AlzaBoxy Q1 30 dnů na vrácení

Kerékpárok

Kerékpár villa

A kerékpár villa rugózásának mechanizmusa két típusú lehet: sűrített levegőn vagy rugón alapuló. A rugós kialakítás olcsóbb megoldás, és valamivel érzékenyebb csillapítást biztosít, mint a levegős. Hátránya viszont, hogy a rugózás mértéke függ a rugóerőtől és a kerékpáros súlyától is, illetve külső körülmények változásával (pl. hőmérséklet) a rugózás tulajdonságai is megváltoznak. A levegős teleszkópos villa egyaránt alkalmas versenycélú és szabadidős felhasználásra. A teleszkópban levő légnyomás a kerékpáros súlyához igazítható. Egyszerűbb beállíthatósága, és egyéb előnyös jellemzői miatt ezt a típusú rugózást használják leggyakrabban, annak ellenére is, hogy az ára magasabb. A rugós villa fix villává alakítható, amennyiben van lehetőség a rugózás lezárására. Amennyiben felfelé haladva a villa nincs lezárva, a pedálokra átvitt erő egy részét elnyeli a rugózás.

Kerékpár váz

A vázméretet hüvelykben vagy S, M, L, XL méretekben adják meg, és a lábközéphossz, azaz a lábfej és az ágyék közötti távolság vagy a testmagasság alapján lehet a legjobban meghatározni. A vázak acélból, alumíniumból vagy karbonból készülhetnek. Az acélvázak nagyobb súlyúak és ki vannak téve a korróziónak is. Előnyük a nagy szilárdság és az alacsonyabb ár. Az alumíniumváz nem korrodálódik könnyen, és viszonylag könnyű. A karbonváz a legkönnyebb az összes közül, korrózióálló, jól rugózik és nem csökken a szilárdsága az idő múlásával.

Sebességváltó

A legtöbb kerékpárt fölszerelik váltóval, amely a pedálozás közbeni terhelés mértékének kiválasztására szolgál. Alacsony sebességfokozat választásakor (emelkedőn felfelé), kisebb erőfeszítéssel, de nagyobb frekvenciával kell pedálozni. Sík úton viszont magas sebességfokozaton nem kell olyan gyors ütemben pedálozni, a tekerés kényelmesebb lesz.

30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
P-DC1-WEB20
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