Alza dny HU Alza days HU

Samsung Galaxy Note10 | Note10+ (AZ ELSŐ BENYOMÁSOK): Nagyszerű páros új funkciókkal

Termékkatalógus

Cikk

Frissítve:

A főleg professzionális felhasználóknak szánt, népszerű Galaxy Note telefonok újabb generációja megérkezett. Most először két változatban is elérhető, Samsung Galaxy Note10 és Note10+ néven. A „kilenceshez” képest jelentős átalakuláson esett át és a kötelező teljesítménynövekedésen kívül számos fejlesztést is kapott. Mivel nyűgözik le a New York-i UNPACKED 2019 esemény keretében bemutatott Galaxy Note10 és Note10+ phabletek a vásárlókat? Miben térnek el egymástól, és ha végre megérkeznek, mennyibe fognak kerülni?

i

Rendeld elő most!
Rendeld elő az új Galaxy Note10 vagy Note10+ készüléket, amelyhez most ingyen AKG fejhallgató és Samsung Powerbank jár.

Az ajánlat 2019. augusztus 7. (23:00) és augusztus 22. (23:59) között érvényes.

Samsung Galaxy Note10 (AZ ELSŐ BENYOMÁSOK): Nagyszerű páros új funkciókkal – TARTALOM

 1. A Galaxy Note10 kialakítása és dizájnja elsőosztályú
 2. Dynamic AMOLED kijelző – kompromisszumok nélkül
 3. Az S Pen segítségével a telefon egyszerű kézmozdulatokkal is vezérelhető
 4. A Note10 teljesítménye a legigényesebb felhasználók elvárásait is kielégíti
 5. A Galaxy Note10 az első készülék jack csatlakozó nélkül
 6. Hármas kamera rendszer lenyűgöző képességekkel
 7. Samsung Galaxy Note10 vagy Note10+?
 8. Samsung Galaxy Note10 és Note10+: ár és elérhetőség
 9. A Galaxy Note10 egyetlen vetélytársa a Note9
 10. Szöveges beszámoló a rendezvényről
 11. Feltételezések a Samsung Galaxy Note 10 megjelenése előtt

A Galaxy Note10 kialakítása és dizájnja elsőosztályú

A Samsung Galaxy Note8 és Note9 szinte ikreknek tűnnek minimális különbséggel, azonban a Galaxy Note10 sorozat kettősét jelentősen megváltoztatták a tervezők. Az ívelt kijelző megmaradt, de a viszonylag széles felső keretet egy „golyó” váltotta fel középen az előlapi kamerával, az alsó perem szélessége pedig jelentősen csökkent. Aminek viszont búcsút intettek, az a Bixby gomb. De azért nem tűnt el teljesen. Ha használni szeretnénk a virtuális asszisztenst, hosszabb ideig lenyomva kell tartani a bekapcsoló gombot. Mindkét Galaxy Note10 megjelenésében lépést tart a modern trendekkel, nagy hangsúlyt fektetve a lehető legkisebb kivágásokra és keretekre a kijelző körül.

 Samsung Galaxy Note10  Samsung Galaxy Note10+
Pillantás a Samsung Galaxy Note10 sorozatra. Balra a Note10, jobbra a Note10+.

Nagy változások történtek a hátoldalon is. Az ujjlenyomat-olvasó innen eltűnt és most a kijelzőre került, a kamerarendszer pedig ezúttal már nem vízszintesen, hanem függőlegesen került elhelyezésre. Mindkét Galaxy Note10 modell két színben érkezik – fénylő fekete és fénylő prizma változatban. A fekete Note10-hez fekete S Pen, a prizmához pedig kék stylus tartozik.

Dynamic AMOLED kijelző – kompromisszumok nélkül

A Samsung zászlóshajójának kijelzője, mint a világ egyik vezető kijelző gyártójának terméke mi más is lehetne, mint csúcsminőségű. Mivel senki sem gyárt jobb mobiltelefon kijelzőket, mint a Samsung, valószínűleg a jelenleg elérhető legjobb panellel így a Note10 és Note10+ készülékek büszkélkedhetnek. A vásárlók kegyeiért egy Full HD+ (2 280 × 1 080 px), illetve Quad HD (3 040 × 1 440 px) felbontású Dynamic AMOLED kijelző száll harcba. Képarányuk 19:9 és várhatóan nagy fényerő és hibátlan színmegjelenítés jellemzi őket. Saját benyomásainkról majd a Samsung Galaxy Note10-ről szóló recenziónkban számolunk be.

 Samsung Galaxy Note10 displej  Samsung Galaxy Note10 displej
A Samsung Galaxy Note10 kijelzője az előlap nagy részét lefedi.

Az S Pen segítségével a telefon egyszerű kézmozdulatokkal is vezérelhető

A fejlesztések hatással voltak a Galaxy Note10 egyik fő fegyverére, az S Penre is. Az új stylus Air actions támogató, vagyis távoli mozdulatokkal is vezérelhető a telefon. A prezentáció során például igazán lenyűgöző kameravezérlést láthattunk. Természetesen a stylus gomb használatának lehetősége is megmaradt. Jó hír, hogy a gyártó API-kat is biztosít a fejlesztők számára, így a stylus új képességeit beültethetik az alkalmazásaikba is. Az üzemideje is igazán bámulatos: 6 perc alatt töltődik, és akár 11 órán keresztül használható.

Samsung Galaxy Note10 - S Pen 
Az S Pen varázslatra képes a Galaxy Note10 készülékkel.

A Note10 teljesítménye a legigényesebb felhasználók elvárásait is kielégíti

A Samsung Galaxy Note10 teljesítménye várhatóan elsőrangú lesz. Hozzánk Exynos 9825 chipsettel érkezik, az amerikai piacra pedig a teljesítményben megegyező Snapdragon 855-tel. Ezek elegendő, 8 vagy 12 GB memóriát biztosítanak. Ez még a legigényesebb felhasználókat is kielégíti, így a Galaxy Note10 és Note10+ készülékekről a tesztek után elmondható, hogy kétségtelenül a mai legerősebb mobiltelefonok közé tartoznak.

