30 dnů na vrácení Shop roku

Húzódzkodó

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Elhelyezés
Falra
(14)
Plafonra
(3)
Ajtókeretbe
(18)
Beszerelés módja
Falra függesztéshez
(20)
Öntartó
(13)
Teherbírás
100 kg
300 kg
-
Tulajdonságok
Magasságállítás
(1)
Állítható hosszúság
(1)
Csúszásmentes markolat
(20)
Hordozható
(4)
Felszerelés
Tolódzkodó
(2)
Boxzsák felakasztó lyuk
(1)
Biztonsági ütközők
(2)
Leesés elleni védelem
(1)
Puha fogás
(4)
Multi Grip
(1)

A húzódzkodó minden otthoni edzőterem elengedhetetlen része, éppúgy, ahogy a húzódzkodás minden komoly edzésprogram fontos eleme. A felhúzó rúd egy univerzális edzőeszköz, amely több tucat különböző gyakorlat végrehajtását teszi lehetővé a saját testsúlyod kihasználásával. További előnye, hogy kompakt, könnyen hordozható és telepíthető. Fogalmad sincs mire jó a húzódzkodás és hogyan válassz a különféle felhúzó rúd modellek közül? Tanácsot adunk.

Tovább

A húzódzkodás, mint életforma

A húzódzkodás az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb edzésforma, amelyet szinte bármilyen körülmények közt gyakorolhatsz, s amely nemcsak a karok, hanem a mellizmok, a has és a hát erősítésére és formálására is tökéletes. Ha nagyon minimalista és kisigényű vagy, akkor a húzódzkodás végezhető akár egy szőnyegporoló állványon is, bár 30-40 évesen már nem feltétlenül álmod, hogy az egész lakótelep a te edzésprogramodat bámulja, illetve szégyenükben valószínűleg a gyermekeid is kitagadnának. A szőnyegporoló állványok felső rúdja egyébként is ritkán ideális húzódzkodáshoz, leggyakrabban túl vastag vagy túl vékony, így jobban jársz egy húzódzkodó rúd beszerzésével, amelyek változó méretűek, kényelmes fogantyúkkal vannak ellátva, továbbá könnyen szállíthatók és egyszerűen felszerelhetők, így akár szobád magányában vagy kertes házad udvarán, fürkésző szemektől távol végezheted kedvenc húzódzkodó gyakorlataidat. De miért is érdemes húzódzkodni?

Húzódzkodás
A húzódzkodás az egyik leghatékonyabb edzésforma, amely a karok mellett az egész felsőtestet erősíti.

Húzódzkodás - Miért?

A húzódzkodás egy összetett gyakorlat, amely egyszerre több izmot is megdolgoztat, nemcsak a hát izmait, hanem a mellkast, a bicepszet és az alkart is, emellett fejleszti a marokerőt. Ha kitartó vagy és elszánt, akkor már hetek alatt pozitív változást észlelhetsz erőnlétedben és izmaid formázottságában, hónapok alatt pedig akár a mindenki által vágyott keskeny derék, széles hát, izmos karok tulajdonosává válhatsz. Mivel a húzódzkodás során a testsúlyodat használod, ez az egyik legmegerőltetőbb, de egyben leghatásosabb edzésforma, amelyet végezhetsz. A gyakorlatot leggyakrabban férfiak végzik, de a crossfit edzés népszerűsödésével egyre több hölgy is rákap az ízére.

A felhúzó rúd előnyei

A különféle felhúzó rúd modellek nemcsak edzőtermekben és sportközpontokban, hanem otthoni használatra is rendkívül népszerűek. De miért? Nézzük, melyek a húzódzkodás és a húzódzkodó rúd előnyei.

  • A húzódzkodás ideális a hát, a mellizmok, a has és a karok erősítésére.
  • A húzódzkodó rúd felszerelése gyors és könnyű.
  • Megfizethető vételár.
  • A legtöbb felhúzó rúd tárolása kevés helyet igényel.

A húzódzkodó rúd típusai

A függeszkedő rúd elhelyezésének módjától és helyétől függően összesen négy alaptípust különböztetünk meg.

