AP+ nový vizuál 30 dnů na vrácení

Hogyan válassz kerékpáros edzőgörgőket?

Termékkatalógus

Frissítve

A kerékpáros edzőgörgők segítenek megnövelni az erőnlétedet, ami akkor válik hasznodra, ha erős szélben, hidegben vagy esőben kerékpározol. Ezenkívül intenzív edzéshez is használhatók. Ezeknél fontos tényező a stabil szerkezet, az egyszerű rögzítőmechanizmus, a több ellenállási mód beállításának lehetősége, és végül, de nem utolsósorban a csendes működés, hogy a nappaliban is edzhess.

Kerékpáros edzőgörgők

Hogyan válassz kerékpáros edzőgörgőt?

  1. A kiválasztáskor először döntsd el, hogy fix vagy szabad kerékpáros edzőgörgőt szeretnél megvásárolni.

  2. Válaszd ki a kívánt ellenállás típusát.

  3. Az egész kerékpárt szeretnéd ráhelyezni az edzőgörgőre, vagy csak a vázat és az első kereket?

  4. Néhány kerékpáros edzőgörgő speciális funkciókkal rendelkezik, ezért érdemes előre áttanulmányozni őket.

Mi alapján válassz kerékpáros edzőgörgőt?

Az ellenállás alapján

Manapság sokféle kerékpáros edzőgörgő található a piacon, és a legegyszerűbben az ellenállási technológia alapján lehet megkülönböztetni őket egymástól.

Mágneses fék

A legolcsóbb és a legalapvetőbb változat, amelyet kezdőknek és hobbi kerékpárosoknak tervezett modelleknél használnak.

Elektromágneses fék

A mágneses edzőgörgők modern változata, amely különféle eszközökkel és állítható ellenállással rendelkezik. Valószínűleg ez a legelterjedtebb technológia a kerékpáros edzőgörgők esetében.

Olajjal és orvosi szilikonnal működő kerékpáros edzőgörgők

A legjobb kerékpáros edzőgörgők ezeket a technológiákat használják, mivel nem melegszenek fel és nem csökken a hatékonyságuk nehéz terhelés esetén.

A kerékpár rögzítése szerint

Az egész kerékpár rögzítése

Csak annyit kell tenned, hogy ráteszed az egész kerékpárt az edzőgörgőre és máris használhatod.

A hátsó kerék helyének rögzítése

Néhány edzőgörgő használata megköveteli a kerékpár hátsó kerekének kiszerelését és ezt követően a váz rögzítését az edzőgörgőhöz. Általában a kazettát is meg kell vásárolni hozzá.

Az alapján, hogy fel lehet-e állni rajta

Állva akarsz edzeni az edzőgörgőn?

Ha állva szeretnél edzeni, akkor válassz speciális edzőgörgőt, amely a szabadalmaztatott rögzítésnek köszönhetően lehetővé teszi az oldalra dőlést.

A SMART funkciók szerint

Nemcsak egy egyszerű edzőgörgőt akarsz?

A modern edzőgörgőknek korszerű funkciókkal kell rendelkezniük. Legyen szó az út szimulációjáról, az ellenállás folyamatos változtatásáról, a barátaiddal való kerékpározásról az interneten keresztül vagy a televízió képernyőjén megjelenített természeti túráról, a kínálatunkban mindent megtalálsz.

Gyakran ismételt kérdések a kerékpáros edzőgörgők kiválasztásakor

Az edzőgörgő miben különbözik a szobakerékpártól?

Mindkettő szimulálja a kerékpározást, de a szobakerékpárok csak otthoni edzéshez, fogyáshoz vagy az erőnlét fenntartásához használhatók. Az áruk mindössze néhány tízezer forinttól kezdődik, de csak kisebb terhet képesek elviselni.

