Sportórák (sport watch)

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Típus
Női
(238)
Férfi
(100)
Uniszex
(643)
Gyerek
(48)
Idősebb korosztály számára készült
(6)
Operációs rendszer kompatibilitás
IOS
(980)
Android
(843)
Android GMS-el
(55)
Windows Phone
(1)
Sporttevékenységek
Futás
(981)
Kerékpározás
(976)
Séta
(967)
Úszás
(732)
Jóga
(714)
Sportteljesítmény funkció
Lépésszámláló
(1025)
Kalóriaszámítás
(995)
Pulzusfrekvencia
(985)
Távolságok
(949)
Tempo
(690)

Az okos sportórák különböznek a megcélzott sportág, a funkciók száma, a pulzusmérés módja, az akkumulátor üzemideje, az ár, és nem utolsó sorban a megjelenés szempontjából. Manapság - különösen a drágább sport órák - elszakadtak a szimpla stopperórás megjelenéstől és gond nélkül ellátnak rengeteg okosóra funkciót. Tekintsd meg tanácsainkat a számodra megfelelő modell kiválasztásához.

Tovább

Mit kínálnak a sportórák?

A sport órák alapvető jellemzői és funkciói

 • Idő kijelzése
 • Stopperóra és körök rögzítése
 • Tevékenységfigyelés (lépések száma, megtett távolság, tempó, elégetett kalóriák)
 • GPS érzékelő

A legtöbb alapvető funkciókkal rendelkező sportóra 15 000 Ft és 70 000 Ft közötti árkategóriában kapható.

sport watch

Az okos sportórák fejlett funkciói és jellemzői

Fejlett funkciókkal rendelkező okos sportórák már 60 - 70 000 Ft körül kaphatók, a kategória felső határa viszont akár 300 000 Ft is lehet. Ezért alaposan fontold meg, hogy milyen funkciókra van szükséged, illetve mi az, amit ki is fogsz használni a jövőben.

 • IP tanúsítvány - fokozott porállóság, vízállóság és mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállás.
 • Beépített pulzusmérés csuklón - a pulzusszámot a csuklón méri, a bőrrel érintkezve, szenzorok segítségével, nincs szükség mellkaspántra.
 • Intelligens tevékenységfelismerés - a sport okos óra szenzorai érzékelik, hogy például gyalogolsz vagy kerékpározol-e.
 • Érzékelők, például magasságmérő, barométer, iránytű vagy hőmérő - alkalmas minden sporttevékenységhez, különösen a hegyekben ideális.
 • Okostelefon-csatlakozás és értesítés-kijelzés - a drágább modelleknél a sport okos óra tájékoztat a bejövő üzenetekről, hívásokról vagy naptáreseményekről.
 • Zenevezérlés
  • A Bluetooth-kompatibilis sportórák esetében a zene a telefonról szól, és a sport okosóra csak távirányítóként szolgál.
  • Egyes okos sportos órák lehetővé teszik a zene tárolását a belső memóriában. Előnyük, hogy zenehallgatáskor nem kell magadnál tartanod a telefont, ami különösen hasznos futás közben.
 • Alvásfigyelés - beépített érzékelőkkel figyeli az alvásodat és megjeleníti az alvási statisztikákat.
 • A VO2 Max érték kiszámítása - jelzi tested maximális oxigénfogyasztását sportolás közben.

A sport okosóra kiválasztásának szempontjai

Milyen céljaid vannak az okos sportórával?

Az okos sportóra kiválasztásakor először is arra a kérdésre kell válaszolnod, hogy a sportórát elsősorban sportoláshoz szeretnéd használni, vagy a mindennapokban, illetve társasági eseményeken. Ha egy adott sporttevékenységhez - például futáshoz - szeretnél sportórát keresni, vagy egy közösségi funkció betöltéséhez van rá szükséged, akkor az alábbi bekezdésekben találsz tanácsot a választáshoz.

A sport okos óra kapcsolata az okostelefonnal

A drágább sportos órák általában képesek okostelefonhoz csatlakozni, és teljes értékű sport tracker funkciót is ellátnak. Értesítéseket jelenítenek meg a bejövő üzenetekről, hívásokról, naptáreseményekről, és különféle fitneszalkalmazásokhoz kapcsolódhatnak. A választás során igazodnod kell a telefonod platformjához - ha például Apple iPhone készülékkel rendelkezel, akkor a sportos órák közül olyat válassz, amely rendelkezik iOS támogatással, ezesetben a legjobb választás egy Apple Watch lesz.

Ha nem használnád ki az okostelefon-kapcsolatot, akkor koncentrálj inkább a tárhely méretére, így például tárolhatsz benne zenét.

Sportos okosóra

A sportórák porállósága, vízállósága és mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállása

Ha esős időben is sportolsz, vagy úszáshoz, illetve triatlonhoz van szükséged sportórára, akkor fontos számodra, hogy a sportos okosóra megfelelő IP minősítéssel rendelkezzen. Az IP-védelmi szintekről fogalomtárunkban olvashatsz bővebben.

Szabadtéri tevékenységek során fontos a kijelző mechanikai sérülésekkel és karcolásokkal szembeni nagyobb ellenállása - ezt a sportos órák esetében zafírkristály vagy Gorilla Glass biztosítja.