A gamerek kihasználhatják a Game Booster funkciót is, amely játékhoz optimalizálja a telefon teljesítményét. A Galaxy Note10 a tárhely esetében is nagyvonalú, 256 GB-ot kínál (a Note10+ akár 512 GB-ot), sőt, a Note10+ akár további 1 TB-s microSD kártyát is támogat. A kisebb modell nem támogatja a memóriakártyákat.

Samsung Galaxy Note10, teljesítmény 
A Note10 telefonok nem érik el a 8 mm-es vastagságot és keskenyebbek elődeiknél. De a teljesítményük így is bámulatos.

A Galaxy Note10 az első készülék jack csatlakozó nélkül

A Samsung Galaxy Note10 telefonok akkumulátorainak várható kapacitása 3500 és 4300 mAh, melyek átlagos üzemidőt ígérnek. De igazán nagy szerepet játszik az optimalizáció is, így az, hogy a gyakorlatban majd mennyi ideig használhatók egy töltéssel, csak az igazi tesztelés során fog kiderülni. 45 W-os vezetékes, illetve 15 W-os vezeték nélküli töltés áll rendelkezésre és nem hiányzik a fordított vezeték nélküli töltés sem, amikor a telefonnal tölthetjük fel például Samsung Galaxy Buds fülhallgatónkat.

A Note sorozat esetében a Galaxy Note10 modellek megjelenésével új fejezet kezdődik a csatlakoztatás terén. Bár a piacon nem túl sok vezető mobilt találunk fülhallgató csatlakozóval, az idei újdonságok 3,5 mm-es jack bemenettel érkeznek. Manapság ugyanakkor a vezeték nélküli fülhallgatók széles választéka elérhető, így nincs ok a szomorkodásra.

A Samsung szorosan együttműködik a Microsofttal, ennek az eredménye pl. a zökkenőmentes csatlakoztatás a mobil és a Windowsos eszközök között. A felhasználó egy alkalmazás segítségével megjelenítheti a számítógépen a telefon kijelzőjét, vezérelheti azt, sőt, értesítéseket is kaphat oda.

Samsung Galaxy Note10 
A Samsung Galaxy Note10 a Your Phone alkalmazás segítségével csatlakoztatható a Windowshoz.

A Samsung Galaxy Note10 és a Note10+ természetesen Android 9 Pie operációs rendszeren (One UI bővítéssel) fut, de a következő hónapokban érkezik majd az Android Q frissítés, azt követően meg kétségtelenül az Android R is.

Újdonság továbbá a DeX mód továbbfejlesztése, vagyis a telefon környezetének átvitele számítógépre kábel segítségével. A csatlakoztatáshoz már elegendő egy USB-C kábel, sőt, a DeX mostantól támogatja a laptopokat és az Apple Macbookjait is.

Hármas kamera rendszer lenyűgöző képességekkel

A kamera nem titkos fegyver a Samsung Galaxy Note10 esetében, mint például a Huawei P30 Pro telefonnál, de egy zászlóshajó esetében mi más lehetne, mint csúcsminőségű. A Note10 és a Note10+ is hasonló fényképező rendszert kapott, aminek az alapja egy 12 megapixeles kamera f/1,5 rekeszértékű optikával. Ezt egészíti ki egy 12 megapixeles kamera teleobjektívvel és egy 16 megapixeles ultraszéles látószögű fényképező. A Samsung Galaxy Note10+ estében ehhez még egy ToF szenzor is tartozik, amely letapogatja a környezetet. Szelfiket egy 10 megapixeles kamerával készíthetünk.

Arról, hogy a telefon milyen fotókat készít, akkor tudunk majd bővebben nyilatkozni, ha ténylegesen a kezünkben lesz. De a kamera papíron ígéretesnek tűnik. A Note10+ jól kezeli a kiterjesztett valóságot, még a videóknál is. Emellett képes egy alak 3D-s letapogatására és a telefon előtt mozgó táncos mozdulatait követve mozgatni. Videófelvételkor az elődökhöz képest kidolgozottabb stabilizációval operál. Érdekes plusz továbbá az Elmosás effekt, illetve az is, hogy nem csak a képre, de egy adott helyről származó hangra is lehet zoomolni.

Samsung Galaxy Note10 vagy Note10+?

Manapság az a trend, hogy nem egy, de két vagy akár több telefonmodellt is bemutatnak egyszerre. A Samsung idén három S10-est és két Note sorozatú telefont mutatott be. De miben különböznek ezek egymástól? Kiknek ajánlják őket?

Az alábbi táblázatban jól látszanak különbségek. A kisebb Samsung Galaxy Note10 6,3" képátmérőjű (a nagyobb 6,8”-os), ami nem kevés, de még mindig kisebb a legnagyobb telefonokénál. A kisebb modell kéz a kézben jár a kisebb akkumulátorral, a ToF szenzor nélküli kamerarendszerrel, de az alacsonyabb árral is. A S Pen stylus azonban mindkét modellhez jár. A Galaxy Note10 valószínűleg azoknak lesz vonzók, akik megalkusznak pár funkcióval kevesebbel a kedvezőbb árért cserében. Paradox módon további érv lehet a Note10 megvásárlására a kisebb kijelző, mivel egyes felhasználók nem szívesen használnak nagyobb telefont.

Samsung Galaxy Note10, kamera 
A Samsung Galaxy Note10+ a Note10 készülékkel szemben mélységérzékelővel is rendelkezik.

