Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

Makadámdió

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Márkák
Diófélék típusa
Mandula
(1)
Kesu
(2)
Földimogyoró
(1)
Para
(1)
Makadámia dió
(3)
Forma
Natural
(1)
Pörkölt
(1)
Sós
(1)
Mézben
(1)
Csomagolás
Egy fajtájú dióféle
(1)
Dió mix
(2)
Tömeg
500 g
1000 g
-
Szűrés

A makadámdió finom, enyhe íze és krémes állaga miatt sokak kedvence. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag csonthéjas gyümölcs, amely pozitív hatással van az egészségre, és minden kiegyensúlyozott étrend alapját képezi. Mi is az a makadámdió? Olvass tovább, és az alábbi sorokból Te is megtudhatod.

Tovább

Mi az a makadámdió és milyen ízű?

A makadámdió három tulajdonsággal rendelkezik: a legzsírosabb, a legdrágább és állítólag a legkeményebb dióféle a világon. Körülbelül hét fajtája létezik, de ezek közül csak kettő ehető az ember számára (a különféle fajták a héj durvaságában különböznek). Honnan származik a makadámdió? A Macademia cellula nevű fa főként Ausztráliában, Brazíliában, Indonéziában, Kenyában és Afrikában található. A makadámdió íze meglehetősen édes és vajas, és csak az egész nagy magokat fogyasztják, amelyek igazán ropogósak.

Ha igazán friss makadámdiót szeretnél, akkor nézd meg, hogy mennyire olajos a mag. Bár a csomagolás ilyenkor nem tűnik túl vonzónak, pont a zsírossága miatt lesz ízletes a tartalma. A szárított diót jobb elkerülni.

A makadámdió és az egészség kapcsolata

Bár a makadámdió nagy része zsír (akár közel 80 %), mégsem kell kerülni, mivel valójában telítetlen zsírról van szó. A makadámdiónak számos egészségügyi előnye van, mint szinte minden diófélének. A makadámdiót körülbelül 30 grammnyi adagban ajánlott fogyasztani naponta, ami 10-12 db diót jelent. Fontos azonban figyelembe venni a teljes zsír- és kalóriafogyasztást a kiegyensúlyozott étrendben.

  • Csökkenti a szív- és érbetegségek kialakulásának kockázatát
  • Elősegíti a jó koleszterinszint fenntartását
  • Csökkenti a szívroham vagy a stroke kockázatát
  • Fokozza az immunitást és megakadályozza a rákos sejtek növekedését.

i

Milyen vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz a makadámdió?

A makadámdió számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, például A-, B-vitaminokat, vasat, cinket, rezet, kalciumot, foszfort, magnéziumot, káliumot és jótékony antioxidánsokat. Mekkora a makadámdió tápértéke? 100 gramm dió körülbelül 718 kalóriát, 76 gramm zsírt, 8 gramm fehérjét és 14 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Sózva, pörkölve vagy natúr formában fogyasztanád a makadámdiót?

Mindannyian egy kicsit másként szeretjük a dióféléket, ezért mindenki kiválaszthatja, hogy a makadámdiót sózva, pörkölve vagy esetleg natúr változatban szeretné-e fogyasztani.

  • A natúr makadámdió nyers és kezeletlen, megőrzi természetes ízét és állagát.
  • A pörkölt makadámdió a pörkölési eljárásnak köszönhetően gazdagabb és ízletesebb aromájú.
  • A sózott makadámdió sósabb és kontrasztosabb ízű.

Az édes ízek szerelmesei is kedvelni fogják. Mit szólnál a makadámdióhoz mézben vagy sós karamellába?

Ha inkább az édes ízek szerelmese vagy, akkor sem kell kétségbeesned. Kóstold meg a makadámdiót mézben, sós karamellában, csokoládéban (étcsokoládé, tej- és fehércsokoládé) vagy joghurtban. Az édes íz és a diófélék finomságának kombinációja biztosan elnyeri a tetszésed.


mézes makadámdió
Mézes makadámdió

natúr makadámdió
Natúr makadámdió

makadámdió keverék
Makadámdió keverék

A makadámdió gyakran része a különböző diófélék keverékének, amelyek mandulát, mogyorót, kesudiót, pekándiót és földimogyorót is tartalmaznak. A aszalt gyümölcsökkel kombinált termékek is ízletesek.

