Október 23-án budapesti bemutatótermünk zárva tart, de az interneten ezeken a napokon is kényelmesen lehet vásárolni.
Všechny dárky jako na dlani Thinkrider

Futópadok

A futópad segítségével otthon is tarthatsz futó vagy sétáló edzést. Különösen rossz időben és olyan városrészeken lehet ez fontos, ahol egyszerűen nincs lehetőség szabadtéri edzésre. A futópad vagy más néven futógép szerkezete, alapvető paraméterei, felszereltsége és kiegészítő funkciói nagyon különböznek egymástól. Lássuk, hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb futópad modellt.

Tovább

Futópadok felépítés szerint

A futógépek egy csúszásmentes anyagból készült futószalagból és egy hajtó-, fék-, vezérlő- és mérőegységekkel ellátott keretből állnak. A futópad elülső részen általában egy fogantyú, egy kijelző és a vezérlőegység található. A futógépek kapcsán gyakran találkozhatunk a treadmill, esetleg treadmill futópad kifejezéssel is, amely a termék angol nyelvű megnevezése. Mivel sokan angol nyelvű videókból, anyagokból próbálnak tájékozódni a fitness világban, a köztudatba is beszivárgott a futópad angol megfelelője.

Treadmill futópad
A futógép segítségével új szintre emelheted edzettségedet és általános egészségi állapotodat.

Mechanikus futópad

A mechanikus futópad egy lábhajtású lendkerékkel mozgatható futógép. A futószalagot a lábad hajtja, tehát csak akkor mozog, ha futsz rajta. A mechanikus futógép fő előnye, hogy kompakt, és az ára is alacsony. A mechanikus futópad kevés állítási lehetőséget kínál; a futószalag ellenállását mechanikus vagy mágneses fék szabályozza, és ezért néha mágneses futópadnak is nevezik.

 • Alacsony ár.
 • Áram nélkül használható.
 • A futópad szalagját saját erőből kell mozdítani.
 • Csak alkalmi és korlátozott használatra ajánlott.
 • Kevesebb beállítási lehetőség.

Motoros futópad

A motoros vagy elektromos futópad működéséhez áramra van szükség. Legnagyobb előnye, hogy szabályozhatod a sebességét, és néha a futópálya típusát is beállíthatod. Az elektromos treadmill villanymotorjai általában 1-5 lóerősek.

 • Állítható terhelés.
 • Számos nehézségi fokozat.
 • Általában sok további funkciót kínál.
 • Magasabb ár.
 • Nagy helyigény.

i

Ha a futópad használatakor a fogyás is a célod, edzés közben tartsd a pulzusodat a maximális pulzusodhoz képest 55-65% között.

Futópad - milyen típust vegyek?

A lakásodba megfelelő futópad modellt főként a teherbírás, a sportteljesítmény és a hely függvényében válaszd ki. Minél nagyobb a futógép, annál jobban és biztonságosabban fogsz tudni rajta futni.

A futópad maximális sebessége

A futópad általában 0 és 20 km/h közötti sebességgel működik. Egyes modellek nagyobb sebességre is képesek. A gyakori testmozgáshoz és a nagy teljesítményhez jó, ha a futópad legalább 15 km/h sebességre képes.

Futógépek - A motor teljesítménye

A futógép motorteljesítményének kiválasztásakor vedd figyelembe a terhelést és azt, hogy milyen gyakran lesz használatban a futópad. Ritkább használat esetén elegendő egy 2–3 LE-s motorral felszerelt futópad, gyakori használathoz pedig 4–5 LE teljesítményű futópad ajánlott.

i

A LE a lóerő rövidítése. 1 LE körülbelül 0,75 KW-nak felel meg.

A futópad terhelhetősége

A futópad teherbírását a treadmill-t használó legnehezebb személy tömege alapján válaszd ki. Általában a teherbírással arányosan nő a futópad várható élettartama. A legtöbb futópad modell teherbírása általában 100–150 kg.

i

A futógépek terhelhetőségének felső határát súrolja a futópad 150 kg teherbírással. Ezek nagyobb tömegű futógép modellek tartós, erős és ellenálló konstrukcióval, amely biztosítja a hosszútávú megbízhatóságot és üzemképességet komoly igénybevétel esetén is.

Futógépek - Maximális dőlésszög

A ferde futópadok természetesebb mozgást és hatékonyabb edzést biztosítanak. A futópad dőlése általában manuálisan vagy hidraulikusan állítható, esetleg elektronikus szervómotor szabályozza. A futópadok dőlésszöge általában 0–20 fok között állítható.

Futógép otthonra
A futópad otthonra stílusos, elegáns, kevés helyet foglal, és könnyű tömegének és összcsukható kialakításának köszönhetően könnyen tárolható.

