Alza TOP - dovča Brita

Samsung Galaxy Watch Active2: EKG-mérés és digitális lünetta

Termékkatalógus

Comming soon

Frissítve: 2019.08.13.

Noha az utóbbi napokban a hangsúly a Galaxy Note 10 okostelefon bevezetésén volt, a Samsung a Galaxy Watch Active2 okosórát is piacra dobta. Mindenképpen figyelmet érdemelnek, mert felvehetik a versenyt az Apple Watch okosórákkal. A fizikai tevékenységek mellett a közeljövőben az EKG-t is mérhetik. Kíváncsi vagy, hogy milyen funkciókkal rendelkezik, mikor lesz kapható, és miért nem áll rendelkezésre azonnal az EKG-mérés?

Samsung Galaxy Watch Active2

  1. A Galaxy Watch Active2 forgó digitális lünettával rendelkezik
  2. Galaxy Watch Active2 - részletes nézet
  3. Galaxy Watch Active2: EKG igen, de még várni kell
  4. Galaxy Watch Active2: paraméterek, specifikációk és ár
  5. Galaxy Watch Active2 vs. első generációjú Watch Active
  6. Az új Galaxy Watch Active2 elérhetősége

Samsung Galaxy Watch Active2 GY.I.K.: A leggyakoribb kérdések

A Galaxy Watch vagy a Galaxy Watch Active2 a jobb?

A Galaxy Watch Active2 órák valószínűleg túlszárnyalják az értékesítési rekordokat. Ugyanúgy, mint az első generáció. Éppen ennél bizonyult remek ötletnek a fiatalabb generáció számára tervezett, kicsi és könnyű karóra. A második generáció jobb kijelzőt és digitális lünettát kínál, valamint kissé nagyobb akkumulátorkapacitással rendelkezik. Teljes újdonság lesz az LTE változat, de ennél még nem tudjuk, hogyan áll hozzá majd a saját mobilpiacunk.

Milyen funkciókkal rendelkezik a Galaxy Watch Active2?

A Galaxy Watch Active2 és a beépített Samsung Health alkalmazás a személyes gurud lesz. A kijelzőn áttekintést kaphatsz az egészségedre vonatkozó legfontosabb információkról, valamint hozzáférhetsz számos olyan funkcióhoz és eszközhöz, amelyek nemcsak a jobb fitneszteljesítmény eléréseben, hanem a személyes jólétben is segítenek.

Használható-e a Galaxy Watch Active2 hívásokhoz?

Természetesen, igen. A standard modellt csatlakoztathatod a telefonodhoz, amelyen keresztül hívhatsz. Az LTE verziónál közvetlenül az óráról is kezdeményezhetsz hívásokat.

Vízálló-e a Galaxy Watch Active2?

Az óra vízálló az IP68, MIL-STD-810G és 5 ATM szabványok szerint. Ezekből különösen ki kell emelnünk az IP68-at, amely a legmagasabb „védelmi fokot” jelenti. Ez a szabványosított jelölés az elektronikus eszközök idegen testek (az első szám, a hat azt jelenti, hogy porálló) és víz (a második szám, a nyolc azt jelenti, hogy a készülék folyamatosan vízbe meríthető a gyártó által meghatározott feltételek mellett, de több mint 30 percig és 1 méteres mélységig.) behatolásával szembeni ellenállását jelöli.

Galaxy Watch Active2: elérhetőség és ár

Az értékesítés a magyar piacon szeptember 13-án kezdődik (mindkét változat elérhető lesz, kivéve az LTE-t). Ha a mobiladatos verziót szeretnéd megvásárolni, akkor októberig várnod kell. A standard 40 mm-es változat ára 103 390 Ft-nál, míg a 44 mm-es modell ára 110 390 Ft-nál kezdődik. Ha az LTE modullal felszerelt 44 mm-es órát szeretnéd megvásárolni, akkor 165 590 Ft-ot kell érte kifizetned.

Galaxy Watch Active2: hivatalos weboldal

Részletesebb információk hamarosan elérhetők lesznek közvetlenül a Samsung vállalat webhelyén.

Mikor jelenik meg egy cikk a Galaxy Watch Active2 okosóráról az Alza.hu-n?

Célunk, hogy az ilyen fontos kiegészítők esetében minél hamarabb megjelenítsük a cikket az értékesítés hivatalos megkezdése után.

