A húsvéti ünnepek alatt (3.29-én, 3.31-én és 4.1-én) üzleteink zárva tartanak. Azonban online még mindig kényelmesen vásárolhatsz.

AP+ nový vizuál Akvizice ApF HU

Brazil dió

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Diófélék típusa
Mandula
(5)
Kesu
(6)
Földimogyoró
(2)
Para
(9)
Makadámia dió
(1)
Törökmogyoró
(5)
Pekándió
(4)
Forma
Natural
(8)
Mézben
(1)
Csomagolás
Egy fajtájú dióféle
(3)
Dió mix
(6)
Tömeg
250 g
1000 g
-

A brazil dió ízletes és tápláló csemege, amely egyre nagyobb népszerűbbségre tesz szert. Ezek a diófélék ismertek a gazdag szeléntartalmukról, amely segít az immunrendszer erősítésében és számos egészségügyi probléma megelőzésében is. Kíváncsi vagy, hogy milyen egyéb előnyöket kínál a paradió, és hogyan illesztheted be az étrendedbe? Olvasd el az alábbi írásunkat, hogy megtudj mindent, amit a paradió kiválasztása során tudnod kell.

Tovább

Miért szerepeljen a brazil dió az étrendedben? A szelén, a magnézium és a cink együtt van az ízletes nasiban

A brazil dió nemcsak egyedi íze, hanem tápértéke miatt is nagyra értékelt dióféle. Olyan tápanyagok forrása, amelyek hozzájárulnak az általános egészség megőrzéséhez is. Ezeknek a dióféléknek az egyik legfontosabb tulajdonsága az, hogy magas szeléntartalommal rendelkeznek. A brazil dió továbbá jelentős mennyiségű magnéziumot is tartalmaz, amely elengedhetetlen a megfelelő izom- és idegrendszeri működés támogatásához. Megtalálható benne továbbá a cink, amely fontos az immunrendszer számára.

i

Milyen mennyiségben fogyasztható a paradió? A napi adag kisebb, mint gondolnád!

Kétségtelen, hogy a paradió fogyasztása jót tesz az egészségnek. A napi adag azonban nem haladhatja meg a két darabot a magas szeléntartalma miatt. A brazil dió túladagolása ugyanis számos kellemetlenséget okozhat, amit jobb, ha elkerülünk.

A paradió ideális alapanyaga a különböző keverékeknek is

A paradió, amelyet néha brazil dió néven is is emlegetnek, nemcsak önmagában, hanem különböző keverékekben gyümölcsökkel vagy más diófélékkel is fogyasztható. Többféle formában is megtalálható. Lehet sózott, natúr vagy például mézzel bevont, így ideális az édes ételek kedvelőinek is. A paradió sötét-, tej- vagy fehércsokoládéval is bevonható, ezáltal tovább fokozhatjuk az ízét.

  • Az egyszerű brazil dió egy csomagban csak egy fajtát tartalmaz ebből a népszerű snackből. Ne lépd túl a napi adagot!
  • A kevert diófélék nemcsak brazil diót, hanem például mandulát, kesudiót, pisztáciát, pekándiót vagy kókuszdiót is tartalmaznak az adott keveréktől függően.
  • A dió- és gyümölcskeverék egy olyan mix, amelyben nemcsak a brazil dió, de kesudió, mandula és más diófélék, valamint különféle aszalt gyümölcsök is megtalálhatóak. A legnépszerűbb keverékek közé tartoznak a diófélék aszalt mazsolával, de egyes csomagokban például áfonyát, epret vagy banánt is találsz majd.

Hogy néz ki a brazil dió? Ez az egzotikus csemege a Bertholletia excelsa fa termése. Ennek a fának a termése egy úgynevezett kapszula, ami nagyon kemény, és minden egyes kapszula 12 - 24 diót tartalmaz narancsszegmens alakban elrendezve.

Miként fogyasztható a brazil dió? Az egészséges nassolnivaló receptje még sosem volt ilyen egyszerű

A paradió nagyon sokoldalú, és könnyen beépíthető a legkülönfélébb ételekbe is. Eheted önmagában, keverheted salátákhoz, hogy növeld azok tápértékét, vagy használhatod a reggeli müzli kiegészítéseként. Sütemények vagy más desszertek összetevőjeként is alkalmas, mivel ízletesebbé teszi a süteményt. A paradió bár magában nem mérgező, a felhasznált mennyiséggel érdemes óvatosan bánni, mivel magas a szeléntartalma, ami nagy dózisban mérgező a szervezetre.


A brazil dió hatása

Láttad már, hogy néz ki a paradió a héjában?

Paradió - egy finomság sokféle csomagolásban

A paradió egy olyan csemege, amely sokféle csomagolásban megtalálható. A leggyakoribbak közé tartoznak a visszazárható zacskók, konzervdobozok vagy üvegek. Különböző méretű csomagolásokat is találhatsz. A legnagyobb kiszerelésű brazil dió 1 kg, ami ideális azok számára, akik ezeket a gyümölcsöket a különböző ételekhez keverik és rendszeresen fogyasztják. A kisebb kiszerelések nagyjából 200 g-osak.

