A húsvéti ünnepek alatt (3.29-én, 3.31-én és 4.1-én) üzleteink zárva tartanak. Azonban online még mindig kényelmesen vásárolhatsz.

ApF HU ApF HU

Kar- és kézrögzítők

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Rendeltetés
Könyök
(37)
Csukló
(26)
Váll
(9)
Boka
(5)
Vádli
(5)
Méret
L
(12)
L/XL 
(6)
M
(8)
M/L
(2)
S
(13)

A karrögzítők elsődleges feladata a sérült testrész védelme. A kézre és karra tervezett ortézisnek megelőző funkciója is lehet, de sérülés után is sokat tud gyorsítani a gyógyulás folyamatán. Segítünk a választásban, milyen kéz ortézis vagy karrögzítő lesz számodra a legmegfelelőbb.

Tovább

A kézrögzítő és karrögzítő legfőbb előnyei

A kézrögzítő és karrögzítő a hüvelykujj, csukló, könyök és a vállízület védelméért feled. Választáskor nem árt szakorvos vagy fizioterapeuta tanácsát kikérni. Az ortézisnek formában és méretben is tökéletesen kell passzolnia a kezelt testrészhez, csak ilyenkor tudod élvezni az általa nyújtott előnyöket:

  • Stabilizálja és rögzíti a sérült ízületet.
  • Csökkenti a mozgástartományt, így biztosítva az ízület védelmét, bizonyos mobilitás megtartása mellett.
  • A kézrögzítők érdekes válfaját alkotják a hüvelykujj rögzítők.
  • A jó karrögzítő könnyű, de megfelelően merev és könnyen felhelyezhető.
  • Ideális esetben szellőző, könnyen száradó anyagból készülnek.
  • A nem megfelelő méretű kéz merevítő csak rontani tud a sérült testrész állapotán.

Milyen kézrögzítőt vegyek?

Ideális esetben kéz merevítőt szakorvos vagy fizioterapeuta ajánlásai alapján kezdünk el használni. A tökéletes méret kiválasztásához szükség van bizonyos fokú szakértelemre, a kezelt testrészt több ponton mérőszalaggal le kell mérni.

i

Karrögzítő a megelőzés során

Aktív sportolók körében nem ritka a prevenciós jelleggel viselt kézrögzítő. Jellemző ez a küzdősportok aktív résztvevőire, de olyan sportágakra is,ahol sok a dinamikus ugrás vagy gyakori esésekkel kell számolni. Sajnos a kevésbé aktív, irodai ülőmunkát végzőknél is egyre gyakrabban használatos a csukló merevítő.

Kézrögzítők és karögzítők típusai

Ezek az ortézisek a váll, könyök, csukló, kézfej és hüvelykujj védelmére szolgálnak. Az aktív sporttevékenység mellett, munka közben vagy csak a hétköznapokban is szükség lehet rájuk. A rögzítés és merevítés foka alapján négy csoportba rendezhetőek:

  • Kéz merevítők - feladatuk, hogy műtét vagy komoly sérülés után tökéletesen fixálják az adott testrészt. Valójában a gipszeléssel egyenértékű stabilizálást tesz lehetővé.
  • Korrekciós kézrögzítők - elsődleges céljük a valamilyen betegség (gyermekbénulás, gerincferdülés), vagy egyéb veleszületett rendellenesség okán fellépő kóros deformálódás helyreállítása.
  • Semleges kézrögzítők - biztonságos mozgástartományt biztosítanak a testrész számára és természetes, semleges pozícióban tartják azt. Jellegzetes képviselőjük a karpal alagút gyógyításánál alkalmazott kézfej rögzítők.
  • Proprioceptív rögzítők - nem korlátozzák semmilyen mértékben a mozgástartományt, de stabilitást biztosítanak az ízület számára. Bizonyos könyökszorítók tartoznak ide.

