AP+ nový vizuál 0% splátky Siguro

Hogyan válassz kerékpáros elektronikát?

Termékkatalógus
Frissítve

A kerékpáros elektronika méri a megtett kilométereket, a sebességet, és az egyes modellek akár navigálni is tudnak. Ebbe a kategóriába tartoznak a kerékpáros aktivitásmérők, számítógépek és navigáció. Az egyes típusok különböző funkciókkal, kijelzőmérettel és -típussal rendelkeznek, illetve a kerékpáros számítógépek különféle technológiával csatlakoznak az érzékelőkhöz. Mi a különbség köztük és mire kell odafigyelni a kiválasztásukkor?

Hogyan válassz kerékpáros elektronikát?

Hogyan kell eljárni a kerékpáros elektronika kiválasztásánál?

 1. Válaszd ki a szükséges kerékpáros elektronikát.

 2. Dönts a vezetékes és a vezeték nélküli modell között.

 3. Vess egy pillantást a különféle kerékpáros elektronika funkcióira, és válaszd ki azt, amelyik a legjobban megtetszett.

Mi alapján válassz kerékpáros elektronikát?

Vezetékes vs. vezeték nélküli technológia

Vezetékes technológia

Olcsóbb, és a vezeték nélküli modellekhez képest időnként csak egy elemet kell kicserélni, amely a készülékben található. Ezenkívül nincs jelzavarás, ha elektromágneses kapcsolóval ellátott lámpával világítanak.

Vezeték nélküli technológia

A vezeték nélküli kerékpáros elektronika könnyebben telepíthető, mivel nem kell elvezetni a kábelt az érzékelőtől a kormányig. Ezenfelül a kábel nélküli kerékpár esztétikusabban néz ki. Ezek azonban drágábbak és a működésükhöz 2-3 elem szükséges, amelyeket gyakrabban kell cserélni. Az elemek nemcsak maga a kerékpáros számítógép, hanem a villán lévő érzékelő, esetleg a frekvenciaérzékelő működéséhez is szükségesek (a vezetékes kerékpáros számítógépekben csak egy elem van). Az elemek általában egy vagy két szezont bírnak ki.

A kerékpáros elektronika kijelzője

Aktivitásmérők

Mivel az aktivitásmérőket a kézen viselik, ezért a kijelzőjük ehhez van igazítva. A kijelző körülbelül ugyanolyan méretű, mint egy klasszikus óráé, és többnyire érintéssel kezelhető. Rendszerint a kezdőképernyőn a jelenlegi sebesség vagy távolság látható. A drágább modellek lehetővé teszik a kezdőképernyőn megjelenő mutatók kiválasztását.

Kerékpáros számítógépek

Az ilyen típusú kerékpáros elektronikát nem a kézen viselik, ezért nagy, akár 2,7"-es kijelzővel is rendelkeznek, amelyek több információt jelenítenek meg. A kijelzők többsége monokróm és az oldalsó gombokkal vezérelhető.

Kerékpáros navigáció

A legnagyobb kijelzővel rendelkeznek. A képátló a 3,5"-et is elérheti. Ezek gyakran színesek és érintéssel vezérelhetők a kerékpáros térképek megjelenítése miatt. Ez azonban nem minden esetben igaz, mivel a drágább, 100 000 Ft feletti modellek esetében gombvezérléssel is találkozhatunk.

A kerékpáros elektronika funkciói

A drágább modellek hasznosabb funkciókat is tartalmazhatnak. Megjegyzés: A kategóriákban felsorolt funkciók csak tájékoztató jellegűek és modelltől függően változhatnak.

Alapvető modellek

Jelenlegi sebesség, megtett kilométerek az adott napon és összesen, kerékpározási idő, aktuális idő.

Középosztály

Az alapvető modellek funkcióihoz képest mérik még az átlag- és a maximális sebességet, a pillanatnyi vagy az átlagos pedálozási sebességet, valamint stopper funkcióval és háttérvilágítású kijelzővel rendelkeznek, illetve két kerékátmérőt is támogatnak (általában pl. közúti és MTB).

Magasabb árkategória

A középosztályú kerékpáros elektronika funkcióihoz képest mérik még a magasságot, a hőmérsékletet, a pulzusszámot vagy lehetővé teszik az adatok elemzését a számítógépen.

Gyakran ismételt kérdések a kerékpáros elektronika kiválasztásánál

A kerékpározáshoz melyik a legjobb választás: a kerékpáros aktivitásmérő, számítógép vagy navigáció?

Kerékpáros aktivitásmérő

A kerékpáros aktivitásmérők nagyrészt multisportórák, ami azt jelenti, hogy a kerékpározáson kívül más sportokat is támogatnak, például futást, síelést stb. Tehát ha a kerékpározáson kívül más sportokat is űzöl, akkor az aktivitásmérő a megfelelő választás számodra. Hátránya, hogy drágább. A legolcsóbb kerékpáros aktivitásmérő kb. 32 000 Ft-ért kapható.

Kerékpáros számítógép

Ha csak a kerékpározásra koncentrálsz, és ugyanakkor az ár döntő tényező, válassz egy kerékpáros számítógépet. Ezeket már pár ezer forintért megvásárolhatod, és emellett a legtöbb felhasználó számára teljesen elegendőek. A kerékpárra kell rögzíteni őket, és a GPS-es aktivitásmérőktől eltérően a méréshez érzékelőket használnak, amelyeket az első kerékre kell felszerelni.

Kerékpáros navigáció

A kerékpáros navigációt tapasztalt kerékpárosoknak tervezték, akik hosszú utakra indulnak, akár otthon, akár külföldön. A nagy kijelző nemcsak olyan adatokat jelenít meg, mint a sebesség vagy a távolság, hanem egy térképet is.

Melyik a jobb választás: egy drágább kerékpáros elektronika egy ismert gyártótól vagy egy olcsóbb, ismeretlen márkájú modell?

A lehetséges magasabb ár ellenére határozottan ajánljuk a bevált gyártókat. Termékeik nem szenvednek szerkezeti hibáktól, hibás szoftverektől, hibás kijelzőktől vagy nem rendelkeznek rossz rögzítőmechanizmussal. A jobb minőségű kidolgozás mellett a márkás kerékpáros számítógépekhez probléma nélkül megvásárolhatsz olyan pótalkatrészeket vagy kiegészítőket, mint például érzékelőket, mellkasi pántokat stb. Ezenkívül az ismert gyártók jobb minőségű jótállási és jótállás utáni szervizt vagy műszaki támogatást is nyújtanak, ami valószínűleg nem igaz az ismeretlen gyártók esetében. Az alacsonyabb vételár végül nagyon rövid élettartamot vagy kevésbé kényelmes használatot eredményezhet.


Aktivitásmérők

 • Kézen viselik
 • Többféle sportokat is támogatnak
 • Alkalmasak sokoldalú sportolók számára


Kerékpáros számítógépek

Kerékpáros számítógépek

 • Ezek a kerékpárra vannak rögzítve
 • GPS funkcióval vagy anélkül is kaphatók
 • Olcsók és általában fekete-fehér kijelzővel rendelkeznek


Kerékpáros navigáció

 • Általában színes érintőkijelzővel rendelkeznek
 • Támogatják a térképeket és képesek navigálni
 • A teljesítményt is feljegyzik


Nyomtatás
P-DC1-WEB20
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