Ha a brazil dió a kedvenc csemegéd, a választásnál tartsd szem előtt, hogy az egész tömege mindig a csomagoláson szerepel. A diókeverékek esetében tehát maga a brazil dió jóval kisebb mennyiségben található meg, mintha külön csak brazil diót vásárolnál.

A brazil dió magas energiatartalommal rendelkezik

A paradió az egyik legnagyobb energiatartalmú élelmiszer a magas zsírtartalma, különösen az egészséges telítetlen zsírsavak miatt. Körülbelül 656 kalóriát (kcal) tartalmaz 100 grammonként, és édesített formában ez valamivel több is lehet. A brazil dió hatása a szervezetre meglehetősen pozitív is lehet, mivel magas energiatartalma ellenére ez a dióféle nagyon gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és egyéb, az egészségre jótékonyan ható tápanyagokban.

i

A paradió segít csökkenteni a koleszterinszintet?

A többi dióféléhez hasonlóan a paradió is segít a koleszterinszint csökkentésében. Ha rendszeresen, megfelelő mennyiségben fogyasztjuk, a szív egészségére is pozitív hatással van. Nézd meg boltunk diófélék kínálatát, és találd meg a számodra legmegfelelőbb keveréket.

A brazil dió minimális mennyiségű allergént tartalmaz

A brazil dió tápanyagokban meglehetősen gazdag, de fontos szem előtt tartani a lehetséges allergének hatásait is. Ez a dió egyike azoknak az élelmiszereknek, amelyek allergiás reakciót válthatnak ki a diófélékre túlérzékeny embereknél. Másrészről viszont a paradióban a legtöbb gyakori allergén nem található, így alkalmas a gluténérzékenységben szenvedők számára is. A gyümölcsökkel kevert diókeverékek esetében mindig érdemes elolvasni a csomagoláson feltüntetett allergéneket.

Olvasd el a vásárlói véleményeket a brazil dióról. Az egyes termékekről szóló vélemények segíthetnek a legfinomabb brazil dió kiválasztásában. Ha pedig a vélemények helyett inkább a brazil dió ár érték aránya érdekel, akkor a kedvezmények kategóriában prémium minőségű rágcsálnivalókat találhatsz akciós áron. A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Bery Jones Diókeverék natural 1 kg Szállításra kész > 10 db
Dióféle - mix, mandula, kesu, para, törökmogyoró és pekándió natural, 1000 g visszazárható csomagolásban
6 690 Ft

2.
Bery Jones Brazil dió 1 kg Szállításra kész > 10 db
Dióféle - para natural, 1000 g visszazárható csomagolásban
7 490 Ft

3.
Dióféle - mix, kesu, földimogyoró, para és makadámia dió mézben, 500 g visszazárható csomagolásban
4 290 Ft

Még több
9 termék
4,9 214×
Bery Jones Diókeverék natural 1 kg
Dióféle - mix, mandula, kesu, para, törökmogyoró és pekándió natural, 1000 g visszazárható csomagolásban - 6 690 Ft/1 kg
Szuper ár
6 690 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery088
4,9 76×
Bery Jones Brazil dió 1 kg
Dióféle - para natural, 1000 g visszazárható csomagolásban - 7 490 Ft/1 kg
Szuper ár
7 490 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery025
4,6 19×
Bery Jones Dióféle keverék - rozmaring és méz 500 g
Dióféle - mix, kesu, földimogyoró, para és makadámia dió mézben, 500 g visszazárható csomagolásban - 8 580 Ft/1 kg
Szuper ár
4 290 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery123
4,9 76×
Bery Jones Brazildió egészben 500 g
Dióféle - para natural, 500 g visszazárható csomagolásban - 10 380 Ft/1 kg
Szuper ár
5 190 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery024
4,9 76×
Bery Jones Paradió 250 g
Dióféle - para natural, 250 g visszazárható csomagolásban - 9 160 Ft/1 kg
Szuper ár
2 290 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTks150
5,0 62×
Bery Jones karácsonyi diókeverék natúr 450g
Dióféle - mix, mandula, kesu, para, törökmogyoró és pekándió natural, 450 g visszazárható csomagolásban - 7 977,78 Ft/1 kg
Szuper ár
3 590 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery180
4,9 214×
Bery Jones Vegyes diófélék natúr 250 g
Dióféle - mix, mandula, kesu, para, törökmogyoró és pekándió natural, 250 g visszazárható csomagolásban - 9 160 Ft/1 kg
Szuper ár
2 290 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTks140
4,9 214×
Bery Jones Diókeverék natural 500 g
Dióféle - mix, mandula, kesu, para, törökmogyoró és pekándió natural, 500 g visszazárható csomagolásban - 9 980 Ft/1 kg
Szuper ár
4 990 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery087
2,0
GymBeam Természetes diófélék keveréke 500 g
Dióféle - mix, mandula, kesu, földimogyoró, para és törökmogyoró natural
4 290 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTgym355

Brazil dió

A Brazil dió kategóriában összesen 9 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Brazil dió – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó brazil dió Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább brazil dió A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb brazil dió A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: brazil dió vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