A pulzusmérés lehetőségei

 • Beépített érzékelő - ez a pulzusmérés elegáns és kompakt változata, amely különösen szabadidős sportolók számára alkalmas. A beépített érzékelő általában nem olyan pontos, mint a mellkaspánt és hideg időben, ha hosszú ujjú ruhát viselsz, nem használható: ha a sport okos óra nincs közvetlen kapcsolatban a bőrrel, a pulzusmérés nem működik.
 • Mellkaspánt - bár ez egy kiegészítő elem, és időnként elemcserét igényel, és nem minden sportóra támogatja, a mellkaspánt kínálja a legpontosabb méréseket, és bármikor viselhető.

Az okos sportórák akkumulátorának üzemideje

Az okostelefonhoz csatlakozó okos sport órák többsége aktív használat esetén egy-két napig bírja egyetlen töltéssel. Természetesen a hosszabb akkumulátor-üzemidő is egy hasznos tulajdonság.

A telefonhoz való csatlakozást nem támogató sport órák akkumulátor-üzemideje körülbelül 5 nap.

Férfi és női sportóra

Bár a sportóra modellek nagy része univerzálisnak mondható, mégis vannak olyan különbségek a férfi és női sportóra modellek között, amelyek befolyásolhatják a döntésed.

 • Női sportóra - elsősorban a design és a szín különbözteti meg a többi sportórától. A rózsaszín, lila és fehér szín dominál a női sportóra kínálatban, de a kisebb csuklóméret is fontos szempont. A funkciók között meg kell említeni a menstruációs ciklus figyelést.
 • Férfi sportóra - a nagyobb, robusztusabb kialakítás mellett a színpaletta is más, mint a nőiesebb daraboknál. A fekete és a sötétszürke az uralkodó szín, de találhatsz kék darabokat is. A barna szíjjal ellátott férfi sportóra elegánsabb megjelenésű.

Női sportóra
Női sportóra

Férfi sportóra
Férfi sportóra

Sport okosóra választása sportág alapján

Futóórák

A futáshoz egy közönséges GPS sport okos óra is elegendő lesz. A legtöbb modell rendelkezik stopperrel, idő-, sebesség-, tempó- és intervallum-mérési funkciókkal. A vízállóság is hasznos.

Sportóra kerékpározáshoz

Kezdheted futóknak való órával, emellett nagyobb hangsúlyt kap az akkumulátor jelentősen hosszabb üzemideje, és erősen ajánljuk a vízálló modelleket.

Univerzális okos sportórák - multisport

Szoktál futni, biciklizni és túrázni is? Akkor ugyanazt az órát javasoljuk, mint a futóknak. Ha csak kirándulni mész, akkor elegendő egy sport okosóra GPS-szel és aktivitásmérővel (lépésszámlálás, elégetett kalóriák, távolságmérés). A hosszabb akkumulátor-üzemidő itt is előny, valamint a karcolásokkal szembeni ellenállás (Gorilla Glass vagy zafírkristály) és a vízállóság is. Léteznek kimondottan sportórák kerékpározáshoz is.

i

Sportóra GPS

A sportóra GPS funkcióval nagyon hasznos futáshoz, kerékpározáshoz, de túrázáshoz is. Nem kell magaddal vinned a telefont, mégis pontos képet kapsz arról, milyen útvonalat tettél meg. Ha túrázni indulsz, a beépített GPS gondoskodik arról, hogy véletlenül se tévedj el.

Sport karóra triatlonhoz

Fontos a magas akkumulátor-üzemidő, a megfelelő IP-védelem (por, vízállóság, mechanikai ellenállás), de különösen az, hogy olyan sport okosóra modellt válassz, amely képes mérni az úszást.

Sportóra mindennapi viseletre és társasági élethez

Ha a sportos okosóra elegáns megjelenése is fontos számodra, akkor általában valamiben kompromisszumot kell kötnöd, vagy magasabb árral kell számolnod. Minden attól függ, mit vársz el az sportórától, és milyen sportághoz fogod használni. Általában javasoljuk a Withings vagy a Garmin modelleket.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Garmin Fenix 7 Sapphire Solar Black DLC Titanium/Black Band Szállításra kész > 5 db és 2 átvevőhelyen
Okosóra magyar nyelvű menüvel, GPS, Garmin Pay, pulzusmérés, alvásfigyelés, lépésszámláló, véroxigénszint mérő, barométer funkcióval, alkalmas: futáshoz, kerékpározáshoz, jógázáshoz, golfozáshoz, úszáshoz, vízállóság: 100 m (10 ATM), esés érzékelő, titán tok
348 390 Ft

2.
Xiaomi Smart Band 7 Szállításra kész > 5 db és akár ma a Sziget shop logisztikai központ átvevőhelyen
Okoskarkötő , érintőkijelző, pulzusmérés, alvásfigyelés, lépésszámláló, véroxigénszint mérő, alkalmas: futáshoz, kerékpározáshoz, jógázáshoz, úszáshoz, vízállóság: 50 m (5 ATM) , szilikon tok
21 990 Ft

3.
Apple Watch Series 8 45mm Éjfekete alumínium éjfekete sportszíjjal Szállításra kész > 5 db és akár ma a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Okosóra magyar nyelvű menüvel, GPS, telefonhívás: az óráról a párosított telefonon keresztül (Bluetooth hatótávolságon belül), Apple Pay, pulzusmérés, EKG mérés, alvásfigyelés, lépésszámláló, véroxigénszint mérő, barométer funkcióval, alkalmas: futáshoz, kerékpározáshoz, jógázáshoz, úszáshoz, vízállóság: 50 m (5 ATM) , esés érzékelő, alumínium tok
224 990 Ft

Még több
1 039 termék