A kéz- és karrögzítők csoportjai

A felső végtag ízületei különböző mobilitással rendelkeznek, ehhez igazodik az egyes rögzítők kialakítása is. Ezenfelül lényeges kérdés, hogy a kézrögzítő rehabilitációs vagy megelőző funkciót lát-e el. Ezen tényezők alapján az alábbi merevítőket érdemes megemlíteni.

Vállrögzítők

A vállrögzítő küldetése az egyébként rendkívüli mobilitással rendelkező vállízület stabilizálása. A széles mobilitás nagyobb sérülésveszéllyel is jár, ennek megelőzésében is segítenek a vállszorítók. A helyes vállrögzítő méret meghatározására szükség van a mellkas és a felkar kerületére is. Ideális esetben a hosszútávú viselete is kényelmez és a rögzítő lehetővé tesz bizonyos fokú mozgást.

Könyökszorítók

A könyökrögzítő a könyökízület védelméért felel. Az ún. teniszkönyök jelenséggel küszködők számára lehet igazán hasznos. Egyben tartja a lágyszövetet, amivel mérséklődik a fájdalom és rövidül a gyógyulási folyamat. A merevítés fokát tekintve több típusból lehet válogatni.

Csuklószorítók

A csuklószorítók gyakori segítőtársak sporttevékenységek, fizikai vagy irodai munka során is. Sokszor csak nagyobb fokú stabilitást várunk el tőlük, de műtét utáni rögzítő funkciójuk is lehet. A csuklóízület eléggé érzékeny és számos vékony ínszalaggal átszőtt. A sérülés utáni gyógyulás folyamatán sokat gyorsíthat, ha csuklószorítót használunk. ebbe a csoportba tartoznak a karpal alagút gyógyítására javasolt csuklómerevítők.

i

Hüvelykujj rögzítő

A hüvelykujj környéke nagyon érzékeny terület, számos apró csont, kisebb ízület és vékony szalagok alkotják, amelyek a finom mozgások során elengedhetetlenek. Ezért a legkisebb sérülés is komoly fájdalommal jár. Ezek a kézrögzítő típusok lényege, hogy tökéletes merevítést biztosítsanak. Jobb- és balkezes kialakításban is kaphatóak.

A kézrögzítő helyes mérete.

Ahhoz, hogy a kéz ortézis ellássa a feladatát, tökéletesen kell idomulnia a kérdéses testrészhez. A szakorvos vagy fiziós specialista tanácsai aranyat érnek a választás során. Ha elsősorban megelőző jelleggel szeretnél beruházni egy karrögzítőre, fogj egy mérőszalagot és gondosan mérd le a kéz vagy kar kerületét. Ügyelj arra, hogy a gyártók ajánlásai egymástól eltérőek lehetnek azzal kapcsolatban, mely területet kell lemérned. Ezért nagyon fontos a konkrét kézrögzítő márka utasításait követni. Ha van rá lehetőséged, vásárlás előtt próbáld ki a merevítőt.

A kézrögzítő anyaga

A kézrögzítők leggyakrabban neoprénből készülnek. Ez az anyag megfelelően puha és rugalmas, több órás viselet során sem lesz kényelmetlen. Remek hőtartó képességgel rendelkezik, emiatt a téli időszakban melegen tartja a testrészt, ezzel is javítva a vérkeringést. A legújabb neoprén kézrögzítők antibakteriális felületkialakítást kaptak. A kéz ortizések között esetében továbbá gyakran használatos a nylon és lycra. A kéz merevítők strapabíróbb anyagokkal is dolgoznak, ilyen például a kevlár, vagy a különböző acélbetétek.

Mennyibe kerül egy minőségi kézrögzítő? Már 2000 Ft alatt is találsz egyszerűbb szorítót. Az orvos által felírt merevítők ára a 20 000 Ft-ot is elérheti, ilyenkor sok esetben az egészségbiztosító bizonyos százalékot átvállal a kézrögzítő árából.

Mi a különbség a merevítő és kézrögzítő között?