Ezzel szemben a Samsung Galaxy Note10+ óriási, 6,8 hüvelykes kijelzővel, nagyobb akkumulátorral és térérzékelővel felszerelt kamerával érkezik. Valószínűleg a nagyobb igényű felhasználókat fogja megszólítani, akiknek nem számít a magasabb ár, viszont szükségük van a nagyobb képernyőre a tartalmak megjelenítéséhez és a munkához, illetve a felszereltség tekintetében nem szeretnének kompromisszumokat kötni. De akármelyik Galaxy Note10 készüléket is fogjuk választani, nem hibázhatunk.

Parametérek/Modell Samsung Galaxy Note10 Samsung Galaxy Note10+ Samsung Galaxy Note9
A kijelző átmérője 6,3" 6,8" 6,4"
A kijelző felbontása 2 280 × 1 080 px, Full HD+ 3 040 × 1 440 px, Quad HD 2 960 × 1 440 px
A kijelző technológiája Dynamic AMOLED Dynamic AMOLED Super AMOLED
Képarány 19 : 9 19 : 9 18,5 : 9
A kijelző finomsága 401 ppi 498 ppi 516 ppi
Processzor Exynos 9825 (az amerikai piacon Snapdragon 855) Exynos 9825 (az amerikai piacon Snapdragon 855) Exynos 9810 (az amerikai piacon Snapdragon 845)
Rendszer memória - RAM 8 GB 12 GB 8 GB
Belső tárhely 256 GB 256/512 GB (akár 1TB microSD kártyával) 128/512 GB
Operációs rendszer Android 9.0 Pie Android 9.0 Pie Android 8.1 Oreo
Hátlapi kamera 12Mpx – széles látószögű (f/1,5)
16Mpx – ultraszéles látószögű (f/2,2)
12Mpx – teleobjektíves (f/2,1)
12Mpx – széles látószögű (f/1,5)
16Mpx – ultraszéles látószögű (f/2,2)
12Mpx – teleobjektíves (f/2,1)
DepthVision kamerarendszer (ToF mélységérzékelés)
12 Mpx (f/1,5–2,4) + 12 Mpx (f/2,4)
Előlapi kamera 10 Mpx 10 Mpx 8 Mpx (f/1,7)
Akkumulátor 3 500 mAh 4 300 mAh 4 000 mAh
Méretek 151 × 71,8 × 7,9 mm 162,3 × 77,1 × 7,9 mm 161,9 × 76,4 × 8,8 mm
Tömeg 167 g 198 g 201 g
Védettségi szint IP68 IP68 IP68
Ár 329 990 Ft-tól 379 990 Ft-tól 243 790 Ft-tól
*2019. augusztus 7-én érvényes árak alapján

Samsung Galaxy Note10 és Note10+: ár és elérhetőség

A Galaxy Note10 sorozatú telefonok csúcsminőségű készülékek és áruk is ezt tükrözi. De mégsem mondhatjuk, hogy ez túlzás lenne. A Note10 329 990 Ft-tól elérhető, a nagyobb Note10+ 256 GB-os változatban 329 990 Ft, a kétszer ekkora tárhellyel rendelkező pedig 414 990 Ft. Mikortól elérhetőek a Galaxy Note10 és Note10+ készülékek? Augusztus 23-án péntektől. De az előrendelési időszak már elkezdődött, ha most rendelsz Note10 sorozatú telefont, ingyenes fejhallgatót és powerbankot kaphatsz hozzá (lásd a cikk elején).

Samsung Galaxy Note10 
A Samsung Galaxy Note10 és Note10+ készülékek már előrendelhetők.

A Galaxy Note10 egyetlen vetélytársa a Note9

Ha Note sorozatú telefont szeretnél venni, de szeretnél pénzt megtakarítani, akkor választhatod a tavaly bemutatott Galaxy Note9-t is. Ugyancsak nagy teljesítményű, de olcsóbb, mint a legújabb modellek. Megvásárlásával azonban értelemszerűen egy kevésbé felszerelt modellt kapsz korábbi processzortípussal, hátlapi és nem előlapi ujjlenyomatolvasóval, szélesebb keretekkel és ha a Note10+-hez képest nézzük, akkor kisebb kijelzővel. A frissítések sem fognak hozzá olyan sokáig kijönni, mint az új generációhoz.

i Ami még érdekelhet

A Samsung Galaxy Note10 és a Note10 + kiválóan felszerelt telefonok, és már alig várjuk, hogy kipróbálhassuk őket. Az áruk nem lesz éppen alacsony, de a Samsung első osztályú felszereltséget és kidolgozott szoftvert kínál érte.

