KIDS TOPky LEGO napok

Rowenta X-TREM Compact Flex Essential 2 az 1-ben rúdporszívó (BEMUTATÓ)

Termékkatalógus

Teszt

Aktualizálva

Bemutatónk középpontjában a Rowenta X-Trem Compact Flex Essential 2 az 1-ben RH1239 rúdporszívó áll, amely rendkívüli rugalmassággal és nagy teljesítménnyel büszkélkedhet, mindez egy tökéletesen kompakt testben. Ráadásul a valóban átfogó takarítás érdekében tartozékok széles választékával rendelkezik. Különböző felületeken és nehezen hozzáférhető helyeken is kipróbáltuk. Két héten át tartó, napi szintű használatot követően most megosztjuk veled a tapasztalatainkat.

Rowenta X-Trem Compact Flex Essential 2 az 1-ben RH1239 rúdporszívó - bemutató

Rowenta X-Trem Compact Flex 2 az 1-ben RH1239 (BEMUTATÓ) – TARTALOM

 1. Hogyan teszteltük a Rowenta rúdporszívót?
 2. A Rowenta X-Trem Compact Flex Essential 2 az 1-ben RH1239 paramétereinek áttekintése
 3. A Rowenta X-Trem Compact Flex Essential 2 az 1-ben rúdporszívó csomagjának tartalma
 4. Hogyan kell összeszerelni a Rowenta rúdporszívót?
 5. A Rowenta vezeték nélküli rúdporszívó vezérlése
 6. A Rowenta rúdporszívó tartozékai és azok gyakorlati felhasználása
 7. Hogyan teljesít a gyakorlatban a Rowenta X-Trem Compact Flex 2 az 1-ben RH1239?
 8. Az akkumulátor üzemideje és a Rowenta vezeték nélküli rúdporszívó töltése
 9. Hogyan kell karbantartani a Rowenta RH1239 rúdporszívót?
 10. A Rowenta X-Trem Compact Flex 2 az 1-ben RH1239 rúdporszívó általános értékelése

Hogyan teszteltük a Rowenta rúdporszívót?

A Rowenta X-Trem Compact Flex Essential 2 az 1-ben RH1239 vezeték nélküli porszívót 2 héten keresztül teszteltük a négyszobás lakásunkban. Két kisgyermekes család vagyunk, így a takarítás a mindennapok része számunkra. Mindezt tetézi az a tény, hogy a férjem és én is otthonról dolgozunk, így valaki mindig tesz-vesz a lakásban. Amikor lehetőséget kaptam a Rowenta rúdporszívó tesztelésére, nemcsak a klasszikus napi padló- és szőnyegtisztításra koncentráltam, hanem az olyan helyekre is, amelyeket csak szórványosan takarítunk, mivel nehezen hozzáférhetőek. Bemutatónkból megtudhatod, hogyan teljesített a gyakorlatban a rúdporszívó és mi az, ami a leginkább meggyőzött minket a termékkel kapcsolatosan.

A Rowenta X-Trem Compact Flex Essential 2 az 1-ben RH1239 paramétereinek áttekintése

A Rowenta X-TREM Compact Flex 2 az 1-ben rúdporszívó rendkívüli rugalmassággal és nagy teljesítménnyel, valamint számos praktikus tartozékkal büszkélkedhet.

Paraméterek:

Paraméterek Rowenta X-Trem Compact Flex Essential 2 az 1-ben RH1239
Kialakítás 2 az 1-ben
Maximális szívóteljesítmény 145 Watt (W)
Maximális üzemidő 40 perc
Töltési idő 4 óra
Akkumulátor típusa Lítium-ion
A kézi porszívó súlya 0,85 kg
A rúdporszívó súlya 2 kg
Szűrési hatékonyság 99,9 %
Mosható szűrő

A Rowenta X-Trem Compact Flex Essential 2 az 1-ben rúdporszívó csomagjának tartalma

Ennek a Rowenta porszívómodellnek a fő eleme a nagy teljesítményű motoros LED-es szívófej, amely még a mélyen beágyazódott szennyeződésekkel is könnyedén megbirkózik.