  • A hosszabbítható húzódzkodó rúd az ajtókeretek közé rögzítve használható. Rögzítéskor a végeket a kívánt méretre kell becsavarni. A gumi vég erősen tapad, ami megakadályozza, hogy a rúd leessen.
  • A húzódzkodó keret kategóriában találhatunk falra szerelhető húzódzkodó keret modelleket, mennyezeti húzódzkodó keret típusokat, de léteznek bordásfalra akasztható modellek is. A húzódzkodó falra vagy mennyezetre rögzítése a legstabilabb módja a húzódzkodó rúd elhelyezésének a szobában. A húzódzkodó rúd nagyméretű csavarokkal van a falhoz vagy mennyezethez rögzítve.
  • Az ajtókeret húzódzkodó (ún. önhordó húzódzkodó) akkor ideális, ha nincs elegendő hely a lakásban. Ne feledd azonban, hogy az ajtókeret húzódzkodó helyrehozhatatlanul károsíthatja az ajtókeretet, különösen a fából készült ajtókeretet. Nagy előnye viszont a változatos kialakítás és az ajtó szélességéhez való alkalmazkodás. Az önhordó húzódzkodó rúd az edzés során az ajtókeret másik oldalán támaszkodik és a test súlya szorítja a falhoz. A több fogantyúnak és eltérő pozíciójuknak köszönhetően különböző izmokat erősíthetsz velük. Az ívelt kapaszkodóknak köszönhetően a földre helyezve is használhatod őket.
  • A húzódzkodó keret olyan húzódzkodó, amely számos rúdjának köszönhetően változatos fogáskombinációkat tesz lehetővé, illetve a párhuzamos és ferde markolatoknak köszönhetően különböző fogásirányban is végezhetsz húzódzkodó gyakorlatokat.
  • A szabadonálló húzódzkodó tolódzkodó állvány akkor hasznos, ha nem tudsz vagy akarsz a falba fúrni. Az ilyen típusú húzódzkodó állvány azonban általában helyigényesebb. Vásárláskor fordíts különös figyelmet a tartósságra és a nagy stabilitásra.

Húzódzkodó rúd - Alapvető paraméterek

Ha úgy érzed, hogy a húzódzkodás fontos része kell, hogy legyen életednek, akkor a felhúzó rúd kiválasztásakor legfőként a terhelhetőségre és a méretre koncentrálj.

  1. A húzódzkodó teherbírása - Általában 100 és 130 kilogramm között mozog. De választáskor inkább számolj legalább 20 kg tartalékkal, mert az edzés közben létrejövő fizikai hatások miatt a testsúlyodnál nagyobb terhelés hárul a húzódzkodó rúdra. A legnagyobb figyelmet erre a szempontra a plafonra szerelhető húzódzkodó és a falra szerelhető húzódzkodó felszerelésekor és használatakor kell fordítani.
  2. A húzódzkodó mérete - A méret megválasztása legfőképp a húzódzkodó rúd típusától és a helyiségtől függ, amelyben elhelyezni szeretnéd. Az állítható vízszintes rúd egy ajtószélességnyire húzható ki. A kihúzható rudakat általában az átlagos 70–110 cm-re kell kihúzni, ami az átlagos ajtószélesség, vagy 63–90 cm-re, ami a keskenyebb, előregyártott ajtóknak felel meg. Az önhordó függesztőrudakat 60-90 cm széles és kb. 15 cm vastagságú ajtókeretekhez tervezték.

A húzódzkodó rúd elhelyezésekor legideálisabb, ha olyan magasságban van, amelyet nyújtózkodva elérsz. Fontos, hogy a falon és a mennyezet alatt is legyen elegendő hely az összes gyakorlat elvégzéséhez. Nem ideális, ha a fejeddel minden egyes felhúzáskor a plafont kopogtatod. Főleg, ha laknak feletted.