Futópad vagy gyaloglógép

A futópadok családjából nőttek ki az ún. sétálópadok (walking pad). Az intenzív gyaloglás is tekinthető kardió edzésnek és magának a sétának is kedvezőek az egészségre gyakorolt hatásai. Az ülőmunka hosszú távon rendkívül káros, egyre jobban előtérbe kerül a "standing office". Erre a szituációra reagált jól számos gyártó és megszületett a gyaloglópad.

A futópadokkal ellentétben sokkal kompaktabbak, maximális sebességük nem haladja meg a 9 km/h-t. Tekintve, hogy egy gyalogló átlagsebessége 5-6 km/h körül mozog, a sétálópadok a gyorsléptű irodai munkások kardió edzését is segítik.

Mini futópad - Futópad otthonra

Ha futópad otthonra a vágyad és fontos szempont, hogy ne foglaljon sok helyet, akkor olyan mini futópad modellt érdemes választanod, amely könnyű - ideális esetben nem nehezebb 30-40 kilónál - és esetleg összecsukható, így tárolása nem okoz problémát. Erre az igényre reagálnak a mini futópadok, amelyek kompaktak, könnyen mozgathatók, egyszerűen összecsukhatók, és bizonyos modellek akár a kanapé alatt is elférnek, így tárolásuk nem is lehetne egyszerűbb.

 • Mini futópad kapható manuális vagy elektromos kivitelben
 • A mini futópad sebessége legalább 12 km/h
 • Némelyik mini futópad modell összecsukható kapaszkodóval is rendelkezik
 • Léteznek mini futópadok félbe hajtható futófelülettel, amely ideális, ha kevés helyed van tárolásra
 • A mini futópad fontos részei a kerekek - bár csak maximum 40 kg-ot nyomnak, nem lenne kényelmes emelgetni és cipelni őket minden használat után
 • A mini futópadok a legtöbb esetben távirányító is tartozik, melyen néha kijelző is található, amelyen a futásra vonatkozó adatok jeleníthetők meg

Futógépek - További tippek a helyes választáshoz

Futógép választásakor vedd figyelembe azt is, hogy milyen gyakran és intenzíven edzel, milyen nehéz vagy, és milyen lehetőségeid vannak a futópad tárolására két edzés között.

 • Alkalmi használatra válassz olcsó és könnyen tárolható, mechanikus futópad modellt.
 • Gyakoribb használathoz 2–3 LE motoros futópad (kb. 2,3 kW) az ajánlott.
 • Intenzív edzéshez legjobb a lehető legnagyobb méretű és 4-5 LE teljesítményű futópad (kb. 4,3 kW). Fontold meg azt is, hogy milyen további hasznos funkciókat fogsz használni.

Futógépek - hasznos funkciók és szolgáltatások

A futógép számos hasznos funkcióval rendelkezhet, melyek az edzés minőségét és hatékonyságát javítják. Az alábbiakban felsoroljuk a leggyakoribbakat.

 • A kijelző általában az időt, a sebességet, a megtett távolságot, az elégetett kalóriát és a pulzust mutatja.
 • Az elégetett kalória számítás - átalakítja a futó teljesítményét elégetett kalóriákká, és az eredményt megjeleníti a kijelzőn.
 • A számítógép számos program és a futó pulzusa szerint állítja be a futópad működését.
 • A pulzusmérés lehetővé teszi az ideális testmozgás kiválasztását. A pulzus és az elégetett kalóriák pontos mérése érdekében egyes futópad modellek mellkaspántokkal is használhatók.
 • A terhelési programok beállítják a sebességet és az útvonal típusát.
 • A sebességszabályozás manuálisan vagy elektronikusan is vezérelhető.
 • A dőlésvezérlésnek köszönhetően a treadmill akár 20 fokkal is megdönthető.
 • Az ízületkímélő funkciók a drágább futópad modellek sajátosságai, a szalag felfüggesztésének kialakítása tompítja a földetérést és képes a rossabb technikát is ellensúlyozni.
 • További kiegészítő elemek lehetnek pl. a mobiltelefon-tartó, MP3-lejátszó és hasonlók.
 • A szállítógörgőkkel könnyebben mozgatható a treadmill futópad.
 • Futópad ár - Olcsó futópad

  A futógépek ára 120-130 ezer forintos áron indul, de már a legolcsóbb modellek is megfelelő terhelhetőséget és elégséges funkciókat kínálnak, habár a maximális sebesség ezen az árszinten maximum 10 km/h, amely az átlagos használónak teljesen ideális. Ha a lehető legjobb áron szeretnéd a neked tetsző futógép tulajdonosa lenni, vagy a lehető legjobb ár-érték arányt kínáló treadmill futópad megvásárlása a célod, akkor legjobb, ha olcsó futópad oldalunkon nézel szét. Olcsó futópad kínálatunk mindig változik, így akkor se csüggedj, ha elsőre nem találod a neked megfelelő modellt.