A Galaxy Watch Active2 forgó digitális lünettával rendelkezik

Már a Gear 2 modelltől kezdve próbál a Samsung más úton haladni az okosórák platformját illetően, mint a versenytársa, az Apple. Ennek az útnak több fix pontja van - egy kerek kijelző, cserélhető szíjak és egy forgó mechanikus lünetta. A Galaxy Watch Active2 esetében először használtak digitális lünettát, amely egyszerűen elforgatható egy ujjal az óra kerülete mentén. Ez az alapvető változtatás egyben egy intuitív vezérlési mód is, amelyet néhány órán belül megszokhatsz.

A digitális lünettát sok helyen fogod használni, mint például a hosszabb menük görgetésnél vagy a funkciómenükben. Bár a szépség szubjektív, merjünk mondani, hogy a digitális lünettának köszönhetően a Galaxy Watch Active2 óra egy gyönyörű darab, amely a férfiak és a nők csuklóján is nagyszerűen mutat.

samsung; okosórák; smartwatch; wearables
A Smart Watch Galaxy Watch Active2 számos érdekes változatban - rózsaarany, ezüst és fekete.

Galaxy Watch Active2 - részletes nézet

A Samsung úgy döntött, hogy a Galaxy Watch Active2 órát 40 és 44 mm átmérőjű méretben készíti el. Mindkét verzió alumínium tokba ágyazott, kör alakú AMOLED kijelzővel rendelkezik, amelynek felbontása 360 × 360 pixel. A kisebb változat 1,2"-es, míg a nagyobb 1,4"-es képátlót kínál. Ezenkívül a 44 mm átmérőjű órák acél tokkal és LTE csatlakoztathatósággal is elérhetők lesznek.

Samsung Active2 okosóra
A fent említett digitális lünetta lehetővé tette a kijelző szétnyújtását egészen a szélekig.

A Galaxy Watch Active2 alapvetően szilikon óraszíjjal kapható, amely alkalmas a sportos felhasználók számára. Ha munkába vagy színházba készülsz, akkor egy egyszerű mozdulattal lecserélheted valamilyen stílusosabb darabra. A szíjakat megvásárolhatod közvetlenül a Samsungtól vagy más gyártóktól. Az LTE modullal ellátott órák bőrszíjjal kaphatóak.

i

A Samsung Galaxy Note10 | Note10+ telefon csak akadályozna futás közben, ezért hagyd otthon és használd a Galaxy Watch Active2 órát.

A mindennapi használat oldaláról nézve a Galaxy Watch Active2 nehezen kritizálható. Például méri a napi aktivitást, automatikusan elindítja a futási vagy más gyakorlati méréseket és a GPS-t (összesen 39 sporttevékenység), valamint méri az alvást, vagy a kis billentyűzettel válaszolhatsz az SMS-ekre és az e-mailekre. Kedvelt funkcióvá válhat a beépített Google Translator, amely valós időben lefordítja a szöveget vagy a hangot. Ez ideális kezdő utazók számára. Végül is a Tizen operációs rendszer gyorsan fejlődik, és mindennap jelennek meg más érdekes alkalmazások.

A Galaxy Watch Active2 színváltozatai
A Galaxy Watch Active2 vidám és elegáns megjelenést kínál.

A Galaxy Watch Active2 akkumulátorának üzemideje kb. 2 nap, a normál használatot és a sporttevékenységeket is beleértve. A további előnye, hogy támogatja a vezeték nélküli töltést a telefon hátulján keresztül. Természetesen csak a támogatott eszközöknél (például Galaxy S10 vagy az új Galaxy Note 10).

Galaxy Watch Active2: EKG igen, de még várni kell

Mi a helyzet az EKG-méréssel? Igen, a Galaxy Watch Active2 valóban rendelkezik ilyen funkcióval, de eddig még nincs engedélyezve. A mért egészségügyi adatok érzékeny jellege miatt a Samsung végleges hitelesítésen vesz részt, amely valószínűleg nem fejeződik be 2020 elejéig.

A Galaxy Watch Active2 színváltozatai
A pulzusmérő funkció azonnal elérhető az okosórában. Ezzel szemben az elektrokardiográfia (EKG) képes diagnosztizálni a normál szívritmustól és más olyan létfontosságú információktól való eltéréseket, amelyeket csak orvos mérhetett meg néhány évvel ezelőtt. Ezért a hitelesítési eljárás is igényesebb. Ennek a funkciónak azonban 2020-ban már meg kellene jelennie a Galaxy Watch Active2-ben.