 • Rowenta kézi porszívó
 • 2 × mosható szűrő
 • Porleválasztó
 • Portartály
 • Motoros LED-es szívófej
 • Kanapékefe
 • Réstisztító fej
 • Töltőállomás
 • Easy Brush kefe
 • Használati útmutató
Rowenta X-Trem Compact Flex 2 az 1-ben RH1239 - a csomag tartalma
A gazdag tartozékkészletnek köszönhetően a Rowenta X-Trem Compact Flex készülékkel a normál takarítás mellett az egész lakás teljes karbantartásának is nekiláthatsz.

Hogyan kell összeszerelni a Rowenta rúdporszívót?

A rúdporszívó egy viszonylag kis dobozban érkezett, amely meglepően könnyű. Miután kicsomagoltam a porszívó egyes részeit és kiegészítő tartozékait, áttanulmányoztam a mellékelt kézikönyvet, amelyben minden világosan le van írva és illusztrálva van, így magának a porszívónak az összeszerelése csak néhány másodpercet vett igénybe. Alapvetően csak néhány alkatrészből áll, amelyeket össze kell pattintani, semmit sem kell bonyolult módon összeszerelni vagy becsavarozni, minden simán és könnyen ment.

A töltőként is funkcionáló állványon tartom a porszívóhoz mellékelt tartozékokat, így minden egyből kéznél van, minden egy helyen van. Mivel a porszívó akkumulátora azonnal elkezd töltődni, amikor a porszívót az állványra helyezzük, nem kell külön foglalkozni azzal, hogy a porszívó mindig használatra kész legyen.

Rowenta X-Trem Compact Flex 2 az 1-ben RH1239 - összeszerelés
Keskeny formájának és rugalmas fogantyújának köszönhetően a Rowenta X-Trem Compact Flex egy kis előszobaszekrényben is könnyen elfér.

A Rowenta vezeték nélküli rúdporszívó vezérlése

Az első töltés közben már kíváncsian vártam, hogy kipróbálhassam végre a rúdporszívót. A fogantyún egy ergonómiai szempontból jól elhelyezett gomb található, ez szolgál a készülék be- és kikapcsolására, ezzel indítható el a klasszikus porszívó-üzemmód. A fogantyú alsó részén található bekapcsológomb alatt egy kapcsoló is található, amelyet lenyomva tartva az üzemmódot extra teljesítményfokozatúra növelheted, például ha a szennyeződések helyenként felhalmozódtak. A porszívó testén lévő LED-ek jelzik, hogy melyik üzemmódban van éppen.

2 teljesítmény-üzemmód

A porszívó összesen 2 teljesítménymódot kínál, amelyek a szennyeződés felhalmozódásának és a padló típusának megfelelően választhatók ki:

 • Auto
 • Boost

Boost üzemmód

Az extra erős Boost üzemmóddal a szükséges időre maximális vákuumteljesítményt érhetsz el. A vezérlőgomb okosan a fogantyúnál, az ujjad alatt helyezkedik el, de a főkapcsolóval ellentétben ezt a gombot a lendületnövelés idejére nyomva kell tartani. A gomb felengedésekor a porszívó automatikusan visszatér a normál üzemmódba. Ha hosszabb ideig lesz szükség a boost üzemmódra, akkor a kézi porszívó testén is át tudod majd kapcsolni. Ebben az esetben nem kell a fogantyú alján lévő gombot a porszívózás időtartama alatt nyomva tartani.

A Rowenta rúdporszívó tartozékai és azok gyakorlati felhasználása

A mellékelt tartozékok között minden megtalálható, ami a klasszikus háztartási takarításhoz szükséges. Külön értékelem, hogy a kanapékefét és a réstisztító fejet a porszívó állványába helyezhetem, így minden kéznél van. A tartozékok cseréje nagyon egyszerű, emellett a pattintós rendszer is nagyban megkönnyíti a kézi porszívó kezelését.

Kézi porszívó

A kézi porszívó képezi a porszívó alaptestét, mely könnyen kivehető és használható a helyi szennyeződések tisztítására, a morzsák felszívására a billentyűzetről vagy a por eltávolítására a redőnyökről. A végén egy speciális sörtékkel ellátott kefe található, amely megakadályozza az esetleges karcolásokat. Ezt a kefét nem kell eltávolítani a hagyományos porszívózás során, így az továbbra is a porszívó része maradhat.