A húzódzkodó rúd típusai az edzés célja szerint

A húzódzkodó rudak az edzés típusa szerint is csoportosíthatók. Ebből a szempontból megkülönböztetünk:

  • A gimnasztikai húzódzkodó lehetővé teszi torna gyűrűk rögzítését, ami kibővíti az elvégezhető gyakorlatok választékát.
  • A multifunkcionális húzódzkodó egyaránt alkalmas erősítésre és a test mozgékonyságának és rugalmasságának javítására.
  • A tolódzkodók olyan saját testsúlyos edzéshez való fitness eszközök, amelyek elsősorban a mellizmok, deltoid és tricepsz erősítését szolgálják. Azonban a tolódzkodó állványok használhatóak fordított evezéshez is, ami a húzódzkodás előszobája.

i

Erősítő gumiszalagok húzódzkodáshoz

A húzódzkodó gumiszalag az egyik legizgalmasabb eszköz aerobic és fitnesz gyakorlatokhoz, amely kitűnően használható húzódzkodással egyetemben. Számos színben kaphatók, amelyek mindegyike más erősségű, így különböző nehézségű gyakorlatokat végezhetsz a különböző színű gumikkal. A húzódzkodó gumiszalag használható otthon vagy edzőteremben is. Csak annyi a dolgod, hogy a gumiszalagot a húzódzkodó rúdhoz erősíted, majd beleállsz, és kezdheted is a gyakorlatot. Kezdetben érdemes erősebb gumiszalagot használni, hogy minél többet segítsen, de fokozatosan gyengébbre cserélheted, ahogy erősödnek az izmaid.

Húzódzkodó árak

A húzódkodók ára meglehetősen változatos és nagy mértékben függ attól, hogy a nekünk tetsző típus mennyezeti húzódzkodó, ajtókeret húzódzkodó, húzódzkodó tolódzkodó, esetleg húzódzkodó állvány. A legolcsóbb húzódzkodó modellek egyike már 4-5000 forintos áron a tiéd lehet, de választáskor mindenképp vedd figyelembe, hogy melyik típus a legideálisabb számodra, attól függően, hogy hol akarod használni, és milyen rögzítési módot részesítesz előnyben. A komplexebb, sokfajta gyakorlat elvégzését biztosító húzódzkodók ára több tízezer forint is lehet, de a befektetés mértékét sokszorosan meghálálják.

Ha nem kívánsz túl nagy összeget szánni a húzódzkodásra, vagy egyszerűen csak kíváncsi vagy, hogy melyek a legegyszerűbb, legolcsóbb modellek, akkor látogasd meg olcsó húzódzkodók oldalunkat. Felhúzó rúd választásakor sokat segíthet más vásárlók véleménye is, akik már használták a neked szimpatikus terméket. Húzódzkodó vélemények oldalunkon különféle paraméterek szerint rangsoroljuk termékeinket, például népszerűség, vásárlói értékelés, akciós ár, vagy akár panaszok.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Sharp Shape húzódzkodó rúd Szállításra kész 4 db
Húzódzkodó ajtókeretbe - csúszásmentes markolat, terhelhetősége 110 kg, öntartó, markolat átmérője 5 cm, fekete kivitel
4 890 Ft

2.
Sharp Shape Door bar fekete Szállításra kész 2 db
Húzódzkodó ajtókeretbe - hordozható, terhelhetősége 150 kg, öntartó, állítható hosszúság 72 - 100 cm, fekete kivitel
8 990 Ft

3.
Húzódzkodó ajtókeretbe - csúszásmentes markolat, terhelhetősége 100 kg, öntartó, szélessége 100 cm, anyaga acél, ezüst és szürke kivitel
7 790 Ft

