Elnézést kérünk, de technikai problémák miatt jelenleg előfordulhat, hogy a megszokottnál több időbe telhet a csomagjaiknak átvétele az üzleteinkbeny. Keményen dolgozunk a probléma megoldásán. Köszönjük megértésüket.

AlzaBoxy Q1 AlzaBoxy Q1

Bouldering

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Szűrés

A bouldering, a kötél nélküli mászás népszerű formája izgalmas és intenzív sportélményt nyújt. Ez a tevékenység alacsony sziklákon vagy mesterséges falakon való mászást jelent, ahol a hangsúly a technikán, az erőn és a koordináción van. A bouldering erősíti a testet és az elmét. Az alábbiakban szívesen adunk tanácsot a felszerelés kiválasztásával kapcsolatban.

Tovább

A bouldering, azaz a sziklamászás jó móka

A bouldering a mászás egy olyan formája, amely rövid, de technikailag igényes útvonalakon zajlik. A bouldering esetében nem használnak kötelet vagy más biztosítóeszközöket, és jellemzően alacsony sziklákon vagy mesterséges falakon másznak. A biztonságot egy matrac biztosítja. Ez a sport az erőre és a megfelelő technikára helyezi a hangsúlyt. Ideális azok számára, akik szeretnék fejleszteni a fizikai erőnlétüket, a rugalmasságukat és a mentális erejüket. A bouldering minden korosztály számára alkalmas, és a fizikai aktivitás valamint a szórakozás egyedülálló keverékét kínálja.

Hogyan kell sziklát mászni?

A bouldering kulcsa a helyes technika. Legfontosabb a lábak hatékony használata, ami kíméli a kezeket. A sziklák vagy a mesterséges kapaszkodók megfelelő megfogása szintén fontos. A dinamikus mozgások, amelyek során a mászó gyors és határozott mozdulatokat tesz a következő kapaszkodók felé, ugyanolyan fontosak, mint a statikus pozíciók, amelyek gondos és ellenőrzött testhelyzetet igényelnek. Az egyensúly, a koordináció és a következő mozgások előrejelzésének képessége szintén elengedhetetlen a sikerhez.

Bouldering cipőre is szükséged lesz

bouldering cipő elengedhetetlen tartozéka a felszerelésnek. Ez a speciális cipő keskeny formájú és gumitalppal rendelkezik a maximális tapadás érdekében. Fontos a megfelelő méret kiválasztása, mivel a bouldering cipőnek szorosan kell ülnie a lábon, de nem okozhat fájdalmat. A jó minőségű mászócipő jobb érzést biztosít a lábujjakban, így pontosabban lehet elhelyezni a lábat az apró köveken. A választásnál azt is figyelembe kell venned, hogy inkább kis lépcsőkön vagy nagyobb felületeken fogsz mászni.

i

Más cipővel is végezhető a bouldering?

Bár a boulderinghez ideális választás a mászócipő, bizonyos esetekben más cipő is használható. Kezdőknek vagy kevésbé technikás útvonalakon való mászáskor egy minőségi szilárd talpú sportcipő is megfelel. Fontos, hogy elegendő tartást biztosítson és tapadjon. Haladó technikákhoz és igényesebb mászáshoz azonban elengedhetetlen a mászócipő.

bouldering – női mászócipők
Női mászócipők

bouldering – férfi mászócipők
Férfi mászócipők

Szükség van magnéziumra a bouldering során?

magnéziumot, ami por állagban kapható, a sziklamászáshoz használják annak érdekében, hogy javítsa a tapadást. A kezekre kenve felszívja az izzadságot, és megakadályozza a kezek csúszását. A magnézium használata különösen fontos meleg időben vagy intenzív mászás közben, amikor a kezek jobban izzadnak. A magnézium alkalmazása minden egyes mászás előtt segít szárazon tartani a kezeket, és ezáltal javítja a kontrollt. Melyek a legnagyobb előnyök, amelyeket a magnézium nyújt a bouldering során?

  • A magnézium fő előnye a fokozott tapadás. A magnézium hatékonyan felszívja az izzadságot és megakadályozza a kéz csúszását, ami elengedhetetlen a biztos fogáshoz. A jobb fogás jobb eredményeket tesz lehetővé a technikailag igényes pályákon, ahol a pontosság elengedhetetlen.
  • A magnézium másik előnye a kézcsúszás kockázatának csökkenése. A bouldering esetében, ahol gyakran jelentős erőt kell kifejteni a kis és sima fogásoknál, a magnézium használata gyakran megakadályozhatja az eséseket. A magnézium tehát nem csak a teljesítmény javításában, hanem a nem kívánt esések megelőzésében is jelentős szerepet játszik.

i

A por alakú magnézium mellett folyékony vagy kocka alakban is kínálunk magnéziumot.

Melyek a bouldering szabályai?

A boulderingnek speciális szabályai vannak, amelyek felelnek a biztonságért és a tisztességes feltételekért. Az alapvető szabályok közé tartozik a zuhanószőnyegek használata, amelyek tompítják az ütközést az esetleges zuhanáskor, továbbá szükséges, hogy tartsunk biztonságos távolságot a többi mászótól. A megfelelő esési technika szintén fontos a sérülés kockázatának minimalizálásához. A versenyszerű boulderingd esetében a szabályok szigorúbbak, beleértve a start és a cél meghatározását, valamint a teljes útvonal teljesítéséhez szükséges idő korlátozását.

A fizikai erőnlét a bouldering kulcsa

A boulderinghez szükséges fizikai erőnlét javítása az erő, a rugalmasság és az állóképesség kombinációját igényli. Koncentrálj a felsőtest, az ujjak és az alkarok erősítésére olyan gyakorlatokkal, mint a súlyzózás vagy a húzódzkodás. Javítsd a rugalmasságot rendszeres nyújtással és jógával, ami megkönnyíti a kihívást jelentő pozíciók elérését. Növeld az állóképességet kardióval, például futással vagy úszással. A kulcs a rendszeres és kiegyensúlyozott edzés, amely fokozatosan javítja a kondíciót és a bouldering képességeket.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
GymBeam Magnesium Block 56 g Szállításra kész 5 db
Magnézia - tömege: 56 g
1 090 Ft

9 termék
5,0
GymBeam Magnesium Block 56 g
Magnézia - tömege: 56 g
1 090 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTgym487
4,8 11×
Beal Pure Grip Folyékony magnézia 250 ml
Magnézia - folyékony, tömege: 250 g
4 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbea027
3,7
MyProtein Liquid chalk 250ml
Magnézium - folyékony kréta, 250 ml
4 290 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTmyp058
18 690 Ft
Utolsó 2 termék a raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTort138
3,0
Camp Chunky Chalk 120 g
Magnézia - por, tömege: 120 g
3 490 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: SPTcmp073
5,0
Camp Chunky Chalk 450 g
Magnézia - por, tömege: 450 g
7 190 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: SPTcmp074
1,0
Camp Block Chalk
Magnézia - por, tömege: 120 g
1 290 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: SPTcmp072
Camp Velvet Chalk 200 g
Magnézia - por, tömege: 200 g
Leárazás -19 %
3 790 Ft 4 690 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: SPTcmp079
CAMP Climbing Tape white
Kineziológiai tapasz CAMP mászószalag fehér
4 090 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: SPTcmp124

Bouldering

Bouldering

A Bouldering kategóriában összesen 9 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó bouldering
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