Szöveges beszámoló a rendezvényről

 • 23:12 – Köszönjük a figyelmet és hamarosan további részletekkel jelentkezünk a Galaxy Note 10 árusításának megkezdésekor.
 • 23:11 – Az újságíróknak most kiosztják az újonnan bemutatott készülékeket kipróbálásra – a Galaxy Note 10, Galaxy Note 10+ telefonokat, a Galaxy Watch Active 2 karórát és a Galaxy Book S laptopot.
 • 23:10 – DJ Koh megköszöni a részvételt minden jelenlevőnek és a világ minden tájáról bekapcsolódó nézőknek.
 • 23:08 – DJ Koh emlékeztet a Samsung nagy célkitűzéseire az ökológia és a bolygónk védelme terén.
 • 23:03 – Két ilyen óriás együttműködése elég nagy meglepetés. Bizonyára az a terv, hogy együtt legyőzik az Apple-t.
 • 23:01 – A színpadon Satya Nadella, a Microsoft vezetője, aki megerősíti a két vállalat szoros együttműködését.
 • 22:59 – A Galaxy Note 10 kezdőára 949 USD, az 5G-s verzióé 1049 USD. A Note 10+ valamivel még drágább, az ára 1099 dollár körül lesz, illetve az 5G-s változaté 1299 dollár körül. Augusztus 23-tól lesz kapható.
 • 22:55 – Egy újabb készülék - Galaxy Book S. Ez a vékony, 13"-os kijelzőjű laptop akár lenyűgöző 23 órát is kibír egy töltéssel. Figyelem, processzorként az energiatakarékos Qualcomm Snapdragon 8cx chip szolgál. Az ára 999 dollár és még augusztus folyamán elérhető lesz.
 • 22:52 – A Samsung DeX USB-C kábellel használható a Note 10-nél. A Samsung tovább mélyíti a kapcsolatát a Microsofttal, amelynek eredménye ez az alkalmazás, amely a telefont teljes mértékben összeköti a Windows 10-zel. A kapcsolódás egészen a mélységekig végbemegy, és az üzenetek asztali gépen történő írásán, illetve az értesítések fogadásán kívül a telefon egész vezérlése is elérhetővé válik onnan.
 • 22:49 – A Galaxy Watch Active 2 szeptember 13-tól lesz elérhető és az ára 300 dollár körül fog mozogni.
 • 22:47 – Az órát vezeték nélkül lehet majd tölteni a Galaxy Note 10 hátuljára helyezve.
 • 22:45 – A Galaxy Watch Active 2 Under Armour Edition a sportruházat területének egyik óriáscégével együttműködésben lett megalkotva. A karóra egyes adatokat közvetlenül e cég futócipőiről fog fogadni.
 • 22:41 – A Note 10 természetesen beilleszkedik a Samsung rendszerébe, így tökéletesen párosítható pl. a Galaxy Watch Active 2 okosórával.
 • 22:38 – Hivatalosan is 5G támogatást élvez, de kizárólag a Note 10+ esetében lesz elérhető.
 • 22:38 – A Galaxy Note 10 támogatja a szupergyors töltést 45 W-os teljesítménnyel.
 • 22:38 – A Galaxy Note 10 ideális közvetítő a páratlan játékélményekhez. A telefontól a mobil platformon elérhető maximális teljesítmény várható (+3 3% CPU teljesítmény, + 40% GPU teljesítmény). Újdonság, hogy támogatja a Discord platformon történő kommunikációt a mobilos játékoknál.
 • 22:34 – A DepthVision kamera támogatja az objektív elé helyezett objektum 3D szkennelését. A beolvasás után életre kelti a kiterjesztett valóságban. A gyerekek így könnyen „beolvashatják” kedvenc plüssállatukat a telefonba és hülyéskedhetnek vele.
 • 22:30 – Egy újabb bemutató az S Pen új funkcióiról – ezúttal az élő videóban történő rajzolásról. Nagyon érdekesnek tűnik és teljes mértékben egybefonódik a kiterjesztett valóság effektekkel.
 • 22:26 – Elérkeztünk a Galaxy Note 10 új funkcióihoz. Például az elmosás effekt közvetlenül az élő videóban – elég menő. Videó készítésekor ezentúl jelentősen jobb képstabilizálás is elérhető.
 • 22:22 – Az S Pen más eszközökön is használható lesz. Mostantól további 6 érzékelőt tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a toll használatát teljesen új helyzetekben is. Ennek eredményeként az S Pen gyakorlatilag használható a kamera kezeléséhez. Például videó készíthető vele úgy, hogy nem lesz szükség senkire a telefon vezérlésére. Minden irányítható lesz mozdulatokkal, amelyeket az S Pen folyamatosan érzékel. A Samsung elérhetővé teszi a kódokat is a fejlesztők számára, akik így képesek lesznek támogatni az S Pen vezérlést alkalmazásaikban.
 • 22:19 – Az S Pen ismét javításra került és lényegesen pontosabb. A szöveges jegyzetek mostantól exportálhatók lesznek például Wordbe.
 • 22:17 – Elég sok színváltozat lesz elérhető.
 • 22:15 – Végre itt van a Galaxy Note 10 részletesebb bemutatója. Megerősítésre kerül a két képernyőméret - 6,3", illetve 6,8" a Note10+ esetében. Dynamic AMOLED kijelző, amely minden szögből gyönyörű.
 • 22:13 – Már elő is került az új telefon DJ Koh zsebéből.
 • 22:12 – A Galaxy Note 10 első hivatalos videója. Egyelőre úgy tűnik, hogy minden előzetes várakozásnak megfelel – kétféle képernyőméret, golyó a kijelző felső-középső részén.
 • 22:10 – A felhasználói adatok biztonsága az egyik olyan terület, amelyért a Samsung sokat fog tenni. A Samsung Knox technológia továbbfejlesztésre kerül.
 • 22:06 – DJ Koh kiemeli az 5G mobilhálózatok előnyeit. Így tehát már egyértelmű, hogy a Note 10 5G modulos változat lesz.
 • 22:03 – A színpadon DJ Koh, a Samsung vezérigazgatója. Az első beszéd az innovációk körül forog, amelyek megkönnyítik mindennapi életünket. Természetesen, ideális esetben a Samsung ökoszisztémájában.
 • 22:00 – Kezdünk. Számos érdekes termék vár ránk, központban a Galaxy Note 10.
 • 21:45 – A hall tele van óriási kijelzőkkel, amelyeken egyelőre az érintő ceruza dominál – ez a Galaxy Note sorozat sajátossága. Egy órával a kezdés előtt hosszú sorok alakultak ki a bejáratnál. Remélhetőleg pontban 22 órakor kezdünk.
 • 21:30 – A Samsung rövid időn belül bemutatja a Galaxy Note 10 készüléket. A várva várt konferencia helyszíne a New York-i Barclays Center.

