A húsvéti ünnepek alatt (3.29-én, 3.31-én és 4.1-én) üzleteink zárva tartanak. Azonban online még mindig kényelmesen vásárolhatsz.

AP+ nový vizuál AlzaBoxy Q1

Kerékpár első lámpák

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Világítás típusa
Első
(90)
Hátsó
(16)
Fejlámpa
(2)
Szett
(4)
Elhelyezés
Sisakra
(5)
Csomagtartóra
(4)
Kormányra
(88)
Nyeregre
(16)
Hátizsákra
(7)
Max. akkumulátor élettartam
3 óra
216000 óra
-
Fényáram
5 lm
2000 lm
-
Áramforrás típusa
AA
(2)
AAA
(8)
CR2032
(13)
CR2025
(1)
Tölthető akkumulátor
(70)
Szín
Fehér
(2)
Fekete
(74)
Piros
(8)
Világos
(2)
Lila
(2)
Kék
(4)
Ezüst
(6)
Szürke
(2)
Sárga
(2)

Ahhoz, hogy a biciklizés biztonságos legyen, elengedhetetlen egy jó minőségű és megfelelően működő kerékpár első lámpa. Nem csak a jogszabályi előírásoknak kell megfelelnie, de fontos szerepe van a láthatóság és a megfelelő világítás biztosításában is. A továbbiakban megtudhatod, hogy miért fontos a kerékpár első lámpa, milyen típusok és jellemzők léteznek, hogyan kell telepíteni és karbantartani, valamint hogyan választhatod ki a legmegfelelőbb kerékpár első lámpa fajtát.

Tovább

Miért fontos a kerékpár első lámpa?

A kerékpár első lámpa elsődleges célja, hogy láthatóvá tegye a biciklist az éjszakai közlekedés során. Az autósok és más közlekedési résztvevők számára fontos jelzést ad a biciklis jelenlétéről, ami segíti az időben történő reagálást és a balesetek elkerülését. A kerékpár első lámpa fénye megvilágítja az utat előttünk, így javítva a látási viszonyokat és segítve az akadályok elkerülését. Emellett a lámpa fontos szerepet játszik a biciklis saját biztonságának növelésében is, hiszen könnyebben láthatóvá válik a többi közlekedő számára.

i

Jogszabályi követelmények

A kerékpározással kapcsolatos jogszabályok szigorú előírásokat tartalmaznak a láthatóság és a világítás terén ezért egy kerékpár első lámpa önmagában nem elegendő. A Magyar Közúti Kódex szerint minden biciklinek rendelkeznie kell működő első és hátsó lámpával, valamint oldalsó fényvisszaverővel. Az előírásoknak való megfelelés nemcsak a biztonságot szolgálja, hanem büntetésektől is megóvhat minket.

A kerékpár első lámpa típusai és jellemzői

A kerékpár első lámpa számos típusban és kivitelben elérhető. Az alábbiakban néhány gyakori típust szeretnénk bemutatni.

Dinamós kerékpár első lámpa

A dinamós lámpák hagyományos és megbízható megoldást jelentenek. A kerékpár mozgásával működnek, így nincs szükség külső energiaforrásra. Ez a fajta bicikli első lámpa kevésbé erős fényt biztosít, és a dinamo zajt is kelthet.

LED technológiával működő kerékpár első lámpa

A LED lámpák népszerű választást jelentenek a kerékpárosok körében. Nagyobb fényerejük és hosszabb üzemidejük van, mint a hagyományos izzólámpáknak. Emellett ez a fajta kerékpár első lámpa energiatakarékos és tartós is egyben.

Kerékpáros villogók

A kerékpáros villogók nagyban hozzájárulnak a láthatósághoz és a figyelemfelkeltéshez. Ezek a lámpák gyakran kombinálhatók más típusú lámpákkal, és különböző üzemmódokkal rendelkeznek, mint például folyamatos fény vagy villogás.

