt biztosít. A vezérléshez szükséges piros színű gomb szintén a fogantyúnál, az ujjad közelében található, így könnyen kezelhető, de a főkapcsolóval ellentétben a teljesítmény fokozásához folyamatosan nyomva kell tartani. Amint elengeded a gombot, a porszívó automatikusan visszatér az eredeti üzemmódba.

Kijelző és kezelőfelület

A porszívó kialakításának felső részén található a kijelző, ami a vezérlésre szolgál. Megjeleníti a beállított teljesítménymódot, az annak megfelelő színű háttérvilágítást, valamint a pontos időmérőt. Minden üzemmódban mutatja az akkumulátor lemerüléséig hátralévő percek pontos száma.

Előnye, hogy amikor a kijelző alatti gombok segítségével megváltoztatod a szívóteljesítményt, azonnal láthatod, hogy az adott üzemmódban mennyivel több időt tudsz a tisztításra fordítani. A praktikus kijelző azt is jelzi, ha a mosható szűrő tisztításra szorul. Ha a szűrő eltömődött, a kijelzőn megjelenik egy F betű.

Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW - az üzemmód megváltoztatása Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW - szívóteljesítmény Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW - szívóteljesítmény
Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW - szívóteljesítmény Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW - szívóteljesítmény
A szívóteljesítmény megváltoztatásakor a kijelzőn azonnal megjelenik az akkumulátor lemerüléséig hátralévő idő. A porszívó a leghosszabb üzemidőt Eco üzemmódban nyújtja.

A Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 porszívó tartozékai és azok használata

A tartozékkészlet ennek a porszívónak az egyik főbb erőssége. Rugalmas csövével és számos speciális szívófejével egy valóban sokoldalú segítőtárs, amely megtisztítja az otthonodat a padlótól a mennyezetig. A tartozékok kezelése egyszerű, az egyes darabokat a pattintós rendszernek köszönhetően gyorsan egy egyszerűen össze lehet illeszteni, és máris készen állnak a használatra. Ezenkívül az érthető, képekkel ellátott kézikönyv többek között a tartozékok lehetséges felhasználási módját is bemutatja, ha tehát bizonytalan vagy valamelyik tartozékkal kapcsolatban, csak vedd elő.

Kézi porszívó

A kézi porszívó képezi ennek a 3 az 1-ben gépnek az alapját, de egy előnye biztosan van a konkurens kézi porszívókkal szemben: a használatához nem kell semmilyen speciális tartozékot felszerelned rá. Ennek oka, hogy a szívófej végén egy beépített sörtés kefe található, ami kényelmessé teszi a por és morzsák felporszívózását a polcokról, ablakpárkányokról, asztalokról és más bútorokról, emellett a karcolások miatt sem kell aggódnod. A beépített kefe a szintén állandóan poros redőnyök tisztítására is alkalmas.

A Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW kézi porszívó használata A Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW kézi porszívó használata
A beépített kefe sörtéi megvédik a tisztítandó felületet a karcolásoktól. Így gond nélkül felporszívózhatod a port a billentyűzetről és a bútorokról.

A kézi porszívó nagyszerű segítség a háztartásban szinte naponta megjelenő kisebb szennyeződések gyors megtisztításához. Üzemideje akár 80 perc, emellett elég kompakt ahhoz, hogy az autó belterét is megtisztíthasd vele. Szóval felhasználási lehetőségekből nincs hiány.

Rugalmas hajlítható cső

Az X-Force Flex modellek újítása a rugalmas, hajlítható cső, mely takarításkor megkönnyíti a kanapé, az ágy alá vagy akár a szekrény mögé való bejutást. A porszívó közepén egy gomb található, amely megtöri a rúd kialakítását, így egyszerűen a bútorok alá vezetheted a porszívót anélkül, hogy le kellene hajolnod.

Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW - rugalmas hajlítható cső Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW - rugalmas hajlítható cső
Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal - porszívózás a bútorok alatt
A Rowenta X-Force Flex porszívók egyik legfőbb előnye az egyedi rugalmas cső. Egy gombnyomással egyszerűen meghajlíthatod, majd könnyedén felporszívózhatsz például a bútorok alatt, anélkül, hogy le kellene hajolnod.

Dokkolóállomás cső

A következő tartozék is egy hosszúkás cső, amely elsősorban a dokkolóállomás állványaként szolgál. Érthetőbben fogalmazva, ez egy normál szívócső, hajlítható szerkezet nélkül, amely a dokkolóállomásról való eltávolítása után a porszívóhoz csatlakoztatható és más tartozékokkal együtt használható. Mindent egybevetve akár egy méterrel is meghosszabbíthatja a hatótávolságot, így a magas mennyezeten és mélyen a bútorok alatt is porszívózhatsz.

