Shop roku Akvizice ApF HU

Milyen bőröndöt vegyek?

Termékkatalógus

Szponzorált cikk

Aktualizálva

Akár nyaralni mész, akár üzleti útra, akár a gyerekekkel kirándulsz, akár csak egyedül indulsz neki felfedezni új helyeket, biztosan elgondolkoztál már azon, hogy közben hogyan tárold a holmidat. A bőrönd minden utazó számára nélkülözhetetlen felszerelés, amely rengeteg helyet és könnyű kezelhetőséget, ezáltal mobilitást kínál. De hogyan választhatod ki a számodra megfelelő darabot? Útmutatónkban a bőröndök különböző paramétereire összpontosítunk, így egy átfogó áttekintést nyújtunk, mely segítségével minden bizonnyal mindenki megtalálhatja a számára megfelelő utazótáskát.

Milyen bőröndöt vegyek?

Milyen bőröndöt vegyek? – TARTALOM

Mi alapján érdemes kiválasztani a bőröndöt?

Mint minden új vásárlásnál, a bőrönd kiválasztásakor is számos fontos szempontot kell figyelembe venni. Elvégre nem minden évben vásárol bőröndöt az ember, de amikor igen, akkor nyilván olyat szeretne, ami nemcsak egy nyaralást bír ki. Egy minőségi bőrönd komolyabb befektetést igényel, ezért jogos az elvárás, hogy az maradéktalanul megfeleljen az igényeidnek, mind a tartósság, mind a funkcionalitás tekintetében. Végül, de nem utolsósorban a dizájnra, a bőrönd megjelenésére is érdemes figyelmet fordítani, különösen akkor, ha munkába utazol majd vele, hiszen a bőrönd reprezentatív szerepet tölt be.

Ha először vásárolsz bőröndöt, azt javasoljuk, hogy egy olyan minőségi, bevált márka mellett tedd le a voksodat, amely már kitaposta a maga útját a piacon, melynek neve egyet jelent a minőséggel. A felhasználói vélemények és az egyes modellekkel kapcsolatos tapasztalatok minden bizonnyal segíteni fognak a döntésben.

A bőrönd használata

A bőrönd kiválasztásakor alapvetően azt a kérdést kell feltenned magadnak, hogy milyen célt szolgál majd a bőrönd. Aktív nyaralást tervezel, mely során sokszor váltasz helyszínt és többször ki- és bepakolsz? A könnyebb kezelhetőség és kényelmes hordozhatóság érdekében válassz kerekes bőröndöt. A gurulós bőrönd ideális választás a klasszikus, pihentető nyaralásokhoz és üzleti utakhoz, míg a légi utazásokhoz mindenképpen a keményfedeles bőröndöt ajánljuk, amely tartósabb és jobban védi a holmidat a reptéri személyzet gyakran hanyag kezelése során.

A megfelelő méret kiválasztása

A megfelelő bőröndméret nemcsak az utazás hosszától, hanem a magasságodtól és a testi erődtől is függ. A kézipoggyász, avagy bőrönd repüléshez, rövidebb üzleti utakra és hétvégi városnéző túrákra egyaránt nagyszerű választás, mivel nem kell bajlódnod a sokszor bonyolult utasfelvétellel, felviheted egyenesen a repülőre. A kézipoggyász megengedett mérete általában legfeljebb 55 cm magas, 40 cm széles és 20 cm mély, de fontos, hogy az adott légitársaságnál ellenőrizd a megengedett méreteket.

Ha családi nyaralást tervezel, akkor remek megoldás lehet egy bőrönd szett, amelyben minden elfér, amire az egész családnak szüksége van. Ha úgy döntesz, hogy hosszabb nyaralásra mész egyedül, akkor egy nagyobb, 60-80 cm magas bőröndöt érdemes választanod. Egyes modellekben bővítőelemek is rendelkezésre állnak, amelyek lehetővé teszik a bőrönd térfogatának növelését, ami jól jöhet, ha új ruhákat vagy szuveníreket tervezel vásárolni. A jó minőségű bőrönd ismérvei az állítható, kihúzható fogantyú, minőségi kerekek, hálós belső térelválasztó, belső zsebek és biztonsági hevederek.

Keményfedeles vagy puhafedeles bőrönd?

A bőröndök anyagfelhasználása nem túl változatos. Első lehetőségként választhatsz műanyagből készült, keményfedeles bőröndöt, melynek gyártásához polikarbonátot, ABS-t, polipropilént használnak, vagy választhatsz puhafedeles bőröndöt, mely könnyebb, mint a keményfedeles, valamint a legtöbb esetben a cipzár kihúzásával lehetőséget kínál a térfogat növelésére is. A bőrből készült bőröndök, bár első pillantásra nagyon elegánsnak tűnnek, nehezebben karbantarthatók és sokkal hajlamosabbak a karcolódásra. A keményfedeles bőröndök egyértelműen jobbak, ha a bennük tárolt tárgyak védelméről van szó, mivel nemcsak a sérülések ellen, hanem a nedvesség és az eső ellen is védelmet nyújtanak.

Elengedhetetlen kiegészítők

A bőrönd kiválasztása során nem szabad megfeledkezni a látszólag jelentéktelen dolgokról sem, hiszen ezek is fontos szerepet játszhatnak az utazások során. A fogantyú, amelyet gyakran fogsz használni a bőrönd kezelése során, alapvető fontosságú. Kihúzható változata minden bizonnyal praktikusabb, mint a rögzített fogantyú, emellett a gumírozott kialakítás is előnynek számít. A következő fontos tulajdonság a zár. Ha olyan bőröndöt választasz, amely speciális TSA-kódzárral rendelkezik, megelőzheted a bőrönd nem kívánt sérülését, amely egy rutinszerű repülőtéri ellenőrzés során keletkezhet. Ami a kerekeket illeti, minél nagyobbak, annál kényelmesebb húzni, míg a gumírozott kerekek csendesebb közlekedést biztosítanak.

A dizájn csak hab a tortán

Az egyes gyártók széles választékának köszönhetően különböző kialakítású bőröndök közül választhatunk. A gyermekbőröndök aranyos motívumaiban örömüket lelhetik a kis utazók, az elegáns hölgyek a ruhájukhoz igazíthatják a bőröndjük színét, a kalandvágyó természetű utazók pedig őrületesebbnél őrületesebb motívumok közül választhatnak. Nyilván mindenki a saját ízlésének megfelelően választ, de érdemes szem előtt tartani, hogy egy eredeti dizájn-darabért mélyebben a zsebedbe kell nyúlnod, mint a hagyományos bőröndök klasszikus, egyszerű kivitelű változatáért.


Légy megfontolt az új bőröndöd kiválasztása során és ne riadj vissza a nagyobb árcéduláktól. Egy minőségi bőrönd meghálálja a befektetést és akár évtizedeken át jó szolgálatot teljesít.

Nyomtatás
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