Dinamós bicikli első lámpa
Dinamós bicikli első lámpa

LED kerékpár első lámpa
LED kerékpár első lámpa

Kerékpár villogók
Kerékpár villogók


A kerékpár első lámpa fényereje

A bicikli első lámpa különböző fényerejű lehet, és fontos választási szempont az adott környezet és használati cél. Ha városi területeken biciklizel, ahol többnyire van közvilágítás, akkor egy kisebb fényerejű kerékpár első lámpa is elegendő lehet. Azonban, ha vidéki vagy rosszul megvilágított területeken biciklizel, jobb, ha nagyobb fényerővel rendelkező lámpát választasz, amely segít megvilágítani az utat előtted.

A LED technológiával működő kerékpár első lámpa előnyei

  • Magas fényteljesítmény: Az LED-ek erős és intenzív fényt bocsátanak ki, ami növeli a láthatóságot és biztonságot.
  • Energiahatékonyság: Az LED-ek rendkívül energiahatékonyak, így hosszabb üzemidőt biztosítanak az akkumulátorral működő kerékpár első lámpa típusoknak.
  • Tartósság: Az LED-es kerékpár első lámpa hosszú élettartammal rendelkezik, és kevésbé érzékeny a rázkódásokra vagy ütésekre, mint más lámpatípusok.
  • Kisebb méret: A LED technológiával felszerelt kerékpár első lámpa kis mérete lehetővé teszi az ergonomikusabb tervezést és a könnyebb telepítést.

A kerékpár első lámpa energiaforrása

A kerékpár első lámpa áramellátására több lehetőség is van. Néhány bicikli első lámpa elemekkel működik, míg mások akkumulátorral vagy újratölthető elemmel rendelkeznek. Az elemes lámpák egyszerűbbek használat szempontjából, de az elemek folyamatos cseréje költséges lehet hosszú távon. Az akkumulátorral vagy újratölthető elemmel működő lámpák gazdaságosabbak és környezetbarátabbak, ugyanakkor a töltésükhöz konnektorra van szükség.

i

Biciklizés közben a kerékpár első lámpa kitéve lehet az időjárási viszonyoknak, mint például az eső vagy a por. Ezért fontos, hogy olyan lámpát válassz, amely vízálló és tartós anyagból készült, hogy hosszú távon megbízhatóan szolgáljon.

Hogyan történik a kerékpár első lámpa rögzítése?

A bicikli első lámpa rögzítésére különböző módszerek léteznek. Néhány kerékpár első lámpa klipsszel vagy szilikonpánttal rögzíthető a bicikli kormányára vagy vázra. Ez könnyen cserélhető és áthelyezhető a bicikliden. Más lámpák csavarokkal vagy szorítókkal rögzíthetők a kormányra vagy a vázra. Fontos, hogy a lámpa szorosan és stabilan legyen rögzítve, hogy ne mozduljon el a rázkódások vagy az útviszonyok hatására.

Karbantartás - a hosszan működő kerékpár első lámpa titka

A kerékpár lámpák karbantartása fontos ahhoz, hogy folyamatosan megfelelően működjenek. Ezért hoztunk számodra néhány karbantartási tippet:

  • Rendszeresen ellenőrizzük a lámpák állapotát, és győződjünk meg arról, hogy a világítás megfelelő.
  • Tisztítsuk meg a lámpákat rendszeresen, hogy eltávolítsuk a por, a szennyeződés vagy egyéb lerakódásokat.
  • Akkumulátoros kerékpár első lámpák esetén ellenőrizzük az akkumulátor töltöttségét, és töltsük fel időben.
  • Szükség esetén cseréljük ki az elemeket vagy az akkumulátort a megfelelő működés érdekében.