Samsung Galaxy Note10 - Feltételezések

Frissítés 2019. 7. 24. - Ismerjük mindkét Samsung Galaxy Note 10 modell minden paraméterét

Vége a várakozásnak, a német WinFuture.de szerver mindent elárult, amit csak megtudott a Samsung Galaxy Note 10-ről. Ráadásul mindkét modellről. Először  a Samsung Galaxy Note 10 egyszerűbb modelljéről kaptunk információkat. A telefon kisebb lesz, mint a korábbi Galaxy Note9 - a hossza egy centiméterrel, a szélessége pedig fél centiméterrel lesz rövidebb, ami nem kevés. A méretcsökkentés kisebb kijelzőt is eredményez, de legalább keret nélküli lesz, és a hagyományos kivágás helyett csak  "golyó lyukat" fogjuk látni a szelfikamerához. A dinamikus AMOLED kijelző nem meglepetés, de a felbontás csökkentése igen - csak 2 280 x 1 080. A kijelző HDR 10+-et támogat és ujjlenyomatolvasót találunk benne beépítve. 

Samsung Galaxy Note 10

A fényképezőgép (a bal oldali) három objektívvel rendelkezik: 12 Mpx (Dual Pixel, optikai zoom, változó rekesz) + 16 Mpx (ultra széles lencse) + 12 Mpx (dupla optikai zoom) kombinációval, az elülső kamera pedig 10 Mpx-es felbontású. Egyik kameránál sem fog hiányozni a HDR-támogatás, a fő kamera pedig számos speciális fényképezési módot is kínál (pl. élelmiszer-fotózás, Instagram stb.).

A legújabb Snapdragon 855+ chipkészlet használatát a cég a Samsung Galaxy Note 10 esetében nem erősítette meg. De ez azt is jelentheti, hogy elődeihez hasonlóan csak az amerikai piacra kerülnek ezek. A többi piacra szánt készülékeket a gyártó a saját Exynos 9825 chipkészletével szereli fel, melyet 8 GB RAM támogat. A belső tárhely 256 GB kapacitással rendelkezik, mely tovább nem bővíthető. A telefonon nincs sem memóriakártya-nyílás, sem klasszikus 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó.

Alig pár órával később további részletek jelentek meg a Samsung Galaxy Note 10+-ról, ugyanabból a forrásból. Mire számíthatunk? Külsőre a telefonok úgy hasonlítanak egymásra mint két tojás, de méretük eltérő lesz. A Note 10+ 6,8"-es átmérőjű kijelzővel rendelkezik, és biztosan  Quad HD+ felbontással. A chipkészlet Exynos 9825 lesz (az amerikai piacon pedig Snapdragon 855+), melyet 12 GB RAM támogat. A memória ugyanaz marad - 256 GB, de az előzőtől eltérően microSD-kártyával bővíthető.

A Samsung szintén bővítette a kamera képességeit: speciális ToF-érzékelő járul hozzá a fényképek mélységének megörökítéséhez. A fennmaradó három kamera konfigurációja ugyanaz marad, csakúgy, mint a szelfikamera egyetlen lencséje.

Természetesen mindkét modell tartozéka lesz a stylus S Pen. Az új funkciók közé tartozik bizonyos műveletek hangutasítással történő végrehajtása. Használható egyszerű érintőceruzaként, vagy gesztusokkal kombinálva. A telefonodat a képernyő megérintése nélkül is felismeri. Az új funkciók számos műveletnél hasznosak lesznek, például a galériában.

Frissítés 2019. 7. 23. - A Samsung Galaxy Note 10 a Snapdragon 855+ chipkészletre épül

Csak tíz nappal a legfrissebb hírek megjelenése után rengeteg új információ látott napvilágot. Például, a Samsung belekezdett a 12 GB-os RAM tömeggyártásába,  valamivel korábban, mint eredetileg vártuk. Sokan azonnal az feltételezték, hogy ez azt jelenti, hogy ez az extra erős memória nem lesz új Samsung Galaxy Note 10 része. A gyártó szerint a memória nagyon gyors, akár 30%-os teljesítményjavulást is elérhet. A dél-koreai vállalat bejelentette, hogy idén belekezd a 16 GB-os LPDDR5 memória gyártásába. Láthatóan az okostelefonok teljesítménye tovább növekszik.

További információk a töltésről és a töltőkről. Kínai minősítési szervezetektől kiszivárgott adatok szerint a Samsung Galaxy Note 10 dobozában található töltő teljesítménye 25 W. Ennél nagyobb teljesítményt a Note 10 nem bír el, de a Galaxy Note + igen. Itt a teljesítmény csaknem kétszerese, nagyjából 45 W környékén mozog. Csak egy probléma van. A csomagban nem találsz olyan töltőt, amely képes ekkora teljesítményt kezelni, így külön kell megvásárolni. Ára nagyjából 50 dollár, tehát nagyjából 15,000 Ft., ÁFA nélkül.

Úgy tűnik, sikerült megerősítenünk az új telefon hardverparamétereit. A fenti összehasonlító táblázatban is megtaláljátok őket, ezért itt most csak rövid összefoglalót nyújtunk. Az ultra-erős Snapdragon 855+ chipkészlet csak a közelmúltban jelent meg, éppúgy, mint az első telefonok, melyek használják - és a Samsung Galaxy Note 10 ezek egyike, 8 GB RAM-mal és 256 GB belső memóriával. A magasabb kategóriájú Note + emellett egy SD-kártyanyílást és egy speciális ToF-érzékelős kamerát is kínál. Mindkét telefonhoz jár majd a Stylus S Pen. Egy másik forrásból sikerült megtudnunk a telefonok súlyát. Az alacsonyabb kategóriájú 168 gramm, a magasabbé 30 grammal több.

Frissítés 2019. 7. 13. - Az új Samsung Galaxy Note 10

Vége a találgatásnak a Samsung legújabb telefonjának külsejével kapcsolatban. Az új telefon hivatalos sajtóközleményei napvilágot láttak. Ami azonnal nyilvánvaló, hogy a tervezés terén több változás is történt. Mind a Samsung Galaxy Note 10, mind a Samsung Galaxy Note 10+ sokkal szögletesebb lesz, mint elődeik. Nem keret nélküliek, bár a képernyők körüli keretek nagyon vékonyak lesznek, míg az alsó kissé szélesebb marad. Nincs kivágás, amely zavarná a telefon felső szélének egységességét, az elülső kamera egyszerűen egy sötét, kis lyuk a kijelzőn.