Az EKG vagy az elektrokardiográfia a szív aktivitását méri. Az okosóra a két elektródán alapuló működési elvet használja: az egyik az óra alján található, amely a kezeddel érintkezik, és a másik pedig az óra oldalán, amelyre az ujjadat kell rátenned. Bekapcsoláskor érzékeli az elektromos szívműködést. Ezután a mérési eredmények megjelennek egy grafikonon, amelyet egy kardiológusnak kell értékelnie, de a mobiltelefonra telepített alkalmazás is képes alapvető értékelést adni. Jelenleg az EKG-támogatással ellátott okosóra képes felismerni az aritmiát és a szabálytalan szívverést. Azonban mindig konzultálni kell a már fent említett kardiológussal.

i

Rendkívül előnyös, ha figyelemmel kíséred a pulzusod a hatékony edzés és kalóriaégetés szempontjából.

Galaxy Watch Active2: paraméterek, specifikációk és ár

Az alábbi táblázat egyértelműen összehasonlítja a 40 és a 44 mm átmérőjű verziókat. Az órák a felszereltség szempontjából alapvetően nem különböznek egymástól. Természetesen a 44 mm-es verzió mérete nagyobb, illetve az akkumulátorral együtt a tömege is megnövekedett egy kissé. A 44 mm-es Galaxy Watch Active2 okosóra LTE változatban is kapható lesz.

Samsung Watch Active2 40 mm 44 mm
Méretek 40 × 40 × 10,9 mm 44 × 44 × 10,9 mm
Tömeg 26 g 30 g, 44 g (acél tok és LTE)
Kijelző AMOLED kijelző, Corning Gorilla Glass 3 védőüveggel
A kijelző felbontása 360 × 360 pixel 360 × 360 pixel
Egészségügyi érzékelők pulzusmérő, EKG
Támogatott operációs rendszerek Android 5.0 vagy iOS 9.0 és újabb
Akkumulátor/üzemidő 247 mAh + vezeték nélküli töltés 340 mAh + vezeték nélküli töltés
Technológia Bluetooth 5.0 LE, NFC, GPS + GLONASS
Vízállóság IP68, MIL-STD-810G és 5 ATM
Várható ár  98 290 Ft 104 790 Ft és 165 590 Ft (LTE verzió)

Galaxy Watch Active2 vs. első generációjú Watch Active

Meglepő, hogy a Samsung csak körülbelül fél évvel az első után döntött a második generációjú Galaxy Watch Active2 gyártásáról. Még ilyen rövid idő alatt is számos fontos változtatásra került sor. A legnagyobb különbség a második 44 mm-es változat hozzáadása és a digitális lünetta használata. Az első generációnál ez hiányzott.

A napi használatot nagyban befolyásolja az akkumulátor kapacitása, amelyet 230 mAh-ról 340 mAh-ra növeltek meg. A hardveres paraméterek - Exynos 9110 lapkakészlet, 768 MB RAM és 4 GB belső memória - azonosak mindkét generációnál. Csak az LTE verzió rendelkezik 1,5 GB memóriával. A 100%-os növekedés minden bizonnyal pozitív hatással lesz az óra gyorsabb válaszadására. A szabadalmaztatott Tizen rendszer egy egyszerűen használható operációs rendszer, amely elegendő lehetőséget kínál a módosításra.

Az új Galaxy Watch Active2 elérhetősége

Ha lenyűgözött a Galaxy Watch Active2, akkor pozitív híreink vannak számodra, mivel hamarosan elérhető lesz. Pontosabban már szeptember 13-án. Az LTE változatra azonban még októberig várnod kell, mert az óra csak ekkor lesz kapható a kiválasztott kereskedőknél.

Vonzó számlap
A Galaxy Watch Active2 számlapjának megjelenítését hozzáigazíthatod például a ruházatodhoz. Csak készíts egy képet például valamelyik pólódról a mellékelt alkalmazásban, és egy pillanat alatt létrejön egy stílusos háttér, amelyet két kattintással beállíthatsz a kiválasztott számlap hátteréül.

A Samsung Galaxy Watch Active2 nem csupán egy életmód-kiegészítő, hanem egy igazi sportpartner, amely minden nap arra kényszerít, hogy tégy valamit az egészséged érdekében. Nekünk nagyon tetszett a hatékony vezérlés a digitális lünettával vagy a szép AMOLED kijelző. Sajnálatos, hogy az EKG-mérés még nem működik. Mindenesetre egy nagy lájk a Samsungnak, valamint várjuk a szeptember 13-át.


4,7 11×
SAMSUNG Galaxy Watch Active 2 (44 mm) Screenshield a kijelzőre
Védőfólia - SAMSUNG Galaxy Watch Active 2 44 mm védőfólia
3 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SSH005m106
4,0
Screenshield Anti-Bacteria SAMSUNG Galaxy Watch Active 2 (44 mm) - kijelzőre
Védőfólia - Samsung Galaxy Watch Active 2 órához, -
4 090 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SSH005m488
Nyomtatás
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