A megfelelő kerékpár első lámpa kiválasztása

A megfelelő lámpa kiválasztása számos tényezőtől függ. Fontos szempontok közé tartozik a fényerő. Válasszunk olyan lámpát, amely erős és hatékony fényt biztosít. Ellenőrizzük a bicikli első lámpa üzemidejét, és válasszunk olyan modellt, amely elegendő ideig képes működni. Figyeljünk arra, hogy a kiválasztott lámpa könnyen és biztonságosan telepíthető legyen az általunk használt kerékpárra. Végül de nem utolsó sorban győződjünk meg róla, hogy a választott kerékpár első lámpa megfelel az érvényes jogszabályi előírásoknak.

Esti kerékpározás során ügyeljünk a biztonságra

Az éjszakai biciklizés során néhány biztonsági tanácsot érdemes figyelembe venni:

  • Viseljünk világos színű ruházatot vagy védőfelszerelést, hogy könnyebben észrevegyenek minket.
  • Használjunk fényvisszaverő elemeket a ruházaton vagy a kerékpáron, hogy fokozzuk a láthatóságot.
  • Figyeljünk a közlekedési szabályok betartására és a körülöttünk lévő forgalomra.
  • Kerüljük az éjszakai biciklizést olyan területeken, ahol elégtelen a közvilágítás vagy veszélyes útviszonyok vannak.
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Moon Nebula első Szállításra kész > 10 db
Kerékpár lámpa - első, kormányra, 400 lm fényáram, tölthető akkumulátor, max. akkumulátor üzemidő 23 óra, IPX4 védettségi fok, ezüst kivitel
9 590 Ft

2.
Garmin Varia UT 800 - Urban Edition Szállításra kész > 5 db
Kerékpár lámpa - első, kormányra, 800 lm fényáram, 1600 m láthatóság, tölthető akkumulátor, max. akkumulátor üzemidő 6 óra, IPx7 védettségi fok, fekete kivitel
60 490 Ft

3.
Force Shark USB Szállításra kész > 5 db
Kerékpár lámpa - első, kormányra, 500 lm fényáram, tölthető akkumulátor vagy, max. akkumulátor üzemidő 9 óra, IPX4 védettségi fok, fekete kivitel
8 490 Ft

