Akvizice ApF HU Shop roku

Funkcionális edzés

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések

A crossfit egy Amerikában született fitness rendszer, amely a funkciónális erő és edzettség kialakítására és megőrzésére helyezi a hangsúlyt. Ezért a funkcionális edzés megnevezést is használják vele kapcsolatban. A funkcionális tréning a saját testsúly használata mellett számos fitness eszközt is használ, mint például az ugrálókötél, a kettlebell, a slam ball és az edzőheveder (TRX), vagy éppen a haskerekek, erősítő gumiszalagok, valamint erősítő kötelek. Nézzük, mi a funcionális edzés lényege, és melyek a legfontosabb fitness eszközök, amelyekre szükséged lesz.

Tovább

Mi az a funkcionális edzés?

Az emberek többségének legjobb esetben is csak ködös fogalmai vannak arról, hogy mi a funkcionális edzés jelentése. A funkcionális edzés vagy crossfit az egész test edzésére és erősítésére helyezi a hangsúlyt. A koncentrált, külön izomcsoportok fejlesztésére irányuló edzésformák hátránya, hogy bár nagy izmok és mutatós testalkat kiépítését teszik lehetővé, a valódi funkcionális erő, tehát a való életben használható erő, hajlékonyság és robbanékonyság gyakran hiányzik. Hiába vannak nagy, látványos izmaid, ha az inak és az ízületek gyengék és a valódi kihívásokkor cserbenhagynak, s talán még a saját testsúlyoddal sem tudsz hatékonyan edzeni, vagy a testedet természetes módon mozgatni.

Funkcionális edzés - CrossFit
A funkcionális edzés gyakorlatok az egész test erősítésére helyezik a hangsúlyt.

Funkcionális edzés gyakorlatok

A funkcionális edzés gyakorlatok tehát arra szolgálnak, hogy az egész tested erejét, rugalmasságát és robbanékonyságát növeljék, s ezáltal nemcsak valódi, praktikus izom- és testerőre, állóképességre, keménységre és kitartásra tegyél szert, hanem mindezen tulajdonságoknak köszönhetően nagyobb önbecsülésre, rendíthetetlen önbizalomra, mentális erőre, fegyelemre és ellenállóképességre. A funkcionális edzés gyakorlatok nagyon színesek és sokfélék, s összetett variációk is léteznek, de számos közös jellemzőjük van, amelyek biztosítják, hogy a crossfit az egyik legjobb mozgásforma, amelyet végezhetsz.

  • Hatékonyság - A funkcionális edzés gyakorlatok végrehajtása számos nagy izomcsoport közös munkáját igényli, amely biztosítja a crossfit edzésforma hatékonyságát.
  • Magasabb kalóriaégetés - Funkcionális edzés végzése során és után (utóégés) a szervezet több kalóriát éget el, mintha csak külön izomcsoportokat, például váll- vagy házizmokat edzettél volna.
  • Hatékonyabb fogyás - A több kalória égetéséből adódik, hogy ha az erőnlét növelése mellett a fogyás is célod, akkor a funkcionális edzés gyakorlatok gyorsabb fogyást garantálnak más, izomtömeg növelésére vagy külön izomcsoportokra koncentráló edzésekkel szemben.
  • Erősebb inak és ízületek - A funkcionális edzés az izmok és az állóképesség fejlesztése mellett szintén erősíti az inakat és ízületeket, amely nélkül valódi, minden helyzetben használható erő nem létezik.
  • Erősebb szervezet - A crossfit erősíti a szívet és a tüdőt, fokozza a keringési rendszer teljesítőképességét.

Funkcionális edzés eszközök

Funkcionális edzés otthon vagy edzőteremben is végezhető, s a szükséges fitness eszközök gyakran ugyanazok. Nézzük a leggyakoriabbakat.