Egy szofisztikált kéz ortézis különböző merevítő elemekkel rendelkezik, míg egy átlagos szorító rugalmas, de vékony anyagból készült, elsődleges feladata a bőr védelme, a vérkeringés javítása és kompressziós hatás létrehozása. Ezzel szemben egy merevítő magasabb szintű stabilitást biztosít.

Csuklószorító kötés - box, MMA és egyéb küzdősportok

A küzdősportok népszerűsége folyamatosan növekszik. Ha komolyan gondolod ezen sportok űzését, biztosan szükséged lesz csuklószorító kötésre. Mivel ilyenkor az alkar fokozott terhelést kap, elengedhetetlen különböző kézfej rögzítő kötések használata. Használatuk elsősorban a megelőzés miatt fontos, hogy az intenzív edzések ne végződjenek kellemetlen sérüléssel.

Kézfej rögzítő kötés készítése

A kézfej rögzítő kötések típusa mindig igazodik a konkrét küzdősporthoz. A megfelelő ütőerő alapja a megfelelően stabilizált csukló. A megfelelő kötés elkészítése nem nagy ördöngősség, pár oktatóvideó megtekintése és rövid gyakorlás után, könnyen elsajátítható. A kötés legyen megfelelően szoros, de ügyelj arra, hogy érezd az ujjaid, legyen meg a megfelelő vérkeringés.

i

Mennyire tartós a kézrögzítő?

Az, hogy mennyit bír egy karrögzítő, függ a terhelés intenzitásától és gyakoriságától. 12-18 hónapon belül nem kéne, hogy felmerüljön az anyagfáradás. Amennyiben azt érzed, hogy a kézrögzítő nem olyan feszes és rugalmas, mint újkorában, ne habozz és cseréld le egy újra.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
LifeFit BN801 csuklószorító Szállításra kész > 5 db
Bandázs - csuklószorító, mérete: UNI
több darab vásárlása esetén 1 750 Ft-tól

2.
Mueller Adjust-to-fit hüvelykujj rögzítő Szállításra kész > 5 db
Csuklórögzítő - bal- és jobbkézre, hüvelykujjbújtató, mérete: UNI
8 990 Ft

3.
Spokey Fitbit neoprén csuklópánt, 4,5 mm-es méret. UNI Kérés esetén megrendeljük > 5 db
Bandázs - csuklószorító, mérete: UNI
2 090 Ft