  180-200 ezer forint felett már növekszik a felkínált funkciók száma és a futógépek által kínált maximális sebesség akár 16-20 km/h is lehet. A legdrágább modellek ára jóval 300 ezer forint felett is lehet - ilyen modellekbe komoly kihasználtság és extra igények esetén érdemes befektetni.

  Használt futópad

  Habár olcsó futópad kínálatunk kedvező árakat kínál, még nagyobb megtakarításra tehetsz szert, ha szétnézel használt futópad kínálatunkban. Ezek rövid ideig és hiba nélkül használt termékek teljesen működőképes állapotban, melyekre legalább 12 hónapos garancia érvényes. Használt futópad kínálatunkban szerepelnek csak felbontott termékek is, melyek soha nem voltak használva, így tökéletes állapotú új termékként vásárolhatod meg őket, csak éppen alacsonyabb áron.

  Ha választáskor szereted figyelembe venni más vásárlók véleményét és a termékkel kapcsolatos tapasztalatát is, akkor érdekelni fog futópad vélemények és tesztek oldalunk, ahol számos paraméter alapján rangsoroljuk futógép modelljeinket, például népszerűség, vásárlói értékelés, akciós ár, vagy akár panaszok.


A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
KLARFIT Treado Advanced 2.0 Szállításra kész > 5 db
Futópad - motoros, 10 km/h maximális sebesség, 1 HP, kézi emelés, Bluetooth, terhelhetőség: 110 kg, tömege: 23 kg
112 690 Ft

2.
Klarfit Pacemaker X3 fekete Szállításra kész > 5 db
Futópad - motoros, 12 km/h maximális sebesség, 1,5 HP, kézi emelés, terhelhetőség: 120 kg, tömege: 28 kg
-23%
181 110 Ft
139 090 Ft

3.
Acra GB 4600 Szállításra kész > 5 db
Futópad - motoros, 22 km/h maximális sebesség, 6 HP, elektromos emelés, USB, terhelhetőség: 150 kg, tömege: 80 kg
295 990 Ft

Még több
72 tétel
Classic Kategória
Klarfit Pacemaker X3 fekete
Futópad - motoros, 12 km/h maximális sebesség, 1,5 HP, kézi emelés, terhelhetőség: 120 kg, tömege: 28 kg

-23% 181 110 Ft
139 090 Ft áfa nélkül 109 520 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 15:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTif402
Arany középút
Capital Sports Infinity Track 2.0
Futópad - motoros, 16 km/h maximális sebesség, 5 HP, elektromos emelés, Bluetooth, terhelhetőség: 110 kg, tömege: 90 kg

263 090 Ft áfa nélkül 207 160 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 9:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTcl02
Premium Kategória
Acra GB 5000
Futópad - motoros, 22 km/h maximális sebesség, 6 HP, elektromos emelés, USB, terhelhetőség: 180 kg, tömege: 98 kg

340 990 Ft áfa nélkül 268 500 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 9:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPT10911
Acra GB 4600
Futópad - motoros, 22 km/h maximális sebesség, 6 HP, elektromos emelés, USB, terhelhetőség: 150 kg, tömege: 80 kg

295 990 Ft áfa nélkül 233 060 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 9:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPT10910
WalkingPad R1
Sétáló pad - motoros, 10 km/h maximális sebesség, 1,25 HP, Bluetooth, terhelhetőség: 110 kg, tömege: 34 kg

208 190 Ft áfa nélkül 163 930 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 9:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTnol654
Acra GB 4400
Futópad - motoros, 20 km/h maximális sebesség, 4,5 HP, elektromos emelés, USB, terhelhetőség: 150 kg, tömege: 78 kg

282 690 Ft áfa nélkül 222 590 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 9:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPT14625
Capital Sports Infinity Track 6.0 Touch
Futópad - motoros, 18 km/h maximális sebesség, 3 HP, elektromos emelés, Bluetooth és USB, terhelhetőség: 135 kg, tömege: 130 kg

402 190 Ft áfa nélkül 316 690 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 9:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTcl03
WalkingPad A1
Sétáló pad - motoros, 6 km/h maximális sebesség, Bluetooth, terhelhetőség: 100 kg, tömege: 28 kg

144 090 Ft áfa nélkül 113 460 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 9:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTnol120
Lifefit TM7100
Futópad - motoros, 20 km/h maximális sebesség, 3 HP, elektromos emelés, Bluetooth, terhelhetőség: 150 kg, tömege: 87 kg