  • Felfüggeszthető edzőheveder (TRX) - A TRX otthon is végezhető mozgástípus, amellyel súlyok használata nélkül megmozgathatod az egész testedet. Az edzőheveder a húzódzkodás helyettesítésére szolgál, vagy addig amíg kialakul az erő 10-12 érvényes pull-up elvégzéséhez.
  • Ugrókötelek - Az ugrálókötél az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb fitness eszköz, amely a test teljes izomzatát átmozgatja. A hagyományos ugrálókötél mellett létezik például súlyozott ugrálókötél és számláló ugrálókötél, amely számolja az ugrásokat. Kültéri funkcionális köredzés során az edzők előszeretettel építik be az edzéstervekbe.
  • Kettlebell - A kettlebell súlyzó használata az egész test koordinációját javítja, és alkalmas erősítő, dinamikus és fitness edzésekre is. A snatch vagy clean a funkcionális edzés alapgyakorlatai közé tartoznak.
  • Medicinlabda - A medicinlabdák a has, váll, hát és a tricepsz erősítésére alkalmasak. Funkcionális edzés során gyakrabban használatos a slamball vagy wallball, a gyakorlat pohonegyszerű: csapd a falhoz vagy földhöz, ahogy csak bírod.
  • Haskerekek - A haskerekek hasznos segítők a has, a hát és a törzs erősítéséhez.
  • Erősítő gumiszalagok - A gumiszalagok segítenek a gyakorlatok intenzitásának növelésében, és ideálisak nyújtáshoz is. Többféle erősségű gumiszalag kapható, így könnyen ki tudod választani a neked megfelelőt a testsúlyodnak, erőnlétednek, és a kívánt ellenállásnak megfelelően. Ahogy a TRX, úgy a gumiszalag is a húzódzkodás során nyújt segítséget.
  • Súlyzók - A súlyzók jelentősen megnövelik az edzés intenzitását és szinte bárki tudja őket használni, így a legkedveltebb és leggyakoribb fitness kellékek közé tartoznak. A funkcionális edzés kedvelőinek szeme a thruster szó hallatán azonnal könnybe lápad. Még a könnyebb súlyzó pár is komoly szenvedést tud okozni.
Funkcionális edzés - Agility
Funkcionális edzés segít az erő, sebesség és robbanékonyság fejlesztésében.

Crossfit nőknek

A funkcionális edzés midenki számára megfelelő. Bizonyos gyakorlatok finomításával (húzódzkodás helyett edzőheveder) vagy kisebb súlyokkal összeállítható egy tartalmas csajos workout is. A funkcionális köredzés során érvényesülni tud a női atléták kitartása, makacssága és eltökéltsége. Közös funkcionális edzések során, amikor a fiúk kezdeti lelkesedése csökken, a hölgyek csak akkor kezdenek bemelegedni.

Funkcionális köredzés

A köredzés a magas intenzitású aerobic és az állóképesség-fejlesztő gyakorlatok hatékony keveréke. Leginkább alapgyakorlatokat tartalmaz, amelyeket könnyű követni, bár a gyakorlatok típusa, nehézsége és intenzitása tetszés szerint variálható. A funkcionális köredzés állomásokra van osztva, s mindegyik állomáson más eszköz és más gyakorlat szerepel, például medicinlabda, koordinációos létra, kettlebell, homokzsák, edzőkötelek vagy súlyzók. A funkcionális köredzés otthon is megvalósítható, ha a saját testsúlyod és némi szabad hely mellett rendelkezel az említett fitness kellékek némelyikével. A szabadban pedig futóedzéssel is összeköthető.

i

A koordinációs fitness kellékek olyan sporteszközök, amelyeket mozgékonyságod növelésére használhatsz, mint például a edzőbóják és a szlalomlétrák. Használatuk javítja a reflexeket, az egyensúlyt, koordinációt és a sebességet.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Stormred Avalanche Szállításra kész > 5 db
Evezőgép - mágnesfékes, összecsukható, 110 kg teherbírás, 28 kg tömeg
+Ajándék Súlyzókészlet Stormred melynek értéke 3 390 Ft
113 790 Ft

2.
Concept2 RowErg PM5 fekete Szállításra kész > 5 db
Evezőgép - légellenállásos, összecsukható, görgőkkel, 135 kg teherbírás, 26 kg tömeg
488 990 Ft