Samsung Galaxy Note 10

Az információk szerint a kijelző kissé oldalra hajlik, míg a telefon hátulja kissé zavarja a hátsó kamerát. Három különálló lencséje lesz, amihez a Note + esetében egy ToF-kamera is csatlakozik, amelyet a telefon például tárgyak felismerésére vagy elmosódott fotók kijavítására használ. Az eddig napvilágot látott képek fekete és ezüst színt mutatnak, de feltételezhetjük, hogy a telefonok több színben is kaphatóak lesznek.

Az telefonok árairól is van már némi fogalmunk. A Samsung Galaxy Note 10 induló ára 999 euró körül lesz, ami nagyjából 325 ezer forint. A magasabb kategóriájú Samsung Galaxy Note 10+ ára 1,149 euró lesz, tehát 375 ezer forint körül.

Frissítés 2019. 7. 3. - Hivatalosan megerősítve. A Samsung Galaxy Note 10 augusztus 7-én kerül bemutatásra

A Samsung hivatalosan megerősítette a Galaxy Note 10. bemutatásának dátumát és helyszínét: augusztus 7.,  Barclays Center, New York. A Note 10 tehát alig egy hónap múlva elérhető lesz a nagyközönség számára, még jóval az őszi szezon előtt, amikor sokkal több új telefon kerül a piacra. A helyszín tehát ugyanaz maradt, mint a tavalyi évben, amikor a Samsung a rendkívül jól sikerült Note9-et mutatta be.

Az idei újdonság az, hogy két telefont is piacra dobnak, amint arról korábban tájékoztattunk. Az hírek szerint Samsung Galaxy Note 10 és Galaxy Note 10 + nevet kapnak, melyek közül az utóbbi nagyobb, drágább és valószínűleg jobban felszerelt lesz. Megerősítettnek tűnik a középső kivágás a kamerának, és egyéb paraméterek is (lásd a fenti táblázatot).

A Samsung kiadott egy pár másodperces figyelemfelkeltő videót is, amely a stylus érintőceruzát mutatja, amint a Samsung Galaxy Note 10 fényképezőgépének lencséjét rajzolja. Az animáció valószínűleg az elülső kamerát mutatja (a Note9 nem rendelkezik kivágással vagy golyó lyukkal, hiszen minden a felső keretben van elrejtve), és nemcsak a toll használatára helyez hangsúlyt, hanem egy minőségi kamera jelenlétére is. A Samsung Galaxy Note 10 bemutatására valószínűleg magyar idő szerint délután kerül majd sor.

Frissítés 2019. 6. 20. - Az új Galaxy Note 10 várhatóan augusztusban kerül piacra

Nemrég hallottuk, hogy az új Samsung Galaxy Note 10 bemutatására talán augusztus 7-én kerül majd sor New York-ban. A dátum persze még változhat, de egyelőre úgy tűnik, hogy erre lehet számítani. A hónap elején új információkat is megtudtunk az új telefon specifikációiról. Az alábbi főbb innovációk mellett kisebb javulásokra is számíthatunk az akkumulátor élettartama és egyéb komponensek terén. A paraméterek aktuális állapotát a fenti táblázatban láthatjátok.

A Samsung Galaxy Note 10 is rendelkezik Pro verzióval

Tegyük a kezünket a szívünkre és valljuk be, hogy legtöbben két változatra számítunk a Samsung legújabb telefonjából. A Samsung Galaxy Note 10 Pro jelentősen nagyobb kijelzővel, jobb kamerával és 25%-al több akkumulátor kapacitással rendelkezik, mint a standard verzió, ami természetesen mindent átfogó teljesítménynövekedéshez vezet. A teljes leírást lásd a fenti táblázatban.

A négyszeres kamerát illető jóslatokat kidobhatjuk - háromszoros kamera lesz

A korai pletykák azt sugallták, hogy a Samsung Galaxy Note 10 négyszeres kamerát kap. Sajnos ez nem így lesz, bár a telefon sikerét ez valószínűleg nem fogja befolyásolni. A fényképezőgép specifikációiról már sok információnk van. Az elsődleges szenzor 12 Mpx-es lesz, amely a Twitter Ice-Universe felhasználója szerint háromfokozatú, f / 1.5, f / 1.8 és f / 2.4, rekeszt kap. A második 12 MHz-es objektív gondoskodik a zoomról. Az utolsó egy 16 Mpx-es ultra-széles érzékelő. A Pro verziónál a fő kamera egy ToF érzékelővel is fel van szerelve, amely segít a fókuszálásban.

Samsung Galaxy Note 10 
A Samsung Galaxy Note 10 kamerái függőleges irányban vannak beépítve.

Örülhetünk a dupla selfie kamerának

Miközben már volt néhány hírünk a fő kameráról, a források hallgattak a selfie kamerákról. Most ez megváltozott, és már tudható, hogy az első selfie kamera dupla lesz. Még nem ismerjük a konkrét specifikációkat, de bizonyos információk szerint az telefon 5G-s modellje akár tripla kamerával is rendelkezhet. Ez a változat azonban Magyarországon valószínűleg nem lesz kapható.

2019. május 27. - Samsung Galaxy Note 10 két méretben, középen kameralyukkal

A legfrissebb pletykák a Samsung Galaxy Note 10-ről, a telefon kialakításával, a kamerákkal, vagy éppen a gyors feltöltéssel kapcsolatban. További megerősítést nyert, hogy a Note 10 két változatban készül, tehát lényegében négy változatban. Két LTE és két 5G változatot fognak piacra dobni. Valószínűleg Samsung Galaxy Note 10 és Note 10 Pro lesz a nevük. A következő generációs hálózatokat támogató verziókat valószínűleg 5G-nek fogják hívni.