Még több
37 termék
4,6 134×
Sharp Shape húzódzkodó rúd
Húzódzkodó ajtókeretbe - csúszásmentes markolat, terhelhetősége 110 kg, öntartó, markolat átmérője 5 cm, fekete kivitel
4 890 Ft
Szállításra kész 4 db
Termékkód: SPTkn1344
4,7
LifeFit ajtókeretbe, univerzális, 80-110 cm
Húzódzkodó ajtókeretbe - csúszásmentes markolat, terhelhetősége 100 kg, öntartó, szélessége 100 cm, anyaga acél, ezüst és szürke kivitel
7 790 Ft
Szállításra kész 4 db
Termékkód: SPTlif036
5,0
Push Pro MT mennyezeti húzódzkodó rúd
Húzódzkodó plafonra - állítható magasság, terhelhetősége 300 kg, falra függesztéshez, mérete 55 × 128 × 63,5 cm (Ma×Sz×Mé), markolat átmérője 2,7 cm, anyaga acél, tömege 9,3 kg, fekete kivitel
22 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTbfp005
4,5 16×
LifeFit univerzális ajtókeretbe, 59-92 cm
Húzódzkodó ajtókeretbe - csúszásmentes markolat, terhelhetősége 100 kg, öntartó, szélessége 92 cm, anyaga acél, ezüst és szürke kivitel
5 690 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTlif035
4,7 20×
PUSH ELEMENT húzódzkodó
Húzódzkodó ajtókeretbe - csúszásmentes markolat, terhelhetősége 130 kg, biztonsági ütközők a csomag része, szélessége 95 cm, markolat átmérője 4 cm, anyaga acél, tömege 1,7 kg, fekete és sárga kivitel
11 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTpush004
4,6
PUSH ELEMENT 2 az 1-ben húzódzkodó keret
Tolódzkodó - Minimális - maximális hossz 56 - 56 cm, terhelhetőség 150 kg, falra szerelhető
43 290 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: SPTpush003
5,0
Függő húzódzkodó ajtóba PUSH Element
Húzódzkodó ajtókeretbe - csúszásmentes markolat, terhelhetősége 130 kg, falra függesztéshez, puha fogás, mérete 26 × 100,5 × 35 cm (Ma×Sz×Mé), markolat átmérője 3,6 cm, anyaga acél, tömege 3,4 kg, fekete és piros kivitel
27 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTpush016
3,3
Sharp Shape XL húzódzkodó
Húzódzkodó falra - terhelhetősége 250 kg, falra függesztéshez hossza 56,9 cm, mérete 50,4 × 120,9 × 56,9 cm (Ma×Sz×Mé), markolat átmérője 3,2 cm, fekete kivitel
34 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTss0010
4,7
PUSH ELEMENT húzódzkodó plafonra
Húzódzkodó plafonra - terhelhetősége 150 kg, falra függesztéshez, mérete 45 × 119 × 28 cm (Ma×Sz×Mé), markolat átmérője 3,2 cm, anyaga acél, tömege 7,2 kg, fekete kivitel
39 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTpush002
PUSH PRO MT Simple White Pull up bar - Húzódzkodó Típusok
5,0
PUSH PRO MT Simple White Pull up bar
Húzódzkodó falra - terhelhetősége 300 kg, falra függesztéshez, mérete 12 × 113,5 × 16,5 cm (Ma×Sz×Mé), markolat átmérője 3,5 cm, anyaga acél, tömege 2,8 kg, fehér kivitel
29 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTpush017
3,8
Stormred húzódzkodó ajtóba 63 - 96 cm
Húzódzkodó ajtókeretbe - csúszásmentes markolat, terhelhetősége 100 kg, öntartó, fekete kivitel
Szuper ár
7 390 Ft
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: SPTliv013
4,0
PUSH ELEMENT fali húzódzkodó
Húzódzkodó falra - csúszásmentes markolat, terhelhetősége 150 kg, falra függesztéshez, boxzsák felakasztó lyuk a csomag része, mérete 31 × 100 × 65 cm (Ma×Sz×Mé), markolat átmérője 3,4 cm, anyaga acél, tömege 5 kg, fekete kivitel
27 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTpush006
5,0
PUSH Element Bent Crossbar Fali húzódzkodó
Húzódzkodó falra - csúszásmentes markolat, terhelhetősége 150 kg, falra függesztéshez, mérete 6 × 100 × 19 cm (Ma×Sz×Mé), markolat átmérője 3,2 cm, anyaga acél, telepítési készlet és használati útmutató a csomagban, tömege 2,6 kg, fekete kivitel
27 190 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SPTpush029
3,7
GymBeam Húzódzkodó ajtóra Pull-up
Húzódzkodó ajtókeretbe - terhelhetősége 100 kg, öntartó, puha fogás, fekete kivitel