A kézi porszívó automatikus üzemmódot és extra erős boost üzemmódot is kínál, a porszívó fogantyúján található gombok segítségével vezérelhetők ezek az üzemmódok. A LED-ek ekkor egyértelműen jelzik, hogy a kézi porszívó éppen melyik üzemmódban van. A készülék meglepően könnyű, így mindent meg tudok vele tisztítani, amit csak szeretnék, és közben nem fárad el a karom.

Rowenta X-Trem Compact Flex 2 az 1-ben RH1239 rúdporszívó - gyakorlati felhasználás Rowenta X-Trem Compact Flex 2 az 1-ben RH1239 rúdporszívó - gyakorlati felhasználás
A kézi porszívó két tisztítási módot kínál, melyek sokrétű használatot tesznek lehetővé.

A kézi porszívó az én legfőbb segítőm, amelyet napi szinten használok a különböző szennyeződések gyors feltakarítására. Akár 40 percig is üzemel, a könnyű súlyának és könnyű kezelhetőségének köszönhetően pedig az autó belterének tisztításakor és a szekrények belsejének porszívózásakor is jó szolgálatot tesz.

Rugalmas hajlékony cső

A Rowenta X-Trem Compact Flex középpontjában egy rugalmas hajlékony cső áll, amelynek köszönhetően a porszívó mindenhová könnyen elér. A porszívócső a középen egy csuklóval van ellátva, rajta egy gomb található, amelyet megnyomva megtörik a rúdszerkezet, ezáltal megkönnyíti a porszívózást például a kanapé alatt anélkül, hogy a porszívót bonyolult módon kellene használni vagy más módon kezelni. Ha a szerkezetet a másik irányba hajlítod, akkor a porszívó magasságát majdnem a felére csökkentheted, így könnyen elhelyezheted egy kisebb szekrényben.

Szívófej LED világítással

A padló-szívófejjel könnyedén porszívózhatsz keményfa padlót és szőnyeges felületeket egyaránt. Tartalmaz egy forgókefét is, amely rendkívül könnyen karbantartható. A szívófejen lévő LED-világítás szintén nagyon praktikus, hiszen még a sötétebb helyiségekben és a bútorok alatt is könnyedén porszívózhat, így még egy árva porszem sem marad ott sehol. A szívófej forgócsuklóval rendelkezik, így minden irányban könnyen kezelhető. Az alap parkolási helyzetben a porszívó önmagában is állva marad, de ilyen módon helyezhető a töltőállványra is.

Rowenta X-Trem Compact Flex 2 az 1-ben RH1239 - szívófej Rowenta X-Trem Compact Flex 2 az 1-ben RH1239 - szívófej
A praktikus LED-világítással ellátott padló-szívófej innovatív forgókefével rendelkezik a nagyobb és kisebb szennyeződések precíz felszívásához.

Kanapékefe

A kanapékefe a kézi porszívóhoz csatlakoztatható és kényelmesen porszívózhatók vele a kárpitozott bútorok, kanapék és párnák. Számomra főleg a rendszeres ágyneműcsere és a matrac karbantartása során bizonyult hasznosnak.

Réstisztító fej

A keskeny réstisztító fej különösen hasznos a szűk illesztésekben és résekben lévő szennyeződések felporszívózásához és a szegélylécek porának eltávolításához. Röviden, minden olyan helyen, ahová a hagyományos padló-szívófej nem ér el.

Rowenta X-Trem Compact Flex 2 az 1-ben RH1239 - kanapékefe Rowenta X-Trem Compact Flex 2 az 1-ben RH1239 - réstisztító fej
Mind a kanapékefét, mind a réstisztító fejet gyakran használom az otthonom alaposabb tisztításához.

Hogyan teljesít a gyakorlatban a Rowenta X-Trem Compact Flex 2 az 1-ben RH1239?