Még több
90 termék
Classic Kategória Olcsó, de kiválóra értékelt
4,7 34×
Sigma Buster 100
Kerékpár lámpa - első, kormányra, 120 lm fényáram, 35 m fénytáv, konstrukció anyaga műanyag, tölthető akkumulátor vagy, max. akkumulátor üzemidő 10 óra, 6 üzemmód, IPX4 védettségi fok, fekete kivitel
9 090 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTif1043
Arany középút Kiváló ár/érték arány
5,0
Fenix BC21R V3.0
Kerékpár lámpa - első, kormányra, 1200 lm fényáram, 142 m fénytáv, 300 m láthatóság, konstrukció anyaga alumínium, tölthető akkumulátor vagy, töltési idő 2 óra, max. akkumulátor üzemidő 33 óra, 5 üzemmód, 1 LED izzó, IPx8 védettségi fok, túlmelegedés elleni védelem, állítható világítási szög, fényintenzitás szabályozása és akkumulátor állapotjelzés, a felszerelés része kikapcsoló, 1 lámpa, töltőkábel, tartó és akkumulátor a csomag része, tömege 157 g, fekete kivitel
32 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTfen55
Arany középút Kiváló ár/érték arány
3,7
Sigma Aura 80 USB
Kerékpár lámpa - első, kormányra, 90 m fénytáv, konstrukció anyaga műanyag, tölthető akkumulátor vagy, max. akkumulátor üzemidő 15 óra, 4 üzemmód, IPX4 védettségi fok, fekete kivitel
21 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTsig039
Premium Kategória Minőség kompromisszumok nélkül
4,7 13×
Garmin Varia UT 800 - Urban Edition
Kerékpár lámpa - első, kormányra, 800 lm fényáram, 1600 m láthatóság, tölthető akkumulátor, max. akkumulátor üzemidő 6 óra, IPx7 védettségi fok, fekete kivitel
60 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTvari001
4,7 37×
Moon Nebula első
Kerékpár lámpa - első, kormányra, 400 lm fényáram, tölthető akkumulátor, max. akkumulátor üzemidő 23 óra, IPX4 védettségi fok, ezüst kivitel
9 590 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SptMoon006
4,4 27×
Moon Nova 100 Plus + Pulsar
Kerékpár lámpa - első és hátsó, kormányra és nyeregre, 100 lm fényáram, 3 AA elem 3 AAA elem, max. akkumulátor üzemidő 115 óra, IPX4 védettségi fok, fekete és piros kivitel
5 790 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SptMoon016b
4,7 34×
Force Shark USB
Kerékpár lámpa - első, kormányra, 500 lm fényáram, tölthető akkumulátor vagy, max. akkumulátor üzemidő 9 óra, IPX4 védettségi fok, fekete kivitel
8 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTforce364
4,7 16×
OXFORD BRIGHT EYE Kerékpár lámpa szett
Kerékpár lámpa - első és hátsó, kormányra és nyeregre, 5 lm fényáram, konstrukció anyaga műanyag, 2 CR2032 elem, max. akkumulátor üzemidő 200 óra, 2 üzemmód, fekete kivitel
1 590 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTaci105
4,6 20×
Just One Vision 1.0 kerékpárlámpa
Kerékpár lámpa - első, kormányra, 30 lm fényáram, 20 m fénytáv, 20 m láthatóság, konstrukció anyaga műanyag, 3 AAA elem, max. akkumulátor üzemidő 80 óra, 3 üzemmód, 4 LED izzó, IPx3 védettségi fok, 1 lámpa a csomag része, fekete kivitel
1 990 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbd0746
4,8 12×
Moon ADJ-950
Kerékpár lámpa - első, kormányra, 950 lm fényáram, konstrukció anyaga alumínium, tölthető akkumulátor, max. akkumulátor üzemidő 9 óra, 6 üzemmód, 2 LED izzó, IPX4 védettségi fok, 1 lámpa, tartó a csomag része, fekete kivitel
30 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SptMoon009
5,0
Sigma Aura 60 USB
Kerékpár lámpa - első, kormányra, 70 m fénytáv, konstrukció anyaga műanyag, tölthető akkumulátor vagy, max. akkumulátor üzemidő 10 óra, 3 üzemmód, IPX4 védettségi fok, fekete kivitel
14 390 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTsig038
4,4 29×
Force Cass 300Lm, USB, fekete
Kerékpár lámpa - első, kormányra, 300 lm fényáram, tölthető akkumulátor vagy, max. akkumulátor üzemidő 12 óra, IPX6 védettségi fok, fekete kivitel
7 090 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTfor0121
4,9
Fenix BC26R
Kerékpár lámpa - első, kormányra, 1600 lm fényáram, 169 m fénytáv, 350 m láthatóság, konstrukció anyaga alumínium, tölthető akkumulátor vagy, töltési idő 3,89 óra, max. akkumulátor üzemidő 65 óra, 5 üzemmód, 1 LED izzó, IPx8 védettségi fok, túlmelegedés elleni védelem, állítható világítási szög, fényintenzitás szabályozása és akkumulátor állapotjelzés, a felszerelés része kikapcsoló, 1 lámpa, töltőkábel, tartó és akkumulátor a csomag része, tömege 155 g, fekete kivitel