5 690 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTgym432
3,1 14×
Sharp Shape XL
Húzódzkodó ajtókeretbe - terhelhetősége 100 kg, falra függesztéshez, puha fogás, szélessége 106 cm, markolat átmérője 2,5 cm, tömege 4 kg
9 890 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTkn1345
PUSH PRO MT fali sín - egyszerű felhúzható rúd - Húzódzkodó Típusok
5,0
PUSH PRO MT fali sín - egyszerű felhúzható rúd
Húzódzkodó falra - terhelhetősége 300 kg, falra függesztéshez, mérete 12 × 113,5 × 16,5 cm (Ma×Sz×Mé), markolat átmérője 3,5 cm, anyaga acél, tömege 2,8 kg, fekete kivitel
29 190 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: SPTpush010
2,6
PUSH IZOCHEM univerzális szerelőkészlet nyújtó rögzítéséhez
Szerelőkészlet - Fisher FIS VL 300 T vinilészter gyantát tartalmaz, stabil rögzítést biztosít, falazó tömbökben, tömör falazatokban, üreges téglákban, természetes kőben és könnyű betonban való rögzítésre alkalmas
8 390 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbfp007
Sharp Shape Door bar fekete
Húzódzkodó ajtókeretbe - hordozható, terhelhetősége 150 kg, öntartó, állítható hosszúság 72 - 100 cm, fekete kivitel
8 990 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: SPTss896
2,0
GymBeam Multifunkcionális függő trapéz
Húzódzkodó ajtókeretbe - terhelhetősége 100 kg, falra függesztéshez, Multi Grip, puha fogás hossza 140 cm, fekete kivitel
10 990 Ft
Utolsó termék a raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTgym431
PUSH PRO MT Sarok húzódzkodó
Húzódzkodó falra - terhelhetősége 300 kg, falra függesztéshez, mérete 11 × 143 × 16 cm (Ma×Sz×Mé), markolat átmérője 2,8 cm, anyaga acél, tömege 5,2 kg, fekete kivitel
38 590 Ft
Szállításra kész 5 db
Termékkód: SPTbfp008
5,0
PUSH Element Bent Crossbar Fali húzódzkodó
Húzódzkodó falra - csúszásmentes markolat, terhelhetősége 150 kg, falra függesztéshez, mérete 6 × 100 × 19 cm (Ma×Sz×Mé), markolat átmérője 3,2 cm, anyaga acél, telepítési készlet és használati útmutató a csomagban, tömege 2,6 kg, fekete kivitel
25 790 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: SPTpush029
3,0
PUSH Element Multifunkcionális nyújtó 3az1-ben
Húzódzkodó ajtókeretbe - hordozható, csúszásmentes markolat, terhelhetősége 130 kg, öntartó, leesés elleni védelem, mérete 17 × 19,5 × 20 cm (Ma×Sz×Mé), markolat átmérője 2,8 cm, anyaga acél, tömege 2,5 kg, fekete és piros kivitel
15 090 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: SPTpush015
2,6
PUSH IZOCHEM univerzális szerelőkészlet nyújtó rögzítéséhez
Szerelőkészlet - Fisher FIS VL 300 T vinilészter gyantát tartalmaz, stabil rögzítést biztosít, falazó tömbökben, tömör falazatokban, üreges téglákban, természetes kőben és könnyű betonban való rögzítésre alkalmas
7 990 Ft
Felbontott raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbfp007
4,6
PUSH ELEMENT 2 az 1-ben húzódzkodó keret
Tolódzkodó - Minimális - maximális hossz 56 - 56 cm, terhelhetőség 150 kg, falra szerelhető
37 690 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: SPTpush003

Húzódzkodó

sportóraPulzusmérés a hatékony edzéshez Akár fogyni, akár erősödni szeretnél, célodat nehezebb lesz elérni az optimális pulzustartomány fenntartása nélkül. Miért hasznos mérni a pulzusszámot? És melyik tartomány megfelelő számodra? Cikkünkből megtudhatod.
Melyek a legjobb otthoni edzés eszközök és hogyan kell őket használni? A cikkben bemutatunk pár mozgásformát, amivel otthon olcsón formába tudod magad hozni.

Húzódzkodó

A Húzódzkodó kategóriában összesen 37 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó húzódzkodó Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább húzódzkodó A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb húzódzkodó A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: húzódzkodó vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