A profi edzéshez viszont olyan kerékpáros edzőgörgőket használnak, amelyek jóval élethűbben utánozzák a kerékpározást. A szobakerékpárokhoz képest robusztusabbak és nagyobb maximális terhelést is elviselnek. Ezenkívül sokkal érzékenyebb terhelési beállításokat is lehetővé tesznek, és drágábbak, mint a szobakerékpárok.

Kinek alkalmas a kerékpáros edzőgörgő?

Az edzőgörgők olyan eszközök, amelyekbe szükséges behelyezni a saját kerékpárodat. A hátsó kerék a lendkeréken forog, amely olyan ellenállást hoz létre, mint amikor tekersz fel a dombra vagy szeles időben kerékpározol. Az edzőgörgőn többek között nem kell beállítanod az ülőhelyet, mert a saját kerékpárodat használod. Különösen azoknak ajánlottak, akik hozzá vannak szokva a kerékpárjukhoz és nem akarnak ide-oda üldögélni. Sokféle edzőgörgő létezik, amelyek elsősorban az ellenállási technológiában különböznek egymástól.

Továbbá azok is hasznát vehetik, akik szeretnék megnövelni vagy fenntartani az erőnlétüket, le akarnak fogyni vagy nem felel meg számukra a szobakerékpár. A kerékpáros edzőgörgőket a profi sportolók is használják az intenzív edzésükhöz.

A kerékpáros edzőgörgők típusai és jellemzői

Kerékpáros edzőgörgők mágneses fékkel

  • Tartós és hosszú élettartamú
  • Egyszerű kivitel
  • Megfizethető
  • A legzajosabb típusú edzőgörgő
  • Korlátozottak az ellenállás beállítási lehetőségei

A legolcsóbb típusú kerékpáros edzőgörgő. A többihez képest nagyon zajos, korlátozottak a beállításai és gyakran nem rendelkezik intelligens vagy SMART funkcióval. Különösen akkor ajánlott, ha kompromisszumot keresel egy elit edzőgörgő és egy szobakerékpár között.

Kerékpáros edzőgörgők elektromos ellenállással

  • Sok beállítási lehetőség
  • A legjobbak közé tartozik a piacon
  • Vezérelhető mobiltelefonnal
  • Kevésbé tartós szerkezet

Elektromágneses féket használ az ellenállás szabályozására, így több különböző előre beállított ellenállási szintet ér el. A SMART funkciókkal rendelkező vagy a mobilvezérlésű kerékpáros edzőgörgők nem ritkaságok.

Hidraulikus kerékpáros edzőgörgők

  • A legmodernebb edzőgörgő a piacon
  • A legjobban szimulálja a valódi kerékpárorzást
  • Rengeteg SMART funkció
  • Az olcsóbb vagy a rossz minőségű modellek általában túlmelegednek

A legmodernebb típusú kerékpáros edzőgörgő, amely ellenállóközegként olajat vagy orvosi szilikont használ. Gyakran a legjobb funkciókkal rendelkezik, és minden évben egyre jobb technológiákat fejlesztenek ki, amelyek a valós kerékpározásból adódó élményt a következő szintre emelik. Érdemes megemlíteni például egy valódi út szimulálásának lehetőségét a televízió képernyőjén.

Szabad kerékpáros edzőgörgők

  • Nagyon népszerű néhány profi kerékpáros körében
  • Tartós és olcsó
  • Egyszerű működés
  • Nehéz használni
  • Csak tapasztalt kerékpárosok számára

Hasonló előnyeik vannak, mint a fix edzőgörgőknek, mert szintén kerékpárral tekersz rajtuk. A szabad edzőgörgők jobban megfelelnek a tapasztalt kerékpárosok számára. Ideálisak a megfelelő technika elsajátításához. Kezdőknek nem igazán alkalmasak, mivel a rajtuk történő kerékpározás fokozott egyensúlyt igényel.

Tipp: A kerékpározást szimuláló másik eszköz a szobakerékpár. Útmutatónk segít kiválasztani a megfelelőt.

Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