Padlószívófej világítással

A padlószívófej minden padlótípus felporszívózására alkalmas. A részét képezi egy klasszikus forgókefe, amely a könnyű karbantartás érdekében kicsúsztatható, valamint egy praktikus LED lámpa, mely segítségével tisztítás közben minden porszemet észreveszel. A könnyű, körkörös kezelhetőség érdekében forgatható csuklóval rendelkezik, valamint parkoló pozícióval, amely az állványon való tárolásra szolgál, de a kézi porszívó nélkül az állványon kívül is állva marad. Ezzel a szívófejjel a porszívó 1 óra 7 percig működőképes. A rövidebb üzemidő az akkumulátort merítő LED-ek miatt van.

Turbókefe állati szőrhöz

A készlet része továbbá a speciális turbókefét tartalmazó Animal Kit is, amely remekül felszívja a háziállatok szőrét. A matracok, párnák, bútorok és kárpitok, valamint a járművek belterének rutinszerű karbantartására is kiválóan alkalmas. A kefe nem csak a szőrt, hajszálakat és egyéb szennyeződéseket távolítja el, hanem a szövetet is gyönyörűen bolyhossá varázsolja.

Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW - turbókefe Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW - turbókefe
A forgó henger a turbókeféről egy gombnyomással könnyen eltávolítható. Könnyű karbantarthatóságának köszönhetően az egész háztartásban hasznát veszed.
Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW - turbókefe
A turbókefe a matracok porszívózásánál is hatékony tartozéknak bizonyul, hiszen a leülepedett por mélytisztítását is elvégzi.

Rugalmas mini flex szívófej

A hajlítható csőnyakú mini flex szívófej kiemelkedik a tartozékok közül, mert könnyen alkalmazkodik a különböző görbületi szögekhez. Megkönnyíti a nehezen elérhető sarkokba és az autóülések réseibe való bejutást, de jól működik a textíliákon és az olyan felületeken is, ahol a por megülepedik. A felpattintható rendszer révén a kézi porszívóhoz és a hosszú csőhöz is rögzíthető.

Kárpitkefe

A kanapé- és kárpitkefe a többi tartozékhoz hasonlóan a csőre és a kézi porszívóra is felcsatolható, ami az én szempontomból rendkívül praktikus. Jól használható kárpitozott bútorok és párnák portalanítására, és a kis teljesítményű beállítással takarók és paplanok tisztítására is alkalmas. A hosszú csőre szerelve a kefe sötétítő függönyök porszívózására is használható.

Résszívófej

A résszívófej egy olyan alaptartozék, amely különösen hasznos a szennyeződések résekből és egyéb szűk helyekből való felporszívózására, gyakorlatilag ahová a normál szívófejek nem értnek el. A kialakítása nem sokban különbözik a normál formától, azonban viszonylag rövid és az autó belterének karbantartásakor pontosan az ilyen szűkebb formára van szükség.

Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW - rugalmas mini flex szívófej Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW - rugalmas mini flex szívófej Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW - résszívófej
Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW - kárpitkefe
A tartozékok és kiegészítők gazdag választékának köszönhetően a Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW egy valóban sokoldalú készülék.

Hogyan teljesít a Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 porszívó?

A padlószívófejjel történő tisztításhoz többnyire az Auto üzemmódot használtam, mely során a porszívó automatikusan beállítja a szívóteljesítményt a felület típusának megfelelően. A szőnyeg, a csempe, a parketta és a piszkosabb padlófelületek felismerésére alkalmas, és percek alatt nagyszerű eredményt produkál. Ez még úgy is igaz, hogy ebben az üzemmódban nem a maximális teljesítménnyel szív, amely a legjobban meríti az akkumulátort. Egyetlen mozdulattal felporszívózza a felületeket, a morzsák, a por, a haj és egyéb törmelékek a porszívó belsejébe kerülnek. A rugalmas szívófejnek köszönhetően nem kellett túlságosan lehajolni tisztítás közben, ráadásul a szívófej alacsony profiljának köszönhetően a bútorok alatt is könnyedén fel tudtam porszívózni.

A kézi porszívóval aztán felporszívóztam a port és egyéb kisebb szennyeződéseket, amelyek a nap folyamán otthon kialakulnak - a reggeli morzsáktól a főzési hulladékokon át a kiömlött kutyaeledelig. Hasznosnak találtam a cső végén lévő beépített kefét, amely megkönnyítette a laptop billentyűzetének és a bútorok felületének portalanítását anélkül, hogy megkarcolta volna azok felületét.

A Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW működés közben A Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW működés közben
A padlószívófej könnyen kezelhető mind a kemény padlón, mind a szőnyegen.