A makadámdió többféle termékben is megtalálható

A makadámdió önmagában is finom, de más csábító finomságokat is készíthetünk belőle. Mit szólnál a makadámdiós vajhoz, tejhez vagy olajhoz?

  • A makadámdió vaj úgy készül, hogy a diót finomra és sima pasztává őrölik. Tetszés szerint adhatsz hozzá más összetevőket is, de a tiszta dióvaj a legfinomabb. Kiváló alternatívája a mogyoróvajnak, és alkalmas számos édesség receptjéhez.
  • A makadámdió tej egy növényi ital, amely makadámdióból és vízből készül. A diót beáztatják, majd vízzel összeturmixolják, végül leszűrik, aminek eredménye egy krémes ital enyhe diós ízzel. A makadámdió tej a tehéntej gluténmentes alternatívája.
  • A makadámdió olaj a makadámdió préselésével nyert növényi olaj. Gazdag egészséges zsírokban, amelyek jótékonyan hatnak a szívre. Ez az olaj enyhe dióízű és aromájú, valamint alkalmas főzéshez, sütéshez és saláták egészséges összetevőjeként is használható.

A makadámdió a kozmetikumokban is fellelhető

A makadámdiót gyakran használják a kozmetikumokban hidratáló tulajdonságainak köszönhetően. Egészséges zsírokat és antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítenek hidratálni és regenerálni a bőrt. A makadámdió olaj népszerű összetevője a bőrkrémeknek, olajoknak vagy samponoknak, amelyek hidratálják és védik a bőrt a kiszáradástól. Lágy textúrája és gyors felszívódása miatt minden bőrtípusra alkalmas, beleértve az érzékeny vagy száraz bőrt is.

Milyen kiszerelésben kapható a makadámdió?

A makadámdiót gyakran különböző méretű csomagokban árulják. Egy kis csomag általában 100-200 grammot tartalmaz. A 250-500 grammot tartalmazó közepes csomagok ideálisak a mindennapi fogyasztáshoz. A nagy kiszerelésben, jellemzően 1 kg makadámdiót tartalmazó csomagok a gyakoribb fogyasztásra vagy azok számára készültek, akik nagyobb mennyiséget szeretnének otthon tárolni.

i

Megkóstolnád a makadámdiót, de túl drágának találod? A akciós kategóriában megtalálod a számításod.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Dióféle - mix, kesu, földimogyoró, para és makadámia dió mézben, 500 g visszazárható csomagolásban
4 290 Ft

2.
Bery Jones Pörkölt, sós diókeverék 1 kg Szállításra kész > 10 db
Dióféle - mix, mandula, kesu és makadámia dió pörkölt és sós, 1000 g visszazárható csomagolásban
8 290 Ft

3 termék
4,6 22×
Bery Jones Dióféle keverék - rozmaring és méz 500 g
Dióféle - mix, kesu, földimogyoró, para és makadámia dió mézben, 500 g visszazárható csomagolásban - 8 580 Ft/1 kg
Szuper ár
4 290 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery123
4,5 60×
Bery Jones Makadámdió 500 g
Dióféle - makadámia dió natural, 500 g visszazárható csomagolásban - 14 180 Ft/1 kg
Szuper ár
7 090 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery011
4,8 25×
Bery Jones Pörkölt, sós diókeverék 1 kg
Dióféle - mix, mandula, kesu és makadámia dió pörkölt és sós, 1000 g visszazárható csomagolásban - 8 290 Ft/1 kg
Szuper ár
8 290 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery091

Makadámdió

A Makadámdió kategóriában összesen 3 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Makadámdió – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó makadámdió Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább makadámdió A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb makadámdió A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: makadámdió vélemények
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