340 990 Ft áfa nélkül 268 500 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 9:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTlfi003
Klarfit Workspace Go Light
Sétáló pad - minden munkahelyen vagy otthoni irodában tartózkodó személy számára lehetőséget kínál arra, hogy hatékonyan dolgozzon a kondícióján és tegyen valamit az egészségéért, erősítsd meg a kardiovaszkuláris rendszered, állóképességed és mozgékonyságod még munkaidőben és csökkentsd a stresszt

108 290 Ft áfa nélkül 85 270 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: holnap 9:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTkl014
Lifefit TM1300
Futópad - motoros, 9 km/h maximális sebesség, 1 HP, Bluetooth, terhelhetőség: 100 kg, tömege: 32 kg

110 890 Ft áfa nélkül 87 310 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 15:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTrul339
Stormred Warrior
Futópad - motoros, 22 km/h maximális sebesség, 3,5 HP, elektromos emelés, USB, terhelhetőség: 150 kg, tömege: 85 kg

357 190 Ft áfa nélkül 281 250 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 15:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTstorm026
Housefit Spiro 40 iRun
Futópad - motoros, 16 km/h maximális sebesség, 3,5 HP, elektromos emelés, Bluetooth, terhelhetőség: 135 kg, tömege: 85 kg

505 390 Ft áfa nélkül 397 940 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 9:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPThou0005
Stormred King
Futópad - motoros, 20 km/h maximális sebesség, 2,5 HP, elektromos emelés, USB, terhelhetőség: 140 kg, tömege: 66 kg

282 690 Ft áfa nélkül 222 590 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 15:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTstorm025
Acra GB7000
Futópad - motoros, 22 km/h maximális sebesség, 6,5 HP, elektromos emelés, Bluetooth, terhelhetőség: 180 kg, tömege: 90 kg

438 990 Ft áfa nélkül 345 660 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 9:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SPTACr021
LIFEFIT TM1200
Futópad - motoros, 12 km/h maximális sebesség, 0,85 HP, terhelhetőség: 100 kg, tömege: 27 kg

148 690 Ft áfa nélkül 117 080 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 15:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTif406
Lifefit TM5250
Futópad - motoros, 17 km/h maximális sebesség, 1,5 HP, elektromos emelés, Bluetooth, terhelhetőség: 120 kg, tömege: 65 kg

208 790 Ft áfa nélkül 164 400 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 9:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTrul341
Housefit Tempo 40
Futópad - motoros, 16 km/h maximális sebesség, 2 HP, kézi emelés, terhelhetőség: 120 kg, tömege: 70 kg

326 090 Ft áfa nélkül 256 760 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 9:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPThou0017
Zipro Olympic
Futópad - motoros, 22 km/h maximális sebesség, 5 HP, elektromos emelés, USB, terhelhetőség: 150 kg, tömege: 92 kg

568 490 Ft áfa nélkül 447 630 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 9:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTzip0002
Acra GB4200
Futópad - motoros, 16 km/h maximális sebesség, 2,5 HP, elektromos emelés, USB, terhelhetőség: 120 kg, tömege: 65 kg

219 590 Ft áfa nélkül 172 910 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 9:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTACr019
Zipro Start
Futópad - motoros, 14 km/h maximális sebesség, 2,5 HP, kézi emelés, terhelhetőség: 120 kg, tömege: 46 kg

208 290 Ft áfa nélkül 164 010 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: holnap 9:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTzip0001
Housefit Spiro 20 iRun
Futópad - motoros, 16 km/h maximális sebesség, 2,5 HP, elektromos emelés, Bluetooth, terhelhetőség: 135 kg, tömege: 85 kg

348 890 Ft áfa nélkül 274 720 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 9:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPThou0019
KLARFIT Highflyer 2.0 Advanced
Futópad - motoros, 12 km/h maximális sebesség, 2 HP, Bluetooth és USB, terhelhetőség: 120 kg, tömege: 60 kg

-8% 205 040 Ft
187 890 Ft áfa nélkül 147 940 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 9:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTkl018
Klarfit Treado Active
Futópad - motoros, 10 km/h maximális sebesség, 1,1 HP, Bluetooth, terhelhetőség: 100 kg,

-3% 120 790 Ft
117 590 Ft áfa nélkül 92 590 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: holnap 9:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTels003

Futópadok

cikkOtthoni edzés eszközök Melyek a legjobb otthoni edzés eszközök és hogyan kell őket használni? A cikkben bemutatunk pár...

Futópadok

A Futópadok kategóriában összesen 72 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Termék neve:

Megjegyzés (link, PartNumber, stb.):

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó futópadok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább futópadok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb futópadok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: futópadok vélemények

27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Alza fiókom Bejelentkezés Cégeknek Hogyan vásárolj Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB27
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.
További információ Kevesebb információ