Könnyű kezelhetőség

A Rowenta vezeték nélküli porszívója kényelmesen kezelhető, emellett az is tetszett, hogy a padlószívófej porszívózás közben minden irányba jól forog. Előnye, hogy a porszívó egyenletes mozgással rendelkezik, így a takarítás során nem hátráltatott feleslegesen a nehézkes kezelés. Pozitívumként megjegyzem, hogy a rugalmas, hajlítható cső is egyszerűen kezelhető, pedig korábban még nem találkoztam hasonlóval. Ráadásul a rugalmas kialakításnak köszönhetően nem kell lehajolni, például a TV-állvány vagy az ágy alatti porszívózáskor.

Könnyű porszívózás a bútorok alatt és a magas mennyezeten

A tartozékkészlet két hosszú csövet tartalmaz - egy rugalmas és egy klasszikus csövet. Ha mindkettőt összekapcsolod és a porszívóhoz rögzíted, akkor nagyon messzire/magasra tudsz elérni vele. Bár otthonunkban nincs extra magas mennyezet, ez a kombináció nálunk is megtalálta a felhasználási területét, például az ágy alatti vagy a szekrény mögötti mélytakarítás során.

Takarítás a háziállat után

A turbókefe a háziállat utáni takarítás során is megfelelt az elvárásoknak. Néhány könnyed mozdulattal megtisztítottam a kutya heverőjét, ezzel szemben egy hagyományos porszívóval ez a folyamat akár 10 percig is eltarthat. A mindenütt jelenlévő kutyaszőr eltávolításához néhány helyet többször is át kellett fésülni, de nagyon elégedett voltam az eredménnyel. A hajszálakkal együtt a porszívó sok port és egyéb szennyeződéseket is felszívott, az eredmény azonnal látható volt.

Ruční vysavač Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW - turbókefe Ruční vysavač Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW - turbókefe
A rövid kutyaszőrt a turbókefével pillanatok alatt eltávolítottam, mindössze néhány mozdulattal.

A Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 akkumulátor-üzemideje és töltése

A jó szívóteljesítmény mellett elért működési üzemidőért ez a porszívó dicséretet érdemel. Egyes felhasználók elsősorban a rövid üzemidő miatt utasítják el a vezeték nélküli rúdporszívókat, de ebben az esetben erről szó sincs. A Rowenta ebből a szempontból remekül teljesít, hiszen egyetlen feltöltéssel akár 80 perces akkumulátor-üzemidőt is képes elérni. Természetesen minden a teljesítménybeállítástól és a felszerelt tartozékoktól függ.

Töltés

Az akkumulátor lemerüléséig hátralévő idő porszívózás közben jól láthatóan megjelenik a kijelzőn. Ha az akkumulátor lemerült, a numerikus kijelző eltűnik, a piros jelzőfény kigyullad, jelezve, hogy újra fel kell tölteni. Ennek a porszívónak az az előnye, hogy a dokkolóállomásban tárolva egyidejűleg töltődik is, így ezzel a folyamattal gyakorlatilag nem kell foglalkoznod. Egyszerűen csak helyezd vissza a porszívót minden használat után az állványra.

Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW - porszívózás Auto üzemmódban
Mindig láthatod, hogy mennyi idő van hátra az akkumulátor lemerüléséig.

Az akkumulátor 100%-os feltöltése körülbelül 3 órát vesz igénybe. Töltés közben az akkumulátor kék LED-je villogva jelzi az akkumulátor aktuális kapacitását. Ha az akkumulátor teljesen feltöltődött, a fényjelzés egy idő után teljesen kialszik.

A Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW rúdporszívó karbantartása

Összességében véve a porszívó meglehetősen könnyen kezelhető, de külön értékeltem, hogy egyes alkatrészei karbantartás közben moshatók. A portartály kapacitása 0,9 liter, tehát elég sok mindent elfér benne. Maximális telítettségjelzővel rendelkezik, emellett átlátszó, így könnyen ellenőrizheted az összegyűjtött por mennyiségét. Az eltávolítása egy pillanat kérdése, én körülbelül 3 naponta ürítettem ki, de ez attól függ, mennyire piszkos a háztartás.

A kézikönyvben leírtak alapján minden héten szétszerelem a portartályt és a különböző részeit folyó víz alatt átmosom. A tartály belsejében egy mosható szűrő és annak fém védőburkolata található. Mindkét rész el szokott tömődni a porral, így időnként ezeket is gondosan meg kell mosni.

A Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 rúdporszívó karbantartása
A Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 rúdporszívó karbantartása A Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 rúdporszívó karbantartása
A portartály könnyen szétszerelhető, maga a karbantartás csak néhány percet vesz igénybe. Csak mosd meg az alkatrészeket folyó víz alatt és máris minden újra ragyogni fog.