3.
Stormred Predator Szállításra kész > 5 db
Evezőgép - légellenállásos, görgőkkel, 150 kg teherbírás, 35 kg tömeg
+Ajándék Erősítő szett Push melynek értéke 9 090 Ft
276 490 Ft

Még több
135 termék
4,6 10×
Stormred Avalanche
Evezőgép - mágnesfékes, összecsukható, 110 kg teherbírás, 28 kg tömeg
+Ajándék Súlyzókészlet Stormred melynek értéke 3 390 Ft
Szuper ár
113 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTstorm018
5,0
Stormred Wing
Evezőgép - vízellenállásos, összecsukható, 130 kg teherbírás, 30 kg tömeg
+Ajándék Erősítő szett Push melynek értéke 9 090 Ft
Szuper ár
164 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTstorm019
4,9 97×
Kine-MAX Professional Super Loop Resistance Band Kit
Gumiszalag szett - húzódzkodáshoz, ellenállás 1 - 55 kg, anyaga gumi, fekete, piros, kék, zöld és sárga kivitel
13 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTknx0027
5,0
GymBeam DuoBand
Erősítő gumiszalag - rendeltetése láb gyakorlatokhoz, pilates és húzódzkodáshoz, ellenállás 9 - 54 kg, 4 expander a csomag része, anyaga gumi,
10 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTgym483
4,7 45×
Sharp Shape Resistance band (21 mm)
Erősítő gumiszalag - húzódzkodáshoz, ellenállás 10 - 16 kg, anyaga gumi, fekete kivitel
4 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTss0049
4,8
Stormred Giant
AirBike - terhelhetőség: 120 kg, kijelző, függőleges nyereg beállítás, vízszintes nyereg beállítás, elégetett kalória számláló, szállítógörgők és aktuális sebesség, mérete: 51 × 131 × 132 cm (szé × ma × mé), tömege: 37,5 kg
+Ajándék Súlyzókészlet Stormred melynek értéke 2 890 Ft
Szuper ár
265 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTstorm032
3,1 14×
Sharp Shape XL
Húzódzkodó ajtókeretbe - terhelhetősége 100 kg, falra függesztéshez, puha fogás, szélessége 106 cm, markolat átmérője 2,5 cm, tömege 4 kg
9 890 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTkn1345
4,7
LifeFit ajtókeretbe, univerzális, 80-110 cm
Húzódzkodó ajtókeretbe - csúszásmentes markolat, terhelhetősége 100 kg, öntartó, szélessége 100 cm, anyaga acél, ezüst és szürke kivitel
7 790 Ft
Szállításra kész 4 db
Termékkód: SPTlif036
3,9
YUNMAI Smart Rope
Ugrálókötél - crossfit, okos és csapágyas, hossza 300 cm, anyaga műanyag és acél, fekete kivitel
8 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTyun06
4,6 28×
Sharp Shape Resistance (29 mm)
Erősítő gumiszalag - húzódzkodáshoz, ellenállás 15 - 20 kg, anyaga gumi, lila kivitel
4 790 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTss0050
4,9 25×
Sharp Shape Resistance band 19 mm
Erősítő gumiszalag - húzódzkodáshoz, ellenállás 8 - 13 kg, anyaga gumi, fekete kivitel
3 290 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTss0048
Sharp Shape Counter fekete - Ugrálókötél
Típusok
3,9 34×
Sharp Shape Counter fekete
Ugrálókötél - crossfit, számlálós, hossza 305 cm, fekete kivitel
2 520 Ft -tól
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTkn1362
3,8
Stormred húzódzkodó ajtóba 63 - 96 cm
Húzódzkodó ajtókeretbe - csúszásmentes markolat, terhelhetősége 100 kg, öntartó, fekete kivitel
Szuper ár
7 390 Ft
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: SPTliv013
5,0 17×
Sharp Shape Resistance band 6,4 mm
Erősítő gumiszalag - húzódzkodáshoz,, anyaga gumi, sárga kivitel
1 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTss0046
Lifefit rope 260cm, piros - Ugrálókötél
Típusok
4,4 17×
Lifefit rope 260cm, piros
Ugrálókötél - crossfit, hossza 260 cm, 170 cm testmagassághoz, anyaga műanyag, piros kivitel