A Rowenta X-Trem Compact Flex rúdporszívót elsősorban a lakásunkat uraló fapadló és a gyerekszoba részét képező szőnyeg porszívózására használtam. A normál mindennapi porszívózáshoz számomra elegendőnek bizonyult az automatikus üzemmód használata, a teljesítmény növelésére szolgáló kapcsolót csak akkor használtam, amikor a bútorok alatt vagy a folyosón porszívóztam, ahol a gyerekek gyakran kiöntik a homokot a cipőjükből.

Könnyű kezelhetőség

A padló-szívófej könnyen kezelhető, intuitívan fordul minden irányba, ami nagyban megkönnyíti a porszívózást. Minden felületen elég egyetlen mozdulattal áthaladni, hogy minden szennyeződés, beleértve a port, a morzsákat és a szőrszálakat is, a porszívó belsejébe kerüljön. Külön értékeltem a hajlítható szóvófejet, amely lehetővé teszi, hogy a nehezen hozzáférhető helyekre is elérjek és ne kelljen minden takarítás alkalmával a bútorok alá hajolnom.

Az akkumulátor üzemideje és a Rowenta vezeték nélküli rúdporszívó töltése

A 40 perces üzemidő véleményem szerint teljes mértékben elegendő. Nekem személy szerint körülbelül 10-15 percig tart naponta kiporszívózni a 120 m2-es lakásunkat. Egyszer sem okozott problémát a porszívó üzemideje, még a boost üzemmód időnkénti használata esetén sem. Lehetséges, hogy egy nagyobb családi ház takarítása több időt igényel, de az én körülményeim között nincs szükség hosszab üzemidőre.

Töltés

A porszívó feltöltése kétféleképpen történhet. A porszívó a töltőállványba helyezve töltődik, de a kézi porszívó külön is tölthető. Számomra az a legkényelmesebb, ha a porszívózás után az állványra teszem a porszívót, ahol azonnal elkezd töltődni, így nem kell semmi mással foglalkoznom, semmit sem kell bedugnom, és biztos lehetek benne, hogy a porszívó szükség esetén újra üzemkész. Az akkumulátor teljes kapacitásig történő feltöltése körülbelül 4 órát vesz igénybe. Töltés közben a porszívó testén lévő kék LED villog, az akkumulátor feltöltése után a fény egy idő után kialszik.

Rowenta X-Trem Compact Flex 2 az 1-ben RH1239 - a rúdporszívó töltése Rowenta X-Trem Compact Flex 2 az 1-ben RH1239 - a rúdporszívó töltése
A porszívó feltölthető a dokkolóállomáson, de a kézi porszívó külön is tölthető.

Hogyan kell karbantartani a Rowenta RH1239 rúdporszívót?

Amellett, hogy nagyon könnyű vele dolgozni, a porszívó karbantartási igénye rendkívül alacsony. A porgyűjtő tartály átlátszó, így mindig jól látható a benne összegyűlt por mennyisége. Bár a gyártó azt javasolja, hogy hetente 1 alkalommal ürítsük ki, én minden tisztítás után kiürítem, hiszen csak egy pillanat az egész.

Hetente egyszer gondosan szét kell szerelni a portartályt és a különböző részeit folyó víz alatt el kell mosni. A tartály belsejében egy mosható szűrő és annak védőburkolata található. Mindkét rész általában eltömődik porral, amit a karbantartás során le kell róluk tisztítani. A gyártó javaslata alapján a mosható szűrőt évente négyszer kell cserélni. A porszívó alapból 2 szűrővel érkezik, így az első cseréjével nem lesz gond.

A padló-szívófej heti karbantartása a forgófej megtisztításából áll. A manuális zár kioldásával könnyen eltávolítható, ezt követően eltávolítható róla az összegubancolódott haj és szösz. Maga a folyamat nagyon gyors, 2 percig sem tart.

Rowenta X-Trem Compact Flex 2 az 1-ben RH1239 - a rúdporszívó karbantartása Rowenta X-Trem Compact Flex 2 az 1-ben RH1239 - a rúdporszívó karbantartása
A portartály könnyen szétszerelhető, az egyes részeit csak folyó víz alatt kell kimosni. A padló-szívófej karbantartása szintén csak néhány percet vesz igénybe.

A Rowenta X-Trem Compact Flex 2 az 1-ben RH1239 rúdporszívó általános értékelése

A két hetes teszt során lehetőségem nyílt alaposan kipróbálni mind a rúdporszívót, amellyel minden nap kiporszívóztam a nappalit és a konyhát, valamint a gyerekszobát, mind pedig a kézi porszívót. Ez utóbbi főleg akkor jött jól, amikor például kiömlött a liszt, a homokozóban tett látogatás után a cipőkről leverődött a homok vagy a mosógép mögött felgyülemlett a por. Hetente egyszer az egész lakást is kitakarítom, ilyenkor a kanapé tisztítására szolgáló réstisztító fejet és kefét is használtam. A dokkolóállomásnak köszönhetően a porszívó mindig kéznél volt és egyáltalán nem kellett a töltésével foglalkoznom.

Ha osztályzattal kellene értékelnem a Rowenta X-TREM Compact Flex 2 az 1-ben rúdporszívót, akkor egyértelmű csillagos ötöst adnék rá, hiszen a tökéletes, könnyű és gyors takarítással szemben támasztott minden elvárásomnak sikerült megfelelnie, ráadásul sok tekintetben meg is lepett. Amit különösen nagyra értékelek benne, az a könnyű kezelhetőség, az átlagos rúd- és kézi porszívókhoz viszonytott könnyű súly, a szinte zajtalan, egyenletes működés és az innovatív hajlékony csőnek köszönhető kiváló rugalmasság. Kemény padlón és szőnyegen egyaránt tökéletesen teljesített, tehát bátran ajánlom mindenkinek, aki egy 2 az 1-ben rúdporszívót szeretne vásárolni és aki a könnyű tárolhatóságot és a rugalmasságot részesíti előnyben.

Rowenta X-Trem Compact Flex 2 az 1-ben RH1239

Rowenta X-Trem Compact Flex 2 az 1-ben RH1239

Rowenta X-Trem Compact Flex 2 az 1-ben RH1239

Akkumulátoros rúdporszívók

A Rowenta X-TREM Compact Flex 2 az 1-ben akkumulátoros rúdporszívó rendkívül nagy rugalmasságot és kompakt kialakítást kínál, új szintre emeli a mindennapi háztartási takarítást. Számos fejlett funkcióval, valamint a padlótól a mennyezetig tartó tisztításhoz szükséges tartozékok széles választékával rendelkezik. A Rowenta 2 az 1-ben akkumulátoros porszívó mindenhová elér, mivel kétirányú Flex technológiával rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a legszűkebb helyekre is bejusson anélkül, hogy le kéne hajolnod. Emellett extra könnyű súllyal is büszkélkedhet, ebből adódóan ideális segítő a nyugodt és tökéletes takarításban.

Előnyök

 • Kényelmes kezelés és működtetés
 • Extra könnyű súly
 • Megfordítható forgócsukló
 • Könnyen tárolható
 • Elegendő teljesítmény és akkumulátor-üzemidő
 • Boost üzemmód a maximális teljesítményért
 • Gazdag tartozékkészlet
 • Rugalmas padló-szívófej
 • LED világítású szívófej
 • A kézi porszívó beépített keféje megakadályozza a karcolódásokat
 • Kényelmes töltés a dokkolóállomáson
 • Állvány a porszívó és tartozékainak tárolására
 • Könnyű és gyors karbantartás

Hátrányok

 • Magasabb vételár
Eva Mizerová

Eva Mizerová

Mindig is pozitív kapcsolatban álltam az írással és az olvasással, ezért örömmel fogadom a lehetőséget, hogy a hobbim során megszerzett tapasztalatot a munkámban is kamatoztathatom. A cikkek és kritikák írása számomra egy olyan kreatív tevékenység, amelyet nemcsak otthon, hanem a lakóautómmal való utazgatás közben is végezhetek. Olaszország lett a kedvenc úti célom, és annyira magával ragadott, hogy nagy lelkesedéssek bele is kezdtem az olasz nyelvtanulásba, mostanra pedig már le is fordítottam az első könyveimet. Egy online magazin főszerkesztője is vagyok, így tényleg nincs vesztegetni való időm. De a legfontosabb az, hogy örömömet lelem abban, amit csinálok, és valóban ki tudok benne teljesedni.

Nyomtatás
P-DC1-WEB12
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