Ami a cserét illeti, a gyártó évente kétszer javasolja a mosható szűrő cseréjét. De a csomagban kettő is van belőle, így bőven van időd új szűrő beszerzésére. Évente kétszer célszerű kicserélni a HEPA szűrőt is, amely a porszívó szerkezetében található.

A padlószívófej és a turbókefe is legalább heti egyszeri karbantartást igényel. Szimpatikusnak találtam, hogy mindkét fej esetében a kézi zár meglazításával a forgókefe egyszerűen kivehető, így a szőr- és hajszálak könnyen eltávolíthatók. A nagy átmérő révén azonban a kefe nem fog fel túl sok hajcsomót, így ez alapvetően csak másodpercek kérdése. A kis átmérőjű porszívóknál a szőrszálak sokkal jobban összegubancolódnak, így azok több karbantartást igényelnek.

Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW - a padlószívófej karbantartása Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW - a padlószívófej karbantartása
A forgókefe mind a padlószívófejről, mind a turbókeféről eltávolítható. Meglepő módon azonban a hajszálak és a szöszök nem csomósodnak bele túlságosan, hanem egyenesen a szennyeződésgyűjtő tartályban kötnek ki.

A Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 rúdporszívó általános értékelése

A három hetes tesztelés során a porszívó naponta többször is használatban volt, emellett a takarítás során minden tartozék be lett vetve. Otthonunkban többféle felület található, a kemény padlótól a parkettán és linóleumon át a szőnyegekig, így a gyakorlatban is kipróbálhattam az automatikus szívóteljesítmény-szabályozást. Minden felületen nagyszerű porszívózási eredmény volt megfigyelhető, még alacsonyabb fokozaton vagy Auto üzemmódban is, így a takarítás mindig zökkenőmentesen zajlott.

A porszívó kényelmes használatához nagyban hozzájárult a dokkolóállomáson történő automatikus töltés, valamint a tartozékok kiváló tárolása a praktikus állványon - minden kéznél volt, amikor csak szükségem volt valamire, így a tárolás nem igényelt extra helyet. Csupán a kézi porszívó kissé nehezebb súlyát kellett megszoknom, ami az akkumulátornak tudható be. Másrészt viszont ez teszi lehetővé a viszonylag hosszú, 80 perces üzemidőt.

Pozitívumként értékelem továbbá az érthető kézikönyvet is, amely a praktikus fotódokumentáció mellett számos QR-kódot is tartalmaz. Leolvasásukat követően lehetőségem nyílt különféle oktatóvideók megtekintésére, amelyek végigvezetnek a porszívó teljes működésén, az összeszereléstől a rendszeres karbantartásig. A Rowenta termékcsaládból már van otthon egy robotporszívónk, amely megfelel az elvárásainknak a lakás felületeinek alapvető tisztítása tekintetében. Így nem volt meglepő, hogy erősebb társa, a Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW rúdporszívó különösen jól teljesített a tesztelés során, ezért bátran ajánlom mindenkinek, aki a méltán népszerű 3 az 1-ben opciót keresi. A porszívóhoz egy felmosófej is csatlakoztatható, amely így egyszerre porszívózik és felmos.

Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW

Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW

Rowenta X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW

Akkumulátoros rúdporszívók

A Rowenta akkumulátoros rúdporszívó egyedien rugalmas kialakítása révén ideális társ otthonod takarításához, a padlótól a mennyezetig. Nagyszerű segítség lehet a gazdik és az autótulajdonosok számára is. Sokoldalúságával kitűnik versenytársai közül, köszönhetően a gazdag tartozékokkészletnek, amely lehetővé teszi, hogy a legmagasabb és korábban elérhetetlen helyekhez is hozzáférj. A nagy teljesítmény és az automatikus szabályozás lehetősége, a könnyű kezelhetőség és tárolhatóság is biztosan elnyeri majd tetszésedet. Mindezek mellett a Rowenta 10 éves javítási garanciát vállal a termékére.

Előnyök

 • Sokoldalúság
 • Nagy szívóteljesítmény, akár 230 légwatt (AW)
 • Auto üzemmódban automatikus szívóteljesítmény-beállítás
 • Minőségi porszívózás
 • Sokféle tartozék - tisztítás a padlótól a mennyezetig
 • Rugalmas, hajlítható szívócső
 • Világító szívófej
 • Az extra hosszú cső még a magas helyeket is eléri
 • Beépített kefék a kézi porszívó és a cső végén
 • Kényelmes töltés a dokkolóállomáson
 • Állvány a porszívó és a tartozékok tárolásához
 • Könnyű karbantartás

Hátrányok

 • Nehezebb akkumulátor
 • A porszívó nem áll meg önállóan (csak a rúd és a szívófej)

Nyomtatás
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