700 Ft -tól
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTlfi029
Sharp Shape Counter kék - Ugrálókötél
Típusok
3,9 34×
Sharp Shape Counter kék
Ugrálókötél - crossfit, számlálós, hossza 305 cm, kék kivitel
2 890 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTkn1361
Lifefit Rope 260 cm - világoszöld - Ugrálókötél
Típusok
4,4 17×
Lifefit Rope 260 cm - világoszöld
Ugrálókötél - crossfit, hossza 260 cm, 170 cm testmagassághoz, anyaga műanyag, zöld kivitel
850 Ft -tól
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTlfi015
2,6
PUSH IZOCHEM univerzális szerelőkészlet nyújtó rögzítéséhez
Szerelőkészlet - Fisher FIS VL 300 T vinilészter gyantát tartalmaz, stabil rögzítést biztosít, falazó tömbökben, tömör falazatokban, üreges téglákban, természetes kőben és könnyű betonban való rögzítésre alkalmas
8 390 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbfp007
3,4
Sharp Shape Resistance Loop band 0,7mm
Erősítő gumiszalag - rendeltetése láb gyakorlatokhoz, pilates és húzódzkodáshoz, max. ellenállás 6,9 kg, anyaga latex, sárga kivitel
1 090 Ft
Felbontott raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTss0215
3,6
Stormred Predator
Evezőgép - légellenállásos, görgőkkel, 150 kg teherbírás, 35 kg tömeg
+Ajándék Erősítő szett Push melynek értéke 9 090 Ft
Szuper ár
276 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTstorm021
PUSH PRO MT fali sín - egyszerű felhúzható rúd - Húzódzkodó Típusok
5,0
PUSH PRO MT fali sín - egyszerű felhúzható rúd
Húzódzkodó falra - terhelhetősége 300 kg, falra függesztéshez, mérete 12 × 113,5 × 16,5 cm (Ma×Sz×Mé), markolat átmérője 3,5 cm, anyaga acél, tömege 2,8 kg, fekete kivitel
29 190 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: SPTpush010
Concept2 RowErg PM5 fekete - Evezőgép Ingyenes
szállítás boltjainkba
5,0 18×
Concept2 RowErg PM5 fekete
Evezőgép - légellenállásos, összecsukható, görgőkkel, 135 kg teherbírás, 26 kg tömeg
488 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTconc02
4,6 134×
Sharp Shape húzódzkodó rúd
Húzódzkodó ajtókeretbe - csúszásmentes markolat, terhelhetősége 110 kg, öntartó, markolat átmérője 5 cm, fekete kivitel
4 890 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: SPTkn1344
4,9 12×
GymBeam Crossfit Tornagyűrű
Tornagyűrű - fa, tartalmazza a hevedereket is, teljes terhelhetősége 200 kg, karikák átmérője 24 cm, markolat átmérője 3,2 cm, a hevederek hossza 457 cm, szélességük 3,8 cm, állítható, otthoni használatra és kültéri használatra alkalmas, karikák színe: barna, a hevederek színe fekete
Leárazás -6 %
16 890 Ft 17 990 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTgym183

Funkcionális edzés

sportóraPulzusmérés a hatékony edzéshez Akár fogyni, akár erősödni szeretnél, célodat nehezebb lesz elérni az optimális pulzustartomány fenntartása nélkül. Miért hasznos mérni a pulzusszámot? És melyik tartomány megfelelő számodra? Cikkünkből megtudhatod.
Melyek a legjobb otthoni edzés eszközök és hogyan kell őket használni? A cikkben bemutatunk pár mozgásformát, amivel otthon olcsón formába tudod magad hozni.

Funkcionális edzés

A Funkcionális edzés kategóriában összesen 135 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó funkcionális edzés Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább funkcionális edzés A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb funkcionális edzés A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: funkcionális edzés vélemények
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