A Samsung Galaxy Note 10 középen kamera lyukkal

A korábbi pletykák szerint, amelyeket alább olvashatsz, a Samsung Galaxy S10 + kijelzőjén kialakított kamera nyílásról írunk. Ahogy a tomsguide.com is jelenti, úgy tűnik, a kamera végre középre kerül. A Note 10 kisebb és olcsóbb verziója csak egy lencsét kap, a drágább és nagyobb kettőt, éppúgy, mint a Galaxy S10.

Szuper gyors töltés és tárolás

Eddig az volt a feltételezés, hogy a Samsung Galaxy Note 10 25 W-os akkumulátort kap majd, de frissebb információk szerint akár 50 W-os akkumulátor is szóba jöhet. Ez tisztességes sebesség, ami azt jelenti, hogy a nagy akkumulátor ellenére a felhasználónak nem kell sokáig várnia a telefon használatára. A belső tároló is gyorsabb az UFS 3.0-ás memóriának köszönhetően.

A Note 10 kamerái nem vízszintesen lesznek elhelyezve

Valószínűleg szintén megváltozik a kamerák elhelyezkedése és igazítása. A klasszikus vízszintes helyett függőleges elhelyezésre számíthatunk a bal oldalon. A fő,  12 MPx-es érzékelőt változó rekesz, optikai stabilizálás és PDAF egészíti ki, a második 12 MPx-es pedig 2 × optikai zoomot kapott. A harmadik egy 16 MPx-es ultra-széles érzékelő, a negyedik készenléti ToF kamera pedig a mélységélesség észlelésére szolgál. Bizonyos források szerint azonban ToF érzékelő kizárólag a Pro változatba lesz beépítve.

A Galaxy Note 10 öt színben lesz kapható

A tomsguide.com szerint a Samsung Galaxy Note 10 öt színben lesz elérhető - fekete, fehér, ezüst, piros és rózsaszín. Lehetséges, hogy idővel még több változat lesz kapható. Hozzáteszik, hogy a 6,7"-es Note 10 Pro verzió olyan színekben is kapható lesz, amelyeket a kisebb telefon nem kap. A Twitter Ice Universe nevű felhasználója említi, hogy a Note 10 kék és ezüst színátmenetet kap.


A Galaxy Note 10 bevált design-t és ujjlenyomat-olvasót kap

Úgy tűnik, a Samsung Galaxy Note 10 követi a Note 9 által kitaposott ösvényt, ugyanakkor átveszi a Galaxy S10 által bevezetett számos újítást. Az enyhén ferde konstrukció ismét fémből és üvegből készül, és stylus érintőceruzával egészül ki. Az egyik legnagyobb különbség az ujjlenyomat-olvasó hiánya a hátoldalon. A Galaxy Note 10 szinte minden bizonnyal követni fogja kistestvérét, a Samsung Galaxy S10 -et, és az ultrahangos szkenner a képernyő alatt lesz elhelyezve.

A kijelző növekedni fog a Galaxy Note9-hez képest

A Samsung Galaxy Note 10 valószínűleg Infinity-O képernyőt (Dynamic AMOLED technológia) kínál, amely a Samsung Galaxy S10 + kétkamerás képernyője. Teljesen kivágás nélküli kijelzőt egyelőre nem fogunk látni, amint arról a techradar.com is tájékoztat, de a Samsung állítólag keményen dolgozik rajta.

Samsung Galaxy Note 10 
A Samsung Galaxy Note 10 valószínűleg 6,66"-os képernyőt kap.

A Samsung Galaxy Note 10 mérete a feltételezések szerint valamennyivel nagyobb lesz elődjéhez képest, 6,4 " helyett 6,66". Ez körülbelül 8% -os növekedést jelent a Note9-hez képest. Ez azonban nem lesz jelentős hatással a telefon méreteire, mivel a Note 10 kijelzőjét vékony keret veszi körül. A 19,5: 9 képarány elvileg megmarad, de nem tudni biztosan. A 4K-s felbontásról is pletykálnak, de ez jelentősen lecsökkentené az akkumulátor élettartamát, így egyelőre ezt az információt sem vesszük biztosra.

A Samsung Galaxy Note 10 két változatban is kapható lesz

A Galaxy Note 10-ről eddig egyetlen telefonként beszéltünk. A Phonearena.com azonban azt sugallja, hogy az új eszköz nem egy, hanem két méretben kerül piacra. Az első 6,66"-es kijelzőjű modell a második, 6,4"-es modell párjának tekinthető. Ha ez valóban így lesz, az oka valószínűleg az, hogy a Samsung megfizethetőbb lehetőséget is szeretne kínálni vásárlóinak, és talán az a tény, hogy nem mindenki szereti a nagyméretű telefonokat. Tehát valóban két Samsung Galaxy Note 10 modell közül választhatunk majd? Könnyen lehet. De egyelőre semmi nem biztos, így mi továbbra is csak egy verzióra számítunk.

Lesz-e a Samsung Galaxy Note 10 kamerájának négy érzékelője?

A Samsung Galaxy Note 10 valószínűleg négy hátsó kamerát fog kapni. A Galaxy S10 5G-t már láttuk, de lehetséges, hogy a Note 10 egy kicsit más lesz. A Techadvisor.co.uk szerint az is elképzelhető, hogy összesen 100 Mpx-es fotóapparátusra számíthatunk. A Samsung már kísérletezett a 48 Mpx-es és 32Mpx-es kamerákkal, és lehetséges, hogy idén el akarja érni ezt a célt. Ennek egyik oka lehet a verseny, amelyet főleg Huawei telefonokkal folytat, amelyben a cél a legjobb fényképezőgépes mobiltelefon gyártása. Jelenleg a Huawei P30 Pro a király (többet a Huawei P30, a siker receptje a kamera című cikkben), de a Samsung, mint tudjuk, nem adja fel a harcot.