41 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTfen56
4,9 46×
Fenix BC25R
Kerékpár lámpa - első, kormányra, 600 lm fényáram, 106 m fénytáv, 250 m láthatóság, konstrukció anyaga alumínium, tölthető akkumulátor vagy, töltési idő 2,5 óra, max. akkumulátor üzemidő 36 óra, 5 üzemmód, 1 LED izzó, IPX6 védettségi fok, túlmelegedés elleni védelem, állítható világítási szög, fényintenzitás szabályozása és akkumulátor állapotjelzés, a felszerelés része kikapcsoló, 1 lámpa, töltőkábel, tartó és akkumulátor a csomag része, tömege 155 g, fekete kivitel
22 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTkn2121
4,9
Moon X-Power 1300
Kerékpár lámpa - első, kormányra, 1300 lm fényáram, tölthető akkumulátor, max. akkumulátor üzemidő 9,33 óra, IPX4 védettségi fok, fekete kivitel
35 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SptMoon010
4,7
Sigma Buster 2000
Kerékpár lámpa - első, kormányra, 2000 lm fényáram, 200 m fénytáv, konstrukció anyaga alumínium, tölthető akkumulátor vagy, max. akkumulátor üzemidő 20 óra, 7 üzemmód, IPX4 védettségi fok távirányító a csomag része, fekete kivitel
69 990 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTif1046
4,6 21×
Moon Aerolite
Kerékpár lámpa - első és hátsó, kormányra, 60 lm fényáram, tölthető akkumulátor, max. akkumulátor üzemidő 38 óra, IPX4 védettségi fok, fekete kivitel
6 390 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SptMoon001
Lezyne MINI DRIVE 400 BLK / HI GLOSS - Kerékpár lámpa Típusok
5,0
Lezyne MINI DRIVE 400 BLK / HI GLOSS
Kerékpár lámpa - első, kormányra, 400 lm fényáram, konstrukció anyaga alumínium, tölthető akkumulátor vagy, max. akkumulátor üzemidő 20 óra, 8 üzemmód, IPx7 védettségi fok, fekete kivitel
17 590 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTle0135
4,0
Sigma Buster 300
Kerékpár lámpa - első, kormányra, 300 lm fényáram, 70 m fénytáv, konstrukció anyaga alumínium, tölthető akkumulátor vagy, max. akkumulátor üzemidő 13 óra, 4 üzemmód, IPX4 védettségi fok, fekete kivitel
13 190 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTsig040
5,0
Sigma Buster 400
Kerékpár lámpa - első, kormányra, 400 lm fényáram, 120 m fénytáv, konstrukció anyaga műanyag, tölthető akkumulátor, max. akkumulátor üzemidő 30 óra, 5 üzemmód, IPX4 védettségi fok, fekete kivitel
14 490 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTsig086
5,0
Sigma Aura 35 USB
Kerékpár lámpa - első, kormányra, 45 m fénytáv, 400 m láthatóság, konstrukció anyaga műanyag, tölthető akkumulátor vagy, max. akkumulátor üzemidő 12 óra, 2 üzemmód, IPX4 védettségi fok, fekete kivitel
Leárazás -6 %
11 890 Ft 12 690 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTsig035
5,0
Garmin Varia UT 800 - Trail Edition
Kerékpár lámpa - első, 800 lm fényáram, Tölthető akku szolgáltatja az áramellátást, 6 óra akkumulátor üzemidő, IPX7 védettség, LED, USB,
59 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTvari002
5,0
BLACKBURN Grid 2FER Első vagy hátsó villogó
Kerékpár lámpa - első és hátsó, kormányra és nyeregre, 175 lm fényáram, konstrukció anyaga műanyag, tölthető akkumulátor vagy 2 elem, max. akkumulátor üzemidő 20 óra, 5 üzemmód, fekete és sárga kivitel
9 690 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTblack67
3,8
Just One Vision 3.2 első kerékpár-világítás
Kerékpár lámpa - első, kormányra, 25 lm fényáram, 50 m fénytáv, konstrukció anyaga műanyag, 3 AAA elem, max. akkumulátor üzemidő 100 óra, 3 üzemmód, fekete kivitel
3 390 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbd0743

Kerékpár első lámpák

A Kerékpár első lámpák kategóriában összesen 90 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó kerékpár első lámpák Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább kerékpár első lámpák A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb kerékpár első lámpák A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: kerékpár első lámpák vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