Még több
62 termék
4,9
Mueller Wraparound csuklómerevítő
Csuklószorító Neoprén, pontos beállíthatóság, melegen tart
5 490 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTif1326
4,1 92×
LifeFit BN802 Csukló és hüvelykujj rögzítő
Bandázs - csuklószorító, mérete: UNI
1 790 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTms0119
4,8
Stormred Univerzális csuklóbandázs
Bandázs - csuklószorító, mérete: UNI
Szuper ár
1 990 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTliv030
4,1 92×
LifeFit BN801 csuklószorító
Bandázs - csuklószorító, mérete: UNI
1 750 Ft -tól
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTms0118
4,7 20×
Mueller Adjust-to-fit hüvelykujj rögzítő
Csuklórögzítő - bal- és jobbkézre, hüvelykujjbújtató, mérete: UNI
8 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTreh0020
4,6 13×
McDavid Wrist Brace Right
Csuklórögzítő - jobbkézre, hüvelykujjbújtató, mérete: UNI
10 690 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPT2242
4,8 37×
Mueller Adjust-to-fit wrist brace right
Csuklórögzítő - jobbkézre, hüvelykujjbújtató, mérete: UNI
9 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTreh0006
FIXAtape Kinesio Standard 5 cm × 5 m, fekete, 1 db - Kineziológiai tapasz Típusok
4,5 26×
FIXAtape Kinesio Standard 5 cm × 5 m, fekete, 1 db
Kineziológiai tapasz - kineziológiai, hosszú 5 m, széles 5 cm, fekete színű
2 790 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MMMSPO1025
4,8
Select 6610 kompressziós karvédő (2 db), fekete, M méret
Bandázs - könyökszorító, mérete: M
20 990 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTms1401
FIXAtape Kinesio Standard 5 cm × 5 m, kék, 1 db - Kineziológiai tapasz Típusok
4,5 26×
FIXAtape Kinesio Standard 5 cm × 5 m, kék, 1 db
Kineziológiai tapasz - kineziológiai, hosszú 5 m, széles 5 cm, kék színű
2 690 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MMMSPO1021
4,6 13×
McDavid Wrist Brace Left
Csuklórögzítő - balkézre, hüvelykujjbújtató, mérete: UNI
10 690 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPT2243
4,8 37×
Mueller Adjust-to-fit wrist brace left
Csuklórögzítő - balkézre, hüvelykujjbújtató, mérete: UNI
11 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTreh0005
5,0
Mueller Adjust-to-fit teniszkönyök merevítő
Ortézis - könyökszorító, mérete: UNI
10 490 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTreh0022
HELBO, S - Csuklórögzítő
S XL
Típusok
5,0
HELBO, S
Csuklórögzítő - hüvelykujjbújtató,
1 390 Ft -tól
Raktáron változat szerint
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPThel048nad
McDavid kLightweight Shoulder Support 463, fekete - Bandázs
L M S
Típusok
4,3
McDavid kLightweight Shoulder Support 463, fekete
Bandázs - vállszorító
25 490 Ft -tól
Raktáron változat szerint
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTspin046nad
3,9 11×
Mueller Adjust-to-fit könyökrögzítő
Ortézis - könyökszorító, mérete: UNI
11 890 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTreh0003
3,3 12×
LifeFit BN702 könyökszorító
Bandázs - könyökszorító, mérete: UNI
2 990 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTms0117
McDavid kLightweight Shoulder Support 463, fekete L - Bandázs
L M S
Típusok
4,3
McDavid kLightweight Shoulder Support 463, fekete L
Bandázs - vállszorító, mérete: L
25 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTspin048
HELBO Könyökstabilizátor - Ortézis
L M XL
Típusok
4,5
HELBO Könyökstabilizátor
Ortézis - könyökszorító
1 890 Ft -tól
Raktáron változat szerint
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPThel049nad
FIXAtape Kinesio Standard 5 cm × 5 m, rózsaszín, 1 db - Kineziológiai tapasz Típusok
4,5 26×
FIXAtape Kinesio Standard 5 cm × 5 m, rózsaszín, 1 db
Kineziológiai tapasz - kineziológiai, hosszú 5 m, széles 5 cm, rózsaszín színű
2 990 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MMMSPO1023
SELECT Elastic elbow suport L méret - Ortézis
L M S XL
Típusok
5,0
SELECT Elastic elbow suport L méret
Ortézis - könyökszorító, mérete: L
8 090 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTsel294
FIXAtape Kinesio Standard 5 cm × 5 m, testszínű, 1 darab - Kineziológiai tapasz Típusok
4,5 26×
FIXAtape Kinesio Standard 5 cm × 5 m, testszínű, 1 darab
Kineziológiai tapasz - kineziológiai, hosszú 5 m, széles 5 cm, testszínű színű
3 090 Ft
Utolsó termék a raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MMMSPO1024
SELECT Elastic elbow suport - Ortézis
L M S XL
Típusok
5,0
SELECT Elastic elbow suport
Ortézis - könyökszorító
8 090 Ft -tól
Raktáron változat szerint
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTsel292nad
Mueller 4 utas Stretch Premium kötött csuklószorító - Csuklószorító Típusok
4,4
Mueller 4 utas Stretch Premium kötött csuklószorító
Csuklószorító - csuklóra L / XL méret
7 090 Ft -tól
Raktáron változat szerint
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTth15nad

Kar- és kézrögzítők

Kar- és kézrögzítők

A Kar- és kézrögzítők kategóriában összesen 62 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó kar- és kézrögzítők Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább kar- és kézrögzítők A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb kar- és kézrögzítők A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: kar- és kézrögzítők vélemények
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