A telefon elejére állítólag a Samsung Galaxy S10 + -hoz hasonló dupla kamera kerül. A techadvisor.co.uk egy érdekes elmélettel rukkolt elő az elülső kamerák kérdésében. Szerintük esély van arra, hogy a Samsung selfie kamera nem a kijelzőbe lesz beépítve, hanem a stylus érintőceruzába. Ez egy merész ötlet, melyet a koreai gyártó már szabadalommal védett le. Ha ez az elmélet megerősítést nyerne, a Samsungnak nem kell foglalkoznia semmilyen kivágással a kijelzőn, és szinte keretmentes tervezést kínálhatna. Ugyanakkor a telefon megjelenése meglehetősen jelentősen eltérne a Galaxy S10-től. Ezért véleményünk szerint erre a lépésre még nem kerül sor, és ha a közeljövőben látni fogjuk, az valószínűleg a Galaxy 11-es vagy még későbbi modelleknél lesz.

Samsung Galaxy Note 10 
A Note 10-nél a négy kamera tűnik legvalószínűbbnek.

Samsung Galaxy Note 10: Teljesítmény és hardver

A Samsung Galaxy Note 10-et elvileg ugyanaz a chipkészlet működteti, mint a Galaxy S10-et, tehát az Exynos 9820, az amerikai piacon pedig a Snapdragon 855. Hogyan különbözik az Exynos 9825 a 9820-tól?


Míg az Exynos 9820 8 nm-es technológiával készült, az újabb 9825 a 7 nm-es technológián alapul. Ezzel a konkurens chipek, Snapdragon 855, Apple A12 vagy HiSilicon Kirin 980, egyenrangú társa. A telepített processzor valószínűleg 8 GB RAM-mal működik. Az egyik változat valószínűleg 12 GB-os RAM-ot és 1TB-os tárhelyet kap.  

Ami a fejhallgató-csatlakozót illeti, bizonytalan, hogy a Note 10 megtartja-e vagy elveti. Nem lesz nagy meglepetés, ha búcsút mond neki. Más gyártók már rég nem használják csúcsmodelljeiknél, és a Samsung az egyik az utolsók közül, aki még használja.

A Samsung Galaxy Note 10 valószínűleg az 5G-es változatában jelenik meg, mint a Galaxy S10. Erről az xda-developers.com tájékoztat. A vad spekuláció tárgya az, hogy a sammobile.com szerint a Samsung talán teljesen elveti majd a Note márkanév használatát. De az még nem világos, hogy milyen másik nevet választana, és egyáltalán miért döntene más név használata mellett.

Samsung Galaxy Note 10 nyomógombok nélkül?

Arról is folyik a spekuláció, hogy a gyártó teljesen felhagy a nyomógombok használatával, és helyettük nyomásra érzékeny párnákat fog használni. Erről a koreai honlap etnews.com tájékoztat. Ezzel a Samsung létrehozná az első teljesen tiszta designú telefonját.

Samsung Galaxy Note 10 
Lehetséges, hogy a Samsung Galaxy Note 10 nyomógombok nélkül kerül piacra.

Bár a honlap pozitív fejleménynek látja a technológia bevezetését, és valószínű, hogy a Samsung ezt a koncepciót valós lehetőségnek tekinti, mi óvatosabbak vagyunk jóslatainkkal a Note 10-zel kapcsolatban. Például már a Galaxy Note 8-nál is jósoltak leolvasót a kijelzőn, de végül az idei Samsung Galaxy S10-ig kellett várnunk rá.

Az érintőceruza is több szempontból javulhat

A stylus érintőceruzánál is szinte biztosan további fejlesztésekre számíthatunk, hiszen ez egy olyan eszköz amely a professzionális telefonok alapvető tartozéka. Az aktuális Note 9 Bluetooth technológiával felszerelt stylus érintőceruzával rendelkezik, és használható például a kamera indítására, a fotógalériában történő navigálásra, stb. A Samsung Galaxy Note 10-nél további innovációk várhatók e tekintetben, már csak azért is, mert az eszköz kódneve "Da Vinci".


A híres olasz festő nevének megidézésével talán íráshoz, rajzoláshoz, és egyéb kreatív feladatok elvégzéséhez kialakított új funkciókra utalnak. Legvalószínűbb, hogy a stylus érintőceruza a telefon vezérlésekor mutat majd új képességeket. És nem szabad elfeledkeznünk a már említett (vad) spekulációkat a selfie fényképezőgép állítólagos beépítéséről az érintőceruzába.

Galaxy Note 10: elérhetőség és ár

Ahogy a fentiekben már leírtuk, a Samsung már hosszú ideje az év második felére időzíti az S és Note sorozat legújabb tagjának bemutatását. Ez a szokás valószínűleg ebben az évben is folytatódik, így a Note 10-et valószínűleg  2019 augusztusára várhatjuk. De hogy pontosan mikorra, az nem világos. Például a Samsung Galaxy Note 8-at augusztus 23-án mutatták be, de a Note9-et augusztus 9-én.

Samsung Galaxy Note 10 
Galaxy Note 10 többfajta színben.

És mi lesz a Samsung Galaxy Note 10 ára? Eddig nem volt olyan feltételezés, hogy az ár változna a Note9-hez képest, melynek a bevezető ára 340 ezer forint volt, így várható, hogy a Note 10 ugyanazon vagy valamivel magasabb áron kerül értékesítésre. Ezt a feltevést alátámasztja az a tény, hogy a Galaxy S10 sorozat hasonló áron kerül értékesítésre, mint a Galaxy S9, továbbá a gyártók közti iszonyatos árverseny. Az olcsó kínai telefonok miatt a Samsung nem engedheti meg, hogy túl sokat emeljen árain.

A Samsung Galaxy Note 10 érkezése egyre közeledik, és mi minden vele kapcsolatos információt megragadunk. Ha szeretnél képben lenni, kövesd ezt a cikket, melyet mindig új információkkal fogunk frissíteni.

Nyomtatás
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